Astrologia

Aallonharjalla kohti tulevaa – Uusikuu Leijonassa

Astrologia | 1.8.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 1.8. – 29.8.2019

Elokuun uusikuu Leijonassa ei ole vain mahtipontinen ja pramea, vaan myös rakkaudellinen, lämminsydäminen, hyväntahtoinen ja vilpitön. Uusikuu on yhtymässä tasapainoa, harmoniaa, kauneutta ja arvomaailmaa kuvaavaan Venukseen, joka on myös yksi keskeisimmistä ihmissuhteita ja sosiaalista elämää edustavista planeetoista. Näin ollen tämän uudenkuun aktivoivat ja uudistavat energiat suuntautuvat erityisesti arvoihin, rakkauteen sekä uuden balanssin löytymiseen epätasapainoon joutuneilla elämänalueilla.

Luova itseilmaisu on sydänenergiaa ja ”omaa juttua” arkkityyppisesti edustavan Leijonan ydinteema: Oman itsen toteuttaminen. Oman intohimon seuraaminen. Sydämestä kumpuavien toiveiden seuraaminen. Oman polun luominen. Oman luovuuden jakaminen muiden kanssa, ei kuitenkaan osana ryhmää, vaan ilman kompromisseja ja juuri sillä tavalla kuin sisimmässä tuntuu oikealta. Jokaisessa meillä asuva Leijona on tähti, oma elämänsä diiva, luoja, kuninkaallinen ja oman ainutlaatuisuutensa ja luovuutensa toteuttamisen myötä joukosta erottuva loistava ja karismaattinen, lähes lapsenkaltaisen autenttinen ja avarasydäminen olento. Tätä on leijonaenergia parhaimmillaan, eikä nyt tässä yhteydessä himmennetä tämän merkin loistoa puhumalla siitä mitä muuta se voi olla. Kaikista eläinradan merkeistä Leijona on se, joka haluaa mieluiten kääntää kasvonsa valoon ja väittää että mitään varjoja tai ikäviä asioita ei ole olemassakaan. Kateellisten panettelua, jos joku niin väittää.

Dynaamista uudistusenergiaa jylläävä, luonteeltaan arvaamaton ja äkillinen Uranus on intensiivisessä kulmassa uudenkuun Aurinkoon, Kuuhun sekä Venukseen. Tämä tuo aikaan voimakkaasti eteenpäin työntävän otteen. Koko kesä onkin ollut enemmän tai vähemmän menneisyyteen liittyvien asioiden kohtaamista ja henkistä syvänmerensukellusta, kaikki perääntyvät planeetat, pimennykset, Pluto ja Saturnus menneisyyttä ja karmaa edustavan kuun alasolmun päällä ovat pitäneet tästä huolen. Perääntyvä Merkurius on ollut kuin kirsikkana tämän menneisyydessä leivotun kakun päällä (ja sitähän tässä on nyt saatu maistella), mutta juuri samana päivänä uudenkuun kanssa, Merkurius päättää perääntymisensä ja suuntaa nokkansa eteenpäin (kyseessä on tietenkin vain ilmiö joka maasta katsottuna näyttää perääntymiseltä, planeetat eivät vaihda suuntaa kiertoradoillaan).

Uranuksen auttamana tämä tarkoittaa sitä, että asiat alkavat edetä, esteet ja hidasteet alkavat haihtua ja kunnon tuulenpuuska saattaa ottaa ohjat ja tuupata vireillä olleita asioita roiman askeleen eteenpäin. Tosin Uranuksen ollessa kyseessä suuntaa on mahdotonta ennakoida saati kontrolloida, parasta on vain ottaa mahdollisimman tukeva asento surffilaudan päällä ja antaa aallon kuljettaa sinne minne se haluaa. Pitkällä tähtäimellä katsottuna ja kokonaisuutta ajatellen se on varmasti paras mahdollinen suunta, mutta edellyttää viisautta, luottamusta ja kykyä päästää hetkeksi irti ohjaksista, jotta kosminen aalto voi heittää sinua huikeasti eteenpäin ja vieläpä niin että tunnet vauhdin riemun vatsanpohjassasi.

