Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: kolme kovaa marketista

Inken purkkinurkka | 10.10.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke on pohjimmiltaan melkoinen tarjoushaukka.

Tänään pihistelläänkin oikein huolella: koko setin saa yhteensä nimittäin alle viidellätoista eurolla. Automarketista. Ah!

Jatkoa Ecocert-hammastahnahommiin

No juuri kun olin ehtinyt tuuttaamaan liveksi edellisen hammastahnahaippaukseni, huomasin, että Pepsodentin arkkivihollinen Colgate oli lanseerannut myös oman luonnonkosmetiikkahammastahnansa.

Taannoisen postauksen kommenttikentässä virisi keskustelua Pepsodentin tahnasta löytyvästä natriumlauryylisulfaatista (Sodium Lauryl Sulfate), joka auttaa tahnaa vaahtoamaan hyvin, mutta joka myös voi aiheuttaa aftoja niihin taipuvaisille tai saada POD:in – siis perioraalidermatiitin, suomeksi suunympärysihottuman – suutahtamaan.

Kuten Pepsodentinkin versio, on tämä Colgatenkin tahna reippahasti fluorattu (1450 ppm) ja Ecocert-sertifioitu, mutta sen verran on Colgate sooloillut tahnakehityksessään, että tämän tahnan INCI-listalta ei tuota monen välttelemää SLS:ää löydy. Tässäpä siis ilouutisia heille herkkäsuisille, jotka haluavat fluorattua, luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää hammastahnaa marketista – ehkäpä tässä on sopiva tuubi just sulle!

Colgate Smile for Good Protection -tahna on vegaaninen ja sisältää 99,7 % luonnollisia ainesosia. Ainesosalista on varsin napakka ja tuotelupauskin sen mukainen: everything you need, nothing you don’t. Tuubi ja boksi ovat myös kierrätettäviä. Tahna nostaa tuon natriumlauryylisulfaatittomuuden esiin jo boksissa olevalla stampilla, joka tietysti näkyy tahnassa vähempänä vaahtoavuutena, mutta eipä syytä huoleen – kyllä tällä saa suunsa puhtaaksi ja kokemuskin on oikein mukava! Maku on raikkaan ja lempeän minttuinen ja xylitoliakin tahnasta muuten löytyy. Internet kertoo, että tahnasta on ainakin maailmalla saatavilla myös valkaiseva versio – minun markettini ei tätä variaatiota vielä tarjoa, mutta onpahan jotain mitä odottaa.

Marketin luksukkain käsisaippua?

Ikimarkettisuosikkini Urtekram* otti ja uudisti visuaalisen ilmeensä superfreesiksi sekä terotti siinä samalla kosmetiikkatarjontaansa. Jotkut aiemmista vartalo- ja hiustuotteiden tuoksuvaihtoehdoista saattoivat poistua uudistuksessa, mutta tilalle saatiin uutta ja ihanaa: lempeä laventelisarja Soothing Lavender, raikkaan sitruksinen Wild Lemongrass sekä mausteisen kukkainen Spicy Orange Blossom.

Tykkään kovasti näistä kaikista, mutta tuo appelsiininkukkasarja yllätti ylellisyydellään! Ihan helposti voisin kuvitella tämän tuoksun tupsahtavan nenääni luksushotellin tai vaikkapa fiinimmän ravintolan käsisaippuaputelista. Ja Spicy Orange Blossom -käsisaippuahan on taattua Urtekram-laatua: Ecocert-sertifioitua, hyvin pesevää, kämmenten ihoa kuivattamatonta ja nyt myös varsin katseenkestävästi ja kierrätettävästi pakattua. Hintaa vähän päälle kolme euroa, joka on vain noin kymmenen kertaa vähemmän kuin tämäntuoksuisilla saippuoilla yleensä.

Samasta tuoksusarjasta löytyy muuten myös hyvin päteviksi toteamani shampoo ja hoitoaine, vartalonpesu sekä käsi- ja vartalovoide – vink vink vaan seuraavaa markettireissuasi ajatellen!

