Beauty

Hellekesän minimalistinen ihonhoitorutiini

Beauty | 7.6.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Kesän huolettomuus ja tehokas ihonhoito – mahdoton yhtälö? Tässä ihonhoitorutiini, joka suojaa ihoa ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä kesälläkin.

Ilmatieteenlaitos kertoo, että Suomessa nautitaan tällä hetkellä kunnon helleaallosta. Lontoossa mittari näyttää sen sijaan 15 astetta, taivas on harmaa ja täällä sataa vettä – eikä ensi viikoksi luvata juurikaan sen parempaa. Mutta tässä tulisi kuitenkin sinne helteiden keskelle superhyvät suositukset ihonhoitorutiiniin, joka ei vaadi montaa putelia, mutta tehokkuudesta ei silti tarvitse tinkiä. Hoidin ihoani Turkissa tällä rutiinilla ja metodi jatkuu myös täällä Lontoossa, sillä aurinko oli Turkissa todella voimakas, joten kunnon tehoaineille on käyttöä vielä pitkään näin jälkikäteenkin ja näillä tuotteilla taidan kyllä mennä suuren osan koko kesästä muutenkin.

Hyvän puhdistuksen lisäksi (suosittelen erityisesti kesällä öljypuhdistusta, koska se poistaa tehokkaasti aurinkovoiteen iholta) tarvitset vain kolme ihonhoitotuotetta. Kesällä ilmankosteus lisääntyy Suomessakin sen verran, että kosteusvoiteesta saattaa voida luopua jopa kokonaan. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että muut ihonhoitotuotteet pystyvät kosteuttamaan ihoa riittävästi ja sopivat ihollesi. Lisäksi varsinkin Suomessa säätilat muuttuvat kesälläkin radikaalisti – neuvoihin pitää siis aina suhtautua pienellä varauksella, koska niin monet asiat voivat vaikuttaa ihon tarpeisiin.

Kun panostat määrän sijasta laadukkaisiin täsmätuotteisiin ja niiden oikeanlaiseen käyttöön, on hyvinkin mahdollista, että voit elää huolettomana minimalistina läpi kesän.Ihon väriä kirkastava ja tasoittava hoitoneste

Panosta kunnon hoitonesteeseen. Juice Beautyn Brightening Essence on koostumukseltaan täyteläistä, lähes seerumimaista. Se parantaa ihon kosteustasapainoa, ja supistaa huokosia sekä tasoittaa ihon väriä ja rakennetta. Tuote sopii kaikille ihotyypeille noin 20-vuotiaasta lähtien.

Hoitoneste sisältää uudistavaa ja rauhoittavaa aloe veraa, runsaasti antioksidantteja sisältävää omenamehua ja vihreän teen uutetta, kosteuttavaa ja siloittavaa hyaluronihappoa sekä ihon väriä kirkastavaa ja tasoittavaa sekä punoitusta vähentävää kurkkua ja lakritsinjuurta. Lisäksi tuotteesta löytyy ikääntymisen merkkejä ehkäisevää ubikinonia, joka parantaa myös ihon soluhengitystä, kosteuden haihtumista ehkäiseviä tamarindin polysakkarideja sekä C- ja E-vitamiineja, jotka suojaavat kollageenia ja ehkäisevät pigmenttiläiskiä.

Hoitonestettä voi taputella iholle useita kerroksia – mitä useamman kerroksen taputtelet, sitä paremmin tuote kosteuttaa ja pystyt todennäköisemmin pitämään ihonhoitorutiinin minimalistisena.

Tehokkuuteensa nähden erittäin kohtuuhintainen (45 €) hoitoneste riittää varmasti koko kesäksi. Tuotteessa on jännällä tavalla kirpsakan hapan tuoksu, joka saattaa jakaa mielipiteitä, mutta itse outojen tuoksujen ystävänä se tuoksuu minusta vain tehokkaalta.

Aurinkovaurioita korjaava ja uudistava seerumi

Sanoisin, että tässä on yksi kesän parhaista täsmätuotteista. Mahalon Hawaiian Hydration on seerumi, jossa on koostumus ja tehot kohdallaan. Uskoisin tuotteen sopivan myös hyvin ongelmaisillekin ihoille ja etenkin pintakuivuuden ja rasvaisuuden kanssa tasapainotteleville.

Seerumi on koostumukseltaan hieman geelimäistä, mutta ei samalla tavalla lirua kuin geelimäiset seerumit yleensä. Humektantit tuntee selkeästi koostumuksesta, mutta tuote ei jämähdä iholle eikä tunnu tahmaiselta, vaan se tekee ihon pinnasta pehmeän ja sileän sekä erittäin kosteutetun tuntuisen. Voin vain kuvitella, että kun ilmankosteudet ovat kohdallaan, eipä iholle muuta nesteytystä kaipaakaan – kenties siitä nimitys Hawaiian Hydration, veikkaisin, että Havaijilla ei tämän alle tarvitse edes hoitonestettä.

Hawaiian Hydrationin väristäkin näkee, että tuote on todellista teholientä ja pakattu täyteen antioksidantteja. Siitä löytyykin mm. kakadumarjan uutetta, lohikäärmeenveri-nimisen palmun pihkaa, gojimarjan uutetta ja hibiskusuutetta, jotka korjaavat tehokkasti mm. auringon ja ilmansaasteiden aiheuttamia soluvaurioita ja ehkäisevät niiden aiheuttamia ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Seerumi sisältää myös herkkää ihoa rauhoittavia aineita, kuten alppitähden uutetta sekä ihon suojabarriääriä vahvistavia keramideja. Seerumi sopiikin hyvin myös ohuelle iholle. Sokerina pohjalla, tuote sisältää myös kultaa, jonka tiedetään parantavan ihon pintaverenkiertoa, heleyttävän ihoa, rauhoittavan tulehduksia ja parantavan ihon solumuodostusta.

Hawaiian Hydration on mielestäni tavanomaista seerumia tehokkaampi tehotiiviste, jota ei tarvitse käyttää paljoa.

Siloittava ja rauhoittava ihoöljy

Oli vuodenaika mikä tahansa, en suosittele tinkimään ihoöljystä. Toki senkin suhteen kannattaa kuulostella millaisille määrille on tarvetta. Kylmäpuristettujen öljyjen rasvahapot auttavat kuitenkin tuomaan myös suojaa UV-säteiden ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä vastaan, joten pari tippaa kannattaa levittää aurinkovoiteen alle ja iltaisin hyödyntää korjaavat vaikutukset lotraamalla öljyllä hieman enemmän.

Maya Chian Supercritical Omega-3 Chia Seed Face Oil on yksi uusimmista tuttavuuksistani, jonka olemassaolon olen tosin noteerannut jo hyvä tovi sitten, sillä se kiinnostaa erityisesti chiansiemenöljyn vuoksi.

Chiansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka parantavat solujen ravinnonsaantia, pintaverenkiertoa, vahvistavat ihon suojabarriääriä, ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta ja pehmittävät ihoa. Maya Chian öljy on koostumukseltaan hyvin kevyttä ja se imeytyy ihoon hetkessä eikä jätä jälkeensä rasvaista tunnetta, mikä tekee siitä aivan täydellisen kesäkäyttöön. Ero monien öljyjen imeytyvyyteen on huomattava.

Maya Chian öljyn tuoksu on muistuttaa hedelmäpommia, sillä se sisältää pomeranssin, sitruunan, greipin ja mandariinin eteerisiä öljyjä, jotka saavat herkullisen säväyksen fenkolista ja aniksesta sekä ripauksesta ruusupuuta. Sitrusöljyistä ja auringosta sen verran, että höyrytislattu sitruunaöljy, kylmäpuristettu tai höyrytislattu mandariiniöljy eivät ole fototoksisia. Fototoksisuuden riskiä ei myöskään ole alhaisilla pitoisuuksilla ja jos iho on suojattu asianmukaisesti aurinkosuojavoiteella*.

Janoisen ihon tehonaamio

Kolme tuotetta tuli jo mainittua, mutta bonarina niille, jotka kaipaavat superkosteuttavaa tehohoitoa, vahva suositus Tata Harperin ylellisestä Hydrating Floral Maskista, joka myytiin loppuun hetkessä, kun tuote lanseerattiin. Suosittelen tätä etenkin, jos iho kuivuu auringossa, esimerkiksi auringon ja tuulen yhteisvaikutuksesta vaikkapa merellä. Jos iho saa liikaa aurinkoa, se myöskin kuivuu helposti ja ihoa alkaa kiristää, yleensä kuitenkin vasta jälkikäteen. Käytin Turkissa naamiota kaksi kertaa ja reissun jälkeen olen ehtinyt käyttää sitä kerran. Kasvojen iho on silti ihanan pehmeä ja täyteläinen, vaikka sainkin aurinkoa paljon.

Naamion koostumus muistuttaa juoksevaa kinuskikastiketta, mutta väriltään se on mintunvihreää ja tuoksultaan kuin villikukkapöpelikkö. Naamio sisältää tehokkaan kombon humektantteja: hyaluronihapon lisäksi naamiossa on valkohytykkä- eli tremellasientä, jonka osa teistä lukijoista saattaa muistaa Kuulaan kaunis kirjastani. Kyseessä on siis yksi korealaisenkin kosmetiikan suosimista trendiraaka-aineista. Valkohytykkä on hyytelömäinen sieni, joka kosteuttaa ihoa ja siloittaa juonteita.

Naamio kosteuttaa ja täyteläistää ihoa sekä rauhoittaa tehokkaasti punoitusta. Tuote on erityisesti ikääntyvän, kuivan, pintakuivan ja punoittavan iho tehotuote, joten epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle en tätä suosittelisi.

Vinkki kesäreissuille

Lopuksi vielä pikku vinkki kesäreissuille, nimittäin maailman kaunein (ja parhaimman makuinen) hammastahna, Lebon, joita on saatavilla matkakokoisena. Miten voikin hammastahna olla kaunis! Huomasin vuosi sitten kahden viikon Italian reissulle pelkillä käsimatkatavaroilla lähteneenä, että matkakokoisia luonnonkosmetiikkahammastahnoja ei muuten sitten löydykään. Päädyin tursottamaan omaani mukaan pieneen purkkiin, josta annostelu piti tehdä spaattelilla.

Ranskalaiset Lebonit ovat luonnollisia ja makuvaihtoehtoja löytyy yhdeksän. Tällä hetkellä olen koukuttunut ruusun ja appelsiininkukan makuun, jota höystää raikas minttu.

Tuleeko sinusta kesällä kosmetiikkaminimalisti? Mitkä ovat tämän hetkiset luottotuotteesi?

Alekoodi

Naturelle tarjoaa teille lukijoille 15 % alennuksen valikoimansa normaalihintaisista tuotteista koodilla KATJAKESÄ. Alennus on voimassa 30.6.2019 asti. Alennus ei koske seuraavia sarjoja: Nuori, Kypris, Mahalo, Lebon, Okoko, Vintner’s Daughter, Sabé Masson ja Herbalore NYC.

Kuvat Richard Isaac

*Lähde: Robert Tisserand & Rodney Young: Essential Oil Safety

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,