Beauty

Ihana kesämeikki x2

Beauty | 14.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0633

Yhteistyössä Naturelle.fi

Mokomat keski-eurooppalaiset ovat ryövänneet helteemme! On siis otettava kaikki keinot käyttöön läkähdyttävän kuumien helteiden manifestoimiseksi takaisin tänne Pohjolaan.

Helteiden houkuttelu-metodeihin kuuluu ainakin kunnon kesälook päästä varpaisiin. Koska hihattomassa topissa ja shortseissa ei tarkene, käsittää oma kesäpukeutumiseni joko a) hihattoman topin ja kesän viralliset jumistusfarkut tai b) t-paidan, äidin vanhan James-farkkutakin ja shortsit. Jommalla kummalla kombolla tarkenee ilman helteitäkin menettämättä kesäfiilistä.

DSC_0597

Kesälookiin kuuluu tietenkin myös kesämeikki! Haaveilin koko talven kuumista hellepäivistä ja huolettomasta biitsilookista voidemaisilla meikeillä huitaistuna. Vaikka biitsille ei olekaan tällä hetkellä asiaa, toimii huoleton meikkilook silti. Tärkeintä kesämeikissä on a) todella kuultava meikkipohja, joka näyttää jopa vähän ”hikoilevalta”, eli siltä, kuin pakahduttavassa kuumuudessa ilman meikkiä ja b) päivetystä korostavat, kuultavat värit sekä luomissa että poskissa.

Käytännössä kesälook syntyy RMS Beautyn ihanilla voidemaisilla meikeillä. Valitsin silmämeikkiin kaksi pomminvarmaa vaihtoehtoa: pronssin värisen Eye Polish Solarin ja turkoosin Inspiren. Molemmat värit korostavat kauniisti päivetystä ja saavat silmät tuikkimaan ruskettunutta ihoa vasten.

DSC_0615

Luomivärejä lukuunottamatta käytin molempiin lookeihin tismalleen samat tuotteet. Näin pelkästään yhtä väriä vaihtamalla saa helposti kaksi eri variaatiota, niin ei iske kyllästyminen.

Pronssilook syntyi seuraavasti:

Levitin koko kasvoille ensin voidemaista, maailman parasta korostusväriä, Living Luminizeria. Siitä tulee juuri täydellinen määrä kuultoa, eikä homma voi mennä överiksi. Tämän jälkeen levitin koko kasvoille (myös silmäluomille) Un Cover meikkivoiteen sävyn 33. Käytin levittämiseen pulleaa meikkivoidesivellintä. Silmänaluset peitin vaaleammalla sävyllä 22.

Meikkivoiteen levityksen jälkeen oli uudelleen Living Luminizerin vuoro: levitin sitä kolmiomaisesti kulmaluulle sekä poskiluun yläpuolelle, kulmakarvan tyven yläpuolelle ja hyvin kevyesti otsakolmioon, nenän varteen, amorin kaaren yläpuolelle sekä alahuulen reunaan.

Korostusten jälkeen oli aurinkopuuterin vuoro, johon käytin Buriti Bronzeria. Tein sillä varjostukset poskikuopan kohdalle kevyesti ylöspäin häivyttäen, mutta varoin värin nousemista poskipäälle. Väri ei saa myöskään valahtaa suupielen alapuolelle. Lisäksi varjostin otsaa hiusrajasta kevyesti tuodakseni kasvoille lisää lämpöä, mutta luonnollisesti. Eli varo ettei tule pissislookia!

DSC_0617

Poskipunaksi valitsin Lip2Cheekin herkullisen kirkkaan oranssin sävyn Curious, jota olen himoinnut todella pitkään, mutta pääsin testaamaan sen vasta nyt. Väri osoittautui aivan täydelliseksi ja todella monikäyttöiseksi. Töpötin poskipunaa reilusti varjostuksen yläpuolelle poskipäille.

