Beauty

Kuivaharjaus – tehokas detox vartalolle

Beauty | 13.5.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kuivaharjaus on ikivanha ja yksinkertainen menetelmä koko kehon karaistumiseen ja ihon kirkastamiseen, jonka lukuisista hyödyistä moni ei taida olla edes tietoinen. Säännöllinen kuivaharjaus irrottaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, pitää ihon sileänä ja kirkkaana sekä ehkäisee ihokarvoja kasvamasta sisäänpäin. Tämä on varmasti kaikille tuttua, mutta kuivaharjaus on myös tehokas ja edullinen konsti ihon pitämiseen nuorekkaana, sekä koko aineenvaihdunnan tukemiseen.

Kehon epäpuhtauksista arviolta kolmannes poistuu ihon kautta. Jos ihon aineenvaihdunta ei toimi kunnolla, elimistöön jää kuona-aineita, jotka kertyvät kudoksiin. Tämä johtaa solujen rappeutumiseen ja mm. ennenaikaiseen vanhenemiseen, mutta sillä on vaikutuksia myös terveyteen. Kuivaharjaus tehostaa hiusverenkiertoa ja ihon aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineiden poistuminen paranee ja solut saavat happea. Rasvakertymät tasoittuvat ja iho kiinteytyy, joten kuivaharjaus on tehokas myös selluliitin hoidossa. Lisäksi kuivaharjaus karaisee ja antaa energiaa stimuloimalla iholla olevien hermopäätteiden kautta hermoston toimintaa, joka vaikuttaa myös hormonitoimintaan.

Kuivaharjaukseen käytetään vartaloharjaa tai kuorintakinnasta ja sopiva kesto on noin 5-10 minuuttia. Harjauksen voi tehdä vaikka päivittäin ja paras aika sille on heti aamusta. Harjaus tehdään ylöspäin suuntautuvilla, pyörivillä liikkeillä alhaalta ylöspäin aloittaen jalkapohjista. Sitten siirrytään jalkateriin, sääriin, pohkeisiin, reisiin sekä käsiin ja käsivarsiin. Tämän jälkeen harjataan selkä, pakarat ja lopuksi vatsa sekä rintakehä. Harjausta voi tehostaa ongelma-alueilla, kuten selluliittikohdissa. Jos iho on rikki, sillä on ihottumaa tai tulehtuneita näppyjä, näille kohdille ei tule tehdä harjausta.

Kuivaharjauksen jälkeen tulisi käydä suihkussa, jotta kuolleet ihosolut saa huuhdottua pois iholta. Ensin kannattaa ottaa lämmin suihku ja sen jälkeen vielä lyhyt kylmä suihku, joka karaisee kehon ja supistaa ihohuokosia.

Omat suosikkini kuivaharjaukseen ovat perinteinen marokkolainen hamameissa käytetty kassa-kuorintakinnas sekä Iris Hantverkin hevosen karvasta valmistettu pyöreä vartaloharja. Kassa-kuorintakinnas on kokemukseni mukaan kuorintakintaista kaikista tehokkain ja perinteisesti sitä käytetään saunassa (tai hamamissa). Joliessa myydään Charme d’Orientin kassa-kintaita yhdessä perinteisen, hyytelömäisen mustasaippuan kanssa, joka hierotaan iholle kintaan avulla saunan lämmössä. Kinnasta voi tottakai käyttää myös erikseen. Myös Kahinalta ja Eco by Sonyalta löytyy samanlainen kinnas.

Iris Hantverkin luonnonharjaa käytän ilman saunaa ja pidän itse juuri tästä harjasta enemmän perinteisessä kuivaharjauksessa. Olin etsinyt pitkään tämmöistä pyöreää, kahvatonta mallia ja löysin sen vihdoin Formverkista. Itseäni kahva häiritsee harjauksessa, mutta toiset kokevat sen hyödyllisenä, sillä sen avulla ylettyy paremmin esimerkiksi selkään.

Charme d’Orientilla on myös ihania suola- ja sokerivartalokuorintoja, joita myydään Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla (mutta ei valitettavasti verkkokaupassa). Ostin viikko sitten aromaterapiakäynnin yhteydessä Charmen kassa-kintaan sekä Neroli-vartalokuorinnan, joka sisältää alunakiveä (eli suolaa), manteliöljyä, hunajaa, royal jellyä sekä nerolin eteeristä öljyä. Taivaallisen ihana kuorinta, josta taidan joutua hankkimaan myös sokeriversion tämän päivän lukijatapahtumassa putiikilla. Charmen itämaiset vartalo- ja kasvotuotteet ovat aivan ihania hemmottelutuotteita, jotka saisivat olla myynnissä laajemminkin.

Nyt on mitä mainioin aika alkaa valmistella kehoa kesäkuntoon kuivaharjauksella ja kuorinnalla, jos vartalonhoito on unohtunut talvella.

Kuinka moni teistä kuivaharjaa ihoa säännöllisesti?

Kuvat Katja Kokko

Lähde: Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Avainsanat: , , , ,