Purkkinurkan Inkellä on musta vyö ihonhoidossa.
Bongasin tanskalaisen kosmetiikkasarja Nuorin jo muutamia vuosia sitten ja menin tietysti samantien täysin pöpiksi sarjan ylityylikkäistä pakkauksista. En kuitenkaan tuolloin tullut tilanneeksi tuotteita testiin, niitä kun ei silloin vielä Suomesta saanut. Suomeen sarja tuli myyntiin kuitenkin jo pari vuotta sitten, joten onkin suoranainen ihme, miten olen pysynyt siitä erossa aina näihin päiviin saakka! Onkin siis aika korjata tämä virhe ja vihdoin viimein tutustua upeiden kelta-valkoisten pakkausten alta paljastuviin, kovasti kehuttuihin tuorekosmetiikkatuotteisiin.
Nuorin tuotteet ovat nimensä mukaan nuoria: tuotteita valmistetaan Tanskassa pienissä erissä 12 viikon välein. Mikään kaupan oleva tuote-erä ei siis ole kolmea kuukautta vanhempi. Tuorekosmetiikkatuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty säilöntäaineita, jonka johdosta jokaisessa pakkauksessa on kaksi päivämäärää: yksi kertoo, milloin tuote tulisi viimeistään ottaa käyttöön ja toinen sen, milloin se pitäisi korvata uudella. Tällä taataan, että käytössä on aina tuore ja tehokas tuote, jonka aktiiviaineet ja entsyymit ovat vielä freesejä ja toimivia. Säilöntäaineiden poisjättöä paikataan napakoilla pakkauksilla, jotka on suunniteltu minimoimaan sisältöjen altistuminen ilmalle, valolle ja bakteereille.
Katja on testaillut sarjaa taannoin laajemminkin, mutta antoi minun testattavaksi sarjan uutuustuotteen: Supreme Polishing Treatment -kuorinnan. Kun avasin laatikon ja näin sen sisältävän kaksi erillistä purnukkaa, ymmärsin miksi. Kahdesta putelista itse sekoiteltava ja säädeltävä kuorinta kevyine kemistikokkailuleikkeineenhän on juurikin minun juttuni!
Nuori Supreme Polishing Treatment on tuotteena kyllä just niin luksukas kuin nimensä antaa ymmärtää. Sinänsä sen tavoitteet eivät ole sen kummemmat kuin kuorinnalla yleensä: sen tehtävänä on poistaa kuollutta ihosolukkoa ja torjua epäpuhtauksia, tuoda ihoon hehkua ja tasaista pintaa. Jos muuten linjoilla on vielä joku, joka ei kuorintaa käytä – nyt tai ei koskaan on aika sitä kokeilla! Itse olen käyttänyt kuorintaa kauemmin kuin edes muistan ja yllätyn yhä liki joka kerta hyvän kuorinnan aikaansaamista tuloksista.
Kuten jo mainitsinkin, majailee tämän kuorinnan myyntipakkauksessa yhden putelin sijaan kaksi erillistä purnukkaa: suurempi tuubi ja pieni lasipullo. Ideana on sekoittaa tuubista löytyvää voidetta sekä purnukan valkeaa jauhetta yhteen kulloinkin halutussa suhteessa ennen jokaista käyttökertaa. Pienellä säätämisellä on tarkoituksena saada aikaan kulloinkin ihon tarpeita parhaiten palveleva kuorinta. Intensiivikuurina kuorintaa voi käyttää pätkissä jopa päivittäin tekemällä sekoituksesta hyvin voidemaisen. Jos taas kuorintaa haluaa käyttää vaikkapa kerran viikossa, tulee annokseen miksata vuorostaan enemmän tuota pienestä pullosta löytyvää kuorintajauhetta.
Sinänsä kyse ei ole taikuudesta, vaan kahden tutun kuorinnan kombinaatiosta. Samasta pakkauksesta löytyy siis sekä entsyymi- että mekaaninen kuorinta – joku (kuten esim. minä) voisi jopa todeta, että best of both worlds. Tuubissa majailevan entsyymikuorinnan teho on hedelmäentsyymeissä, jotka irroittavat ihon pinnalta kuollutta solukkoa lempeästi sekä ihoa hoitaen ja kirkastaen. Nuorin entsyymikuorinta sisältää muun muassa fermentoitua acerola-kirsikkaa, granaattiomenaa sekä retiisinjuuriuutetta. Pienestä lasipullosta löytyvän kuorintapulverin koostumuksesta puolestaan löytyy silottavia jojobarakeita sekä riisi- ja aloe vera -jauheita. Hyvin hienorakeinen kuorintajauhe rapsuttelee ihon pintaa hyvin hellästi ja täten täydentää tuon entsyymikuorinnan tehoa.
Minun ihoni on kaiken kaikkiaan melko tyytyväistä sorttia: se ei ole erityisen herkkä ja suhtautuu varsin vastaanottavaisesti liki kaikenlaisiin hoitotuotteisiin. Satunnaiset tukkeumat ja epäpuhtaudet ovat sille kuitenkin yhä varsin ominaisia, joten tämänkaltaiselle tuotteelle on minulla kyllä ihan tarvettakin. Omalle iholleni tällainen miksauskuorinta toimiikin siis mitä mainioimmin, sillä voin säädellä sekä sekoituksen rakeisuutta että sitä, minne mekaanisen kuorinnan erityisesti kohdistan.
Itse sekoiteltu kuorintasekoitus pyöritellään kevyesti kasvoille ja annetaan sitten vielä vaikuttaa viitisen minuuttia, jotta entsyymit ehtivät tehdä taikansa. Hinkata tai jynssätä ei tällaisella hienorakeisellakaan kuorinnalla toki saa, mutta itse kohdistan kuorinnan kevyen ja hellävaraisen pyörittelyn ensisijaisesti t-alueelle ja etenkin nenääni, jonka ihohuokoset tuntuvat kyllä käyttävän kaikki tukkeutumismahdollisuudet, jotka vain ikinä keksivät. Poskien alueelle levittelen kuorinnan enempiä pyörittelemättä ja annan entsyymien hoitaa valtaosan kuorintahommista. Ja kas näin saa sekaiho räätälöityä täsmähoitoa joka kolkkaan!
Vaikka Nuorin tuotteita en aiemmin ollutkaan testannut, olin ehtinyt muodostaa niistä lukemani ja kuulemani perusteella jo varsin positiviisen käsityksen. Tämä testaamani luksuskuorinta ei hetkauttanut tuota ennakkonäkemystäni ainakaan yhtään kehnompaan suuntaan! Tuorekosmetiikkaan suhtaudun tietynlaisella varauksella, sillä säilöntäaineilla tuppaa olemaan kosmetiikassa usein ihan perusteltu rooli – ainakin silloin, kun säilöntäaineet kestävät päivänvalon myös niiden koostumusta tarkasteltaessa. Nuorin kohdalla homma tuntuu kuitenkin olevan loppuun asti mietittyä suojaavien pakkausten, tuotteiden nopean kierron sekä niihin sisällytettyjen antibakteeristen ainesosien myötä. Loppuvastuu on toki käyttäjällä, joten enpä jää minäkään tätä kuorintaa turhaan jemmailemaan.
Omaan purkkipaljouteeni tuorekosmetiikka solahtaa tavallaan vähän kehnonlaisesti, sillä jos käytössä ei ole vain yksi voide tai seerumi kerrallaan, saattaa purnukka pilaantua kaappiin jo kauan ennen pakkauksen pohjan häämöttämistä. Syksylle voisinkin kalenteroida pienen ihonhoitobuustin ja kokeilla sarjan kovasti kiitellyn, ihoa kirkastavan Supreme-C Serum Treatment -tehokuurin.
Hifistelevä täsmäkuorinta – nappaako ajatus vai pitäydytkö perinteisemmässä?