Tämän jälkeen sipaisin kasvoille todella kevyesti irtopuuteria, mutta luomet puuteroin huolellisemmin. Puuteroinnin jälkeen sipaisin vielä kertaalleen lisää poskipunaa.

Sitten oli kulmakarvojen vuoro. Niihin käytin Eye Polishin sävyä Karma, joka on matta tummanruskea. Levitin värin viistopäisellä luomivärisiveltimellä ja harjasin ylimääräiset värit pois kierreharjalla.

Tämän jälkeen väritin ylä- ja alaluomet reilulla kerroksella Eye Polish Solaria, eli pronssin sävyisellä luomivärillä. Levitin värin sormella, paitsi lopuksi viimeistelin häivytyskohdat ja silmän sisänurkat luomivärisiveltimellä. Levitin väriä hyvin pitkälle silmien sisänurkkiin. Tämän jälkeen töpötin siveltimellä alaripsien tyveen aavistukseen tummanruskeaa Karmaa ja tein sillä todella pehmeän rajauksen myös yläripsien tyveen.

DSC_0645

Luomivärien jälkeen taivutin ripset ja harjasin niihin muutaman kerroksen Defining Mascaraa, joka on kahdesta RMS Beautyn ripsiväristä ehdottomasti se parempi.

Lopuksi töpötin huuliin reilun kerroksen Lip2Cheekin Curious-sävyä, eli samaa väriä kuin poskiin, joka toimi mielestäni aivan loistavasti. Tähän olisi sopinut myös mikä tahansa kirkkaanpunainen tai koralli sävy, esimerkiksi sävyt Smile tai Beloved.

Rakastan todella paljon tämmöistä kevyttä ja rentoa kesämeikkiä, jossa on selkeä kesäfiilis ja lämmin hehku. Voidemaiset luomivärit eivät pysy viiruttomana luomilla koko päivää, mutta itseäni se ei haittaa, sillä tämmöinen ”aito huolettomuus” meikissä kiinnostaa juuri nyt virheettömyyttä enemmän.

DSC_0641

Turkoosiin meikkiin käytin aivan samat tuotteet, kuin pronssimeikkiin, turkoosin Eye Polish Inspiren lisäksi.

Meikki syntyi tismalleen edellisen meikin ohjeita noudattaen parilla poikkeuksella:

Käytin luomiväreinä Eye Polishien sävyjä Solar ja Inspire, eli tässä meikissä Karmaa on vain kulmakarvoissa. Aloitin silmämeikin töpöttämällä Solaria luomivakoon ensin sormella ja sitten siveltimellä häivyttäen luomivaon yläpuolelle. Tämän jälkeen töpötin sormella reilun kerroksen Inspirea koko yläluomelle sekä alaripsien tyveen. Lopuksi tasoittelin väriä vielä siveltimellä, erityisesti silmänurkista ja alaripsien tyvessä. Otin vielä siveltimeen pronssinväristä Solaria ja kävin sillä kertaalleen häivytyskohdat läpi, myös alaluomella kevyesti.

DSC_0652

Tarkoituksena oli, etten nosta turkoosia väriä luomivakoon asti, jotta se ei kasaantuisi niin helposti. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, pienille viiruille väri menee, mutta ei lainkaan pahasti. Ja mitä alemmaksi värin jättää, sen vähemmän viiruja tulee. Sitten kun silmä on auki, viirua ei huomaa.

Tuosta allaolevasta kuvasta näkyy ihanasti pronssin ja turkoosin yhdistelmä: pronssi tuo todella kauniin häivähdyksen luomivaon yläpuolelle ja antaa ihanan kontrastin veden väriselle turkoosille. Inspiresta tulee todellakin mieleen turkoosi merivesi!

DSC_0704

Huulet olivat myös pieni poikkeus turkoosissa meikissä, vaikka käytinkin niihin samaa oranssia Curious-sävyä, kuin pronssimeikissä. Tähän meikkiin taputtelin sitä huulille kuitenkin vain aavistuksen, jolloin väri jäi hennommaksi.

