Beauty

Kohti kesää: 7x must have aurinkotuote

Beauty | 30.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Buustaa rusketusta sisäisesti, korosta ruskettunutta ihoa upealla hohteella, vaihda meikkivoide auringolta suojaavaan kevyeen pohjaan, rusketu ilman aurinkoa ja viilennä iho auringonoton jälkeen – kokosin listan kesän must have -aurinkotuotteista.

Kenestä muusta tuntuu siltä kuin juhannus olisi jo ensi viikolla ja ihan kohta on heinäkuu? Saanen kuitenkin muistuttaa, että nyt on vasta toukokuu ja koko kesä on virallisesti vielä edessä! Toivottavasti kukaan teistä ei ole ehtinyt polttaa hipiäänsä ja olette muistaneet käyttää kuuliaisesti aurinkovoidetta, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Nyt kun aurinkovoiteista on tullut kirjoitettua monta informatiivista postausta, ajattelin vinkata teille miten rusketusta voi buustata sisäisesti ja samalla ehkäistä auringon aiheuttamia vaurioita iholla. Lisäksi kokosin tärpit kesän must have -aurinkotuotteista, mitä saa tällä menolla hamstrata kaappiin muutaman putelin. Postauksen lopusta löytyy alekoodi House of Organicin aurinkotuote-kategoriaan, jossa on kattava valikoima tuotteita auringolta suojautumiseen, ihon viilentämiseen ja rauhoittamiseen auringon jälkeen, rusketuksen korostajia, itseruskettavia ja sisäisiä aurinkotuotteita.

Edistä rusketusta sisäisesti

Vietin viime talvena Teneriffalla kaksi ja puoli viikkoa. Hipiästäni tuli  ruskettuneempi kuin koskaan ja kaikki ystäväni kommentoivat sitä vielä monta viikkoa reissun jälkeen. Olen myös tänä kesänä ehtinyt saada jo hyvän rusketuksen lyhyessä ajassa. Salaisuus intensiiviseen ja hyvään väriin on astaksantiini, jota aloin syömään säännöllisesti toukokuun äitenpäivän jälkeen. Käytin astaksantiinia myös monta viikkoa ennen Teneriffan reissua ja koko matkan ajan. Toinen suosikkini astaksantiinin ohella on spirulina, jota olen käyttänyt sisäisesti kesäisin jo vuosia ennen kuin olin kiinnostunut ravintoasioista tai luonnonkosmetiikasta. Mielestäni ne tuovat rusketukseen hieman eri sävyisen häivähdyksen.

Astaksantiini

Astaksantiini on on luonnossa esiintyvä antioksidantti, jota saadaan mm. levistä ja kasveista. Se on karotenoidi, joka auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita kehossa ja suojaa myös ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. Itse käytän astaksantiinia kuitenkin ennen kaikkea sen rusketusta edistävän vaikutuksen vuoksi. Karotenoidina se on luonnollinen pigmentti, jota käytetään tuomaan esim. lohelle punaisempaa väriä. Kun astaksantiinia käyttää päivittäin, rusketuksesta tulee intensiivisempi ja voimakkaampi. Itselläni se tekee rusketuksesta voimakkaan pronssisen. Virallisesti suositeltava annos päivässä on 4-12 mg päivässä, mutta itse käytän sitä reilusti enemmän, noin 20-25 mg. Astaksantiinin käyttö kannattaa aloittaa heti kesän alussa, koska se tehostaa rusketusta edistävää vaikutusta.

Astaksantiinin väitetään tuovan sisäistä suojaa auringolle, mutta itse en luottaisi tähän tippaakaan: ainoa turvallinen tapa ehkäistä ihon palaminen on laboratoriotestein testattu aurinkovoide (toki sen lisäksi, että pysyy poissa auringossa tai suojaa ihon vaatteilla). On silkkaa tyhmyyttä oleskella pitkiä aikoja auringossa ilman kunnollista aurinkosuojaa.

Spirulina

Toinen loistava sisäinen rusketuksen edistävä on spirulina, joka sisältää järjettömän hyvän repertuaarin hivenaineita, amihappoja, karotenoideja ja lehtivihreää eli klorofylliä. Spirulina tuo rusketukselle kellertävän ja oliivisen vivahteen, eli erilaisen kuin astaksantiini. Myös spirulinan käyttö kannattaa aloittaa heti kesän alussa vähitellen pieni määrä kerrallaan. Spirulinaa on saatavilla jauheena ja puristetabletteina, mutta se on niin kammottavan makuista, että itse suosin tabletteja. Oma annostukseni on pieni kourallinen päivässä.

Myöskään spirulina ei estä ihon palamista, joten aurinkosuojat vaan iholle, jos oleskelet auringossa pidempään kuin 20 minuuttia.

Lue myös juttu: Aurinkosuojien ABC

Rusketuksen korostamiseen 

100% Pure All Over Glow

No nyt löytyi uusi suosikki rusketuksen korostamiseen ja pieneen feikkirusketushehkun luomiseen kasvoille ja vartalolle: 100% Puren pronssinhohtoinen kuultovoide. Voiteessa on todella upea kultakuparinen sävy ja sitä voi sekoittaa mihin tahansa tuotteeseen: meikkivoiteeseen, kasvojen aurinkovoiteeseen, kosteusvoiteeseen, vartalovoiteeseen tai vartaloöljyyn. Ja toki hohdetta voi levittää iholle sellaisenaankin. Käytä kuultovoidetta kasvoille, decolteelle, olkavarsille ja säärille. Kaiken lisäksi tuote on superhoitava, sillä 100% Puren tapaan se ei sisällä mitään iholle turhia aineita, vaan pohjan muodostavat aloe vera ja granaattiomenansiemenöljy.

Kesän paras meikkipohja

Heti kun iho on saanut rusketusta ja pisamaräjähdys tapahtunut, heivaan meikkivoiteet käytöstä. Paras meikkipohja kesällä on sävyttävä aurinkovoide, joista löytyy yleensä hieman peittävyyttäkin, mikäli pienille virheille kaipaa luonnollista tasoitusta. Omat suosikkivoiteeni löytyvät Acorellelta ja Algamarikselta. Molempiin voi myös sekoittaa tipan 100% Puren kuultovoidetta tuomaan iholle pronssinhohtoista hehkua.

Acorelle vs. Algamaris

Acorellen sävyttävästä voiteesta on muodostunut tämän kesän suosikki, yhtään Algamarista väheksymättä, jota tuli käytettyä viime kesänä. Olkoon tänä kesänä siis Acorellen vuoro. Näiden kahden merkittävin ero on peittävyydessä: Algamariksen voide peittää Acorellea paremmin. Acorellesta käytän sävyä Dore Gold, joka on minun kohtalaisesti ruskettuvalle iholleni täydellinen. Vaaleahipiäisen kannattaa valita sävy Clair Light.

Algamariksen sävyttävässä voiteessa värisävyt ovat Acorellea tummempia: vaalea sävy on minulle sopiva ja keskitumma sopii puolestaan todella ruskettuneelle ja tummahkolle iholle. Jos ihosi on hyvin vaalea, suosittelen valitsemaan Acorellen Clair Light voiteen ja jos erittäin tumma, valitse Algamariksen keskitumma voide. Jos hipiäsi on jotain siltä väliltä, voit valita Acorellen Dore Goldin tai Algamariksen vaalean sävyn, ja jos kaipaat enemmän peittävyyttä, valitse Algamaris.

Rusketus ilman aurinkoa

Kaikki meistä eivät voi tai halua viettää aikaa suorassa auringossa, mutta kaipaavat silti kevyttä päivetystä. Minulta jäi itseruskettavien kausi tänä vuonna kokonaan välistä, koska helteet pamahtivat tänne sellaisella kertarytinällä, että iho sai kauniin värin noin päivässä. Jos käytän itseruskettavaa, en koskaan käytä sitä koko vartalolle, vaan ainoastaan sääriin ja kasvoihin. Helpoin vaihtoehto vartalon ja säärien rusketukseen ilman aurinkoa on asteittain itseruskettava vartalovoide, jolla ei tarvitse pelätä överiksi mennyttä ja laikukasta lopputulosta.

