Beauty

Kuukaudet purkit 11/17

Beauty | 1.12.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Yläfemmat: selvisimme marraskuusta! Ei ole enää monta viikkoa, kun päivä alkaa jo pidentyä. Tosin vielä tuntuu siltä, että talvea on jäljellä ikuisuus. Jäätymisenestosuunnitelmani on kuitenkin osoittautunut pettämättömäksi menetelmäksi kaamoksesta selviytymiseen eikä sakea harmaus ole vituttanut kuin pari kertaa. Voisinkin päivittää konstit, mitä olen menneen kuukauden aikana ottanut vielä käyttöön ja todennut hyödyllisiksi. Tällä hetkellä olen niin hyvissä energioissa, että melkein tuntuu siltä kuin olisi keskikesä. Joulukuun puolessa välissä suuntaan Teneriffalle tankkaamaan valoa ja vihreyttä verkkokalvoilleni sekä sieluuni tammikuun puolelle asti.

Marraskuussa kohtasin taas monia uusia purkkirakkauksia, joista täytyy nostaa esille vielä kertaalleen viiteen eri iho-ongelmaan cosmeceutical-ratkaisut tarjoava S5. Sarjan tuotteet eivät sisällä lainkaan yleisimmin allergisoivia hajusteita ja muutenkin sarja sykähdytti apteekkimaisuudellaan. Jos missasit kattavan juttuni sarjasta, löydät sen täältä ja mukana on myös video kasvonaamiosta, jollaiseen olen aiemmin törmännyt vain hoitolakäytössä. Lisäksi Whamisa on toiminut loistavana superkosteuttajana rutikuivan marraskuun ajan ja kirjoitinkin pari päivää sitten todella perusteellisen jutun mistä ihon kosteuttamisessa on kyse. Jos et tiedä mitä eroa on sanoilla hydrating ja moisturising, suosittelen lukemaan kyseisen jutun.

Marraskuun virallinen suosikkituotelistani on saanut vaikutteensa Etelä-Afrikan matkastani ja lisäksi lokakuussa alkanut luomivärirakkaus sai jatkoa.

Marraskuun parhaat purkit:

1. Esse Omega Deep Moisturiser

Minullehan kävi reissussa sitten niin, että paloin melko pahasti heti ensimmäisenä päivänä. Ensimmäistä kertaa ikinä aurinkovoide petti, mutta tutkittuani kyseistä purnukkaa tarkemmin en lainkaan ihmettele asiaa. Voin vain todeta, että jatkossakin luotan Biosolikseen ja Algamarikseen. Iho oli oikeasti todella kipeä, vaikka rakkuloille se ei palanutkaan. Hoitoon oli pakko käyttää  97 % aloe vera -geeliä, jota sain spasta, jossa kävimme hoidossa. Aloe veran lisäksi sivelin olkapääni, rintakehäni ja selkäni Essen Omega Deep Moisturiserilla parin tunnin välein. Ne olivat yhdessä todellinen pelastus iholle ja kuumotus sekä tykytys alkoivat laskea vain muutaman minuutin kuluttua jokaisen levityskerran jälkeen. Ennen kuin sain aloe veraa, käytin Omega Moisturiseria yksinään (Deepin loputtua Rich versiota), jonka ansiosta kuumotus helpotti huomattavasti. Tietenkään näin kallista voidetta ei voi hölvätä isoille ihoalueille pidempi aikaisesti, mutta jos käy köpelösti niin tämä voide todellakin auttaa! Omega Moisturiserit kulkevat kaiken lisäksi kätevästi mukana reissuilla, koska ne on pakattu viiteen 10 ml purkkiin omega-rasvahappojen säilymiseksi. Tämän kokemuksen jälkeen uskallan kyllä suositella Omega Moisturisereita myös muiden iho-ongelmien hoitoon.

2. Esse Cream Mask

Kysyin suoraan Essen henkilökunnalta suosituksia palaneen ihon hoitoon tehdasvierailullamme. He suosittelivat SOS-tuotteeksi sarjan Cream Maskia. Niinpä valelin ihoni tällä superkosteuttavalla ja korjaavalla naamiolla heti samana iltana ja annoin sen vaikuttaa yön yli. Aamulla iho oli jälleen rauhoittuneempi. Toivon hartaasti, että vaikka palamisen aiheuttamia syviä vaurioita onkin mahdoton korjata täydellisesti ja ihoon jäi siitä muistijälki lisäten ihosyövän riskiä, sain edes hieman korjattua vaurioita.

