Beauty

Kaunis rusketus turvallisesti

Beauty | 1.4.2016 | Katja Kokko

  DSC_0027-3

Kaupallinen yhteistyö: Eco by Sonya

Muistatteko, kun viime kesän lopussa tilasin maapallon toiselta laidalta Australiasta saakka itseruskettavaa voidetta ja purnukat saatuani kuulin, että sarja olikin juuri samoihin aikoihin rantautunut Suomeen, mutta maahantuoja ei ollut ehtinyt vielä lanseerata tuotetta?

Kyseessä on sarja nimeltä Eco by Sonya, jonka valikoimasta löytyvät luonnonkosmetiikan parhaat itseruskettavat voiteet sekä aurinkosuojatuotteita. Eco by Sonya sai alkunsa, kun sarjan perustajan, Sonya Driverin sisko, sairastui melanoomaan vain 30-vuotiaana. Sarja on 100 % luonnollinen, eikä se sisällä mitään synteettisiä ainesosia tai väriaineita. Tuotteita ei ole testattu eläimillä ja suurin osa tuotteista on myös vegaanisia. Itseruskettavista ei tule oransseja värivivahteita, vaan sävyssä on kaunis hunajainen hehku kaakaojauheen ansiosta. Australiassa sarja on tehnyt historiaa saadessaan ensimmäisenä itseruskettavana ihonhoitosarjana Australian Organic Food Chain luomusertifikaatin. Kotimaassaan sarja onkin luonnollisten itseruskettavian numero yksi. Ja kohta on muuten Suomessakin, nimittäin olin jo viime kesänä varma, että nyt löytyi maailman paras itseruskettava ja testattuani sarjan nyt perinpohjaisesti voin sinetöidä mielipiteeni.

DSC_0002-2

Aurinkovoiteita ja itseruskettavia ei pidä sekoittaa keskenään, sillä niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa vaikuttavien ainesosien kohdalla. Ja tietenkään itseruskettava ei anna minkäänlaista suojaa aurinkoa vastaan. Kevätauringon myötä ja valon määrän lisääntyessä alan itse kaivata väriä kasvoille ja säärille. Ja mikä tähän onkaan parempi konsti, kuin hankkia väri turvallisesti purnukasta?

Itseruskettava on siis täysin turvallista käyttää. Vaikuttava aine on dihydroksiasetoni eli lyhyesti DHA, jota voidaan valmistaa synteettisesti tai luonnollisesti esimerkiksi sokerijuurikkaasta. DHA on vaaraton aine, jota elintarviketeollisuus käyttää jopa makeutusaineena – kaikkihan varmasti tunnistavat itseruskettavalle tyypillisen makean tuoksun.

Eco by Sonya valikoimasta löytyy kolme erilaista itseruskettavaa: Winter Skin, joka ruskettaa ihoa asteittain, Invisible Tan, josta tulee kaunis rusketus kertalevityksellä sekä innovaatiotuote Face Tan Water, itseruskettava kasvovesi! Kauniin rusketuksen avuksi löytyy lisäksi kuorintakinnas sekä Pink Himalayan Salt Scrub vartalokuorinta, joiden avulla kuolleen ja pölisevän ihosolukon saa kuorittua pois, jolloin rusketuksesta tulee samettinen ja tasainen eikä väri tarraa hilseilevään ihosolukkoon.

Lisäksi sarjalta löytyy suihkurusketustuotteet, joka varmasti kiinnostaa kaikkia ammattilaisia. Ensimmäisiä Eco by Sonya suihkurusketuksia saa tällä hetkellä Oulusta, kauneushoitola Harmonysta. Milloin suihkurusketus saadaan myös Helsinkiin? Haluan kokeilla!

DSC_0010-2

Kuorintakintaalla voi tehdä kuivaharjauksen ennen suihkua vaikka päivittäin, sillä kuivaharjaus on paitsi tehokas, mutta myös edullinen keino pitää iho sileänä ja ehkäistä säärikarvoja kasvamasta sisään. Lisäksi kuivaharjaus karaisee kehoa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Ennen itseruskettavan voiteen levitystä kannattaa tehdä kuivaharjaus vähintään kahta päivää aiemmin. Kosteuttava ja ihoa pehmittävä vartalokuorinta sisältää kookos- ja macadamiaöljyjä sekä sitruunaruohon, piparmintun ja verigreipin eteerisiä öljyjä. Se auttaa selluliitin, raskausarpien sekä epätasaisen ihon hoidossa. Kuorintaa on suositeltavaa käyttää päivää ennen itseruskettavan levittämistä. Voit siis itse valita kumman kuorintakäsittelyn vai teetkö molemmat, kunhan et jätä sitä välistä, sillä hilseilevään solukkoon tarttunut itseruskettava ei kaunista kenenkään ihoa.

En ole mikään asteittain ruskettavien ylin ystävä, mutta Winter Skin olikin erittäin positiivinen yllätys! Yleensä asteittain ruskettavien sävyä en ole omalla ihollani juuri huomannut, mutta Winter Skin antoi yhdellä levityksellä juuri sopivan luonnollisen ja hennon sävyn. Levitin voiteen vain säärille, sillä en tykkää lotrata itseruskettavilla koko vartalolle. Väristä tuli niin kaunis, että uimahallin loisteputkivaloissakin se näytti luonnolliselle. Levitin voidetta heti seuraavana iltana toisen kerran, jonka ansiosta sävy syveni jo liikaa, kun iho on talven jäljiltä niin vaalea. Eli yhdellä kerroksella täydellinen hehku! Pakkaus on reilun kokoinen 200 ml tuubi, joten tuote ei ihan heti pääse loppumaan.

Invisible Tan antaa puolestaan kertalaakista kunnon rusketuksen, mutta ei suinkaan överiä, vaan senkin sävy on hunajaisen, vai pitäisikö sanoa kaakaoisen hehkuva luonnottoman oranssin sijasta. Tämä on loppukesästä täydellinen tuote, jonka ansiosta ruskettuneesta ihosta voi nauttia vielä pitkälle syksyyn. Kunhan shorsikausi alkaa, siirryn itse suoraan Invisible Tanin käyttäjäksi, sillä Winter Skinin sävy jää kuitenkin omaan makuuni liian vaaleaksi, jos paljasta pintaa pitää vilautella koko säärten verran. Arvostan myöskin itseruskettavissa tuotteita, joiden sävy on yhdellä kertaa tarpeeksi intensiivinen, sillä kerrostamalla lopputuloksesta on mielestäni vaikeampi saada tasaista.

DSC_0016-3

Face Tan Water on tuote, joka sai minut suorastaan hihkumaan onnesta! Kokemukseni kasvojen itseruskettavista ovat lähinnä tukkivia, jonka vuoksi kasvojen itseruskettavat ovat jääneet osaltani käyttämättä. Itseruskettava kasvovesi kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta tottapa se vain on – tuote on yhtä loistava, kuin miltä se kuulostaa. Kasvoveden pohjana toimii superkosteuttava aloe vera -mehu ja lisäksi se sisältää glyseriiniä ja hyaluronihappoa, jotka auttavat sitomaan kosteutta ihoon, mutta veikkaisinpa, että niiden funktio on myös auttaa itseruskettavaa toimimaan paremmin, sillä ne sitovat tuotetta ihoon. Lisäksi kasvovesi sisältää nerolin ja geraniumin eteerisiä öljyjä, jotka tasapainottavat talineritystä ja rauhoittavat ihoa. Yhdellä levityksellä tulee kaunis ja luonnollinen sävy ja tuote sopii myös rasvaiselle sekä helposti tukkeutuvalle iholle. Sitä voi käyttää joko aamulla tai illalla normaalin kasvoveden sijasta. Kannattaa pyyhkiä tuotteella koko kasvot sekä kaula huolellisesti ja pestä kädet sen jälkeen, vaikka levitys tapahtuukin pumpulilla. Itsehän suoritin rottakokeen ilman käsien pesua…

Itseruskettavien osalta Eco by Sonya saa kyllä sata pistettä ja povaan näille tuotteille hillitöntä menestystä. Kun näin laadukkaita tuotteita on saatavilla, ei synteettisille itseruskettaville ole mitään käyttöä. Nyt odotan itse kuumeisesti, että sarjan aurinkosuojatuotteetkin tulisivat myyntiin. Odotukset niiden suhteen ovat todella korkealla.

Maahantuojan oman verkkokaupan lisäksi Eco by Sonyan tuotteet ovat myynnissä Joliessa, Keidas by Lumossa, Biodellyssä, Ruohonjuuressa sekä Greenlipsissä.

Oletko testannut Eco by Sonya tuotteita ja oletko itseruskettavien tuotteiden ystävä?

DSC_0024-3

Kuvat Katja Kokko

Hattu ja peitto Proloque shop

Avainsanat: ,