Astrologia

Illuusioiden puhkeamisen aika – Uusikuu Jousimiehessä

Astrologia | 7.12.2018 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 7.12.2018 – 5.1.2019

Rakkauden planeetta Venus on tavalla tai toisella dominoinut kuunkierron tunnelmia koko syksyn, ja vaikka se luovuttaakin nyt tilaa aivan uusille tuulille, tuntuu muutoksen tarve sen edustamilla elämänalueilla edelleen pohjalla kuin kumisevana kaikuna. Vaikka uudenkuun myötä tanssi vaihtuukin ja lauletaan uusia riimejä, kesken oleva venusprosessi (= ihmissuhteet, arvot, rakkaus, omanarvontunto, itsensä hyväksyminen, kauneuskäsitys, naiseus ja talouteen sekä rahaan liittyvät seikat) määrää edelleen sävellajin.

Vuoden viimeinen uusikuu on Jousimiehessä, kasvuun ja runsauteen, totuuden etsintään, avarampaan ymmärrykseen ja horisontin laajentumiseen liitetyssä merkissä, ja jotta tämä teema tulisi oikein kunnolla alleviivatuksi, on uusikuu yhtymässä Jousimiehen omaan hallitsija planeettaan Jupiteriin, josta tuttavallisesti puhutaan nimellä ”Eläinradan Joulupukki” tai ”Suuri Hyväntekijä”. Jousimies ja Jupiter edustavat samaa mahtipontista ja suurpiirteistä laatua, joka on myös hyväntahtoinen, innostunut, avoin, toisinaan liioitteleva ja asioihin täysillä heittäytyvä. Koko uudenkuun kartan energia on muutenkin kuin yksi iso sammiollinen joulupullataikinaa, johon on vahingossa tupsahtanut tuplamäärä hiivaa. Jupiter kun mittaa asioita aina vähän ”sinne päin” ja ”enemmän on enemmän” mentaliteetilla. Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat myös intensiivisessä kulmassa Neptunukseen ja Marsiin Kaloissa (taas tuplaten samaa energiaa, sillä Neptunus on Kalojen hallitsija), joten vaikka tulisen Marsin voisi ajatella tuovan pakettiin dynamiikkaa ja kipinää, niin sen ollessa rajattoman ja rajat liuottavan Neptunuksen kanssa vetisen ameebamaisessa Kaloissa – no pahimmillaanhan tästä on kehkeytymässä aikamoinen soppa eikä joulupullaa ensinkään.

 

Onneksi asiat maailmankaikkeudessa ilmentyvät kuitenkin jokaiselle aina hyvin yksilöllisellä tavalla, eikä tämäkään uudenkuun energia ole ollenkaan ”huono” niin kuin ei ole ”hyväkään”. Se mitä siitä itse kunkin elämässä leipoutuu, on aina parasta mahdollista mitä siihen hetkeen tarvitaan tai mikä on mahdollista. Yhden jutun kuitenkin voi melkoisella varmuudella sanoa: jos sinulla on taipumusta rajattomuuteen (rakkaudessa, rahan kanssa, päihteiden käytössä) tämä aika saattaa asettaa eteesi tilanteen jossa lipsahtaminen vanhoihin, huonoksi havaittuihin toimintamalleihin voi tapahtua kuin huomaamatta. Jos näin käy, ei hätää, tunnista tilanne, ota vastuu ja tee tiukka päätös mihin haluat elämääsi ohjata siitä tilanteesta käsin. Pahinta mitä tällaisena aikana voi tehdä, on ajautua johonkin mitä et oikeasti arvosta etkä halua, ja sitten antaa sen suistaa sinut itsesyytöksiin tai uhriajatteluun, mikä voi käynnistää skenaarion jossa kärpäsestä on tullut härkänen ja löydät itsesi selittelemästä tai keksimästä valkoisia valheita, jotta saisit pidettyä kuvion jollain lailla kasassa. Näin ei tietenkään tarvitse käydä, eikä käy silloin kun olet hereillä sen suhteen mitä on tapahtumassa ja millaisia seurauksia valinnoillasi on.

Jos jokin lähtee avautumaan tai purkautumaan tänä aikana, sen ei ole tarkoituskaan pysyä kasassa. Paras joululahja sinulle on kun annat itsesi vapautua niistä säännöistä, rajoituksista, tavoista tai sopimuksista, joita olet noudattanut ainoastaan siksi, että välttyisit kritiikiltä ja tulisit hyväksytyksi. Jos jokin tänä aikana tuntuu lähtevän käsistä tai liukenevan sormien välistä, on se jotain minkä kuuluukin pudota pois ja mitä ilman olet aidommin ja onnellisemmin oma itsesi.

