Beauty

Miesten ihonhoitoa korealaisittain

Beauty | 4.11.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Sain taannoin kyselyn eräältä miespuoliselta lukijaltani, että ovatko miesten ihonhoitotuotteet pelkkä markkinointikikka vai onko miesten tuotteilla oikeasti jotain eroa ns. naisten ihonhoitotuotteisiin? Vastaus on on ja ei.

En näe miesten ihonhoitotuotteita markkinoinnillisesti mitenkään negatiivisena asiana. Miehet eivät yleisesti panosta ihonhoitoon yhtä paljon kuin naiset. Vaikka miesten ihonhoidosta on puhuttu yhtä kauan kuin olen alalla ollut, miehet eivät edelleenkään hoida ihoaan yhtä pieteetillä, vaikka poikkeuksiakin toki on. Monelle miehelle ihonhoitotuotteiden tuoksut ja purnukkadesign eivät tunnu omalta, vaikka nykyisin on tarjolla todella paljon sarjoja, jotka ovat tuoksujen ja ulkoasun osalta neutraaleja. Tämän puolesta on siis ihan perusteltua, että monella merkillä on omat tuotelinjansa miehille. Ja jos tekee ihonhoidosta miehille helpompaa, niin se on omasta näkökulmastani kotiinpäin, koska minun missioni on tietenkin kannustaa ihmisiä hoitamaan ihoaan.

Miehen iho

Miesten ihohoito myös eroaa naisten ihonhoidosta, joten pelkästään markkinoinnista ei suinkaan ole kyse. Suurimman eron muodostaa parranajo, jonka moni mies tekee jopa päivittäin. Parranajo on iso rasite iholle ja hydrolipidikalvolle, minkä vuoksi se täytyy huomioida ihonhoitorutiinissa ja tuotteiden valinnassa.

Miesten iho on myös paksumpi ja talineritys runsaampaa kuin naisilla, mikä johtuu testosteronista, mutta ihotyyppejä esiintyy yhtä laaja kirjo kaikilla sukupuolilla. Iho-ongelmista etenkin rosacea, couperosa, pigmenttiläiskät ja POD ovat yleisempiä naisilla, mutta akne puolestaan miehillä. Miehen iholla ikääntymisen merkit näkyvät naisia hitaammin, mikä johtuu hormonitoiminnan eroista ja dermiksen paksuudesta. Miehen iho on myös karheampi kuin naisilla.

Miehen ihonhoito

Ihonpuhdistus on miehellä yhtä tärkeää kuin naisilla, vaikka ei käyttäisi meikkiä. Iholle kertyy päivän aikana epäpuhtauksia ja ilmansaasteita, jotka täytyy puhdistaa iholta varsinkin ennen parranajoa. Puhdistusainetta voi käyttää aamuin illoin.

Kuorinnan voi tehdä kahdesti viikossa, jos iho ei ole herkkä. Kuorinta olisi tärkeää ennen parranajoa, koska se parantaa parranajotulosta ja ehkäisee sisäänkasvaneita karvoja.

Iho tarvitsee runsaasti kosteutta eli vesikosteutta ja laadukas kasvovesi on myös miehillä tärkeä ihonhoitotuote. Kosteusvoide jatkaa ihon kosteuttamista ja sisältää lisäksi suojaavia ja kosteuden haihtumista ehkäiseviä öljyjä, joten kasvovesi ja kosteusvoide ovat tärkeä kaksikko miehen ihonhoitorepertuaarissa.

Suosittelen lisäksi lämmöllä myös ihoöljyä, sillä se pitää parran pehmeänä ja vahvistaa ihon suojabarriääriä, joka joutuu koetukselle parranajon vuoksi.

Miehen K-beauty rituaali

K-beauty ei ole pelkästään naisten juttu ja Koreassa myös miehet hoitavat ihoaan enemmän kuin länsimaissa. Korealaisen luonnonkosmetiikan valikoimasta ei kuitenkaan taida löytyä juuri miesten iholle suunniteltua kosmetiikkaa kuin Whamisalta, jonka miesten tuotelinjassa on simppelisti kolme tuotetta. Jos nämä saa ujutettua miehen jokapäiväisiin rutiineihin niin avot!

Tuotelinjassa on putsari, kasvovesi ja kosteusemulsio. Tuotteet sopivat aivan hyvin myös naisille, jos ihotyyppi on rasvainen tai iholla esiintyy pintakuivuutta tai epäpuhtauksia. Näiden kolmen tuotteet lisäksi suosittelen nappaamaan Whamisan peruslinjan tuotteista mukaan myös kuorintalaput, esimerkiksi laajentuneille ihohuokosille tarkoitetut laput sopivat loistavasti. Jos ajaa parran aamulla, suosittelen käyttämään kuorintaa illalla, koska Koreassa kuorinta-aineet ovat rakeettomia hedelmähappokuorintoja mekaanisten sijasta. Whamisan ihoöljy on myös jokaiselle suomalaiselle miehelle must have tuote ja sen voi levittää iholle viimeisenä hoitonesteen ja kosteusvoiteen jälkeen.

Whamisan tuotteet ovat loistavia miehen paksulle iholle niiden sisältämien fermentoitujen raaka-aineiden ansiosta. Fermentoidut raaka-aineet imeytyvät ihoon paremmin, kirkastavat ihoa ja aktivoivat ihon toimintoja. Lisäksi vesimäisen ohuet koostumukset toimivat täydellisesti karhealla hipiällä.

Whamisan miesten putsari sopii kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Geelimäinen puhdistaja on hellävarainen eikä vaurioita ihon hydrolipidikalvoa. Puhdistettu vesi on korvattu bambunlehtiuutteella ja aloe veralla, jotka kosteuttavat ja uudistavat ihoa. Fermentoitu kurkuma, herttalehti, vihreä tee ja villijamssi kosteuttavat, rauhoittavat ja puhdistavat ihoa. Putsari tuoksuu whamisamaisen raikkaalle ja luonnolliselle.

Whamisan miesten kasvovesi on niin ihana, että käytän sitä(kin) mielellään myös itse. Teholiemi on ihanan raikastavan tuntuinen iholla ja kosteuttaa yhtä hyvin kuin Whamisan kultti-tonerit. Aktiiviaineet noudattavat samaa linjaa kuin putsarissakin. Tämä hoitoneste auttaa todellakin ehkäisemään ihon tukkoisuutta, kirkastaa ja pehmittää ihoa. Mikäli miehesi on sattunut ikinä toteamaan että ihonhoito on turhaa hapatusta, niin suosittelen lykkäämään tämän putelin miehen kouraan ja sanomaan, että taputteleppa siitä, seitsemän kerrosta! Tähänkin hoitonesteeseen kannattaa siis hyödyntää 7 Skin Methodia (tai jos nyt ainakin se 2-3 niin ai että!). Nippelitietona kerrottakoon, että tarkkasilmäisimmät saattavat huomata ettei tuotteen kyljessä lue toner Whamisan muiden kasvovesien tapaan, vaan siinä lukee skin. Koreassa ns. tavallisen kasvoveden nimi voi olla ”skin” ja siitä tuleekin 7 Skin Methodin nimi. Yhtä hyvin se voisi olla 7 Toner Method. Mielestäni tätä tuotetta ei voi kuitenkaan mieltää miksikään tavalliseksi kasvovedeksi, sen verran tehokasta tavaraa se on.

Whamisan miesten kosteusemulsio on koostumukseltaan samanlainen kuin peruslinjan Original Lotion, mutta sen tehoaineet ovat vain hieman erilaiset ja sopivat miehen iholle kohdistuviin rasituksiin paremmin. Aktiiviaineet ovat samat kuin miesten linjan muissakin tuotteissa. Voidetta kannattaa levittää kasvoille ja kaulalle kasvoveden imeyttämisen jälkeen. Tosi hifistelijä viimeistelee hoidon Whamisan ihoöljyllä.

Kaikista miesten tuotteista (putsari, kasvovesi ja kosteusvoide) on saatavilla myös 20 ml matkakokoiset versiot.

Lopuksi en voi jättää käyttämättä tilaisuutta aurinkovoiteen valistamisesta: jos kesällä tulee oleskeltua suorassa auringossa pidempään kuin 20 minuuttia niin aurinkovoide naamaan, korviin ja mikäli tukka on harventunut, niin myös päähän! Whamisan aurinkovoiteesta on saatavilla suojakertoimet 14 ja 50. 

Suurin osa lukijoistani on naisia, mutta kyllä siellä ruudun toisella puolella tilastojen mukaan teitä parrakkaitakin vierailee. Kertokaas miten hoidatte ihoanne ja oletteko tutustuneet K-beautyyn ja Whamisaan?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,