Lifestyle

Kuukauden asu #9

Lifestyle | 7.5.2016 | Katja Kokko

_04A8058

Kerrankin selvisin kesän tulosta ilman vaatekriisiä. Alkukesään sopivia vaatteita on tullut hankittua jo talvella ja sandaalitkin juuri h-hetkellä.

Hyppäsin perjantaina Suomenlinnan lauttaan ja matkustin minilomalle Doritin luokse. Aina kun olen Suokissa, tuntuu kuin olisin käynyt suurin piirtein jossain toisessa maailmassa. En voi käsittää, että ystäväni asuvat siellä. Matkan tarkoitus oli kuvata Doritia, mutta koska nainen on yhtä etevä linssin takana, kuin edessä, ikuistettiin samalla meikäläisen kuukauden asu. En ollut päättänyt, että se on tämä, mutta näissä tamineissa on ollut kotoisaa ja turvallista viime päivinä – sillä kuten sanottua, kesän yllättäessä vain viikko räntäsateen jälkeen, olo on kuin turvonneella broilerilla. Totuttelu toppatakista kesähepeneisiin tuleekin tapahtua mukavasti ja hienovaraisesti turvavaatteissa.

_04A8315_04A8366

Lupasin viime talvena eräillä pikkujouluetkoilla muutaman skumppalasillisen nautittuani poistaa ystäväni kirppiskasasta Maison Martin Margielan housut ja nyt ne pääsivät vihdoin käyttöön (kerrankin järkeviä päähänpistoja parin lasillisen jälkeen). Povaan näille puuvillan ja pellavan sekoitetta oleville, hieman kiiltäväpintaisille housuille erittäin pitkää elämää. Juuri tämmöisiä turvavaatteita vaatekaapissa tulisi olla, sillä ne tuntuvat päällä pyjamahousuilta.

_04A8336

R/H:n neuletoppi on turvavaate jo viime kesältä. Yläosista vaatekaapissani on lievä vaje, mutta Sisilian shoppailuapajat saavat korjata tilanteen. Samujin jakku olikin melkoinen onnenpotku. Haaveilin kevättalvella jostain lyhyestä ja keveästä takista kesäksi. Samana päivänä sellainen ilmestyi merkin Facebook-kirppikselle. Olin kärppänä paikalla. Sekuntia myöhemmin jakkuun oli jo jono. Terhi Pölkin sandaaleja en riisu jalastani ehkä koko kesänä (korkeintaan Balilla, kun upotan varpaani kuumaan rantahiekkaan). Ne palvelevat hieman viileämmälläkin säällä, kun vetäisee sukat jalkaan. Ah, sandaalit ja sukat, tästä yhdistelmästä olenkin nähnyt päiväunia.

_04A8322

Jakussa näkyvä Macon & Lesquoyn rintamerkki on Proloquesta. Cooleimmat rintamerkit ikinä. Tahtoisin myös ainakin melonin. Ja ehkä silmän ja apinan. Niitä on ainakin kiva hypistellä ja merkit on myös kiva lahjaidea.

Aiheuttiko kesän tulo teille asukriisin vai autuuden?

_04A8426

Kuvat Dorit Salutskij

Avainsanat: , , , ,