Beauty

Korealaista vartalonhoitoa

Beauty | 4.8.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Korealaisen luonnonkosmetikkasarja Whamisan valikoima on laajentunut vartalonhoitotuotteilla, jotka tekevät kasvotuotteiden tavoin vartalonhoidosta ihonhoitoiloittelua.

Ah ihanaa, vihdoinkin Whamisan vartalonhoitotuotteet ovat saatavilla myös Suomesta, johan näitä on odotettukin! Minä olen tosin saanut varaslähdön niiden testaamiseen jo vuosi sitten käsivoiteiden merkeissä ja suihkugeeliä sekä vartalovoidettakin on tullut kokeiltua matkapakkauksista, joten kokemusta tuotteista on ehtinyt kertyä jo jonkin verran.

Tehdäänpä katsaus tuotteisiin…

Voidaanko aluksi omistaa hetki vain käsivoiteiden pakkauksille, joista tulee mieleen se söpö vaaleanpunainen tuubiin pakattu purkka, jota ostettiin lapsena? Nämä herkullisten väriyhdistelmien tuubit ovat käsilaukun piristys ja 30 ml kokoisena täydellisiä matkoille ja pikkulaukkuun sujautettavaksi. Varmaan jonkun mielestä ulkoasu on liiankin söpö, mutta minun mielestä tämä ilmentää korealaista ihonhoitoiloittelua parhaimmillaan, jonka ei tarvitse olla niin vakavaa.

Sitten voidaan keskittyä puhumaan voiteiden tuoksuista, jotka eivät ole yhtä ällömakeita ja karkkisia kuin pakkaus antaisi ymmärtää, vaan ihanan luonnollisia ja herkullisia. Organic Fruits käsivoide tuoksuu raikkaalta hedelmäsalaatilta, Organic Flowers tuoreilta kesäkukilta ja Organic Seeds puolestaan vaniljatangon siemeniltä. Mitä tulee käsivoiteiden koostumukseen ja tehoon, mikä on toki oleellisinta, niin korealaiset ovat vieneet ymmärryksensä ihon nesteyttämisestä myös käsien hoitoon: voiteet ovat koostumukseltaan kevyitä ja erittäin kosteuttavia. Rutikuivat kädetkin tarvitsevat reippaasti vesikosteutta, joka sitten lukitaan ihoon öljyillä, ja näin käsien ja kynsinauhojenkin iho pysyy pehmeänä ja joustavana. Ohuen koostumuksen ansiosta voiteet myös imeytyvät nopeasti, joka tekee niiden käytöstä kesken päivän miellyttävää.

Kolmen voiteen koostumuksissa on hitusen eroja keskenään. Suurimman eron muodostaa Organic Seeds käsivoide, joka on selkeästi täyteläisempi kuin Organic Fruits ja Flowers versiot. Täyteläinen voide suojaa paremmin kosteuden haihtumiselta, joten se sopii hyvin kuiviin olosuhteisiin ja talveksi. Voide sisältää kaakao-, shea- ja mangovoita, jotka suojaavat ihoa. Lisäksi voiteessa on fermentoituja riisin, kauran ja pavun uutteita ja kasviöljyistä on mainittava ainakin superravitseva kurpitsansiemenöljy.

Organic Fruits ja Flowers voiteiden koostumuksen eroa on kyllä vaikea huomata, sillä ne ovat lähes identtiset. Kumpikin voide on todella ohut ja jättää ihon silkkisen sileäksi. Ero löytyy siis vaikuttavista aineista. Organic Fruits sisältää fermentoituja hedelmäuutteita, kuten omenaa, yuzua, vadelmaa ja kiiviä, joiden perusteella sanoisin, että tämä voide voisi sopia hyvin ikääntyville käsille, joihin ilmestyy lentigoita, eli pigmenttiläiskiä. Minä pidän tästä voiteesta eniten ohuen koostumuksen ja hedelmäsalaattituoksun ansiosta.

