Kaikki jutun tuotteet on saatu testiin niitä edustavilta
pr-toimistoilta ja/tai maahantuojilta.
Purkkinurkan Inke tykkää viherkasveista – kunpa vaan hoitaisi niitä yhtä suurella antaumuksella kuin ihoaan.
Onpa jotenkin osuvaa, että Koronakevät Kakkosen ihonhoitotrendi taitaa olla kaktus. Mikään muu ei olekaan tainnut mehevänä selvitä tämän näivettävän, henkisen aavikon ja kuumottavien uhkien, muutosten ja käänteiden keskellä…
No, olipa syy mikä tahansa niin totta on myös se, että kaktukset – tai no, oikeastaan hieman laajemmin, mehikasvit – tuntuvat tulevan nyt vastaan uutuuspurkkeja selaillessa ja testaillessa.
Tässäpä Purkkinurkan mehevät ja pistävän osuvat uutuuspoiminnat kevääseen:
Klassikkosarja Weleda lähti kaktusvillitykseen mukaan isosti ja lanseerasi heti kättelyssä kokonaisen kaktustuotesarjan. Weleda vannoo viikunakaktuksen nimeen ja ymmärtäähän tuon, miksi. Jos haluaa tehdä superkosteuttavan ihonhoitosarjan, kannattaa apua kysyä kasvilta, joka on sopeutunut menestymään rutikuivassa ilmastossa lukitsemalla kosteuden sisäänsä. Kiitos jeesistä, viikunakaktus!
Vettä polysakkaridien avulla sitovaa viikunakaktusuutetta löytyy kaikista sarjan neljästä tuotteesta: viikunakaktusta ja aloe vera -mehua sisältävästä kasvosuihkeesta, viilentävästä silmänympärysgeelistä, kosteuttavasta ja ihon hennosti mattapintaiseksi jättävästä kasvoemulsiosta sekä vähän tuhdimmasta, mutta silti kosteuttamiseen keskittyvästä kasvovoiteesta.
Mehukas, sopuhintainen uutuus, uumoilisin sarjan olevan nappivalinta erityisesti nuoremmalle iholle – eikä ekstrakosteudesta kiukuttele kyllä vähän vanhempikaan iho. Tuotteissa on kiva, kevyt ja raikas tuoksu, josta löytyy vihreää mandariinia, piparminttua ja kukkaista palmarosaa.
Sarjan staraksi nostaisin tuon kasvoemulsion, joka toimii erinomaisesti meikin alla ja miltei vieläkin ihanammin silloin, kun kasvoille ei meikkivoidetta tai puuteria halua laittaa. Kevyessä, hieman geelimäisessä emulsiovoiteessa on nimittäin mukana hippunen kaoliinisavea, joka pitää liian kiillon kurissa samalla, kun kaktusmehut juottavat iholle kosteutta.
Whamisa Fresh Cactus Inner Skin Moisture Bouncy Serum -seerumi
Pakko sanoa heti alkuun: rakastan tämän tuotteen nimeä. Fresh Moisture Bouncy Megawow! Whamisa, yksi kaikkien aikojen lempparisarjoistani, on paitsi uudistanut sarjansa tosi onnistuneesti ja ilmeisesti siinä sivussa myös kehitellyt sen rinnalle tällaisen tosi simppeleitä, mutta ihonhoidollisesti tehokkaita koostumuksia tarjoilevan Fresh-linjan.
Ja eka Fresh-sarjan tuote on – mitäpäs muutakaan kuin – kaktusseerumi! Entäpä mikähän mahtaisikaan olla tähän taikansa luovuttanut kasvi…? En päässyt yllättämään: viikunakaktus, Opuntia Ficus Indica, tietenkin.
Tässä pullossa sitä viikunakaktusta sitten onkin – eikä juuri muuta. Kivalla tavalla geelimäisen-venyvän-limainen (lupaan, että se on hyvä asia!) kaktusseerumi on 99,47 % sitä ihtiään. Loput 0,53 % selittyvät antioksidanttisella spirulinalla sekä muutamilla säilyvyyttäkin parantavilla eteerisillä öljyillä (laventeli, rosmariini, ruusupuu, mandariini).
Vähän tuosta viikunakaktuksesta jo horisinkin, mutta kerrottakoon vielä, että viikunakaktusuute sisältää kosteutta sitovien ominaisuuksiensa lisäksi mm. yli 40 ravitsevaa kasviyhdistettä, 18 eri aminohappoa, 14 eri vitamiinia ja 12 eri mineraalia, jotka kaikki myös ovat jollain tapaa iholle hyödyksi.
Kerran kun on oppinut ihoaan juottamaan kasvovesillä sekä hoitonesteillä ja huomannut, miten hiton ison eron vesikosteuden tarjoilu tekee, niin paluuta ei yksinkertaisesti ole. Kaltaiselleni tehojuottajalle tämänkaltainen uutuustuote olikin ihan täsmäisku: jaa siis voin juottaa ihoani jollain vielä vähän lisääkin?
Ja minähän kuulkaa juotan. Ihan loistava lisä omaan ihonhoitorutiiniini, todennäköisesti se olisi sitä sinullekin, viikunakaktus kun on yleisesti melko hyvin siedetty ainesosa. Jos siis kaipaat lisää kosteutta, kokeile tätä. Jos et kaipaa lisää kosteutta, et ehkä vielä tiedä kaipaavasi – siispä kokeile silti. I’m a believer!
Savon Stories H2 Zero Cactus Hydration -seerumipala
No mutta, nyt kun olet mitä suurimmalla todennäköisyydellä jo pahasti koukussa viikunakaktukseen, minäpä kerron, että nyt sitä ilman ei tarvitse olla enää missään. Miltäpä kuulostaisi viikunakaktusseerumipala? Aivan, aivan!
Vedetön ja vegaaninen pikku palikka levittyy ja sulaa kasvoille ravitsevana seerumina, joka sisältää kookos-, shea- ja mangovoin lisäksi reippaasti kaktusviikunaöljyä. (Viikunakaktus? Kaktusviikuna? Kaatusviktuna? Viktuskaakana? Mitä useammin tuon sanan kirjoittaa, sitä enemmän sen kanssa sekoilen!)
Ihana idea, kätevä toteutus, mukava tuote – ja jätteen määräkin taitaa olla niin minimissä kuin tuotteen käytettävyys vain sallii. Näinköhän tällaisten tuotteiden myötä nähdään se hetki, kun meikäläinen lähtee mökille tai yhden yön reissulle ilman repullista purkkeja? En lupaa enkä vanno, mutta kyllähän minä tällaisenkin kalikan mukaan mieluusti nappaan!
Tämä voi tulla shokkina, mutta… Olen löytänyt tuotteen, joka ei sisällä kaktusviikunaa. 95 % sen koostumuksesta on kuitenkin luomulaatuista aloe vera -mehua – mehikasvi sekin. Meikäläisellä ei ole niin paljoa pokkaa, että kehtaisin esitellä aloe veran kosteuttavat ja rauhoittavat ominaisuudet jotenkin uutena tietona, mutta juuri tämä kyseinen, Floramen luomulaatuinen ja 100 % luonnollisilla ainesosilla ladattu tuubi vaan on niin kovaa kamaa, että se raivasi tiensä tälle listalle muiden kaktusten ja niiiden sukuisten vanavedessä.
Mihinkäs tätä voi sitten käyttää? No, mihin ei! Jos et heti keksi, mihin tätä käyttäisit, niin se on aivan varma, että tarve ilmaantuu samantien. Vielä ei toivottavasti kukaan ole onnistunut kärtsäämään ihoaan noilla kevään ensimmäisillä auringonsäteillä, mutta jos näin pääsisi käymään, tämä tuubi on silloin ystävä hädässä. Toki voit kosteuttaa sillä myös kuivia kohtia: samat säännöt kosteudesta, rasvasta ja niiden pyhästä liitosta pätevät toki myös muualle kroppaan kuin kasvojenkin ihoon.
Itse olen viime aikoina hemmotellut tällä tuubilla kiukuttelevaa päänahkaani. Kai se on viimein myönnettävä itselleen, että päänahkani on herkemmänpuolista sorttia – etenkin talvella se meinaa ärtyä ja kutista ja lisäksi niskaan, hiusten alle, tulee toisinaan vielä tosi kipeitä näppyjä.
Simppeli kikkakolmonen: kampaa pesun jälkeen kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe vera -geeliä päänahkaan ja hiuksiin. Se on siinä. Päänahka saa kosteutta ja talintuotanto rauhoittuu – ja hiusten latvat saavat samalla hoitoa. Hifistelijä voi toki sekoitella tästä kasviöljyjen tai sheavoin kanssa ihan poispestävän hiusnaamionkin, mutta minä tykkään tästä pikaratkaisusta sen helppouden vuoksi. Ja kas, jälleen keksin yhden tavan lisää tarjoilla kosteutta iholleni!
Kaktuksia ikkunalaudoilla, kaktuspurkkeja kylppärinhyllyt täynnä, El Reyn loistavia kaktustacoja take awaynä, ehkä vähän tequilaa (eikös sekin jostain kaktuksesta..) kyytipojaksi – mitäpäs sitä seuraavaksi?