Beauty

Joululahjakatalogi osa 5/6: Back to Basics

Beauty | 14.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0974

Kaupallinen kampanja – yhteistyössä Natural Goods Company

Osa teistä tietääkin, että olen viime aikoina ollut erityisen inspiroitunut DIY-kosmetiikasta ja ylipäätään tuotteista, joiden raaka-aineet olisivat ihan sitä itseään: kylmäpuristettuja kasviöljyjä, kasviuutteita, kukkaisvesiä ja mineraaleja, eli mahdollisimman prosessoimattomia ja aitoja raaka-aineita.

Olen kuitenkin myös teknisesti laadukkaiden tuotteiden ystävä. Ja kaikkea ei vaan voi valmistaa täydellisellä koostumuksella ilman fysikaalisesti tai kemiallisesti prosessoituja raaka-aineita, kuten shampoota, vaahtoavaa puhdistusainetta, suihkugeeliä tai täydellisen ohutta seerumia.

Aikoinaan luonnonkosmetiikkaan tutustuessani hullaannuin ensimmäisenä kukkaisvesiin ja erilaisiin kasviöljyihin. Ja nimenomaan suihkutettaviin kukkaisvesiin (tämä face mist -rakkauteni on niiin ilmiselvää). Pariisin reissuilla hamstrasin Naturaliasta Melvitan kukkaisvesiä niin paljon kuin reppuun mahtui, sillä ne maksoivat noin puolet siitä kuin Suomessa.

Sama oli kasviöljyjen kohdalla, niitä löytyi kotoa melkoinen arsenaali ja suurinta osaa en koskaan ehtinyt käyttää edes loppuun.

Pian alkavan DIY-kosmetiikkaprojektini myötä perinteiset kukkaisvedet ja kasviöljyt ovat taas astelleet maailmaani. Ovathan ne kaiken perusta, se mistä koko luonnonkosmetiikka on syntynyt.

Olinkin onnesta soikeana, kun Natural Goods Companyn valikoimiin rantautui ranskalainen Laboratoire du Haut-Segala – pelkästään kukkaisvesiin ja kylmäpuristettuihin kasviöljyihin erikoistunut brändi. Valikoima on vielä hieman suppea Suomessa, mutta on täydentymässä lähitulevaisuudessa. Koko valikoimaa voi ihastella merkin omilta sivuilta.

Halusin ehdottomasti koota joulukatalogiin kolmelle eri ihotyypille sopivat kukkaisvesi-kasviöljy -kaksikot. Käytöstä sen verran, että kukkaisvesi toimii aivan kasvoveden tapaan, eli puhdistuksen jälkeen suihkitaan koko kasvoille aamuin illoin ja hieman kostealle iholle levitetään pari tippaa öljyä päälle. Öljy ja sen sisältämät sisältämät ravinteet imeytyvät paremmin kostealta iholta. Kukkaisvesiä voi suihkia myös puhtaisiin lakanoihin tai pitkin päivää meikin päälle virkistämään väsynyttä ihoa.

DSC_1003

Rasvainen iho

Epäpuhtaan ja rasvaisen ihon kombinaatio on laventelivesi sekä aprikoosinkiviöljy. Laventelivesi supistaa ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä ja on kevyesti antiseptinen. Sitä voi käyttää myös rauhoittamaan auringon polttamaan ihoa tai hyönteisten puremiin. Aprikoosinkiviöljy on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja sisältävä öljy pehmentää ja kirkastaa ihoa. Voit sekoittaa öljyyn myös pienen tipan haluamaasi eteeristä öljyä.

Herkkä ja kuiva iho

Kuivalle ja herkälle iholle sopivat appelsiininkukkavesi ja manteliöljy. Itse rakastan appelsiininkukkaveden makeaa tuoksua. Appelsiininkukkavesi rauhoittaa, viilentää ja kosteuttaa ihoa ja sillä voi maustaa myös ruokia. Manteliöljy sopii erinomaisesti erittäin herkällekin iholle ja se toimii hyvin myös silmänmeikinpoistoaineena. Manteliöljyä voi käyttää myös pohjaöljynä vaikkapa erilaisiin hierontaöljyseoksiin. Aprikoosinkiviöljyn tavoin se sisältää myös tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja.

Ikääntyvä iho

Ikääntyvän ihon hoidossa tehokaksikkona tunnetaan parhaiten ruusuvesi ja arganöljy. Ruusuvesi tasoittaa ihon sävyä ja supistaa kevyesti ihohuokosia. Ruusuvesi sopii oikein hyvin myös nuorellekin iholle. Antioksidanttirikas arganöljy on ollut vuosisatoja marokkolaisten naisten kauniin ihon salaisuus. Arganöljy pehmentää ja korjaa ihoa ja sopii loistavasti myös arpien hoitoon. Lisäksi se on ihanteellinen hiusöljynä ennen shampoopesua.

Löytyykö teidän peilikaapeistanne perinteisiä kukkaisvesiä ja kasviöljyjä? Paljastakaa suosikkinne!

Natural Goods Companyn verkkokaupassa on ilmaiset toimituskulut ja toimitusaika 2-5 arkipäivää.

DSC_0992

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Joululahjakatalogi osa 5/6: Back to Basics”

 1. saara//

  Minulla on käytössä punnitse&säästä ostettu ruusuvesi. Ainesosat vesi ja ruusu-uute, 190ml maksoi alle 2 euroa! Eli todellinen cheap&chic! Olen kyllä kovasti tykännyt. Minua viehättää ajatus kosmetiikasta, jota voisi myös syödä. Eikö ruusuvesi myös rauhoita ihoa? Minulle se on tehnyt kyllä pelkkää hyvää:) ja tuoksu.aah!

 2. Anska

  Minua kans kiinnostaa nuo ruusuvedet erityisesti!

  Katja, muistan lukeneeni joskus aiemmin, olikohan Jolien sivuilta, sinun ihon taustoista ja siitä miten se luonnonkosmetiikankin avulla parani todella paljon. Mulla on itsellä nyt hieman samankaltainen tilanne: ikää alle 30v, sekaiho, lopetin omasta päätöksestäni ehkäisyrenkaan käytön viime kuussa kokonaan (takana muutaman vuoden hormonaalinen ehkäisy ”historia”). Ihoni kukkii tällä hetkellä leuan alueella aikalailla, muualla ei näppyjä yhtään. Käytän jo melko paljon luonnonkosmetiikkaa ja siirryn enemmän niiden pariin sitä mukaan, kun vanhat ”tavalliset” kosmetiikkaputelit tyhjenevät.

  Kysymykseni siis kuuluvat: Minkälaiset ihonhoitotuotteet sopisivat tähän tilanteeseen nyt hyvin? Teitkö myös jotain isoja tai keskeisiä elämäntapamuutoksia jotka paransivat osaltaan ihoasi? Mitä luulet, sopisiko mulle paremmin tähän tilanteeseen kasvovoiteen pariksi kasvoseerumi vai kasvoöljy?

  Tulipas eepos. Huh. Toivottavasti Katja osaat auttaa mua tässä asiassa vähän 🙂 Kaunis kiitos jo etukäteen!

  • Kuulostaa tutulta ja tilanteen tasaantuminen ottaa hieman aikaa. Beauty Guidessani ovat ihonhoitotuotteet, joilla olen parantanut oman ihoni. Eli tuo pelkkä Beauty Guide, ei nuo jotka on tiettyihin iho-ongelmiin. Suosittelen siis sekä seerumia että öljyä. Itselläni ihoon on auttanut myös maidon ja gluteenin sekä sokerin karsiminen ruokavaliosta. Nykyisin syön lähestulkoon kaikkea, mutta kyllä edelleen runsas gluteeni saattaa ajan myötä räjäyttää ihoa. Muista juoda runsaasti vettä ja liikkua, aineenvaihdunta on kaiken a ja o, samoin suoliston kunto. Kaisa Jaakkolan blogista löytyy hyviä vinkkejä suoliston kunnon ylläpitämiseksi.

 3. Jennie

  Kuulen eka kertaa termin kukkaisvesi 🙂 Johan taas laajenee sanavarasto. Olen kokeillut äidille ostettua Flow kosmetiikan ruusuvettä ja kieltämättä on aika herkkua suihkutella sitä iholle. Ylipäätään rakastan kosmetiikkaa, jossa on myös aromaterapeuttisia vaikutuksia, olen tuoksuherkkä ja jotkut hajut aiheuttaa ohimokiristystä ja pahoinvointia, kun taas sopivat saa mielen ja kehon jonnekin sfääreihin leijumaan. Pitikin kysymäni kun tilasin ekan miselliveden ja odottelen sen saapumista, että käytetäänkö näitten jälkeen perinteisesti vielä kasvovettä vai onko misellivesi tavallaan kombituote, jossa yhdistyy puhdistus ja kasvoveden hyödyt?