Evolve Sunless Glow kevyesti itseruskettava vartalovoide

Evolven kevyesti itseruskettava vartalovoide tuo iholle täydellisen sävyn; ei tippaakaan oranssin vaan kauniin kellertävän ja luonnollisen. Itseruskettavana aineena toimii dihydroksiasetonin lisäksi erytroloosi, joka ei tuoksu aivan yhtä epämiellyttävälle kuin DHA. Molemmat aineet ovat täysin luonnollisia. Voide sisältää myös ihoa pehmittävää auringonkukkaöljyä, pellavansiemenöljyä sheavoita ja kaakaovoita sekä ihoa kirkastavaa papaijauutetta.

Eco by Sonya Face Tan Water

Itseruskettava kasvovesi on todellinen innovaatio kasvojen päivetykseen ilman aurinkoa, sillä nestemäisenä se ei tuki ihoa lainkaan ja sen päälle voi kerrostaa normaalisti kaikki ihonhoitotuotteet seerumia, ihoöljyä ja kosteusvoidetta myöten. Halutessaan itseruskettavan kasvoveden alle voi myös käyttää tavallisesti käytössä olevaa kasvovettä tai hoitonestettä, mutta se ei välttämättä ole tarpeen, sillä itseruskettavaa kasvovettä ei kuitenkaan kannata käyttää kuin korkeintaan 2-3 kertaa viikossa.

Hyvän tuoksuista hyttysten karkoitusta ja virkistystä auringon jälkeen

Neal’s Yard Remedies Citronella Formula

Tämä tuote ei varsinaisesti ole mikään aurinkotuote, mutta koen velvollisuudekseni vinkata tästä, sillä tämä kesä on jo nyt kaikkien aikojen hyttyskesä: vietin viime viikosta puolet Keski-Suomessa ja tulin kokovartalosyödyksi. Hyttyskarkoite on todellakin tarpeen melkein 24/7, mutta mitään pahantuoksuista myrkkyä ei iholle kannata kuitenkaan käyttää. Onneksi Neal’s Yard Remediesiltä löytyy universumin paras ja ihanimman tuoksuinen hyönteiskarkoite, jonka tehon olen testannut Keniaa ja Etelä-Afrikkaa myöten, missä hyttysten määrä ja koko on noin potenssiin tuhat Suomeen verrattuna. Kaiken lisäksi suihke toimii myös ihoa viilentävänä ja virkistävänä koko vartalon after sun -suihkeena. Citronella Formula sisältää ihoa rauhoittavaa hamamelisvettä ja sen tuoksu sekä hyönteisiä karkoittava vaikutus tulee jäkkisitrusheinän, männyn, laventelin, sypressin, eucalyptuksen, appelsiinin, timjamin, laakerinlehden ja neilikan eteerisistä öljyistä. Rakastan tämän suihkeen ihanan viilentävää tuntua iholla ja raikkaan mausteista tuoksua!

Onko teillä käytössä jotain tämän listan tuotteista?

Alekoodi

Koodilla AURINKOINEN saat 15 % alennuksen House of Organicsin aurinkotuote-kategoriasta. Tarjous on voimassa 30.6.2018 asti.

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

28 kommenttia artikkeliin “Kohti kesää: 7x must have aurinkotuote”

 1. Annekka

  Mulla on käytössä Algamariksen molemmat sävyt, joita sekoittelen keskenään rusketuksen asteen huomioiden. Itse asiassa tykästyin Algamarikseen viime kesänä niin paljon, että käytin vaaleaa sävyä meikkivoiteena läpi talven. Arjessa toimi sellaisenaan oikein hyvin, ja silloin kun tarvitsin enemmän peittävyyttä, sekoitin joukkoon pienen nokareen Hynt Beauty
  Duet Perfecting Concealer:ia. Myös Eco by Sonya Face Tan Water on käytössä samoin kuin saman sarjan Winter Skin-itseruskettava, jotka helpottavat reissuun lähtöä keskellä talvea, kun tuntuu vaikealta paljastella kalmanvalkeaa ihoa.

  • Joo ihan hyvin voi käyttää myös talvella, Algamaris on peittävyydeltään kuin BB-voide ja varmasti saa mukavasti lisää peittävyyttä Hyntin peitevoitteella 🙂

 2. piu

  Olen ajatellut ottaa käyttöön auringon vanhentavia säteitä vastaan sisäisen kuurin. Mitä mieltä olet Puhdistamon Beauty kollageeni jauheesta? Itseäni arveluttaa naudasta peräisin oleva kollageeni. Olen mieltänyt kuitenkin Puhdistamon tuotteet luonnollisiksi.

  • Eläinperäinen = luonnollinen. Jos et ole vegaani, niin eihän siinä sitten mitään ongelmaa ole. Kaikista laadukkain kollageeni on nautaperäistä. Kalakollageeni ei ole yhtä tehokasta. Muunlaista ei sitten taida löytyäkään. Itse käytän Puhdistamon Sport-kollageenia.

 3. Ulpu

  Mulla on spirulina puristeita, suosittelivat tytölle kalkin saantia tukemaan. No, eihän tyttö suostu syömään niitä, täytyisi itse muistaa käyttää ne. Mä sain keväällä tilauksen mukana Juice Beautyn CC-voiteesta näytetuubin, joka on ollut yllättävän riittoisa. Se on ollut hyvä, mutta ei toki peitä kovinkaan hyvin. Mä en oo oikein oppinut käyttämään noita sävyttäviä aurinkovoiteita, ehkä pitäisi kokeilla.

  • Ulpu

   Mun piti sanoa myös, että sain viime viikolla Citronella Formulan, hyvin piti hyttyset loitolla. Harmikseni suutin on rikki ja suihke valskaa käsille, mutta saa sen käsienkin kautta laitettua. Ihana, että on luonnollinen hyttyskarkoite, joka toimii ja jota voi suihkia lapsillekin. Frantsilan Sitronella suihketta käytin joskus, mutta sitä ei enää saa.

   • Joo Citronella Formula on ihan ihmeellinen tuote, mutta harmi jos sulla falskaava pullo. Itselleni ei oo semmoista sattunut, joten toivottavasti vain yksittäiskappale, jossa ongelma.

 4. Sanna

  Algamariksen sävyttävä aurinkovoide on käytössä, se antaa sävyä ja peittää mielestäni juuri sopivasti. Olen tykästynyt muihinkin Algamariksen aurinkovoiteisiin, erityisesti suihkepullossa oleva spf30 voide levittyy hyvin ja tuoksuu miellyttävälle.
  Samoin Neal’s Yard Remediesin Citronella Formula on ollut iltaisin puutarhatöitä tehdessäni käytössä. Ihanaa, kun hyttyset saa karkotettua ilman, että iholle täytyy suihkia vahvova myrkkyjä. Tuoksu on mielestäni myös kiva.

 5. Maiju S.

  Mahtaakohan astaksantiinissa olla samanlaisia akneominaisuuksia kuin spirulinassa vai onko turvallista myös aknen kanssa kamppailevalle? Sain itse aikoinaan spirulinasta äkäisen aknen, eikä ollut mikään lyhyt ihon puhdistuminen. Söin spirulinaa pari-kolme kuukautta ja akne rauhoittui vasta spirulinan lopetettuani. Täytyi todeta, ettei vaan sopinut meikäläiselle. 🙁

 6. Veeruska

  Hei Katja! Oletko kokeillut suomalaisen Atopikin tuotteita? Itselleni Atopikin itseruskettava kasvovesi on sopinut paremmin kuin Eco by Sonyan vastaava, joka tukkii pintakuivan sekaihoni. Lisäksi olen iloinnut kovasti siitä, että Suomessa valmistetaan näin laadukkaita herkän ihon luonnonkosmetiikan tuotteita.

 7. Maria

  Heippa! NYRin Citronella Formula on kaikkialta loppuunmyyty. Tiedätkö onko muilla merkeillä mitään hyttysiin tepsivää? Lapinreissu edessä ja hirvittää jo etukäteen 😀

 8. Janita

  Kumman näistä tuotteista laittaisit viimeiseksi? Mia Höydön uni öljyseerumi vai Absolution creme de sante kosteusvoide?

 9. Norppa

  Innostava ja ajankohtainen juttu, kiitos! 100% Puren kuultovoide lähti kokeiluun, hauska päästä vertaamaan sitä ”vanhaan tuttuun” Evolven Satin Legiin! NYR:n Citronella ja Algamariksen sävyttävä aurinkovoide ovat jo käytössä.

  Olet kirjoittanut, että hedelmähapoista tulisi pitää taukoa kesällä. Voinkohan siltä käyttää Juice Beautyn Soothing Serumia, kun sitä sattuisi löytymään avaamaton pullo kaapista, jossa piakkoin päiväys? Tuotteessa ei ymmärtääkseni ole voimakkaampia happoja kuten glykoli- tai maitohappoa, mutta hedelmä”mehuja” (viinirypäle, vadelma) kylläkin. Google kertoo tarkemman incin, se on aika pitkä… Aurinkoa en aio kesällä varsinaisesti ottaa, mutta en vältelläkään.

  • Noi on kyllä ihan eri tuotteekin tuon Evolven Satin Legin kanssa! Siis molemmille löytyy käyttöä, mutta 100% Puren voiteesta tulee semmoinen kunnon hohde. Joo voit käyttää oikein hyvin tuon JB:n seerumin kesällä 🙂

 10. Janita

  Nyrin Orange & Honey kuorinnassa lukee että kaikille ihotyypeille. Onko se sinusta tarpeeksi hellävarainen myös ohuemmalle ja herkälle iholle? Jotain kuorintaa/syväpuhdistavaa ihoni tarvitsee mutta aha kuorinnan (Ekopharman herkän ihon entsymaattisen) olen jättänyt kesäksi tauolle. Tosin en tiedä onko tuo entsymaattinen tarpeeksi mieto jota voisi myös kesällä käyttää.

  • Siinä on kyllä sen verran rouheat rakeet, että ehkä en valitsisi ohuelle iholle. Tosin, ne ei ole teräviä rakeita ja veden kanssa se notkistuu kivasti. Mutta tsekkaappa Novexpertin Magnesium-linjan kuorinta tai Essen Microderm – ne sopii ohuelle ja herkälle iholle 🙂

 11. Enni

  Algamariksen sävyttävä aurinkosuoja kasvoille on päivittäisessä käytössä. Tykkään todella paljon, kuin bb-voide! Juhliin tms olen päälle laittanut vielä Juice Beautyn Phyto-pigments flawless serum foundationin. Tykkään myös siitä tosi paljon! Milläköhän tuon Algamariksen korvaisi, kun aurinkosuojamerkit ei ole enää syksyllä tarvetta? Nyt kesä tuli niin rytinällä, että tuon käytön aloitin jo huhtikuussa.

 12. Janita

  Oliko sulla jotain meikkivoidetta tuossa instagramin uusimmassa kuvassa kun sulla on hiukset auki? Niin hyvännäköinen iho ja kaunis. 🙂

 13. Eve

  Hei Katja,
  Mitäköhän eroa on astaksantiinilla ja betakaroteenilla? Olen itse syönyt betagranat valmistetta, sen kanssa ei tunnu palavan niin helposti ja sen pitäisi myös edistää rusketusta. Kumpi näistä olisi parempi vai kannattaisiko syödä jopa molempia?

  • Molemmat on antioksidantteja ja niitä käytetään väriaineena. Itse olen kokenut astaksantiinin voimakkaammaksi rusketuksen kanssa enkä koe tarpeelliseksi molempia popsia. Molemmat ovat varmasti hyviä 🙂

 14. maija

  Hei!

  Olen lähdössä reissuun ja tätä postausta ihan innoissani luin. Käytössäni on olleet suncaroten kapselit, joissa on astaksantiinia ja beetakaroteenia. Sanot ottavasi 20-25mg päivässä, niin otatko sitten solgarin astaksantiinia n.5 kapselia päivässä?
  Käytössäni on myös ollut tuo biosoliksen aurinkosuojaspray spf50, mutta tuntuu että siitä tulee näppylöitä otsaan ja olen erittäin taipuvainen suunympärysihottumalle. Kumpaa suosittelisit suunympärysihottumaan taipuvalle iholle acorelle vai algamaris? Haluaisin nimittäin sävyä aurinkosuojalta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>