Purkkinurkan Inke unohtelee kauneimpia kosmetiikkatuotteitaan huoletta ympäri kotia.
No vihdoin viimein pääsen vauhkoamaan teillekin sarjasta, jota ehdin kuolaamaan Instagramissa hyvän tovin!
Ennen kuin suostun etenemään asiassa yhtään pidemmälle, kerron olevani melko varma, että tämän sarjan Euroopan markkinoille tuleminen voi hyvinkin olla minun Instagram-kitinäni tulosta! Kysyin nimittäin sarjan instatilillä kesäkuussa, josko sarjaa mahtaisi saada tilattua Euroopan puolelta toimittavista verkkokaupoista. Minulle vastattiin, että ei vielä, ja kysyttiin, josko minulla olisi jotain hyviä putiikkisuosituksia heille. Vinkkasin heille muutamat nettikaupat, seurasin sarjan ja yhden tagaamani liikkeen kehuvan toisiaan muutaman kommentin verran ja TADAA – loppukesästä tuotteita löytyikin jo tuon verkkokaupan valikoimista. Pitäisköhän perustaa joku kosmetiikkatinder, kun tämä matchmaking tuntuu näemmä sujuvan ihan vahingossa?
Sarja, joka lumosi minut todella, todella kauniilla ja edukseen erottuvalla pakkausdesignillään on nimeltään Monastery ja peräisin Jenkeistä. Sinänsä sarja on kuitenkin melkoinen maailmankansalainen, sillä sen perustajan, Athena Hewittin, juuret ovat Kreikassa ja sarjan raaka-aineetkin kotoisin useammalta mantereelta. Tuotteissa käytettävä salvia kasvaa nimittäin Kreikan saaristossa, ruusut Intiassa ja sitruspuun kukat Japanissa.
Suurin osa Monasteryn tuotteista on erilaisia öljyjä, joka selittyykin sarjan ensiaskeliin tutustumalla. Athena Hewittin ihonhoitofilosofia kumpuaa kuulemani mukaan hänen kreikkalaisen isoäitinsä opeista. Niiden pariin hän palasi työskenneltyään yli vuosikymmenen kauneusalalla ja huomattuaan, ettei kaikki kehitys ja teknologia olleet tuoneet loppujen lopuksi kummoistakaan parannusta mummin vanhoihin, luonnonmukaisiin ja tehokkaisiin ihonhoitorohtoihin ja -rutiineihin. Sittenpä hän päätyikin perustamaan San Franciscoon oman kauneushoitolansa, jossa hän hoiti asiakkaitaan ideologiansa mukaisesti: öljypuhdistusmetodeihin, öljyhoidoin sekä alkoholittomilla ja suoloja sisältämättömillä ihonhoitotuotteillaan.
Tarinan tämänhetkisenä huipentumana onkin varsin mielenkiintoinen sarja, jonka tuotteista tämän tapahtumaketjun kyllä tunnistaa! Sarja on vielä suhteellisen nihkeästi saatavilla, joka puolestaan selittyy sillä, että perustaja sekoittelee edelleen kaikki tuotteensa omin kätösin – aivan kuten hoitolassaan aikanaan.
Eikös siis kaiken tämän valossa ollutkin varsin loogista, että tilasimme Purkkinurkan testiin Monasteryltä juurikin kolme erilaista, eri tarkoituksiin sekoitettua öljyä?
Ensimmäinen öljyseos, Sage, on tarkoitettu kasvojen puhdistukseen. Mikäli olet yrttisten, metsäisten tuoksujen ystävä, tulet rakastumaan tähän! Sarjan tuoksut ovat melkoisen voimakkaita, mutta luonnonmukaisia. Tuoreen, huumaavan salvian tuoksun tunteva osaakin kuvitella, millaisen elämyksen tämä pullo tarjoaa.
Salvian lisäksi rasvaiselle ja epäpuhtauksista kärsivälle iholle suunniteltuun puhdistusöljyyn on sekoitettu muun muassa korianteri-, siankärsämö-, katajanmarja ja japaninsypressiöljyä. Varsinainen puhdistava öljypohja puolestaan koostuu manteliöljystä, viinirypäleensiemenöljystä sekä risiiniöljystä.
Tämän tuotteen käyttöön tarvitset ehdottomasti musliiniliinan, sillä se ei emulgoidu veden kanssa. Meikit tällä yhdistelmällä kuitenkin lähtevät mainiosti, ja puhdistustahan voi halutessaan toki jatkaa vesipohjaisella putsarilla, mikäli haluaa toteuttaa myös omia rutiinejaan Monasteryn oppien rinnalla.
Ja seuraavaksi siirrymme tummanpuhuvan Neroli Black -kasvoöljyn pariin! Tämä musta (!) kuivaöljy on sekoitettu kirkastamaan sameaa, tylsistyneen oloista ihoa. Skvalaaniöljypohjaiseen seokseen on hämmennetty ihon soluseinämien uudelleenrakentumista tukevaa saksanpähkinäöljyä sekä kirkastavaa mustapippuriöljyä. Kiehtovalla tavalla suitsuketta tuoksultaan muistuttavassa öljyssä on mukana muun muassa nerolia, patsulia sekä palsamipihdan neulasöljyä. Itse sinänsä pidän kyllä tästä syvästä tuoksusta, mutta uskoisin tämän olevan melko vahvastikin mielipiteitä jakava – ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä mullekin riittäisi hyvin paljon hennompikin tulkinta tästä! Tuoksu onkin se päällimmäinen asia, joka tästä pullosta mieleeni jää, vaikka sisältö on toki myös varsin pätevää kasvoöljykamaa. Pullosta kuitenkin huokuu tekijänsä vahva visio, jota ei ehkä ole tarkoitettukaan ihan jokaiseen makuun passaavaksi. On nimittäin vaikeaa myöskään kuvitella tämän jättävän ketään täysin kylmäksikään!
Vartalolle sekoitettu, kiinteyttävä Lapiz on puolestaan sekä taivaansininen että skvalaanipohjainen, mikä ei ole mikään itsestäänselvyys vartaloöljyistä puhuttaessa. Skvalaani nimittäin imeytyy ihoon supersukkelasti, edistää solujen uusiutumista, korjaa arpia sekä auttaa ihottumien hoidossa – mutta löytyy useimmiten kasvoöljypulloista. Skvalaanipohjainen vartaloöljy onkin siis melko harvinaista herkkua, ja varsin ylellistä sellaista! Öljypohjasta löytyy kyllä myös nopeasti imeytyvää, ns. hajotettua kookosöljyä, mutta skvalaani pitää ainesosalistan kärkipaikkaa – sitä on tuotteessa siis määrällisesti eniten.
Raikkaan, virkistävän tuoksunsa öljyseos saa palmarosa-, punapippuri-, siankärsämö ja verigreippiöljystä, joista kaksi ensin mainittua tuovat ihoon luvattua kiinteytystä. Se täytyy kyllä mainita, että tämän tiedon ammensin verkkosivuilta – pullon kyljessä keskitytään selvästi tuoksujen esittelyyn ja luetellaan kaikki edellämainittu paitsi skvaleeni JA kookosöljy. Pullon kyljessä puolestaan mainitaan saksanpähkinäöljy, joka puolestaan on verkkosivuilta ainakin tällä hetkellä jo pois pudotettu.
Luoja siis tietää, mitä kaikkea pullossani loppujen lopuksi majaileekaan, mutta onneksi yhdestäkään listatusta raaka-aineesta ei ole nokankoputtamista, vaikka cocktailin ainesosat vielä hieman eläisivätkin. Laatu puhuu kuitenkin puolestaan ja motkottamista löytyy vain pienestä epäjohdonmukaisuudesta, jota kaltaiseni excel- ja muistilistaihminen ei meinaa millään sulattaa! Boheemi öljytaiteilija puolestaan tuskin ymmärtäisi, miksi tällaisiin asioihin edes huomiota kiinnitän – tuotehan kun on kerrassaan briljantti.
Kyllähän näitä varsinaisia kylpyhuone-elämyksiä laadukkaan luonnonkosmetiikan saralta on koettu ennenkin, mutta tämän sarjan huumaavat tuoksut ja kirkkaiden, herkkien lasipullojen läpi hohtavat värit muodostavat yhdessä mielestäni aivan poikkeuksellisen upean elämyksen. Useampi kosmetiikkatuote tarjoaa ”viiden tähden luksushotelli” -tasoisia elämyksiä, mutta näiden tuotteiden kanssa fiilis on kuin jossain keskellä erämaata sijaitsevassa, superylellisessä mökkiä matkivassa mutta majesteetillisesti varustellussa majoituksessa, jonka jokainen yksityiskohta on mietitty huolella elämystä vahvistamaan. (Hmm – jos en perusta tuota kosmetiikkatinderiä, olisikohan tällaisessa kaikkia aisteja hellivässä erämaa-luksushotellissa sitten ideaa?)
Tieteellistä tehokkuutta, tarkkuutta ja säntillisyyttä arvostavia sarja tuskin puhuttelee, mutta mikäli kaipaat ihonhoitotuotteisiisi taiteellista, luovaa ja kaikkia aisteja ravistelevaa otetta, tutustu ihmeessä Monasteryn teoksiin. Ehkäpä vielä jonain päivänä voit tehdä sen siellä luksuserämaahotellissani…
Mitä mieltä Monasterystä?