Tämä uusikuu Jousimiehessä on totuuden näkemisen aikaa. Tämä on sisäisesti herkkien mutta rohkeiden mystikkojen, liian pitkään henkeään pidättäneiden, sydäntään varjelleiden, hiljaa pysyneiden ja keisarin uusia vaatteita yhdessä muiden kanssa kehuneiden oma kuu, joka antaa rohkeutta olla rehellinen ja tosi, viisautta nähdä kangastuksien ja itsepetosten läpi. Tämä on illuusioiden puhkeamisen aikaa ja näiden saippuakuplien, jotka olivat ehkä kauniita, mutta eivät koskaan totta, puhkeamisen myötä tulee uusi alku, mikä johtaa aiempaa totuudellisempaan ja vakaampaan sekä rakkaudellisempaan elämään.

Tämä neptuninen, vähän yllätyksellinen, hämmentävä, ravisteleva, uudistava ja uusia oivalluksia avaava uusikuu toteutuu käytännössä tietenkin aina sen mukaan, mitä itse kunkin elämässä on meneillään. Mikäli olet ollut täysin rehellinen itsellesi ja tiedät missä mennään, elämä voi paljastaa sinulle jotain muuta tällaisena aikana. Jos illuusioita ei ole, ne eivät voi puhjeta. Sen sijaan jos elämässäsi on osa-alueita joiden suhteen et voi olla täysin rehellinen itsellesi, tämä on erinomaisen hyvä ajankohta uskaltautua kurkistamaan vähän syvemmälle ja ymmärtää enemmän kuin ennen.

Kun joulun aikaa tässä lähestytään, ja tämä kuunkierto kestääkin juuri loppiaiseen saakka, niin ajan energioissa voi aivan selvästi tuntea tietyn kimmeltävän, taianomaisen ja ihastuttavan hyväntahtoisen hohteen. Kun hypätään yllä mainituista skenaarioista vähän toisenlaisille taajuuksille, mikään voi tuskin olla ihanampi ja sydäntä lämmittävämpi yhdistelmä kuin tämän uudenkuun Jupiter ja Neptunus juuri näissä merkeissä; joviaalissa Jousimiehessä ja maailmoja syleilevässä Kaloissa. Ajan energiat manifestoituvat aina monilla eri tasoilla, ja itse ainakin haluaisin näin joulun alla virittyä niille taajuuksille, joissa lapsenkaltainen puhdas luottamus ja usko hyvään saa silmät tuikkimaan kuin tähdet ja posket punoittamaan innostuksesta. Olkoonkin naiivia ja epärealistista, mutta niiden silmien läpi katsottuna Neptunus heittää maailman ylle satumaisesti kimmeltävän lumivaipan, jonka alla kaikilla on hyvä ja turvallinen olo kodeissaan, kaikkien sydämiä lämmittää rakkaus ja kiitollisuus, kaikki saavat avata Jupiterin runsaita lahjoja (tai edes silmänsä) ja kiiltokuvaenkelit laulavat rauhaa, rauhaa ja rauhaa maailmaan.

“Hope is the thing with feathers That perches in the soul And sings the tune without the words And never stops at all.” Emily Dickinson

Kuukauden keskeiset teemat: itsepetos, petollisuus, rajattomuus, epärehellisyys, uhriajattelu, valehtelu, liioittelu, suuret kuvitelmat, mahtipontisuus, ”hälläväliä”, illuusiot, havahtuminen, yllätykset, äkilliset oivallukset, yllättävä tieto, uutiset, muutos, tuhlaaminen, päihteet, pakeneminen, totuuden kieltäminen, suoruus, rehellisyys, avoimuus, uuden näkökulman myötä tapahtuva muutos, vapautuminen, helpotus, riemastuttava kapina, rajojen rikkominen, epäsovinnaisuus, hyväntahtoisuus, anteliaisuus, ”herääminen”, silmien avautuminen, siunaus, lahjat, satumaisuus, universaalirakkaus, myötätunto, halu auttaa, innostuneisuus, ilo, jättipotti, kaukomatkat, horisontin laajentuminen, uskallus elää omaa elämää

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Jousimiehessä yhtymässä Jupiteriin sekä neliössä Marsiin ja Neptunukseen Kaloissa. Pysähtynyt Merkurius kvinkunsissa Uranukseen. Venus oppositiossa Uranukseen. Merkurius päättää perääntymisen 6.12. Khiron päättää perääntymisen 9.12. Aurinko siirtyy Kauriiseen 22.12. Täysikuu Ravussa 22.12. Uusikuu Kauriissa 6.1.2019.

Avainsanat: