Beauty

Ihonhoidon uudet suunnitelmat

Beauty | 5.9.2016 | Katja Kokko

Yhteistyössä Natural Goods Company

DSC_0029

Kesä jäi henkisesti taakse viime viikolla kuun vaihtuessa syyskuuksi ja ilmassa on selkeästi syksyn kirpeyttä, vaikka ihanan aurinkoisia ja lämpimiä päiviä mahtuukin vielä joukkoon. Integroituminen takaisin arkeen on varmasti pikkuhiljaa jo tapahtunut suurella osalla teistä, ainakin työelämän osalta, ja loppuvuodeksi punotaan uusia suunnitelmia tai päivitetään vanhoja työtapoja uusiin.

Myös ihonhoitorutiinien osalta ohjelmassa on paluu arkeen ja uusien suunnitelmien tekeminen. Vanhoille toimimattomille rutiineille on aika sanoa hyvästit ja tuoda tilalle aidosti ihon hyvinvointia parantavat toimintatavat. Alkusyksy on täydellinen ajankohta varata aika kosmetologille ja tehdä katsaus, mitä iholle kuuluu kesän jälkeen sekä päivittää hoitosuunnitelma kotiin ja hoitolaan yhdessä kosmetologin kanssa. Alkusyksystä hoidoilla tuodaan iholle lisäsuojaa, mitä iho vuodenajan vaihtuessa tarvitsee – vähän niin kuin alamme käyttää syksyllä neulepuseroita, myös iho tarvitsee suojaa.

Jos puhdistusrutiinit jäivät kesällä vähemmälle huomiolle tai iho ei ole saanut riittävästi kosteutta, ongelmana voivat olla tukkeumat ja ihon pintakuivuus. Aurinko on voinut nostaa pintaan myös pigmenttiläiskiä tai rypyt ovat voineet syventyä. Nämä ovat yleisimpiä ongelmia iholla kesän jälkeen. Probioottinen, kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon keskittynyt ammattilaissarja Esse tarjoaa pitkävaikutteista hoitoa näihin ja moniin muihin iho-ongelmiin. Esse-kosmetologi on ihosi henkilökohtainen terapeutti, joka tähtää tulokselliseen ihonhoitoon.

DSC_0023

Essen kaikki tuotelinjat ovat kokenee hiljattain kasvojenkohotuksen ja nyt kaikki tuotteet on saatavilla uusissa, todella tyylikkäissä pakkauksissa, joista henkii tehokkuus, tieteellisyys ja ammattilaisuus esteettisyyden lisäksi.

Keräsin alle muutaman täsmätuotteen, joilla ihonhoitorutiineja voi täydentää kotihoidossa alkusyksystä tukkeumien ja pigmenttiläiskien hoitamiseksi.

Tehohoito tukkeumille ja epäpuhtauksille

Anna kyytiä kuolleelle ihosolukolle Cocoa Exfoliator suklaakuorinnalla. Sen hellävaraiset sokerirakeet poistavat kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti rasittamatta kuitenkaan liikaa mekaanisesti, sillä sokeri sulaa, kun sitä hieroo iholle kosteuden kanssa. Kaakaohiukkaset kirkastavat ja tasoittavat ihon pintaa. Kuorinta lämmittää ihoa hieman, puhdistaa ihohuokoset perusteellisesti sekä avaa niitä, jolloin kuorinnan jälkeen käytettävät tehotuotteet pääsevät vaikuttamaan ihoon paremmin. Hiero kuorintaa kasvoille ja kaulalle kosteahkolle iholle pyörivin liikkein noin minuutin ajan, tai kunnes sokerihiukkaset ovat sulaneet iholle. Huuhtele lopuksi lämpimällä vedellä. Jos haluat tehostaa kuorinnan vaikutusta, levitä se kuivalle iholle.

Levitä kuorinnan jälkeen kasvoille ja kaulalle runsas kerros Clay Mask savinaamiota ja anna sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele lopuksi lämpöisellä vedellä tai pyyhki naamio pois kostealla musliiniliinalla tai kasvosienellä. Kaoliini- ja bentoniittisavet imevät iholta tehokkaasti toksiineja ja epäpuhtauksia. Rooibosuutteen vahvat antioksidantit tehostavat naamion puhdistavaa vaikutusta ja oliivinlehtiuute parantaa ihon elastisuutta sekä kirkastaa väsynyttä ja sameaa ihoa. Clay Mask on todella miellyttävä käyttää myös pintakuivalla iholla, sillä se ei kuivu iholle, kuten useimmilla savinaamioilla on tapana. Jos naamion pinnan haluaa pitää kosteana, sen päälle voi suihkia Essen Toner kasvovettä.

DSC_0002

Tehohoito kosteusköyhälle ja ikääntyvälle iholle sekä pigmenttiläiskien hoitoon

Kuori ensin kasvot ja kaula joko Cocoa Exfoliator suklaakuorinnalla tai jos ihosi on herkkä, Microderm Exfoliator savikuorinnalla. Levitä tämän jälkeen iholle runsas kerros Cream Mask naamiota ja anna sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Tehohoitona pigmenttiläiskille naamion voi jättää vaikuttamaan iholle yöksi ja sen alle voi levittää Esse Plus -linjan Ageless Serumin. Cream Mask sisältää ihon hyödyllisiä bakteereja ruokkivia prebiootteja (inuliinia ja alpha-glucan oligosakkarideja) sekä probioottista uutetta, joka parantaa ihon bakteerikantaa. Korkea pitoisuus matalamolekyylistä hyaluronihappoa parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja madaltaa juonteita. Kigeliauute buustaa kollageenintuotantoa sekä vaalentaa, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Cream Mask sopii kosteusköyhälle iholle ja on loistava auringonoton jälkeiseksi tehohoidoksi. Se on myös erinomainen tuki iholle vuodenajan vaihtumiseen. Omalla kohdallani Cream Mask kuuluu kategoriaan ”en voi elää ilman”. Kesän jälkeen iho kuivuu todella herkästi ja on useina aamuina ollut kuiva kuin Sahara. Cream Mask tekee ihosta vauvanpeppua hetkessä!

Ageless Serum on Essen nro 1 anti-age seerumi, joka kiinteyttää ihon sidekudosta ja vaalentaa pigmenttiläiskiä. Seerumi sisältää prebiootteja ja probiootteja, jotka vahvistavat ihon omaa vastustuskykyä – ne ovat kuin ”neulepusero” iholle. Suma-juuren, marapuama-kasvin sekä madonnanliljan uutteet vaalentavat ja siloittavat ihoa. Madonnanlilja ehkäisee melanosomien kulkeutumisen keratinosyytteihin, jolloin ihon pigmentin muodostumista ei pääse tapahtumaan. Devil’s claw ja kigeliauute kiinteyttävät ihoa sekä suojaavat kollageenia ja elastiinia. Seerumi on turvallinen käyttää myös silmänympärysiholle.

Käsien iholle ilmestyy usein kesän aikana läiskämäistä liikapigmentaatiota eli lentigoita. Essen uusi Hand Cream sisältää pigmenttiläiskiä vaalentavaa kigeliauutetta ja lisäksi käsivoiteella on toinenkin loistava ominaisuus – sen sisältämät prebiootit ja probiootit. Ihon hyvät mikrobit nimittäin huuhtoutuvat käsistä usein toistuvan käsienpesun ja voimakkaiden pesuaineiden vuoksi. Useimmat desinfioivat käsienpesuaineet on jopa suunniteltu tuhoamaan käsistä kaikki mikrobit – vastustuskyky huuhtoutuu samalla viemäristä alas. Essen käsivoide parantaa käsien ihon mikrobipopulaatiota ja lisäksi sen pH on tasapainotettu tasolle 4,5, joka on suotuisa hyödyllisten mikrobien kasvulle.

esse

Vahvistusta kaikille ihotyypeille

Repair Oil on monivaikutteinen ja laadukas ihoöljy, joka parantaa ihon yleiskuntoa, vastustuskykyä sekä antaa iholle suojaa, jota se tarvitsee syksyn tullen. Repair Oil on kuin se neulepusero iholle, joka suojaa ihoa vuodenajan vaihtuessa haastavampaan. Lisäksi öljy on tehokas arpikudoksen ja venymäjälkien hoitoon. Se sisältää pellavansiemen-, ruusunmarja-, marula- ja kalaharin meloniöljyjä, joiden omega-rasvahapot ravitsevat ihon hyödyllisiä bakteereja vahvistaen ihon suojabarriääriä ja parantavat ihon elastisuutta. Runsas määrä antioksidantteja auttaa ihoa suojautumaan ympäristön stressitekijöitä. Käytä öljyä aamuin illoin ennen tai jälkeen kosteusvoiteen tai sekoita sitä pari tippaa voiteeseen.

Näillä vinkeillä pääset alkuun kesän jälkeen. Suosittelen kuitenkin kaivamaan kalenterin esille ja pirauttamaan kosmetologille uusien ihojuonien punomiseksi. Löydät lähimmän Esse-kosmetologisi täältä.

Millaiset suunnitelmat sinulla on ihonhoidon varalle tänä syksynä? Oletko jo varannut ajan kosmetologille?

DSC_0013

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , , , , ,