Beauty

Kohti kesää: 7x must have aurinkotuote

Beauty | 30.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Buustaa rusketusta sisäisesti, korosta ruskettunutta ihoa upealla hohteella, vaihda meikkivoide auringolta suojaavaan kevyeen pohjaan, rusketu ilman aurinkoa ja viilennä iho auringonoton jälkeen – kokosin listan kesän must have -aurinkotuotteista.

Kenestä muusta tuntuu siltä kuin juhannus olisi jo ensi viikolla ja ihan kohta on heinäkuu? Saanen kuitenkin muistuttaa, että nyt on vasta toukokuu ja koko kesä on virallisesti vielä edessä! Toivottavasti kukaan teistä ei ole ehtinyt polttaa hipiäänsä ja olette muistaneet käyttää kuuliaisesti aurinkovoidetta, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Nyt kun aurinkovoiteista on tullut kirjoitettua monta informatiivista postausta, ajattelin vinkata teille miten rusketusta voi buustata sisäisesti ja samalla ehkäistä auringon aiheuttamia vaurioita iholla. Lisäksi kokosin tärpit kesän must have -aurinkotuotteista, mitä saa tällä menolla hamstrata kaappiin muutaman putelin. Postauksen lopusta löytyy alekoodi House of Organicin aurinkotuote-kategoriaan, jossa on kattava valikoima tuotteita auringolta suojautumiseen, ihon viilentämiseen ja rauhoittamiseen auringon jälkeen, rusketuksen korostajia, itseruskettavia ja sisäisiä aurinkotuotteita.

Edistä rusketusta sisäisesti

Vietin viime talvena Teneriffalla kaksi ja puoli viikkoa. Hipiästäni tuli  ruskettuneempi kuin koskaan ja kaikki ystäväni kommentoivat sitä vielä monta viikkoa reissun jälkeen. Olen myös tänä kesänä ehtinyt saada jo hyvän rusketuksen lyhyessä ajassa. Salaisuus intensiiviseen ja hyvään väriin on astaksantiini, jota aloin syömään säännöllisesti toukokuun äitenpäivän jälkeen. Käytin astaksantiinia myös monta viikkoa ennen Teneriffan reissua ja koko matkan ajan. Toinen suosikkini astaksantiinin ohella on spirulina, jota olen käyttänyt sisäisesti kesäisin jo vuosia ennen kuin olin kiinnostunut ravintoasioista tai luonnonkosmetiikasta. Mielestäni ne tuovat rusketukseen hieman eri sävyisen häivähdyksen.

Astaksantiini

Astaksantiini on on luonnossa esiintyvä antioksidantti, jota saadaan mm. levistä ja kasveista. Se on karotenoidi, joka auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita kehossa ja suojaa myös ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. Itse käytän astaksantiinia kuitenkin ennen kaikkea sen rusketusta edistävän vaikutuksen vuoksi. Karotenoidina se on luonnollinen pigmentti, jota käytetään tuomaan esim. lohelle punaisempaa väriä. Kun astaksantiinia käyttää päivittäin, rusketuksesta tulee intensiivisempi ja voimakkaampi. Itselläni se tekee rusketuksesta voimakkaan pronssisen. Virallisesti suositeltava annos päivässä on 4-12 mg päivässä, mutta itse käytän sitä reilusti enemmän, noin 20-25 mg. Astaksantiinin käyttö kannattaa aloittaa heti kesän alussa, koska se tehostaa rusketusta edistävää vaikutusta.

Astaksantiinin väitetään tuovan sisäistä suojaa auringolle, mutta itse en luottaisi tähän tippaakaan: ainoa turvallinen tapa ehkäistä ihon palaminen on laboratoriotestein testattu aurinkovoide (toki sen lisäksi, että pysyy poissa auringossa tai suojaa ihon vaatteilla). On silkkaa tyhmyyttä oleskella pitkiä aikoja auringossa ilman kunnollista aurinkosuojaa.

Spirulina

Toinen loistava sisäinen rusketuksen edistävä on spirulina, joka sisältää järjettömän hyvän repertuaarin hivenaineita, amihappoja, karotenoideja ja lehtivihreää eli klorofylliä. Spirulina tuo rusketukselle kellertävän ja oliivisen vivahteen, eli erilaisen kuin astaksantiini. Myös spirulinan käyttö kannattaa aloittaa heti kesän alussa vähitellen pieni määrä kerrallaan. Spirulinaa on saatavilla jauheena ja puristetabletteina, mutta se on niin kammottavan makuista, että itse suosin tabletteja. Oma annostukseni on pieni kourallinen päivässä.

Myöskään spirulina ei estä ihon palamista, joten aurinkosuojat vaan iholle, jos oleskelet auringossa pidempään kuin 20 minuuttia.

Lue myös juttu: Aurinkosuojien ABC

Rusketuksen korostamiseen 

100% Pure All Over Glow

No nyt löytyi uusi suosikki rusketuksen korostamiseen ja pieneen feikkirusketushehkun luomiseen kasvoille ja vartalolle: 100% Puren pronssinhohtoinen kuultovoide. Voiteessa on todella upea kultakuparinen sävy ja sitä voi sekoittaa mihin tahansa tuotteeseen: meikkivoiteeseen, kasvojen aurinkovoiteeseen, kosteusvoiteeseen, vartalovoiteeseen tai vartaloöljyyn. Ja toki hohdetta voi levittää iholle sellaisenaankin. Käytä kuultovoidetta kasvoille, decolteelle, olkavarsille ja säärille. Kaiken lisäksi tuote on superhoitava, sillä 100% Puren tapaan se ei sisällä mitään iholle turhia aineita, vaan pohjan muodostavat aloe vera ja granaattiomenansiemenöljy.

Kesän paras meikkipohja

Heti kun iho on saanut rusketusta ja pisamaräjähdys tapahtunut, heivaan meikkivoiteet käytöstä. Paras meikkipohja kesällä on sävyttävä aurinkovoide, joista löytyy yleensä hieman peittävyyttäkin, mikäli pienille virheille kaipaa luonnollista tasoitusta. Omat suosikkivoiteeni löytyvät Acorellelta ja Algamarikselta. Molempiin voi myös sekoittaa tipan 100% Puren kuultovoidetta tuomaan iholle pronssinhohtoista hehkua.

Acorelle vs. Algamaris

Acorellen sävyttävästä voiteesta on muodostunut tämän kesän suosikki, yhtään Algamarista väheksymättä, jota tuli käytettyä viime kesänä. Olkoon tänä kesänä siis Acorellen vuoro. Näiden kahden merkittävin ero on peittävyydessä: Algamariksen voide peittää Acorellea paremmin. Acorellesta käytän sävyä Dore Gold, joka on minun kohtalaisesti ruskettuvalle iholleni täydellinen. Vaaleahipiäisen kannattaa valita sävy Clair Light.

Algamariksen sävyttävässä voiteessa värisävyt ovat Acorellea tummempia: vaalea sävy on minulle sopiva ja keskitumma sopii puolestaan todella ruskettuneelle ja tummahkolle iholle. Jos ihosi on hyvin vaalea, suosittelen valitsemaan Acorellen Clair Light voiteen ja jos erittäin tumma, valitse Algamariksen keskitumma voide. Jos hipiäsi on jotain siltä väliltä, voit valita Acorellen Dore Goldin tai Algamariksen vaalean sävyn, ja jos kaipaat enemmän peittävyyttä, valitse Algamaris.

Rusketus ilman aurinkoa

Kaikki meistä eivät voi tai halua viettää aikaa suorassa auringossa, mutta kaipaavat silti kevyttä päivetystä. Minulta jäi itseruskettavien kausi tänä vuonna kokonaan välistä, koska helteet pamahtivat tänne sellaisella kertarytinällä, että iho sai kauniin värin noin päivässä. Jos käytän itseruskettavaa, en koskaan käytä sitä koko vartalolle, vaan ainoastaan sääriin ja kasvoihin. Helpoin vaihtoehto vartalon ja säärien rusketukseen ilman aurinkoa on asteittain itseruskettava vartalovoide, jolla ei tarvitse pelätä överiksi mennyttä ja laikukasta lopputulosta.

Evolve Sunless Glow kevyesti itseruskettava vartalovoide

Evolven kevyesti itseruskettava vartalovoide tuo iholle täydellisen sävyn; ei tippaakaan oranssin vaan kauniin kellertävän ja luonnollisen. Itseruskettavana aineena toimii dihydroksiasetonin lisäksi erytroloosi, joka ei tuoksu aivan yhtä epämiellyttävälle kuin DHA. Molemmat aineet ovat täysin luonnollisia. Voide sisältää myös ihoa pehmittävää auringonkukkaöljyä, pellavansiemenöljyä sheavoita ja kaakaovoita sekä ihoa kirkastavaa papaijauutetta.

Eco by Sonya Face Tan Water

Itseruskettava kasvovesi on todellinen innovaatio kasvojen päivetykseen ilman aurinkoa, sillä nestemäisenä se ei tuki ihoa lainkaan ja sen päälle voi kerrostaa normaalisti kaikki ihonhoitotuotteet seerumia, ihoöljyä ja kosteusvoidetta myöten. Halutessaan itseruskettavan kasvoveden alle voi myös käyttää tavallisesti käytössä olevaa kasvovettä tai hoitonestettä, mutta se ei välttämättä ole tarpeen, sillä itseruskettavaa kasvovettä ei kuitenkaan kannata käyttää kuin korkeintaan 2-3 kertaa viikossa.

Hyvän tuoksuista hyttysten karkoitusta ja virkistystä auringon jälkeen

Neal’s Yard Remedies Citronella Formula

Tämä tuote ei varsinaisesti ole mikään aurinkotuote, mutta koen velvollisuudekseni vinkata tästä, sillä tämä kesä on jo nyt kaikkien aikojen hyttyskesä: vietin viime viikosta puolet Keski-Suomessa ja tulin kokovartalosyödyksi. Hyttyskarkoite on todellakin tarpeen melkein 24/7, mutta mitään pahantuoksuista myrkkyä ei iholle kannata kuitenkaan käyttää. Onneksi Neal’s Yard Remediesiltä löytyy universumin paras ja ihanimman tuoksuinen hyönteiskarkoite, jonka tehon olen testannut Keniaa ja Etelä-Afrikkaa myöten, missä hyttysten määrä ja koko on noin potenssiin tuhat Suomeen verrattuna. Kaiken lisäksi suihke toimii myös ihoa viilentävänä ja virkistävänä koko vartalon after sun -suihkeena. Citronella Formula sisältää ihoa rauhoittavaa hamamelisvettä ja sen tuoksu sekä hyönteisiä karkoittava vaikutus tulee jäkkisitrusheinän, männyn, laventelin, sypressin, eucalyptuksen, appelsiinin, timjamin, laakerinlehden ja neilikan eteerisistä öljyistä. Rakastan tämän suihkeen ihanan viilentävää tuntua iholla ja raikkaan mausteista tuoksua!

Onko teillä käytössä jotain tämän listan tuotteista?

Alekoodi

Koodilla AURINKOINEN saat 15 % alennuksen House of Organicsin aurinkotuote-kategoriasta. Tarjous on voimassa 30.6.2018 asti.

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , , , , ,