Beauty

Kasvohoito, joka vei minut matkalle

Beauty | 26.3.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä PUR Kauppa ja Lakshmi

Ayurveda-postaukseni saa nyt jatko-osan ayurvedisen kasvohoidon myötä, jollaisessa kävin Hakaniemen PUR Kaupassa reilu viikko sitten. Väläyttelin tuolloin jo Instagramin puolella, että kyseessä oli sen päiväinen kokemus, jollaista en ole ennen kokenut ja hoitoa onkin saanut sulatella kokonaisen viikon ajan. Kuvittelin nimittäin meneväni ihan tavalliseen kasvohoitoon, jonka ayurvedinen vaikutus tulee käytettävästä sarjasta Lakshmista.

Lakshmi on italialainen hoitolasarja, joka perustuu ayurvedaan viimeistä piirtoa myöten. Sarjasta ei löydy tuotteita perinteisen ihotyyppiajattelun mukaan, vaan tuotteet on suunniteltu kehotyyppien, eli doshien mukaan: vatalle, pittalle ja kaphalle. Tuotteiden vesipohjaan on uutettu parantavia kiviä (hoitavat kivet kuuluvat osana ayurvedaan), joka luo niille positiivista energiaa värähätelevän pohjan ja vaikuttavina aineina käytetään perinteisiä ayurvedisiä yrttejä, kuten ashwagandaa, shatavaria, haritakia ja gotu kolaa. Aromaterapia on myös luonnollisesti osa ayurvedaa ja Lakshmia, ja tuotteet on hajustettu eteerisillä öljyillä, joiden vaikutukset ulottuvat ihon lisäksi pintaa syvemmälle, myös mieleen. Kullakin eteerisellä öljyllä on lisäksi oma energiapolariteetti (yin tai yang) sekä hallitseva astrologinen planeetta.

Lakshmin tuotteet ovat tuntuneet kotikäytössä hyvältä (voit lukea tuotteista lisää edellisestä ayurveda-postauksestani), mutta kasvohoito toi esiin niiden todellisen potentiaalin. Tutkin perusteellisesti sarjan italialaiset kotisivut ja totesin, että tämä sarja on täysi timantti, kokonaisvaltaista ihonhoitoa parhaimmillaan, jossa ayurvedaan on yhdistetty aito asiantuntemus ihosta ja kosmetiikan valmistamisesta. Nippelitietona tuotteista haluan mainita Lakshmin käyttämän kosteustekijän, joka valmistetaan aloe vera -mehusta sekä malvan ja rohtosalkoruusun kasvilimasta. Se auttaa parantamaan ihon kosteuspitoisuutta tehokkaasti. Lisäksi kaikki Lakshmin tuotteet pohjautuvat vehnänalkioöljyn fosfolipidien liposomeihin. Niillä on erinomainen kyky imeytyä syvälle ihoon kuljettaen vettä ja ravinteita dermikseen, eli verinahkaan asti, jolloin päästään vaikuttamaan aidosti ryppyjen muodostumiseen ja ihon kosteuspitoisuuteen.

Hoitolasarjana Lakshmilta löytyy erikseen hoitolatuotteet ja hoitojen kulku on suunniteltu tarkasti. Oma hoitoni oli hyvin erikoinen kokemus, kuin matka tietoisuuteni tuolle puolen, jollaista en ole ennen kokenut kuin pari kertaa meditaatiossa, joten tulin siihen tulokseen, että paras tapa kertoa siitä on kirjoittaa kokemukseni auki juuri sellaisena, kuin sen koin. Joillekin tämä kokemus voi mennä yli hilseen, mutta uskon, että tämä resonoi juuri oikeille henkilöille. Jokaisen kokemus on myös täysin yksilöllinen, joten joku toinen henkilö saattaa kokea hoidon vain tavallista rentouttavampana kasvohoitona – joka ei missään nimessä ole yhtään sen vähäpätöisempi kokemus.

Menin hoitoon keskellä viikkoa. Olin ollut melko pahantuulinen ja stressaantunut koko alkuviikon. Aikatauluni oli tiukka ja ahdistun helposti, jos kalenterini on liian täynnä tapaamisia, koska se aika on aina pois muiden töiden ääreltä. Tieto siitä, että olin menossa kasvohoitoon ei mitenkään automaattisesti tuntunut rentouttavalta, sillä pahimmillaan stressaannun kasvohoidossa, jos hoito ei tunnu minulle oikealta (ammatin varjopuolia on äärimmilleen mennyt pikkutarkkuus hoidoissa). Hoitoni teki PUR Kaupan ekokosmetologi Rosi, joka ei ollut minulle entuudestaan tuttu hoitajana, joten en yhtään tiennyt mitä odottaa. Olin edellisenä iltana syönyt lohturuokaani eli karjalanpiirakoita voilla ja juustolla, joten herätessäni aamulla, minulla oli karjalanpiirakkanaama; hirveä turvotus poskissa ja silmien ympärillä.

Rosilla on vahva tietämys ayurvedasta ja hän on saanut perusteellisen koulutuksen Lakshmin hoitoihin. Hoito tehtiin pääasiassa Pitta-tuotteilla, mutta hoidon alussa Rosi teki minulle sokkotestin, jolla sain valita hoitohuoneen diffuuseriin käytettävän öljyn. Aiemmin öljysekoituksia nuuhkineena tunnistin tuoksut, ja hassua kyllä, intuitioni valitsi öljyksi valitsin öljyksi Kaphan, jonka Rosi sanoikin sopivan hyvin aamupäivään.

Hoito alkoi kaksoispuhdistuksella (ensin puhdistusvoiteella ja sitten -maidolla), jonka jälkeen sain jo kokea hoidon syvän aromaterapeuttisen vaikutuksen, kun Rosi imeytti kasvoihini harson avulla pitta-ihon kukkaisvesiseosta. Harso toimi vähän kuten sheet mask. Kukkaisvesiseos sisälsi kamomillan, laventelin, ruiskukan, nerolin, ruusun, piparmintun ja porkkanan kukkais- ja kasvivesiä. Tuoksu oli aivan mielettömän ihana ja hengitin sitä syvään Rosin rullatessa harsoa iholleni. Kasvojen turvotus tuntui helpottavan välittömästi.

Kuorinta oli perinteinen mekaaninen kuorinta, jonka kuorivat rakeet olivat jauhettua aprikoosinkiveä ja tuntuivat tehokkailta, mutta eivät liian rouheilta. Ostinkin hoidon jälkeen kotiin sekä kuorinnan että puhdistusvoiteen. Kuorinnan jälkeen kasvoille imeytettiin taas kukkaisvesiseosta. Itse asiassa joka välissä, kun iholta poistettiin jotain, kasvoille imeytettiin kukkaisvettä, josta otin kaiken irti hengittelemällä ihanaa tuoksua. Kuorinnan jälkeen Rosi levitti iholleni puhdistavan ja kirkastavan Kapha-linjan Neem-naamion, joka kipristeli iholla mukavasti ja tuntui ihanan virkistävältä. Tämä naamio rauhoittaa kuulemma hetkeässä ärtyneen ihon. Naamion vaikuttaessa Rosi hieroi decolteen ja hartiat.

Tähän saakka hoito oli tuntunut tavanomaiselta kasvohoidolta vahvalla aromaterapeuttisella höysteellä. Naamion jälkeen alkoi tapahtua. Rosi teki minulle ayurvedisen kasvohieronnan Pitta-kasvoöljyllä (jonka ostin myös kotiin), joka keskittyi vahvasti pään, otsan ja silmien alueelle. Hieronnassa stimuloitiin marmapisteitä, jotka ovat vähän kuin kiinalaisessa lääketieteessä akupisteet. Hieronta tuntui rentouttavalta ja hyvältä. Pikkuhiljaa tunsin, kuinka aloin vaipua kerros kerrokselta syvemmälle rentoutuneeseen tilaan. Yhtäkkiä tuntui, kuin otsalohkoni ja päälakeni olisivat ”auenneet” ja sain vahvan laajentumisen kokemuksen. Tämä kuulostaa hullulta, mutta tuntui kuin päästäni olisi auennut valtavan kokoinen sali, jossa ihmiset naputtivat tietokoneita, aivan kuin he olisivat ”ohjelmoineet” minua. Hetken kuluttua tunsin liitäväni matkalle Himalajan vuoristoon, jossa oli aivan uskomattoman kaunis vaaleanpunaisen, persikan, laventelin ja kultaisen väreihin sekoittuva valo. Vuorien yllä leijui valtavan kokoinen vaaleanpunainen lootuksenkukka täydessä loistossaan. Tuijotin kukkaa ja maisemia, ja vaikka tajusin tietoisessa mielessäni missä olin ja mitä tapahtui, kaikki mitä näin ja koin, oli ja pysyi siinä. Pikkuhiljaa vuoristomaisemat vaihtuivat pelkkään häikäisevään kultaiseen valoon. Muistan ajatelleeni, että paistaako hoitohuoneeseen voimakas aurinko, mutta tiesin samalla, ettei se ole mahdollista. Olin täydellisessä, hyvin syvässä rentoutumisen tilassa, kehoni makasi hoitopedillä, mutta tunsin olevani itse jossain muualla ja vastaanottavani jotain, mitä en osaa pukea sanoiksi. Mietin, että onkohan Rosi reikihoitaja ja antaa kasvohoidon yhteydessä myös energiahoitoa ja päätinkin kysyä tätä häneltä hoidon jälkeen.

Hieronnan jälkeen matkani päättyi ja palasin takaisin hoitopedille. Seuraavaksi oli toisen naamion vuoro, johon Rosi valitsin Pitta-linjan korianteria sisältävän kosteuttavan ja rauhoittavan naamion.  Naamion vaikuttaessa Rosi hieroi käteni ja käsivarteni. Lopuksi Rosi teki vielä silmänympärysiholleni jääpaloilla viilennetyillä kristalleilla kivihieronnan, joka vei karjalanpiirakkanaamani viimeisetkin turvotuksen rippeet mennessään. Tästä on ennen ja jälkeen -dokumentaatio alla olevassa kuvassa, josta huomaa selkeän eron: oikeanpuoleisessa kuvassa silmänaluset ovat oikein kuopalla, kun turvotus on hävinnyt ja silmät näyttävät isommilta. (Huom. vasemmassa kuvassa minulla on hieman voidemaista poskipunaa ja valoa heijastava kosteusvoide, sillä se on otettu ennen hoitoa.)

Hoidon päätteeksi Rosi kyseli miltäs tuntui. Olin hetken hieman sanaton ja sanoin, että oli kyllä nyt aivan poikkeuksellinen kokemus. Ennen kuin kerkesin mainita mitään ”matkakokemuksestani”, Rosi sanoi, että todella moni asiakas sanoo hoidossa tehtävän hieronnan kuljettavan pienelle matkalle. Voitte kuvitella, että minua nauratti. Tismalleen, matkallepa hyvinkin! Rosi kertoi ettei ole reikihoitaja, mutta marmapisteiden hieronta, aromaterapia ja tuotteet yhdessä tekevät varmasti kokemuksesta hyvin voimakkaan. Ja tottakai hoitajan energia välittyy myös asiakkaalle. Rosista aito hoitaminen ja asiakkaasta välittäminen ei jää kyllä epäselväksi.

Lopuksi Rosi tarjoili minulle pitta-teetä ja sain lähteä hoidosta rauhassa ja kiireettömästi. Jotain hoidosta kyllä kertoo sekin, että harvoin ostan kasvohoidon jälkeen tuotteita, sillä kotona ei ole purnukoista pulaa, mutta tällä kertaa lähdin kotiin täyden kassin kanssa, sillä halusin koko setin Pitta-tuotteita sekä ihanan Neem-kasvonaamion.

Hoidon jälkeen hengitin rauhallisemmin ja syvään, pahantuulisuuteni, stressi ja ahdistus oli poissa. Tajusin, ettei mitään hätää ollutkaan, vaan ehdin tehdä kaiken rauhassa. Hyvän kasvohoidon vaikutukset tuntee vielä muutaman päivän kuluttuakin. Tässä tapauksessa kävi nyt kuitenkin niin, että jotain tuntui muuttuvan ihan merkittävästi. Oloni on edelleen aivan erilainen kuin ennen hoitoa ja saan päivittäin omituisia, hyvin voimakkaita hyvän olon kokemuksia ja välillä ne ovat pakahduttavan voimakkaita. Olenkin tässä pohtinut, että rassattiinko yläkerrasta tietoisuuttani ihan oikeasti jotenkin ja jäikö minulla jotkut kanavat auki, sillä maadoittuminen on tuntunut hieman vaikealta viimeisen viikon ajan. Kuulen mielessäni alkuvuoden astrosession sanat, jotka Kirsi Halla-Seppälä sanoi minulle: nyt on minulla voimakas vastaanottamisen aika, tavaraa olisi tulossa, mutta kyse on enemmän siitä, kuinka paljon olen valmis ottamaan vastaan.

En tiedä miltä kokemukseni kuulostaa teidän lukemana, mutta minulle tämä oli jotain aivan mahtavaa. Täydellinen kokonaisvaltainen kasvohoito. Aion ehdottomasti mennä Rosille jatkossakin ja testailen Laksmin tuotteita myös kotona muiden suosikkieni rinnalla. Välillä on suorastaan harmi, etten voi keskittyä vain yhteen sarjaan, koska työn puolesta täytyy kokeilla niin paljon tuotteita.

Sanoisin, että jos kiinnostuit hoidosta, niin älä kuitenkaan odota omasta kokemuksestasi yhtä voimakasta. Toki se voi olla sellainen, mutta jokaisen hoitokokemus on yksilöllinen ja riippuu myös siitä, mille on itse vastaanottavainen. Lakshmin tuotteita myydään ainoastaan kauneushoitoloissa, ei verkkokaupoissa. Voit tarkistaa lähimmän hoitolan sijainnin Lakshmin suomalaisilta sivuilta, jos PUR Kauppa ei ole lähelläsi. PUR Kauppaan voit varata ajan sähköpostilla tai puhelimitse ja hinnaston näet täältä.

Onko teillä kokemusta Lakshmin tuotteista ja kasvohoidoista? Kiinnostuitko hoidosta minun kokemukseni perusteella?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,