Astrologia

Intention taika – Uusikuu Neitsyessä

Astrologia | 30.8.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 30.8. – 27.9.2019

Neitsyt edustaa eläinradalla erikoistumista johonkin tiettyyn asiaan. Neitsyt meissä edustaa kykyä erotella jyvät akanoista, tarkastella asioita kriittisesti, nähdä epäkohdat ja löytää se mitä pitää parantaa, ja miten se parhaiten toteutetaan käytännössä. Neitsyt on monella tapaa parantajan merkki. Hän tietää miten asioita tai tilanteita tulisi korjata ja kehittää. Toisinaan tämä voi johtaa loputtomaan kriittisyyteen ja tyytymättömyyteen sekä täydellisyyden tavoitteluun, jolloin elämästä tulee loputon itsensä kehittämisen projekti. Aina voi olla parempi, elää terveellisemmin, syödä puhtaammin, oppia enemmän, kehittyä ihmisenä, kasvaa henkisesti ja niin edelleen. Kun inhimillisyys unohtuu ja elämä alkaa olla pelkkää suoritusta ja pyrkimystä kehittyä yli-ihmiseksi, on neitsytlaatu meissä vinksahtanut epätasapainoon ja vastalääkkeeksi tarvitsemme myötätuntoa, lempeyttä, sallivuutta ja vääristyneen, vertailuun perustuvan täydellisyyskäsityksen päivittämistä.

Tämä uusikuu on totisesti merkkinsä mukaisesti juuri tätä, puhtaasti ja keskittyneesti lähes pelkkää Neitsyttä. Peräti kuusi taivaankappaletta on tässä analyyttisessä, käytännönläheisessä sekä rationaalisessa merkissä, ja kaikki vielä vieretysten kuin helminauhaan pujotetut helmet. Tällaista kuviota kutsutaan astrologiassa stelliumiksi, toisin sanoen se on ilmiö jolloin vähintään kolme planeettaa ovat yhtenä rykelmänä samassa kohtaa eläinrataa. Nyt meillä on Neitsyen merkin alkuasteilla siististi rinta rinnan Merkurius, Juno, Kuu, Aurinko, Mars ja Venus.

Ajanlaatu on mitä täydellisin kaikenlaiseen organisointia, järjestelemistä, suunnittelua, pikkutarkkaa huolellisuutta ja yksityiskohtiin keskittymistä vaativaan toimintaan. Tämä ylenpalttinen neitsytpläjäys saattaa viedä huomion jollekin tietylle elämän osa-alueelle, joka on tarkoitus huoltaa, parantaa, elvyttää tai laittaa kuntoon. jos astrologia on sinulle tuttua, huomioi erityisesti se huone syntymäkartallasi, jossa tämä neitsytstelliumi sijaitsee. Se näyttää mikä elämänalue kaipaa nyt siivousta, karsimista, keskittymistä ja uusia aloituksia!

Uudenkuun kartalla on aivan ihastuttava kontakti uudistusenergiaa ja radikaaleja muutoksia edustavalta Uranukselta, joten parhaimmillaan riittää vain että näet mikä elämänalue ei toimi niin kuin haluaisit, ja pelkästään tämä tilanteen rehellinen ja kriittinen näkeminen juuri sellaisena kuin se on, voi käynnistää luonnollisen muutosprosessin.

Neitsyen merkki liitetään usein hyvinvointiin ja terveyteen, sekä erityisesti vatsan- ja suoliston alueen ongelmiin. Koska ravitsemusta ja pyyteetöntä rakkautta sekä menettämisen pelkoa edustava asteroidi Ceres on intensiivisessä kulmassa uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun, tämä aika voi monen elämässä nostaa ruokaan, syömiseen, terveyteen, itsensä rakastamiseen ja hyväksymiseen liittyvät teemat esiin aivan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin. Syvällisiä oivalluksia voi tapahtua ja todellista muutosta ja parantumista voi syntyä itsensä kuuntelemisen ja arvostamisen myötä, ei uusia rajoitteita ja sääntöjä keksimällä ja noudattamalla.

Ihmissuhteet ja rakkausasiat ovat edelleen myös keskiössä, mutta hyvin eri muodossa kuin elokuun alun rakkaudentäyteisen Leijonakuun aikaan. Neitsyt on pohjimmiltaan epäitsekäs, huomaavainen ja sieluntehtävältään palveluun keskittyvä. Neitsyen merkki ei itsessään ole kovin ihmissuhdekeskeinen vaan pikemminkin asiakeskeinen luonteeltaan. Uudenkuun kartalla meillä on hurjan mielenkiintoisesti molemmat feminiinistä ja maskuliinista edustavat parit yhtymässä: Isä-arkkityyppi Aurinko (yang) ja Äiti-arkkityyppi Kuu (yin) sekä perusmiehinen sisäinen soturi Mars (yang) ja sisäistä naista edustava Venus (yin) ovat kaikki yhtymässä keskenään, ja näiden lisäksi yhteenliittymistä, avioliittoa sekä parisuhdetta edustava asteroidi Juno, ja viimeisenä androgyyni sanansaattaja Merkurius – kaikki kuusi tekijää samassa paketissa Neitsyen ensimmäisellä kolmanneksella.

Ihmisistä ja elämäntilanteista riippuen, tämä saattaa todellakin viitata eräänlaiseen huipentumaan parisuhteessa. Neitsyt on täydellistämisen ja viimeistelyn merkki, nyt ei tule vain hyvää tai edes priimaa vaan kerrassaan timanttista. Jonkun toisen kohdalla tämä voisi viitata sisäisen feminiinin ja maskuliinin yhdistymiseen ja niin sanottuun kosmiseen avioliittoon oman sisäisen naisen ja sisäisen miehen välillä. Kun nämä kaksi perusenergiaa ovat harmonisessa suhteessa toisiinsa, se toki alkaa näkyä myös ulkoisessa elämässä aivan uudenlaisena sujuvana energiana. Feminiininen meissä kun on se joka edustaa arvoja ja sitä mikä on meille rakasta ja tärkeää, feminiini on se magneetti joka vetää puoleensa sitä mitä arvostamme ja rakastamme (ja minkä arvoisia uskomme olevamme!), kun taas maskuliini on se toiminnallinen ja ulospäin suuntautuva voima, joka menee ja tekee ja toteuttaa sen mitä feminiininen puoli haluaa. Kun nämä kaksi voimaa toimivat harmonisesti yhteistyössä, aivan uudenlainen luovuus ja luonnollinen, asioita aikaansaava virtaus soljuu lävitsemme ja elämä maistuu aika makoisalle, täysin riippumatta siitä mikä parisuhdestatuksemme sattuu olemaan.

Koska uusikuu on aina maaginen uuden aloittamisen piste jolloin on hyvä laatia suunnitelmia, tarkastaa omia päämääriä ja kohdistaa energiaa siihen mitä haluaa saavuttaa ja minne haluaa elämässään edetä, niin erityisesti juuri tämän äärimmäisen keskittyneen ja käytännönläheisen neitsytkuun aikaan kannattaa ottaa hetki itselleen ja tehdä juuri oman näköinen ja itselle oikealta tuntuva uudenkuun rituaali, jossa tarkastelet kriittisesti ja rehellisesti sitä missä nyt olet.

Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä elämässä? Sinulle yksilönä ja omaa elämääsi elävänä ja tarkoitustasi toteuttavana henkilönä. Jos ennen kuolemaasi voisit toteuttaa yhden asian, mikä se olisi? Mikä arjessasi ja jokapäiväisissä tottumuksissasi tukee tämän asian toteutumista ja mikä on sen esteenä? Tutki, mieti, arvioi ja analysoi, ja tee toimintasuunnitelma. Jos haluat jotain ja olet valmis sitoutumaan siihen muuttamalla jotain jokapäiväisessä elämässäsi, voit saavuttaa sen. Valjasta tämän poikkeuksellisen neitsytkuun energia luomalla sinulle tärkeä intentio ja keskittymällä siihen hyvin konkreettisesti ja käytännönläheisesti. Jos todella haluat jotain, aloita se nyt.

Kuukauden keskeiset teemat: erikoistuminen, keskittyminen, arki, terveys, hyvinvointi, ravitsemus, inhimillisyys, käytännönläheisyys, arjen tottumukset, elämäntavat, kosminen avioliitto, feminiinisen ja maskuliinisen suhde, sitoutuminen, intentio, sydämentoive, ratkaisukeskeisyys, asioiden korjaaminen, parantaminen, organisointi, järjesteleminen, siivous, selkeys, uudistuminen

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Neitsyessä yhtymä Merkurius, Juno, Mars ja Venus. Uusikuu kolmio Uranus, kvinkunssi Khiron ja neliö Ceres. T-risti: Venus oppositio Neptunus neliö Jupiter. Pluto sekstiili Neptunus. Neptunus sekstiili Saturnus. Täysikuu Kaloissa 14.9. Venus ja Merkurius siirtyvät Vaakaan 14.9. Saturnus päättää perääntymisjakson 18.9. Aurinko siirtyy Vaakaan 23.9. Uusikuu Vaa’assa 28.9.

Avainsanat: