BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä Olie e Osson it-puikko

Beauty | Inken purkkinurkka | 25.8.2018 | Inke

Purkkinurkan Inke rakastaa monitoimituotteita – mutta niitäkin olisi toki kiva olla monia.

Jos olet laillani onnistunut navigoimaan tiesi Instagramin viimeisen päälle stailattujen kosmetiikka-asetelmien laitumille, taidatkin jo tunnistaa nämä putelit. Olio e Osso valmistaa pientä, mielenkiintoista ja hyvin napakan valikoiman sarjaansa käsityönä Jenkkilän Portlandissa. Sarjaan kuuluu myös pari öljyä, mutta erityisen tunnettuja ovat brändin lituskaiset balmipuikot.

On tavallaan aivan totaalisen päätöntä, että olen testaillut näitä puikkoja vasta nyt – ja juuri nyt! Olen nimittäin nähnyt ja ihastellut niitä edellisillä Amerikan reissuillani tyylikkäiden vaateputiikkien tarkoin kuratoiduilla lifestyle- ja asustepöydillä sormusten, suitsukkeiden ja hauraiden keramiikkakipposten lomaan ripoteltuna. Vaikka olenkin näihin silmäni iskenyt, en ole tullut omaani kuitenkaan ostaneeksi – joko siitä syystä, etten ole kehdannut mennä putiikin kassalle ainoastaan minipienen oheistuotteen kanssa tai sitten olen hassannut putiikkiin jo niin paljon, että muutaman kympin puteli katkaisisi kamelin selän lopullisesti. No, nyt nämä Amerikan ihmepuikot on sitten lopulta tilattu kotiin, testattu ja pian raportoitukin… Ja itse lähden New Yorkiin viikon päästä. Hankinkohan sieltä sitten yhtä loogisesti testiin jotain täältä helposti saatavilla olevia tuotteita?

No, nyt kun olen kasuaalisti keulinut jo kovasti mielen päällä pyörivällä loma- ja kosmetiikanmetsästysreissullani, voisimmekin siirtyä itse asiaan! Tilasimme Katjan kanssa Purkkinurkan testiin kaksi Olio e Osson sävytettyä balmia, joita voi käyttää sekä huulilla että poskilla. Sävyjä on yhdeksän sekä lisäksi sarjaan kuuluu kaksi väritöntä voidetta, joista toiseen on lisätty iholla kevyesti kihelmöivää mentholia. Omiin sävyihini osuvimmat valinnat kuvien perusteella olivat viininpunainen sävy 05 Currant sekä oranssinpunainen 08 Persimmon.

Hyvät uutiset? Molemmat nettikuvien perusteella valitsemani sävyt todella sopivat minulle yhtä hyvin! Huonommat uutiset? Niin olisivat todennäköisesti sopineet ne seitsemän muutakin väriä. Pigmenttiä näistä puikoista saa nimittäin syynätä miltei mikroskoopin kera. Katjan päivettyneellä kesäiholla kummastakaan kepakosta ei jälkeä juuri näkynyt – ja omassa, paljon vaaleammassa ranteessanikin vain nimeksi.

Huulilla puikot ovat erittäin kevyesti sävyttäviä huulivoiteita. Kauneusblogeja kahlanneet tietävät, että kryptistä kirjainyhdistelmää MLBB käytetään sellaisten käyttäjälleen juuri täydellisen sävyisten luottohuulipunien yhteydessä, jotka oikeastaan vain korostavat ja syventävät huulten omaa sävyä – my lips but better, siis. No, ehkäpä näiden puikkojen kohdalla voidaan hieman venyttää tuon käsitteen kaikkein tiukinta tulkintaa ja todeta, että tavallaan näilläkin loihditaan eräänlainen MLBB-efekti: huulet ovat oikeastaan vain vähän korostetummin omanvärisensä. Voidellut ja kauniit tällä suditut huulet ovat toki, mutta väitän, ettei kukaan osaisi epäillä niillä olevan mitään ekstrasävyä – niin hentoinen tuo väri ainakin omilla, tosin suht tummilla huulillani on.

Entäpä poskilla? Olin jo tuominnut nämä puikot lopullisesti ”harmiton huulivoide” -kategoriaan, mutta yllätyksekseni niissä on kuin onkin poskipunapotentiaalia! Jos näyttävää meikkiä halajat, jatka matkaasi. Mutta mikäli poskipuna on sinulle esimerkiksi tuote, jota haluaisit käyttää ja joka voisi tuoda meikkiin sitä puuttuvaa jotain, mutta kaikki kokeilemasi ovat tuntuneet ja näyttäneet liian erottuvilta ja räikeiltä.. Tässä on viimein se puteli, jota olet etsinyt!

Ja vaikka itse tykkään joskus todellakin antaa poskipunan paistaa, on näillä hetkensä minunkin meikissäni – erityisesti talvikuukausina, kun päivetys on kaukainen muisto vaan. Jos haluaisin esimerkiksi antaa huulipunan hehkua meikin ainoana näkyvänä elementtinä, voisin tuoda kasvoilleni hieman muotoa ja tervettä väriä tällaisella kevytsävyllä. Jos siis poskipuna pelottaa ja sen häivyttäminen luonnolliseksi, kevyeksi punastukseksi hirvittää, niin kokeilepa näitä – olen mitä melkoisen varma, että näillä voisit saavuttaa mieleisesi tuloksen.

Jos siis etsit pigmenttipitoista monitoimipuikkoa, jatka etsimistä tai tsekkaa taannoin testaamani 100% Puren versiot – niillä ja näillä on ero kuin yöllä ja päivällä, eivätkä nekään nyt varsinaisesti mitään maalitusseja olleet. Mikäli haluat höyhenenkevyttä poskipunaa tai yksinkertaisesti vain kauniin, helppokäyttöisen putelin käsilaukkuun tai kampauspöydälle ja olet valmis maksamaan siitä näin jälkikäteen ajateltuna jäätävät 27 puntaa (!), tiedät mitä tehdä.

No, aina ei voi voittaa. Mutta kyllä nämä nyt käytettyä tulee – ovathan kuitenkin kivoja käsilaukkukavereita, päteviä miltei meikittömän päivän punastuspuikkoja sekä ehdottomasti kiinnostavimmat huulivoiteet hetkeen!

Onko joku muu hassannut pigmenttipitoisuuteen nähden pienen omaisuuden Olio e Osson puikkoihin? Mikä fiilis?

 

Avainsanat: ,