Beauty

Kylpyrituaali

Beauty | 6.6.2019 | Katja Kokko

Yksi Lontoon kodin parhaista puolista on kylpyamme. Talvella lämmittelen kuumassa kylvyssä ja kesällä virkistäydyn piristävillä eteerisillä öljyillä.

Olen puhunut aika paljon Lontooseen kotiutumisen haasteista. On tänne muutolla sentään hyviäkin puolia ja vaikka meidän kodin muutos yhteiseksi kodiksi onkin vielä kesken niin viihdyn täällä koko ajan paremmin. Yksi kotimme parhaista puolista on kylpyamme, joka taitaakin olla brittikodeissa enemmän sääntö kuin poikkeus – voi kun olisi Suomessakin!

Kylpyamme on aivan täydellistä arjen luksusta, jonka vuoksi annan anteeksi myös suihkun surkean vedenpaineen. Talvella kun hytisin kylmyyttä luita ja ytimiä myöten, kuuma kylpy kynttilänvalossa oli paras tapa lämmitellä ja nautiskella. Kesällä otan puolestaan virkistäviä kylpyjä ikkunat auki (yksi brittikotien hyvistä puolista on myös ikkunalliset kylpyhuoneet). En siis suinkaan kylve kylmässä vedessä, vaan hieman viileämmässä kuin talvella, mutta oleellisena osana virkistävissä kylvyissä ovat energisoivat, piristävät ja viilentävät eteeriset öljyt.

Dr. Hauschkan Salvia kylpyöljyä olenkin hehkuttanut jo pariin otteeseen, mutta ei ole varmaan vaikea arvata keneltä löytyy paras ja monipuolisin kylpytuotteiden valikoima? Tietenkin Brittien omalta luonnonkosmetiikan pioneerilta eli Neal’s Yard Remediesiltä, jonka kylpysuolojen suurkuluttaja minusta on tullut. Sain juuri kulutettua loppuun ihanan virkistävän Seaweed & Arnica kylpysuolan ja nyt korkkasin puolestaan Aromatic suolan, joka sisältää mineraalipitoisen ja puhdistavan merisuolan lisäksi meiramin, geraniumin eli kurjenpolven ja laventelin eteerisiä öljyjä, jotka ovat luomuviljeltyjä ja aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan tasapainottavia ja rentouttavia.

Olen aivan hulluna Aromatic-tuotelinjan tuotteiden tuoksuun, se on niin huumaava, että tuotteissa tekee mieli vain kylpeä (tai siis niinhän minä kirjaimellisesti teenkin). Tuotelinjan ohut body lotion on tällä hetkellä suosikkivartalovoiteeni ja välillä voitelen itseni kermaisen täyteläisellä body butterilla. Aromatic-tuotteisiin kuuluu myös hierontaöljy (jota muuten ostin juuri eilen!), suihkugeeli ja kylpyvaahto. Olen enemmän kylpysuolojen ystävä, mutta välillä on kyllä kiva ottaa myös kunnon vaahtokylpy.

Neal’s Yard Remediesin kylpysuoloja ja -tuotteita myy Suomessa Skin City. Valikoima ei ole yhtä laaja kuin täällä Briteissä, mutta laventelikylpysuolaa ja Aromatic-kylpysuolaa ainakin löytyy. Skin Cityssä näyttäisi muutenkin olevan paras valikoima Neal’s Yard Remediesiä.

Jos et omista kylpyammetta, suosittelen lämpimästi jalkakylpyjä! Jalat ovat täynnä akupisteitä ja hermopäätteitä, joten lämmin suolakylpy jaloille eteerisillä öljyillä höystettynä saa stressilevelit laskemaan kohisten. Kannattaa kokeilla jalkakylpyä iltaisin varsinkin, jos kärsit nukahtamisvaikeuksista ja levottumuudesta.

Ostin Istanbulista Aasian puolelta Kadıköysta markkinoilta ihanan aidon luonnonsienen. Tämmöistä luonnonsientä ei kyllä peittoa mikään muu sieni eikä pesukinnas. Aito luonnonsieni on tosi kaunis, mutta myös ihanan pehmeä ja hankaustehoa on juuri sopivasti. Pikaisella googlauksella näyttäisi siltä, että aitojen sienien saatavuus Suomessa on heikkoa. Muistan kyllä, että jollain maahantuojalla näitä oli muutama vuosi sitten monessa eri koossa, jopa kasvoillekin oma minikoko, mutta nyt en löytänyt niitä enää. Suomessa kuitenkin esimerkiksi tämä verkkokauppa myy vartalosieniä ja Amazonista näyttää löytyvän myös kasvoille tarkoitettuja sieniä, jotka sopivat mm. meikkipohjan levittämiseen – taidankin laittaa ne tilaukseen saman tien!

Olen pikkuhiljaa uudistanut meidän kylpyhuonettakin mm. tekstiileillä ja koreilla. Meiltä löytyykin Johanna Gullichsenin pellavapyyhkeet, Granitin ihania vohvelipyyhkeitä ja Mujin rottinkisia koreja. Tänään tilasin Granitista bambusta valmistetun pyykinkuivaustelineen. Pienillä jutuilla lisää kodikkuutta!

Löytyykö täältä muita kylpijöitä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,