DSC_0698

Viiruista huolimatta, kun katson kuvia, pidän enemmän turkoosista meikistä. Se tuo silmät todella kauniin värisenä esille ja meikissä on ihana kuuman kesäpäivän ja kimmeltävän meren fiilis!

Eye Polishien päälle voi hyvin halutessaan töpöttää myös puuterimaisia luomivärejä, jolloin saa todella kestävää ja intensiivistä jälkeä. Yksittäin käytettynä värin voimakkuutta (ja pysyvyyttä) on helppo säädellä: mitä vähemmän väriä, sen paremmin se pysyy ja lopputulos on hillitympi, kuin tuhdilla kerroksella, jolloin väriä saa taputella sormella tasaiseksi päivän aikana useammin.

DSC_0717

Mitäs pidätte? Kumpi meikki saa teidän äänenne? Oletteko itse käyttäneet RMS Beautyn Eye Polish luomivärejä? Laittakaa parhaat vinkkinne ja käyttökokemuksenne jakoon!

Entä mitä teidän kesämeikkilookiinne kuuluu? Uskaltaudutteko käyttämään kesällä kirkkaampia värejä?

DSC_0744

Hiuspannat Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

12 kommenttia artikkeliin “Ihana kesämeikki x2”

 1. Mari Vee

  Molemmat lookit ovat ihanan heleitä ja kesäisiä. Vaikea valita kumpi on suosikki, mutta silmäsi tulevat kauniisti esille turkoosissa meikissä eli ehkä se saa ääneni. Itselläni on RMS sarjasta vain ihana irtopuuteri, mutta luomiväriä harkitsen kunhan tietäisi minkä värin vihreille silmilleni ottaisin. En tunne oloani mukavaksi pronssin värisessä luomivärissä, koska se saa kasvoni näyttämään tunkkaiselta. Sinulle ja monille se sopii, mutta itse en välitä pronssista. Värin siis pitäisi olla raikas. Tuo turkoosi voisi kiinnostaa tai sitten luumuinen Imagine.

  Oma kesämeikkini syntyy kevyestä meikkipohjasta (Absolution) ja kiinnitys kevysti irtopuuterilla. Poskiin Zuiin Mango+Peach yhdistelmää. Korostuksiin aavistus Kjaerin Highligteria. Huuliin Zuiin Sheer Stick Camellia tai uusi tuttavuuteni Tatan huuli/poskituotteen Very Sweet, josta sain näytteen. Silmiin sudin uutta Kjaerin Grace luomiväriä, johon olen ihan hullaantunut. Lisäksi aavistus Kjaerin Wisdom väriä ja sillä myös kevyesti rajaan silmät viistopäisellä siveltimellä. Ripsiin Kjaerin ripsari.

  Pidän kyllä kirkkaammista väreistä, mutta en omista itse kovinkaan kirkkaita luomivärejä. Kjaerin vihreä luomiväri on sellainen hillitty vihreä ja miellän sen itselläni syys-talvikäyttöön. Kjaerin Pretty Purple on ikisuosikkini, mutta sekään ei ole kovin kirkas väri. Yksi kesäinen väri luomille on Zuiin Rosemist. Se antaa kaunista hehkua ja tuo vihreät silmät kivasti esille. Opin taannoin käyttämään sitä uudella tavalla kun vinkkasit Zuiin meikkitutorialissa siitä.

 2. Anna

  Molemmat meikit ovat ihanan kesäisiä ja hehkuvia! En osaa päättää suosikkia. 🙂 Mulla silmien rakenne on sellainen, että puuterisetkin luomivärit viiruntuvat, joten näitä RMS:n voidemaisia luomivärejä en ole uskaltanut hankkia.

  Viihdyn melko neutraaleissa sävyissä, mutta joskus räväkkä huulikiilto/puna on kiva piristys (esim. RMS Beautyn Sacred huulikiilto). Käytän yleensä melko pitkälti samoja tuotteita ympäri vuoden koska en rusketu (ainoa väri tulee purkista) ja iho on yleensä kesälläkin kaivannut muutakin kuin kevyttä sävyttävää voidetta. Nyt iho on onneksi niin hyvässä kunnossa, että periaatteessa sipaisu peitevoidetta riittää 🙂

  Mun kesämeikkilookki vaihtelee fiiliksen ja vaatetuksen mukaan. Välillä teen viileämmän meikin, jolloin poskilla ja huulilla on RMS:n Demurea, mutta näin kesällä lämpimät korallin ja pronssin sävyt vetävät useammin puoleensa. Poskipuna on kesällä ehdottomasti voidemainen. Kuultotuotetta lisään fiiliksen sekä meikkipohjan hehkuvuuden mukaan. Esim. nyt testaan Madaran Moon Flower sävyttävää voidetta, joka antaa jo itsessään iholle kivan hehkun.

  • Sacred on myös yksi suosikeistani, todella herkullisen värinen ja ihana kiilto. Madaran sävyttävät voiteet ovat ihania, jos iho on hyvässä kunnossa 🙂 Sitä voi terästää vielä Buriti Bronzerilla ja Living Luminizerilla 🙂

 3. nina

  Ihana, ihana meikki ja nainen! Tykkään ehkä hitusen enemmän ylemmäsä meikistä, vaikka molemmat onkin upeita. Jotenkin vaan semmonen mahdollisimman luonnollinen ja meikitön look iskee eniten just nyt. En osaa itse käyttää luomivärejä, mutta ehkä tollasesta ruskeasta vois alottaa…

  Hehkuit näissä kuvissa niin kauniisti, että oli pakko vihdoin laittaa Naturellesta tilaukseen tuo RMS:n meikkivoide, luminizer ja jopa se buriti bronzer. Ensin ajattelin, että olen iiiihan liian vaaleaihoinen käyttääkseni aurinkopuutereita, mutta netissä surffailun perusteella tuossa buriti bronzerissa ei olekaan sellaista outoa vahvaa oranssia sävyä, niin kuin useimmissa aurinkotuotteissa, vaan moni oli kehunut sopivan myös vaalealle. Kesähehku, vielä mä sut ehdin saada!

 4. Jenni

  Kauniit luomivärisävyt – toi turkoosin ja pronssin yhdistelmä on mahtava.

  Mulla on rasvoittuvat ja lisäksi raskaat luomet eli liikkuvaa luomea ei juuri näy silmien ollessa auki. Kuinkakohan noi voidemaiset värit toimii tällaisissa luomissa? Jos laittaisi vain yhtä väriä, niin onnistuuko sitä sormella korjaamaan sitten kun se alkaa kerääntyä luomivakoon? Siis juuri sellaisella huolettomalla fiiliksellä, täydellinen ei tarvitse olla.

  Olen kyllä kokenut luomivärin pysyvän pohjustamisen aika haastavaksi näillä luomilla.

  • Tietty oikein rasvaisissa luomissä värit pysyy huonommin. Siksi itsekin puuteroin luomen ensin kunnolla ja pohjustan meikkivoiteella. Solaria ei periaatteessa tarvitse kuin sipaista toooodella vähän luomelle, kun siinä on niin paljon pigmenttiä. Tällöin väri pysyykin paremmin. Sen päälle voi myös taputella puuterimaista luomiväriä, joka on itselläni tavallisesti tapana 🙂

 5. Suvilia

  Tykkäsin molemmista meikki versioista ehkä kuitenkin aavistuksen verran enemmän jälkimmäisestä. Jäi mietityttämään että miten suojaat kasvosi UV-säteilyltä kun RMS ei sitä sisällä ?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>