Beauty

Joululahjakatalogi osa 5/6: Back to Basics

Beauty | 14.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0974

Kaupallinen kampanja – yhteistyössä Natural Goods Company

Osa teistä tietääkin, että olen viime aikoina ollut erityisen inspiroitunut DIY-kosmetiikasta ja ylipäätään tuotteista, joiden raaka-aineet olisivat ihan sitä itseään: kylmäpuristettuja kasviöljyjä, kasviuutteita, kukkaisvesiä ja mineraaleja, eli mahdollisimman prosessoimattomia ja aitoja raaka-aineita.

Olen kuitenkin myös teknisesti laadukkaiden tuotteiden ystävä. Ja kaikkea ei vaan voi valmistaa täydellisellä koostumuksella ilman fysikaalisesti tai kemiallisesti prosessoituja raaka-aineita, kuten shampoota, vaahtoavaa puhdistusainetta, suihkugeeliä tai täydellisen ohutta seerumia.

Aikoinaan luonnonkosmetiikkaan tutustuessani hullaannuin ensimmäisenä kukkaisvesiin ja erilaisiin kasviöljyihin. Ja nimenomaan suihkutettaviin kukkaisvesiin (tämä face mist -rakkauteni on niiin ilmiselvää). Pariisin reissuilla hamstrasin Naturaliasta Melvitan kukkaisvesiä niin paljon kuin reppuun mahtui, sillä ne maksoivat noin puolet siitä kuin Suomessa.

Sama oli kasviöljyjen kohdalla, niitä löytyi kotoa melkoinen arsenaali ja suurinta osaa en koskaan ehtinyt käyttää edes loppuun.

Pian alkavan DIY-kosmetiikkaprojektini myötä perinteiset kukkaisvedet ja kasviöljyt ovat taas astelleet maailmaani. Ovathan ne kaiken perusta, se mistä koko luonnonkosmetiikka on syntynyt.

Olinkin onnesta soikeana, kun Natural Goods Companyn valikoimiin rantautui ranskalainen Laboratoire du Haut-Segala – pelkästään kukkaisvesiin ja kylmäpuristettuihin kasviöljyihin erikoistunut brändi. Valikoima on vielä hieman suppea Suomessa, mutta on täydentymässä lähitulevaisuudessa. Koko valikoimaa voi ihastella merkin omilta sivuilta.

Halusin ehdottomasti koota joulukatalogiin kolmelle eri ihotyypille sopivat kukkaisvesi-kasviöljy -kaksikot. Käytöstä sen verran, että kukkaisvesi toimii aivan kasvoveden tapaan, eli puhdistuksen jälkeen suihkitaan koko kasvoille aamuin illoin ja hieman kostealle iholle levitetään pari tippaa öljyä päälle. Öljy ja sen sisältämät sisältämät ravinteet imeytyvät paremmin kostealta iholta. Kukkaisvesiä voi suihkia myös puhtaisiin lakanoihin tai pitkin päivää meikin päälle virkistämään väsynyttä ihoa.

DSC_1003

Rasvainen iho

Epäpuhtaan ja rasvaisen ihon kombinaatio on laventelivesi sekä aprikoosinkiviöljy. Laventelivesi supistaa ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä ja on kevyesti antiseptinen. Sitä voi käyttää myös rauhoittamaan auringon polttamaan ihoa tai hyönteisten puremiin. Aprikoosinkiviöljy on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja sisältävä öljy pehmentää ja kirkastaa ihoa. Voit sekoittaa öljyyn myös pienen tipan haluamaasi eteeristä öljyä.

Herkkä ja kuiva iho

Kuivalle ja herkälle iholle sopivat appelsiininkukkavesi ja manteliöljy. Itse rakastan appelsiininkukkaveden makeaa tuoksua. Appelsiininkukkavesi rauhoittaa, viilentää ja kosteuttaa ihoa ja sillä voi maustaa myös ruokia. Manteliöljy sopii erinomaisesti erittäin herkällekin iholle ja se toimii hyvin myös silmänmeikinpoistoaineena. Manteliöljyä voi käyttää myös pohjaöljynä vaikkapa erilaisiin hierontaöljyseoksiin. Aprikoosinkiviöljyn tavoin se sisältää myös tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja.

Ikääntyvä iho

Ikääntyvän ihon hoidossa tehokaksikkona tunnetaan parhaiten ruusuvesi ja arganöljy. Ruusuvesi tasoittaa ihon sävyä ja supistaa kevyesti ihohuokosia. Ruusuvesi sopii oikein hyvin myös nuorellekin iholle. Antioksidanttirikas arganöljy on ollut vuosisatoja marokkolaisten naisten kauniin ihon salaisuus. Arganöljy pehmentää ja korjaa ihoa ja sopii loistavasti myös arpien hoitoon. Lisäksi se on ihanteellinen hiusöljynä ennen shampoopesua.

Löytyykö teidän peilikaapeistanne perinteisiä kukkaisvesiä ja kasviöljyjä? Paljastakaa suosikkinne!

Natural Goods Companyn verkkokaupassa on ilmaiset toimituskulut ja toimitusaika 2-5 arkipäivää.

DSC_0992

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,