Beauty

Ihoa kirkastava C-vitamiinikuuri syksyyn

Beauty | 27.9.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Novexpertin C-vitamiiniboosteri on C-vitamiiniseerumien lyömätön ykkönen. Valmistele ihosi vuodenajan vaihtumiseen kirkastavalla vitamiinikuurilla.

Ranskalaisen cosmeceutical-luonnonkosmetiikkasarja Novexpertin C-vitamiiniboosteri on C-vitamiiniseerumien saralla lyömätön tuote. Olen kolunnut läpi monta luonnonkosmetiikan ja ei luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumia, eikä yksikään niistä vaikuta vetävän vertoja tälle tuotteelle. Mikä Novexpertin C-vitamiiniboosterista tekee niin erityisen?

Ensinnäkin, vaikka C-vitamiini eli L-Askorbiinihappo on yksi kosmetiikan yleisimmistä aktiiviaineista, on se myös epästabiili. C-vitamiinin vaikutukset tuhoutuvat helposti hapen, valon, lämmön ja veden vaikutuksesta. Jotta C-vitamiini ylipäätään pystyy säilyttämään tehokkuutensa ja imeytymään ihoon, tuotteen pH:n pitäisi olla hyvin hapan, noin 2-3, joka on herkkäihoisille liian alhainen pH. Lisäksi C-vitamiinin vaikutukset ovat lyhytkestoiset: vaikutus on hiipunut jo tunnin kuluttua iholle levittämisestä. Korkea C-vitamiinipitoisuus tuotteessa ei siis takaa tuotteen tehokkuutta.

Miksi C-vitamiinia sitten käytetään, jos sen tehon säilyttäminen on niin haastavaa? C-vitamiinin vaikutuksista ihonhoidossa löytyy paljon dataa, joista kolmena tärkeimpänä mainittakoon:

1. Hillitsee pigmenttiläiskien muodostumista, vaalentaa niitä ja kirkastaa ihoa.
2. Stimuloi kollageenia, elastiinia ja hyaluronihappoa tuottavien fibroblastisolujen toimintaa – tällöin ihon kosteuspitoisuus paranee ja iho pysyy täyteläisempänä, kimmoisampana sekä joustavampana.
3. Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta eli hapettumisstressiltä, joka aiheuttaa ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ihossa, kuten ihon värin samentumista, ryppyjä ja kudosten veltostumista.

Novexpert on ratkaissut L-Askorbiinihappoon liittyvät haasteet kahdella erilaisella stabiloidulla C-vitamiinin muodolla, joita sarjan C-vitamiiniboosteri sisältää yhteensä 25 %. Novexpert käyttää boosterissa Ascorbyl Methylsilanol Pectinatea ja 3-O-ethyl Ascorbic Acidia. Ranskalainen C-vitamiini, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate on johdettu piistä ja se ehkäisee tehokkaasti juonteita. Japanilainen 3-O-ethyl Ascorbic Acid on puolestaan luokiteltu osittain lääkkeeksi tehokkuutensa vuoksi. Se ehkäisee ja hoitaa pigmenttiläiskiä. Molemmat C-vitamiinin muodot säilyttävät tehonsa ja pysyvät stabiilina pH:ssa 4,2, joka on ihoystävällinen pH herkälle iholle.

Hieman lisää C-vitamiiniboosterin tehosta ja stabiiliudesta: kolmen kuukauden päästä avaamisesta sen teho on heikentynyt 37 asteen lämpötilassa vain 3 %. L-askorbiinihapon teho laskee puolestaan 40 %:lla. Novexpertin boosterissa C-vitamiini kestää 50 asteen lämpötilaa yli 20 tuntia. Lisäksi C-vitamiini vapautuu iholle hitaasti, yli kahdeksan tunnin ajan.

Demonstroidakseni boosterin tehokkuutta, tein siitä pienen videon Instagramini puolelle. Käy katsomassa hauska video, joka valaisee tuotteen tehoa todella selkeästi. 

Novexpertin C-vitamiiniboosteri on siis stabiili, tehokas ja hellävarainen. Se sopii erinomaisesti iholle, joka kaipaa heleyttä ja kirkkautta sekä hoitamaan aknearpia, liikapigmentaatiota, ryppyjä ja veltostunutta ihoa. Itse en ole enää laskuissa mukana, montako pulloa olen sitä käyttänyt, mutta monta. Mainittakoon, että vaikka boosterissa käytetyillä C-vitamiinin muodoilla on korkea sietokyky, herkkäihoisen on silti syytä aloittaa tuotteen käyttö vähitellen esim. 2-3 kertaa viikossa.

Miten C-vitamiiniboosteria käytetään?

– Boosteri sopii kaikille ihotyypeille 25-vuotiaasta eteenpäin
– Kaikkiin vuodenaikoihin ja ilmastoihin
– Kasvoille, kaulalle ja tehohoidoksi silmänympärysiholle esim. harakanvarpaisiin
– Käytä boosteria aamuin illoin. Levitä sen päälle kosteusvoide: iltaisin kuoriva The Peeling Night Cream ja aamuisin mikä tahansa Novexpertin muista kosteusvoiteista
– Voit käyttää boosteria sellaisenaan, sekoittaa sitä kosteusvoiteeseen tai ennen kosteusvoidetta

Novexpertin C-vitamiinilinjassa on boosterin lisäksi muitakin huipputuotteita, kuten The Peeling Night Cream kuoriva yövoide. Se toimii yhdessä boosterin kanssa aivan loistavana ihoa kirkastavana tehokuurina, joka sopii täydellisesti syksyyn.

Suosittelen voidetta erityisesti pintakuivalle iholle, joka tuntuu paksuhkolta pinnasta, on elottoman värinen ja kaipaa napakkuutta. Voide sisältää polyhydroksihappo glukonolaktonia, joka on vaikutuksiltaan AHA-happojen kaltainen, mutta hellävaraisempi. Lisäksi voiteessa on AHA-happoihin kuuluvaa maitohappoa, joka on erinomainen elvyttämään kuivaa ja pintakuivaa ihoa. Voidetta on terästetty myös stabiililla C-vitamiinilla (Ascorbyl Glucoside), runsaasti C-vitamiinia sisältävällä acerola-marjalla sekä papaija-uutteella, joka sisältää ihoa kirkastavaa papaiinia.

Mikään vahva tuote ei ole kyseessä, joten voidetta voi käyttää joka ilta ja pitää yhden tuubin jälkeen tauon. Toki tämänkin tuotteen kohdalla on hyvä muistaa, että herkemmälle iholle, joka kuitenkin sietää hieman happoja, voidetta on suositeltavaa käyttää ainakin aluksi esim. 2-3 kertaa viikossa.

Väsähtäneelle silmänympärysiholle suosittelen puolestaan Radiance Lifting Eye Contour silmänympärysvoidetta. Sen alle voi käyttää tehokuurina C-vitamiiniboosteria silottamaan harakanvarpaita. Silmänympärysvoide on superohutta, se kosteuttaa tehokkaasti ja virkistää silmänympärysihoa. Voide sisältää Ascorbyl Glucosidea, baobab-uutetta, merilevää, vihreää teetä, parsakaalia ja maarianohdaketta, jotka kirkastavat ja siloittavat ihoa.

Novexpert-tuotteet -25 % Joliessa

Novexpertista tekee erityislaatuisen tuotteiden säilöntäaineettomuus (tuotteiden säilyvyys on varmistettu patentoidulla menetelmällä, joka ei edellytä lainkaan säilöntäaineiden käyttöä), korkea pitoisuus tieteellisiin tutkimuksiin pohjautuvia cosmeceutical-aineita sekä tuotteiden suunnittelu yhdessä maailman johtavien kosmettiikaspesialistien kanssa, joiden joukossa ovat mm. kosmetiikkanobelisti Karl Lintner, joka tunnetaan maailman tunnetuimman juonteita ehkäisevän raaka-aineen, Matrixylin kehittäjänä ja hän on maailman johtavimpia peptidiasiantuntijoita sekä Daniel Colletta, professori ja entinen tutkimusjohtaja Kanebolla. Lisäksi tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä eivätkä allergeeneiksi luokiteltuja hajustekomponentteja. Vaikka tuotteet eivät ole hajusteettomia, ne sopivat kuitenkin monelle tuoksuherkälle ja niille, joilla on todettu allergia jollekin allergeeneiksi luokitelluista hajusteista.

Novexpertin valikoimasta löytyy omat tuotelinjat erilaisiin ihon haasteisiin:

C-vitamiinilinja on suunniteltu ennenaikaisen vanhenemisen merkkien ja liikaa UV-säteilyä saaneen ihon hoitoon, elottomalle iholle ja pigmenttiläiskille.

Magnesium-linja on tarkoitettu herkälle ja erittäin kuivalle iholle, rosacealle, POD:lle, atopialle ja herkälle aknelle.

Trio Zinc-linja on tarkoitettu aknelle ja epäpuhtaalle iholle.

Hyaluronic Acid -linja on suunniteltu kosteusköyhälle iholle, ikääntyvälle iholle ja täyteläisyyttä kaipaavalle iholle.

Pro Collagen -linja on tarkoitettu kronologisesti eli iän myötä ikääntyvälle iholle.

Omega-linja on suunniteltu vastaamaan erittäin kuivan, karhean, ryppyisen ja atooppisen ihon tarpeita sekä voimakkaille sääolosuhteille altistuneelle iholle.

Tuotelinjojen tuotteita voi toki yhdistellä keskenään oman ihon kunnon ja tarpeiden mukaan.

Joliessa on meneillään parhaillaan Novexpert-kampanja, jossa sarjan kaikki tuotteet ovat 25 % alennuksessa. Kampanja on voimassa 4.10.2020 asti. Ostoksille pääset tästä.

Mitkä ovat sinun Novexpert-luottotuotteitasi?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,