Beauty

Kasvojen hoito urheilun jälkeen

Beauty | 13.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0544

Kasvojen hoidosta ja erityisesti puhdistamisesta urheilun tai joogan jälkeen on kyselty viime aikoina. Kun eräs Personal Beauty Guide -asiakas ehdotti aiheesta omaa blogipostausta, päätin ottaa asian käsittelyyn. Tälle viikolle olen suunnitellut myös lupaamani postauksen kaikkien aikojen lempiputsareistani. Luvassa on lisäksi kesäinen meikkilook x2, joten mielenkiintoinen viikko blogissa on tulossa – ainakin minun mielestäni!

_DSC7043

Itse harjoittelen joogaa aina aamuisin, joten teen ennen sitä aivan normaalit ihonhoitorutiinit: pyyhin kasvot ja kaulan kasvovedellä, sitten seerumi, silmänympärysvoide, tippa ihoöljyä sekä kosteusvoide.

Kun tulen joogaharjoituksesta kotiin, otan nopean suihkun vain huuhtoakseni pienen hien pois iholta. Kasvojani en kastele lainkaan, sillä en yleensä hikoile kasvoista joogassa. Jos salissa on ollut oikein kuuma tai ulkona helle, hiki kyllä lentää. Tällöin huuhtelen kasvot suihkussa vedellä, pyyhin ihon tämän jälkeen kasvovedellä ja toistan uudelleen samat rutiinit seerumeineen ja voiteineen.

No, tässähän tulisi tuhlattua aivan turhaan seerumeita ja voiteita, jos moinen lotraus toistuisi joka päivä. Jos voisin ennakoida, että kasvot hikoilevat näin paljon, tällöin en levittelisi aamurutiinien yhteydessä iholle kasvoveden jälkeen muuta, kuin pikku nokareen kosteusvoidetta ja säästäisin täydellisen rituaalin vasta suihkun jälkeen.

Mutta joka tapauksessa, kasvoja on täysin tarpeetonta pestä puhditusaineella urheilun jälkeen, enkä suosittele sitä kenellekään tai millekään ihotyypille, sillä se on aivan turhaa rasitusta iholle. Kasvovesi tai misellivesi sopivat loistavasti ihon suojakelmun tasapainottajaksi ja raikastajaksi kevyen vedellä huuhtelun jälkeen.

_DSC7176

No entäs sitten, jos urheilee töiden jälkeen? Pitääkö meikit poistaa ennen urheilua?

Mielestäni tämä riippuu vähän treenistä mitä tekee. Jos harjoittelee vaikkapa rauhallista yin joogaa, antaa mennä vain meikit kasvoilla. Mutta jos hikoilu on taattua, on misellivesi tai puhdistusliinat treenikassissa must have. Meikit saa poistettua niillä suit sait ilman ihoa rasittavaa pesua.

Treenin jälkeen misellivedellä kannattaa taas pyyhkäistä kasvot, jonka jälkeen voi levittää pikku nokareen kosteusvoidetta kotimatkalle. Oletettavasti illalla kotona tulee sitten tehtyä ne täydelliset ihonhoitorutiaalit putsareineen, seerumeineen ja öljyineen.

Siis summasummarum: ei putsaria kasvoille ennen tai jälkeen urheilun, vaan tarvittavessa hellävarainen putsaus misellivedellä tai puhdistusliinoilla ennen treeniä sekä sen jälkeen.

Misellivedeksi suosittelen esimerkiksi Madaran uutuusmisellivettä, jonka ihanaan tuoksuun olen itse täysin hullaantunut! Lisäksi pidän sen vaahtoamattomasta koostumuksesta, joka oli itselleni yllätys, kun kyseessä on misellivesi. Lähes aina misellivedet muodostavat pientä vaahtoa, mutta Madaran misellivesi ei vaahtoa lainkaan. Puhdistusteho on kuitenkin loistava ja oma meikkini lähtee sillä täydellisesti ripsivärejä ja meikkivoidetta myöten.

Nippelitietona misellivesistä kerrottakoon, että misellit ovat pikkuriikkisiä pallon muotoisia hiukkasia, joita ei voi silmällä nähdä. Ne vetävät puoleensa likaa ja rasvaa sulkien ne sisäänsä ja poistuvat sitten pyyhittäessä iholta. Kätevää ja hellävaraista, eikä erillistä kasvovettä enää tarvita.

DSC_0546

Madaran misellivesi on kooltaan 100 ml, joten sen saa ottaa myös lentokoneeseen mukaan. Loistavaa, että tämä seikka on huomioitu!

Misellivedestä tekevät mielenkiintoiseksi ihanan tuoksun ja loistavan puhdistustehon lisäksi tietenkin sen raaka-aineet! Vesi sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe vera -mehua, uudistavaa damaskuksen ruusuvettä ja huokosia supistavaa hamamelisvettä. Humektantteina eli kosteutta sitovina ainesosina toimivat glyseriini, Sodium PCA sekä hyaluronihappo. Pohjoinen pioniuute ja järviruoko rauhoittavat ihoa. Männyssä kiinni kasvavan poria-sienen (en löytänyt tälle suomenkielistä nimeä) uute sisältää runsaasti antioksidantteja, kosteuttaa sekä rauhoittaa pieniä näppyjä ja ärsytyksiä. Rhamnose-sokeri (tästäkään en ole kuullut suomenkielistä nimeä) on mm. paatsama-kasveissa esiintyvä sokeri, joks siloittaa ja pehmittää ihoa. Tähän raaka-aineeseen en ole koskaan aiemmin törmännyt, mutta esimerkiksi Vichy käyttää uusimmissa anti-age tuotteissaan rhamnosea, jonka vaikutuksiin tuotelinjan ryppyjä siloittavat vaikutukset perustuvat. Kiintoisaa, sanon minä.

Puhdistusliinoista ra-kas-tan Neal’s Yard Remediesin maailman ihanimpia luomupuuvillaisia puhdistusliinoja. Ne tuoksuvat hennon  raikkaalle ja sisältävät antioksidanttipitoista, uudistavaa valkoista teetä, kosteuttavaa aloe veraa sekä rauhoittavaa kamomillaa. Liinat löytyvät muuten myös Naturellelle kokoamastani kesäpaketista, johon olen valinnut suosikkituotteeni Neal’s Yard Remediesiltä. Voit lukea lisää ihanasta paketista parin viikon takaisesta postauksesta.

Millaiset teidän ihonhoitorituaalinne ovat urheilun jälkeen? Entäpä mikä on suosikkimisellivetenne?

Muistutuksena vielä, että koodilla KESÄ15 saa -15 % alennuksen Biodellyn kaikista normaalihintaisista tuotteista 15.7.2015 asti.

DSC_0557

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Tuotteet saatu testaukseen maahantuojalta

Tuotekuvat Katja Kokko, joogakuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , ,