Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: mielenrauhaa purnukoista – testissä Disciple

Inken purkkinurkka | 26.9.2020 | Inke

Purkkinurkan Inken kylppärinkaappi ainakin kaipaisi hieman lisää rauhaa, ovi kun ei meinaa mennä kiinni.

Lontoolainen kosmetiikkasarja Disciple liputtanee mielen hyvinvoinnin ja ihon hyvinvoinnin yhteyden puolesta: sarja nimittäin kuvailee itseään psykoterapeuttikseksi ihonhoidoksi. Aivan täysin tuulesta temmattu tuo suht väkevä lausunto ei kuitenkaan ole, sillä sarjan perustaja Charlotte Ferguson on taustaltaan psykoterapeutti.

Ajatus tuotteiden taustalla on mitä melkoisen kiintoisa. Disciplen olemassaolon lähtökohta perustuu olettamaan (joku sanoo tätä uskomukseksi, toinen faktaksi – päätä itse, missä leirissä olet!), että ahdistus, stressi ja huonot fiilikset voivat aiheuttaa tai edesauttaa muun muassa aikuisiän aknea, ekseemaa ja ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Disciplen tuotteet ovatkin suunniteltuja paitsi hoitamaan muun muassa näitä edellä mainittuja pulmia ihon pinnalla, mutta myös hoivaamaan kehoa ja mieltä sisäisen stressin lievittämiseksi erilaisten adaptogeenien avulla. Jos adaptogeenit kiinnostelevat ja niiden voimaan uskoo, ajatuksessa on paljonkin järkeä: jopa 70 % ihonhoitotuotteista kuitenkin imeytyy ihoon ja kehoon.

Disciplen adaptogeenit ovat tujakoita kasviuutteita, jotka tasapainottavat, hellivät ja suojaavat vartaloa. Ahdistus ja stressi kohottavat kortisoli- eli stressihormonitasoja, jonka myötä hormonitoiminnan epätasapaino voi tuoda tullessaan vaikkapa aknea. Pulloihin ladattujen adaptogeenien ajatuksena ja tehtävänä on parantaa kehon stressinsietokykyä ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Tuotteissa on myös prebiootteja, jotka hellivät ihon hyvää bakteerikantaa, vähentävät tulehduksia ja taistelevat epäpuhtauksia ja pulmia vastaan. Disciple uskoo vakaasti myös omega-6-rasvahappojen (linolihappo) hyväätekevään voimaan. Liian alhaiset ihon linolihappotasot näyttäytyvät usein tuon epätasapainon aiheuttamina epäpuhtauksina, ja kaikki Disciplen öljyt pyrkivät tuota tasapainoa vaalimaan ja palauttamaan.

Nappasin testiin kaksi tuotetta – valinta oli vaikea ellei mahdoton, joten annoin Katjan tehdä sen puolestani. No, riski ei ollut järin suuri, koska olisin ollut positiivisesti ilahtunut mistä tahansa merkin purnukasta, mutta tällä kertaa pääsin ilokseni testailemaan Balancing Mist -kasvosuihketta ja Good Skin -kasvoöljyä.

Balancing Mist on suihkepulloon pakattua kasvovettä, jota voi käyttää hoitonesteenä, meikin freesaukseen tai ihon herättelyyn päivän mittaan. Geranium-kukkaisvettä (kurjenpolvihan se on suomeksi, mutta kurjenpolvivesi kuulostaa joltain eläinsairaudelta…) ja kuparipeptidejä sisältävä kasvovesi tai hoitoneste on sekoitettu tasapainottamaan sekaihoa. Kurjenpolvi moniottelijan taitoineen komentaa ihon rasvoittuvia kohtia rauhoittumaan sekä kannustaa kuivempia kohtia normaaliin öljyntuotantoon. Se myös auttaa tasapainottamaan hormonitoimintaa sekä voi jeesailla kilpirauhaspulmissa. Kuparipeptidit puolestaan auttavat kääntämään kelloa hieman takaisin tai ainakin hidastamaan solujen ikääntymistä kollageenin ja elastaanin tuotantoa kiihdyttäen.

No, en vielä puolikkaan pullon jälkeen näytä 16-vuotiaalta, mutta ihoni on kosteutettu ja tyytyväisen oloinen. Tuote on helppokäyttöinen ja tuoksuu oikein miellyttävältä. Okei, hyvistä tai loistavista kasvovesistä ei ole varsinaisesti ollut pulaa, eikä tämä ehkä sellainen ole, jota tilaisin samantien varastot täyteen koska en voi enää elää ilman, mutta ihanaa, mukavan metsäisen tuoksuista ja erittäin toimivaa vaihtelua tämä kyllä tarjoilee. Sarjan tausta-ajatus on vähintäänkin kiehtova, ja vaikken nyt laita mielenterveyttäni ja hyvinvointiani yksin näiden varaan, pidän tästä keho-mieli-yhteydestä ja kokonaisvaltaisesta ajattelusta.

Good Skin -öljy ottaa nimellään melkoiset saappaat täytettäväkseen, mutta miksipäs ei! Epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa auttava öljyseos on ladattu täyteen tärkeitä rasvahappoja, rauhoittavia eteerisiä öljyjä ja prebiootteja. Öljy lupaa kirkastaa, puhdistaa ja ravita kiukuttelevaa ihoa.

Silottavaa, heleyttävää ja kosteuttavaa viinirypäleensiemenöljyä, epäpuhtauksien paranemista kiihdyttävää ja punoitusta vähentävää kurkumaöljyä sekä hormonitoimintaa tasapainottavaa kurjenpolviöljyä sisältävässä sekoituksessa on mukana myös prebioottista, tulehduksia rauhoittavaa ja hyvää bakteerikantaa ruokkivaa takiaisenjuurta. Henkimaailman hommia taitavat tässä purkissa hoidella rosmariini, laventeli, teepuu, ashwagandha sekä Serenityl™-niminen uute, joka on valmistettu oleanterikasveihin kuuluvan marsdenia cundurangon kaarnauutteesta. Semmosta…

Tätä sitten taputellaan muutama pisara kasvoille, aamuin illoin. En usko, että tämä öljyseerumi jättää kylmäksi – minusta tämä on jotenkin paljon enemmän kuin pelkkä kasvoöljy. Tehotippa, hoitotuote? No, kokeile ja päätä itse, 23 punnan hinta on tälle taikaliemelle mielestäni uskomattoman edullinen!

Täytyypä vielä mainita, että rakastan näitä vihreitä, pelkistettyjä pulloja! Minimalistinen meininki, mutta erottuu edukseen, kun on uskallettu ottaa vähän väriäkin mukaan. Pakkausten ei tarvitse olla järjettömän monimutkaisia tai kalliita (oletan, että nämä eivät ole ne tyyriimmät mahdolliset) toimiakseen – ehkä nämä eivät ole mikään graafisen suunnittelun tai pakkausmuotoilun ylimmän taitotason näyttötyö, mutta tyylikäs ja toimiva setti, jota on ilo katsoa ja käyttää.

Tästä sarjasta jäi hyvä fiilis – kiinnostaisi kokeilla muitakin tuotteita. Vink vink, tuokaa joku tämä Suomeen!

Avainsanat: ,