  Kasvoöljyt on kyllä aika jännä aihe, niitten suosio on kyllä hirveesti kasvanu ja niitä paljon kauneudenhoidossa suositellaan. Mutta niissä eri öljyissä on ihan hirveesti eroja, oon kokeillu tosi monia ja esim. Flown ruusunmarjaöljy ja Born to Bion arganöljyt ei imeydy mun kasvoilla hyvin vaan aamullakin olen tuntenu että öljy jää jotenkin killumaan iholle 🙁 Sain Flown eteenpäin siskolleni, joka taas on sanonut, ettei hänellä ole tuota imeytymisongelmaa. Menin sitten tilaamaan nyt taas uuden öljyn ja nyt on kokeilussa Pai:n Rosehip öljyn ja se kyllä imeytyy aika hyvin. Kävin äidin kosmetiikkakaapilla, kun omat oli pakattuna ja kokeilin Naturadon kehäkukkaöljyä ja simsalabim, sama juttu jälleen eli ei oikein imeydy. Mistäköhän tässä imeytymisessä on sitten kysymys? En ole mielestäni käyttänyt liikaa vaan maltillisesti pisaran tai pari. Olen alkanut sekoittaa öljyä iltaisin seerumin tai voiteen sekaan ajatelleen, että se jotenkin auttaisi viemään öljyä enemmän peremmällä ja jotenkin koen että siitä onkin ollut hieman apua.

  • Kukkaisvedet syntyvät eteeristen öljyjen tislauksen sivutuotteena, siinä toinen tietoisku 🙂

   Misellivettä voi käyttää kasvoveden tavoin, eli sen lisäksi ei tarvitse enää kasvovettä. Itse käytän esim. Supermoodin misellivaahtoa ja Absolutionin misallivettä kasvovetenä. Suosin misellivettä puhdistustuotteena ainostaan hyvin kevyen meikin kanssa, reissuissa tai kesällä, jolloin en käytä yhtä paljon meikkipohjaa kuin syksyn tullen. Myös salilla misellivesi on kätevä tuote poistaa meikit ennen treeniä ja miehille muuten myös loistava putsari.

   Öljyjen imeytymiseen tosiaan auttaa, kun levittää ne kasvovedellä kostutetulle iholle. Öljyä tulee hieroa, eli imeyttää ihoon, ei se iho sitä tosiaan itsestään hörppää, vaan pitää hieromalla avittaa. Lisäksi öljystä kuuluukin jäädä öljyinen tunne hetkeksi iholle. Mutta toki eri hintaluoka öljyissä on laatueroja. Parasta laatua on ns. ensimmäisen puristuskerran öljyt. Ruokaöljyihin käytetään useimmin jälkimmäisen kierroksen öljyjä, tosin näissäkin on eroja. Yleensä korkea hinta kertoo parhaasta mahdollisesta laadusta, niin ruoka- kuin kasvoöljyissäkin.

 4. Jennie

  Kiitos vinkeistä! Minä halusin miselliveden aamuisten naaman vesipesujen tilalle, ajattelin, että se helpottaa esim. pintakuivuudessa, muutoin putsaan suihkussa konjac-sienen ja madaran syväpuhdistavan vaahdon kanssa ja sitten sen jälkeen tietysti kasvovesi. Tuo suihkittava kukkaisvesi olisi kyllä sellasta kivaa ekstraa, olin miettinyt, että hankkisin NYR laventelin tuoksuista voidetta (vai mitäs kaikkea siinä olikaan) yöksi varten, mutta kyllähän tätäkin voisi ajatella ajamaan samaa asiaa… kokeilulista kasvaa… kääk.

  Ja vielä näistä sivuista kun olit vastannut, niin minulla taitaa olla jotenkin kirjanmerkeissä tallennettuna joku muu etusivu, koska sinne ei ole tainnut ilmaantua nuo uudet jutut ja nyt kun painoin koti-nappia niin sittenhän se olikin ihan eri näköinen. My bad!

  • Joo, misellivesi on TÄYDELLINEN aamupesu! En suosittele vesipesua aamuisin kuin öljyrasvaiselle, suurihuokoiselle iholle. Suihkittavat kukkaisvedet ovat minullekin ekstraa, joita saatan käyttää ihan kasvoveden lisäksi vielä. Taidat tarkoittaa NYRin Beauty Sleep Concentratea? Se on ihana! Samoin Frankincense Intense.

   Heh, no hyvä että vika olikin sivujen suhteen tuossa, kävin miettimään, että onkos tämä tosiaan jotenkin sekava vaikka olen koittanut saada selkeän 🙂

 5. Jennie

  No oon sitäkin beuty sleep concentratea katsonut, ilmeisesti on aika toimiva 🙂 Mutta olin viissiin katsonut English Lavender Body Lotionia, mutta pitää vielä miettiä, täällä paikkakunnalla ei pääse tuoksuttelemaan kun NYR hävisi sokoksen valikoimasta 🙁 Mulla on vähän suunnitelmissa laittaa kotiin sellasta tuoksujärjestelmää, että laittaisin vähän tarkoituksenmukaisesti esim. makuuhuoneeseen oma huonetuoksu ja huoneeseen jossa maalaan laittaisin jotain virittäviä tuoksuja, mutta sitten ei ehkä enää lisäksi tarvi kosmetiikkaan tuoksuja. Toisaalta iholle laitettavat vois tietyllä tavalla toimia tehokkaammin.

  • Iholla eteeriset toimivat myös sisältämiensä ainesosien kautta, ei pelkästään tuoksun ansiosta ja ovat siten tehokkaampia 🙂 NYRin vartalovoiteet ovat todella ihania!

 6. Anna

  Minäkin suosin aamuisin misellivettä vesipesun sijaan. Täällä hetkellä käytössä Aloreen misellivesi, joka on tehokas, hellävarainen ja tuoksuu hyvältä. Suosittelen!

 7. Anna

  Höh, edellisestä kommentistani oli jostain syystä hävinnyt yli puolet pois. Jatkan siis vielä sen verran, että itselläni on tapana suihkuttaa aamuisin Kahinan virkistävää suihketta Aloréen misellveden päälle, se tuoksuu ja tuntuu iholla niin ihanalta!

  Tarkoitukseni oli myös kehua Melvitan narsissi-vettä (Eau Extraordinaire Narcisse), joka on jotain kukkaisveden ja kevyen seerumin väliltä. Koostumus on aavistuksen geelimäinen ja se kirkastaa ja kosteuttaa. Tuoksu on aika voimakkaan kukkainen (narsissi?), mikä ei ole niin mieleeni, mutta muuten tuote on mainio.

  En ole vielä ehtinyt kehua uudistettuja sivuja, mutta täytyy kyllä sanoa, että upealta näyttää! Juttutoiveena sellainen ”kuukauden suosikit” -postaus, jossa voisit käydä läpi kuukauden suosikkeja, uusia kokeiluja jne.

  • Melvitan narsissivesiseerumi on kiva tuote, entinen suosikkini myös, mutta sittemmin tehokkaammat seerumit ovat sen omalla kohdallani syrjäyttäneet.

   Kiitos juttutoiveesta, joka tuleekin toteutumaan heti ensi vuodesta lähtien 🙂 Ja tämän vuoden lopussa on myös luvassa vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet 🙂

 8. Jennie

  Nuxea en ole ennen käyttänyt, mutta taisin tilata sen kuitenkin siinä uskossa, että se on luonnonkosmetiikkaa 🙁 ärsyttävää. Toi on joskus vähän vaikee asia kyllä tietää mikä on puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, niinkuin olet kertonut niin kaikilla ei välttämättä ole sertfikaatteja vaikka ne muuten olisivatkin. Mutta mistä me tavalliset kuluttajat sitten tiedetään? Paitsi näin kaivelemalla blogeja ja kysymällä ammattilaisilta. Paljon on harhaanjohtavaa mainontaakin vielä. Voihan sitä tietysti luottaa niihin joilta ne sertfikaatit löytyy..

  • Sepäs se. Kuluttaja ei voi tietää mistään (ellei aihe ole niin suuri intohimo, että oikeasti tietää mitä purkkien kyljestä tuijotella), jollei brändi itse tarjoa tarpeeksi läpinäkyvää informaatiota jos sertifikaatti puuttuu (esim. Supermood tekee näin). Kävin tsekkaamassa Nuxen tavallisen linjan ruusumisellin incin – ei siinä mitään katastrofaalista kyllä ole. Mutta ks. merkki käyttää voiteissaan esim. silikoneja.

 9. Jennie

  Netissähän on niitä inci-generaattoreita ja oon joskus kokeillut, mutta ei minusta tullut inci-maisteria ja aikaa ei kyllä liikene tarpeeksi vaikka muuten ihonhoito ja kosmetiikka kiinnostaa koko ajan enemmän 🙂 Ja kyllä mä useimmiten sen incin tsekkaan, mutta yleensä ymmärrän siitä vaan osia. Supermood teki tosiaan ihan mahtavasti oman incin kanssa ja oon törmännyt joskus muihinkin jotka laittaa sisällyksen maallikkokielellä, siitä kyllä isot plussat – ja onhan se tänä päivänä myös markkinointikeino kun kuluttajat osaa vaatia enemmän ja arvostaa sitä että tietoakin jaetaan avoimesti. Kiitos kun tsekkasit sen misellin incin <3 huippunainen oot! Tää oli mulle ihan hyvä opetus, niin opin olemaan tarkempi ( ja koska oon manifestoinut, että ensi vuonna mun kosmetiikat on täysin vaihtuneet luonnollisiin vaihtoehtoihin) 🙂 There is always bright side to everything.

  • Inci-haut ovat ongelmallisia, sillä eivät kerro raaka-aineista kuin pikkiriikkisen pintaraapaisun, varsinkaan, jos tuotteesta haluaisi ymmärtää yhtään enempää. Eri aineiden yhdistelmät toimivat eri tavalla ja kun määriä on mahdoton tietää, niin melkoista arvailua on tulkita inciä. Tämä sivusto on melko hyvä, jos haluaa ymmärtää yksittäistä ainesosista jotain: http://www.cosmeticsinfo.org

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>