Organic Flowers käsivoide sisältää fermentoitua lootuksen kukkaa, voikukanjuurta ja krysanteemia. Ehkä kuitenkin tämän voiteen kiinnostavin raaka-aine on keräkaalin lehtiuute. Enpä muista moiseen törmänneeni aiemmin enkä ihan heti löytänyt sen vaikutuksista tietoakaan, mutta päättelisin sen kuitenkin toimivan antioksidanttisesti.

Käsivoiteet ovat siis Whamisan vartalotuotteiden suosikkini, mutta toinen lempituote on Organic Fruits Body Butter, joka sekin teki minuun vaikutuksen heti piristävällä pakkauksellaan. Voide on nimensä mukaisesti täyteläistä vartalovoita, josta löytyy ravitsevaa shea- ja murumuruvoita. Fermentoitu hdelmäsalaatticocktail sisältää banaania, omenaa, yuzua ja vadelmaa, jotka kirkastavat ihoa. Tuoksu on herkullinen, luonnollinen ja lempeä, jonka en usko häiritsevän herkkänokkaisiakaan.

Syy miksi rakastan tätä täyteläistä voidetta liittyy Lontoon tämän hetkiseen ilmastoon, joka on kostea. Iho saa siis hyvin kosteutta ympäristöstä, jonka vuoksi olen ollut tänä kesänä vartaloöljyjen suurkuluttaja. Vartalovoi tekee ihosta silkinsileän tässä ilmastossa, eikä sitä tarvitse levittää kuin pieni nokare. Toki kuivemmassa ilmastossa vartalovoi ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista ja pehmittää karheaa ihoa, mutta levittäisin sitä siinä tapauksessa kosteahkolle iholle tai käyttäisin alle ensin ohuempaa voidetta.

Organic Fruits Body Lotion on vartalovoita kevyempi koko perheen voide, joka on pakattu reilumman kokoiseen (300 ml) ja helppokäyttöiseen tönikkään, josta on helppo ja nopea annostella voidetta vaikka käsillekin käsienpesun yhteydessä. Kiinnostavia aineita on tässäkin hedelmäcocktailissa, nimittäin voiteesta löytyy persimonia ja kiiviä banaanin ja vadelman sijasta. Ohut vartalovoide imeytyy nopeasti ja uskon, että koostumuksensa puolesta tästä voiteesta tulee suosituin. Jos en vielä maininnut, niin sanottakoon, että Whamisan tuotteille tyypillisesti tuotteet eivät sisällä iholle turhia täyteaineita, vaan ne ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan.

Vartalotuotevalikoimassa on vielä puolen litran Organic Fruits Body Cleanser suihkugeeli ja 300 ml Family Hand Wash käsienpesuvaahto. Korealaiset tykkäävät pakata tämmöiset arjen suurkulutustuotteet reilun kokoisiin pakkauksiin. Näistä todettakoon yhteisesti, että tuotteet ovat hyvin hellävaraisesti peseviä, etenkin suihkugeeli. Jos ihosi on siis hyvin kuiva ja herkkä, mutta kaipaat kuitenkin vartalon pesuun suihkugeeliä, suosittelen kokeilemaan tätä. Ja ylipäätään olen sitä mieltä, että ihoa tulisi pestä mahdollisimman hellävaraisin ainein, joten suosittelen tätä suihkugeeliä lämmöllä aivan kaikille.

Käsienpesuaine on koostumukseltaan kermaista ja ilmavaa vaahtoa, joka on hauska yksityiskohta eikä sekään pese käsiä natisevan kuivaksi. Pesuaineistakin löytyy fermentoituja kasviuutteita, vaikka ihan hirveästi ne eivät poishuuhdeltavassa tuotteessa ehdi ihoon vaikuttaa, etenkin, kun pesua ei tule suoritettua yhtä pieteetillä kuin kasvojen iholle.

Summasummarum, Whamisan vartalotuotteet ovat sarjan kasvotuotteiden veroisia. Mitähän helmiä voimme seuraavaksi odottaa rantautuvan Suomen valikoimaan? Koreassahan Whamisan tuoterepertuaari on huomattavasti laajempi. Onko toiveita?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,