Beauty

Kiiltävän ihon pelastus

Beauty | 31.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0011

Hoplaa, kuulolle kaikki, joilla kiiltävä iho tai meikin karkailu päivän mittaan ovat ongelmana, tässä tulee teille huippuvinkki!

Itselläni kiiltävä iho ei ole mikään ongelma, sillä terve kiilto kuuluu asiaan – se on merkki normaalista talinerityksestä. Toisinaan joudun kuitenkin korjailemaan meikkiä hieman enemmän, tähän vaikuttavat vuodenajat sekä hormonikierto. Reilusti kiiltävän ihon kesytykseen kysytään kuitenkin paljon vinkkejä, samoin meikinpohjustukseen, joten nyt kaivoin kaapistani siellä nököttäneen Neal’s Yard Remediesin Palmarosa Mattifierin*, joka oli odottanut pääsyä tositoimiin.

Vaikka ihon kiiltely ei itselläni ongelmaksi asti nykyisin muodostukaan, meikinpohjustamiseen etsin kyllä uusia tuotteita. Palmarosa Mattifier* toimii huippuhyvin näihin molempiin. Ihoni pysyy tällä niin mattana koko päivän, ettei puuterirasiaa tarvitse kaivaa esiin lainkaan ja irtopuuteriakin kului normaalia vähemmän meikkipohjaa tehdessä. Iho jää pohjustajasta todella sileäksi, jonka päälle meikkivoide liukuu ja ikäänkuin vain asettuu.

Pohjustajaa* käytetään normaalien ihonhoitorutiinien jälkeen meikkivoiteen alla pieni nokare koko kasvoille tai T-alueelle. Se tasapainottaa talineritystä palmarosan, tee puun, korianterin, sitruunan ja melissan eteeristen öljyjen ansiosta. Lisäksi se kosteuttaa ihoa, sillä se sitoo ihoon kosteutta hyaluronihapon ja glyseriinin avulla. Kaoliini, maissi, sinkki ja alppihorsma estävät ihon kiiltelyä, häivyttävät ihohuokosia ja tekevät iholle hyvin sileän mattapinnan, jonka ansiosta meikkivoide levittyy iholle kauniisti ja tasaisesti. Meikkivoiteen levittämiseen kannattaa käyttää aina sivellintä, mikäli voidetta ei saa levitettyä tasaisesti sormilla. Siveltimellä lopputulos on aivan eri luokkaa, kuin sormin.

DSC_0029

Rasvaista ihoa ei tule koskaan hoitaa kuivattamalla, tällöin menee vain ojasta allikkoon. Siksipä vinkkaan vielä samaan tuotelinjaan kuuluvasta Palmarosa kasvovedestä*, jota lämpimästi suosittelen rasvoittuvalle iholle. Se kosteuttaa erittäin hyvin, ei kuivata ihoa lainkaan ja jättää ihon ihanan raikkaaksi. Alppiruusu-, hamamelis- ja mahoniauutteet supistavat ihohuokosia, hillitsevät talineritystä ja rauhoittavat ihoa. Kasvovedestä löytyvät myös samat eteeriset öljyt, kuin pohjustajastakin. Palmarosa kasvovesi* sopii kaikille ihotyypeille, mutta on ihanteellinen rasvaiselle ja sekaiholle. Palmarosa-tuotteita myy Jolien* lisäksi myös Biodelly*.

Tähän meikkiin käytin pohjustajana Palmarosa Mattifieria*, meikkivoide on Zuin Olive Fair* ja silmänaluset peitin Kjaer Weisin Silken meikkivoiteella*. Poskissa on kevyt varjostus Tata Harperin Very Bronzing varjostusvärillä* ja poskipuna on Kjaer Weisin Sun Touched*. Kiinnitin meikkipohjan sipaisemalla kasvoille aivan aavistuksen RMS Beautyn Tinted Un powderia 0-1*. Luomiväri on Laveran Matt’n’Cream 08*, ripsiväri puolestaan Kjaer Weisin*. Kulmakarvat huolittelin Zuiin Taupe kulmakynällä* ja harjasin ojennukseen Laveran värittömällä kulmakarvageelillä*. Huulissa on Tata Harperin Lip & Cheek Tint sävy Very Sweet*.

Oletteko kokeilleet Neal’s Yardin Palmarosa-tuotteita?

DSC_0030

Kuvat Katja Kokko

*Affiliate-linkki

Palmarosa-tuotteet saatu maahantuojalta

Avainsanat: , , , ,