Beauty

Päivätorkut jasmiinipuutarhassa

Beauty | 28.4.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Joko te olette käyneet hoidattamassa kevään kunniaksi ihojanne ammattilaisen käsittelyssä? Jos erityisistä iho-ongelmista ei kärsi (mikä on kyllä harvinaista), suosittelen kosmetologilla käyntiä vähintään neljä kertaa vuodessa, joista melkein tärkein käynti osuu juuri keväälle ja toinen alkusyksylle. Tosin, itse olen luvannut käydä jonkun toisen hemmoteltavana kerran kuussa – joko hieronnassa, kasvohoidossa tai vartalohoidossa. Pääasia, että käyn. Oma kaappini on toki pullollaan hoitolatasoista luonnonkosmetiikkaa, mutta siinä on vissi ero, kun antautuu jonkun toisen hoidettavaksi.

Reilu kuukausi takaperin nautin vielä täydellisen siloposkisesta ihosta, kunnes yhtäkkiä tapahtui keväträjähdys, johon osasyynä on stressi. Olin onnekseni pitänyt tämän hemmottelulupaukseni ja varannut Jolie Spahan kasvohoidon, joten ajoitus hoidolle ei olisi voinut täydellisempi – varsinkaan, kun May Lindstromin tuotteet ovat myös hoitolan valikoimassa.

DSC_0031

Kasvohoitoja luonnonkosmetiikalla tarjoavia hoitoloita on vielä valitettavan vähän. En ymmärrä, miten niin harva ns. tavallinen kauneushoitola on havahtunut luonnonkosmetiikan kysyntään kasvo- ja vartalohoidoissa. Varmasti monen paikan tuotemyyntikin nousisi, jos tarjolla olisi laadukasta luonnonkosmetiikkaa, sillä  tuotemyynti muodostaa suuren osan hoitolan liikevaihdosta.

Toinen itselleni tärkeä seikka ovat kauneushoitolan puitteet. Toivon niiltä ylellisyyttä ja tunnelmaa, jonka ansiosta voin unohtaa arkeni ja vaikka sen, että olen ylipäätään Helsingissä. Nämäkään seikat eivät kuitenkaan vielä riitä täydelliseen kauneushoitolakokemukseen, sillä kuten olen aiemminkin sanonut, tärkein tekijä on itse kosmetologi ja autenttinen halu tehdä hoitotyötä. Onneksi kaupungissamme on pari tämmöistä paikkaa, joista yksi lienee ylitse muiden: Kalevankadun Jolie Spa.

Aloitin viime viikonloppuni kömpimällä Jolie Span lämpimään hoitopetiin kosmetologi Miia Rantosen hoidettavaksi. Tosin pelkkä Miian lämmin olemus ja hymy olisivat kyllä riittäneet lämmittämään oloani. Olin varannut hoidoksi Superfood Effectin (kuinka olinkaan intuitiivisesti osannut ennustaa ihoni olevan juuri sen tarpeessa), joka toteutettiin pääsääntöisesti Absolutionin* sekä May Lindstromin* tuotteilla. Absolutionin superfoodeilla höystetyt tuotteet ovat omiaan keväträjähdyksestä kärsivälle iholle, mutta en silti malta olla vinkkaamatta span hoitomenuun juuri tullutta Jasmine Garden -hoitoa. Jos siis Mayn tuotteet kiinnostavat, on Jasmin Garden täydellinen johdatus niiden kiehtovaan maailmaan. Elementtejä tästä oli kyllä minunkin hoidossani jasmiinintuoksuisilla tupsauksilla ja huumaavilla öljyillä kuorrutettuna.

DSC_0028

Hyödynsin varauksessa Stellan blogissa ollutta tarjousta ja varasin pitkän kasvohoidon, johon kuuluu selän kuorinta ja hieronta. Ja kuinka onnellinen olinkaan tästä! Päätin, että tästä lähtien en enää varaa muunlaisia kasvohoitoja. Hemmottelu on aivan omaa luokkaansa, kun pelkkien kasvojen sijasta käsittelyyn pääsee koko selkä. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana taisin jo säpsähdellä puoliunessa, vaikka koitin pinnistellä hereillä ja nuuhkia mitä tuotteita Miia iholleni siveli. (Minun on silkka mahdottomuus käydä hoidossa ja koittaa olla arvaamatta tuoksujen perusteella, mitä tuotteita eri vaiheissa käytetään – tämä lienee ammatin varjopuolia.)

Hoidosta jäi sama tunne, kuin taannoisesta vierailusta Kämp Span höyrysaunojen syleilyssä: tahtoisin palata sinne heti uudestaan. Maltan ehkä kuitenkin vielä ensi kuuhun, silloin aion ottaa puolestaan vartalohoidon.

DSC_0044

Jos et ole käynyt vielä hoitamassa kevätihoa, suosittelen lämpimästi Jolie Spata ja sen ylellisiä, mutta helposti lähestyttäviä puitteita sekä aidon halun hoitotyöhön omaavia kosmetologeja Jonnaa ja Miiaa.

Kosmetologilla käynti on se, josta helposti pihistämme tai joka vain tahtoo jäädä, mutta oikeasti kun sen ihanuuden itselleen suo, muistaa joka kerta, kuinka se on joka sentin arvoista. Toki monelle myös ehkä hintavaa tai harvinaista ylellisyyttä, mutta itse suosin taktiikkaa, että varaan hoidon sitten vaikka pidemmän ajan päähän ja pistän rahaa säästöpossuun tasaiseen tahtiin, jolloin hoitoon tulee säästettyä ihan huomaamatta.

Ja äitienpäiväkin on aivan kohta – ratkaisin juuri lahjapulmanne!

Kuinka säännöllisesti te käytte kosmetologilla? Jakakaa myös omat suosikkikauneushoitolanne, etenkin Helsingin ulkopuolelta. Tai jos vakkarikosmetologinne ei käytä luonnonkosmetiikkaa, oletteko koskaan ehdottanut sitä hänelle?

DSC_0001

*Affiliate-linkki

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,