3. Uma Oils Ultimate Brightening Rose Toner

Ayurvedaan pohjautuva holistinen ihonhoitosarja Uma Oils on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. En tiedä mikä sarjassa on ihaninta: kauniit pakkaukset (jotka eivät sarjan perustajan mukaan näytä ruotsalaisilta), tehokkaat raaka-aineet vai energia, joka ulottuu pintaa syvemmälle? Uman kasvovesipullo on kaunis kuin koru ja vaikka se ei olekaan yhtä tehokas kosteuttaja kuin Whamisan superkasvovedet, niin kuten sanottua, energia, ihanuus ja ylellisyys toimivat vähintään yhtä kaunistavasti. Forbes teki muuten hiljattain Uman perustajasta Shrankhla Holecekista mielenkiintoisen haastattelun, jonka voi lukea täältä.

4. Estelle & Thild luomivärit Icy Copper & Urban Earth

Ihastuin viime kuussa Estelle & Thildin uusiin luomiväreihin niin paljon, että minun oli pakko hankkia väripaletin täydennykseksi vielä metallinhohtoiset sävyt Icy Copper ja Urban Earth, jotka tekevät silmistäni freesit, kirkkaat ja supersiniset. Ilmeisesti värivalinnat menivät nappiin, kun silmämeikkieni perään on sen jälkeen kyselty päivittäin. Estelle & Thildin luomiväreissä on täydellinen ja runsaspigmenttinen koostumus, värit levittyvät hyvin ja kestävät omilla luomillani ilman erillistä pohjustusta koko päivän.  Luomivärien värivalikoimasta löytyy täydelliset sävyt neutraalien sävyjen ystäville.

5. Dr. Hauschka Sävyttävä värineste

Meikkituote, jota et tiennyt tarvitsevasi. Ja meikkituote, jota ilman et voi elää. Dr. Hauschkan sävyttävä värineste on nerokkain tuote sitten naismuistiin! Sillä saa päivitettyä tavallisesta päivävoiteesta parilla tipalla sävyttävän päivävoiteen ja tummennettua liian vaalean meikkivoiteen täydellisen sävyiseksi. Siksi pakkasin tuotteen mukaan myös Etelä-Afrikkaan ja käytin sitä sekoitettuna de Mamielin suojakertoimella varustetun sävyttävän päivävoiteen kanssa, jonka sävy on kuitenkin itselleni liian vaalea, mutta kombo on täydellinen, kun siihen miksaa sävyttävää värinestettä. Tämä puteli lähtee epäilemättä mukaan myös Teneriffalle.

6. Nui Berlin meikkivoide

Etelä-Afrikan päivetystä ei ole enää hirveästi jäljellä, mutta kuitenkin sen verran, että Nuin meikkivoiteen sävy Taiao on itselleni liian vaalea. Sekin päivittyy kuitenkin täydelliseksi Dr. Hauschkan värinesteellä. Ja mitä tulee Nuiin meikkivoiteeseen niin voi luoja! Luulin 100 % Puren 2nd Skinin kohdalla löytäneeni Kraalin maljan, mutta sitten tuli Nui ja pisti meikkiuniversumin uuteen järjestykseen. Tosin pidätän oikeuden mielipiteeni muutokseen siltä osin, että 2nd Skin on täydellinen, kun ilmankosteus on hieman suurempi. Nyt talvella tarvitsen meikkivoiteeseen enemmän rasvaa ja sen vuoksi Nui on juuri nyt napakymppi, kun taas öljytön 2nd Skin ei toimi yhtä hyvin. Keväällä tilanne on todennäköisesti toinen.

7. Meditao Frankincense Cream & Meditao Laventeliöljy

20 tuntia lentämistä ei ole herkkua kenenkään takalistolle, etenkään kun soppaan lisätään vielä laittoman pitkään jatkunut työskentely huonolla työtuolilla. Keskimmäinen pakaralihakseni on enemmän tai vähemmän kroonisesti kipeä ja istuminen saa aikaan ikävän jomotuksen. Työpisteeni istuinta myöten on onneksi menossa vaihtoon, mutta sillä välin täytyy käyttää kaikki muut konstit hyödyksi kolotuksen lievittämiseksi. Yin joogan ja astangan lisäksi suoritan takalistolleni voitelun Meditaton Frankincense Creamilla joka ilta ja jokaisen astangaharjoituksen päätteeksi aamuisin. Voiteen jälkeen hieron ihon vielä saman sarjan Laventeliöljyllä, joka sisältää laventelin lisäksi vanhan ajan kipuöljynä tunnettua mäkikuismaöljyä. Jomotus helpottaa tällä kombolla todella paljon!

Miten te hoiditte ihojanne marraskuussa? Löytyikö uusia suosikkeja?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,