*) Postauksessa mainitut Urtekram-uutuudet saatu testiin pr-toimistolta.

Pätevä kasvopesu – alle kympillä

Geeliputsarit ovat lähtökohtaisesti aika pesevä vaihtoehto kasvojen puhdistukseen – useimmille varmasti hellävaraisempikin tuote riittäisi, mutta kokemusasiantuntijan syvällä rintaäänellä totean, että jos vaahtoavista ja kaiken pois puts plank tosta noin vaan -pesevistä geeliputsareista tykkää, ei niistä ole helppo täysin luopuakaan.

Itse käytän geeliputsaria erityisesti sellaisina päivinä, kun kasvoillani on ollut enemmän meikkiä – ja silloinkin aina puhdistusöljyn jälkeen. Hieron siis puhdistusöljyä kasvoilleni, enkä huuhtele sitä pois, vaan kerrostan päälle hippasen geeliputsaria ja vaahdottelen kokonaisuutta kasvoillani ennen huuhtelua. Ehkäpä tämä metodi tekee geeliputsarista myös hieman hellemmän vaihtoehdon: meikit lähtevät, mutta iho ei jää narskuvan kuivaksi ja kosteustasapainoltaan järkytetyksi.

Kotimainen Herbina lähti mukaan markettien kempparihyllyt valtaavaan luonnonkosmetiikka-aaltoon ja lanseerasi syksyksi oman, myöskin Ecocert-sertifioidun Eco by Herbina -sarjan. En ole sarjan muita tuotteita vielä testannut, mutta nappasin marketista messiin seitsemän euron putsarigeelin, joka on etenkin hintaansa nähden erittäin päräyttävää kamaa.

Toimii siis hyvin puhdistusöljyn parina (itse vannon Whamisan nimeen!) ja pesee meikit veks varsin mallikkaasti samalla hoivaten ihoa antioksidanttisella ruusunmarjauutteellaan sekä vadelmauutteellaan. Tuoksu tässä onkin huumaavan vadelmainen, ja koostumus kiintoisa: tuote ei hirmuisesti vaahtoa, vaan säilyttää hivenen hyytelöisen geelimäisyytensä meikkejä ja epäpuhtauksia kasvoilta mukaan nappaillessaan. Tuntuu hellävaraiselta, tämä tuote on mielestäni tosi kaukana saippuaisesta kaiken-hyvänkin-pois-pesijästä. Ja koska puteliin (150 ml / 6,98 €, Prisma) ei kulunut kymppiäkään, hehkuu iho puhdistuksen jälkeen myös silkasta säästämisen ilosta. Mikä nerokas tuote!

Muuten: nyt kun tuli puheeksi, niin arvatkaapas, mihin muuhun käytän geeliputsareitani kun pakko iskee? Meikkivoidesiveltimen puhdistukseen! Siinä missä esimerkiksi tuo juuri hehkuttamani Urtekramin käsisaippua putsaa kädet, saattaa se jättää meikkivoidesiveltimen valkeat harjakset aavistuksen beigeiksi. Samoin saattaa tehdä myös astianpesuaine, ainakin jos sekin on luonnonmukaisempaa laatua. Mutta milläpäs se meikki lähtisikään paremmin kuin meikinpoistoaineella? Kukapa olisikaan arvannut…

Mutta siveltimet sikseen: oikein mainio markettilöytö on tämä tuote kasvoille käytettynä, ja plussaa toki myös kotimaisuudesta! Täytyypä napsia muitakin tuotteita testiin, luotan siihen että tämä sarja on nyt tullut kauppoihin ihan jäädäkseen ja kuluttajat sen omakseen sieltä ottavat.

Nytpä kiinnostaa: mikä on mielestäsi parasta (noh, ensisijaisesti kosmetiikkaa), mitä marketista saa?

Avainsanat: , , ,