Kommunikointia, viestintää, sanoja, ajattelua ja mieltä symboloiva Merkurius on uudenkuun kartan kaikkein haasteellisimmin sijoittunut tekijä. Koska se on juuri päättämässä perääntymistään, se on niin sanotusti ”pysähtynyt” ja erityisen painokas tällaisena aikana. Tämän lisäksi raskassoutuinen, velvollisuuksiin ja vastuuseen liitettävä Saturnus, sekä intensiivinen ja luonteeltaan vanhaa tuhoava Pluto ovat vastakkain Merkuriuksen kanssa. Joidenkin kohdalla tämä liittyy asioihin, sopimuksiin, velvollisuuksiin tai muihin taakkoihin, joiden kanssa ei olla vielä selvillä vesillä. Kyse on asioista joita ei voi paeta eikä kiertää. Välttely ainoastaan lisää näihin asioihin liittyvää ahdistusta ja mahdollista pelkoa, joten tämän elokuun aikana nämä asiat on kertakaikkiaan vain kohdattava ja selvitettävä.

Uudenkuun kartalla on myös moniuloitteinen Jumalansormi eli YOD –aspektikuvio, joka osoittaa Marsin ja Junon tarkkaan yhtymään. Juno on asteroidi joka liitetään parisuhteisiin, liittoihin, yhteistyökuvioihin, avioliittoon ja ylipäätään ihmisen haluun ja tarpeeseen liittyä syvällisellä tasolla toiseen ihmiseen. Mars on vanha tuttu energian, aggression, aloitteiden, toiminnan ja seksuaalisuuden symboli. Nämä kaksi ovat Leijonassa saaden hieman hämmentävät, hiertävät ja kimurantit kontaktit Plutolta ja Neptunukselta. Kuvio vahvistaa koko uudenkuun kartan ihmissuhdekeskeistä teemaa ja tuo oman mutkikkaan mutta mutaisen pohjavireen ajan tunnelmaan. Kaikki ei rakkausrintamalla tai yhteistyökuvioissa ole nyt välttämättä sitä miltä se näyttää tai mitä sen ”pitäisi olla”. Tässä on suuri vaara hairahtua itsepetokseen ja kieltäytyä näkemästä totuutta, koska tarve ylläpitää ehyttä mielikuvaa jostakin suhteesta tai henkilöstä on suurempi kuin halu olla rehellinen itselle. Ihmisestä ja tilanteesta riippuen kyse voi olla ohi menevästä mutakuopasta, josta ylöskapuaminen vain vahvistaa keskinäistä sidettä, tai vaihtoehtoisesti tässä voi olla aineksen kunnon perinteiseen vedätyskuvioon, jossa toinen ei alun alkaenkaan ole ajatellut lunastaa lupauksiaan, vaan on käyttänyt tunteisiin vetoavia sananparsia ja korulauseita pelkästään oman edun tavoittelu ja hetken hupi mielessä.

Onneksi tämän Leijonakuun energia on niin omanarvontuntoinen ja säkenöivä, että jos tällaisesta tilanteesta itsensä löytäisikin, toipuminenkin on suhteellisen nopeaa. Ei muuta kuin ylös kuopasta, pikku pudistelulla mutapaakut pois lahkeista, ryhti suoraksi, kutreilla keikkuva kruunu ojennukseen ja kohti kaikkea sitä kivaa ja ihanaa ikiomaa, joka saa sydämen hehkumaan tavalla, mitä kukaan valheellinen sekundaheila ei ikinä pystyisi saamaan aikaan.

Kuukauden keskeiset teemat: luova itseilmaisu, sydämenpolku, rakkaus, ihmissuhteet, avioliitto, harmonia, tasapaino, sydämellisyys, jalomielisyys, hyväntahtoisuus, anteliaisuus, äkilliset muutokset, eteneminen, uudistukset, yllättävät sattumukset, kesken jääneiden velvollisuuksien tai mieltä painavien asioiden kohtaaminen ja hoitaminen, lupausten lunastaminen, vanhasta vapautuminen ottamalla vastuu, rohkeat aloitukset ihmissuhteissa, hämmennys ja epäselvyys erityisesti suhteessa miesten kanssa

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymä Venus, neliö Uranus, kolmio Jupiter ja Khiron. Jumalan sormi eli YOD: Pluto sekstiili Neptunus kantana ja Mars yhtymä Juno kärjessä. Khiron kolmio Venus. Pluto oppositio Merkurius, kvinkunssi Mars ja yhtymä Saturnus. Neptunus kvinkunssi Mars, neliö Jupiter ja sekstiili Saturnus. Saturnus oppositio Merkurius. Jupiter kolmio Mars. Merkurius lopettaa perääntymisen 1.8. Jupiter lopettaa perääntymisen 11.8. Uranus alkaa perääntyä 12.8. Täysikuu Vesimiehessä 15.8. Mars siirtyy Neitsyeen 18.8. Venus siirtyy Neitsyeen 21.8. Aurinko siirtyy Neitsyeen 23.8. Merkurius siirtyy Neitsyeen 29.8. Uusikuu Neitsyessä 30.8.

Avainsanat: