Beauty

Ihon kevätdetox

Beauty | 3.4.2016 | Katja Kokko

    DSC_0019

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Iho, jota ei tarvitse meikata tai iho, joka tarvitsee meikkiä mahdollisimman vähän tuntuu olevan tällä hetkellä hakusessa sekä ystäväpiirissäni, että myös asiakkaitteni keskuudessa.

Kaunis ja meikitön iho on totta puhuen jotain, mikä kiinnittää huomion. Iho heijastaa niin aidosti hyvinvointia ja terveyttä. Hyväkuntoinen ja terve iho parantaa myös kehon vastustuskykyä erilaisia tauteja ja tulehduksia vastaan. Iho muodostaa suojabarriäärin, jotta bakteerit, vieraat ja haitalliset aineet eivät läpäisisi sitä ja pääsisi tunkeutumaan elimistöömme. Jotta se voi suoriutua tehtävästään mahdollisimman tehokkaasti, sen täytyy itse voida hyvin, kuten muidenkin elimiemme. Iho saa suurimman osan ravinnosta kehon sisältä ja erityisesti suoliston kunto heijastuu siihen. Stressi vaikuttaa merkittävästi hormonitoimintaamme, joka vaikuttaa puolestaan sekä suoliston että ihon kuntoon. Kaikki vaikuttaa siis kaikkeen. Siksi ihoa ei voi laiminlyödä ja se tarvitsee hoitoa myös ulkoisesti pysyäkseen terveenä ja vastustuskykyisenä. Elinvoimainen iho parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Kevään kynnyksellä iholle tapahtuu tyypillisesti ”keväträjähdys”. Ihon pinta kuivuu, jonka myötä esiin nousee erilaisia ongelmia, kuten epäpuhtauksia tai herkkyyttä. Kevät on puhdistumisen ja uudistumisen aikaa koko keholle. Erilaiset kehon paastot tai detoxit on hyvä ajoittaa aina kevääseen ja siten myös ihon puhdistautuminen, virkistäytyminen ja valmistautuminen uuteen.

Suosittelen kosmetologilla käyntiä noin joka toinen kuukausi, mutta vähintään kerran jokaisena vuodenaikana, erityisesti keväällä. Kävin itse lauantaina Esse-kasvohoidossa Tarjalla Ihohoitolassa ja ihoni suorastaan huusi virkistävää detox-hoitoa, vaikka onkin tällä hetkellä loistavassa kunnossa. Tarve tuli kuitenkin sisältäni, joka kielii kokonaisvaltaisesta olostani. Se liittyy vahvasti mm. kevääseen: puhdistautumiseen, vanhan jättämiseen taakse ja uuden aloittamiseen. Kyseessä oli siis paljon muutakin, kuin pelkkä ihonpuhdistus – ja juuri tässä on tehokkaan ja hyvän kasvohoidon salaisuus. Se on ehdottomasti kokonaisvaltaista ja lähtee myös asiakkaan sisäisistä tarpeista ja olosta.

Nyt ihoni on niin hyvässä kunnossa, ettei se kaipaa hedelmähappokuorintoja kuin hyvin harvakseltaan. Tarjakin hehkutti useaan otteeseen, että ihossani on ruusuinen hehku. Teimme hyvin lempeän kuorinnan Essen tuotteilla ja puhdistuksen detox-vaikutteisella savinaamiolla. Alkupuhdistus oli puolestaan hyvin virkistävä kaksoispuhdistus, jonka toisessa osassa oli Essen viilentävä minttugeeliputsari. Hieronnaksi Tarja teki kasvolymfan. Luulin, ettei ihostani olisi voinut saada enää hehkuvampaa, mutta hoito ja lymfa tekivät ihmeitä, kun katsoin sen jälkeen peiliin! Suosittelen lämpimästi varaamaan ajan Esse-kasvohoitoon nyt, tarkista lähin hoitolasi Essen suomalaisilta sivuilta.

Ihon kevätdetoxia kannattaa jatkaa myös kotona. Siihen Esseltä löytyy hyvin lempeän tehokkaat tuotteet, joilla voit jatkaa hoitoa huoletta kesän kynnykselle saakka. Jos jostain syystä ei ole mahdollisuutta mennä hoitolaan, näillä tuotteilla voi tehdä hyvän hoidon myös kotona.

DSC_0007

Puhdistus

Kevään ajan ihon puhdistusrituaalin voi tehdä kaksoispuhdistuksena. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään Cream Cleanser puhdistusmaito*, joka levitetään kuivalle iholle hieroen hellästi noin kahden minuutin ajan. Puhdistusmaito on rooibosuute-pohjainen eikä sisällä lainkaan puhdistettua vettä. Rooibos on tunnettu runsaasta antioksidanttipitoisuudesta sekä tulehduksia rauhoittavasta vaikutuksesta. Puhdistusmaidon pinta-aktiiviset aineet ovat mietoja kasviöljy- ja glukoosipohjaisia, joiden avulla putsari huuhtoutuu hyvin iholta pesemättä suojaavaa hydrolipidikalvoa pois. pH on tasapainotettu happamaksi, joka tukee optimaalista elinympäristöä ihon mikrobiomille. Putsari pyyhitään pois iholta lämpöiseen veteen kastetulla musliiniliinalla tai huuhdotaan kevyesti vedellä.

Toisessa vaiheessa käytetään Gel Cleanser*, hyvin mieto puhdistusgeeli. En tiedä pitäisikö tuotteen nimi olla edes geeli, sillä se on niin hellävarainen. Tuote muodostaa kuitenkin mietoa vaahtoa ja pistelee iholla piparminttuöljyn ansiosta, joka parantaa ihon mikroverenkiertoa ja auttaa poistamaan toksiineja. Myös geeliputsarin pinta-aktiiviset aineet ovat kookosöljy- ja glukoosipohjaisia. Putsari levitetään kuivalle iholle parin minuutin ajan painellen ja taputellen, ei siis hieroen ja hangaten. Lopuksi se huuhdotaan pois lämpöisellä vedellä tai poistetaan kostealla musliiniliinalla. Kaksoispuhdistus sopii hyvin ihon kuuriluontoisesti kevätdetoxiin tai vuodenaikojen vaihtumiseen, jonka jälkeen palataan taas pelkkään puhdistusmaitoon. Puhdistamisessakin on siis hyvä huomioida, että rituaali ei ole ympäri vuoden välttämättä aina samanlainen, sillä säätilojen vaihtuminen vaikuttaa voimakkaasti ihon tarpeisiin. Geeliputsari sopii myös koko kehon puhdistamiseen sekä partavaahdoksi miehille.

DSC_0015

Kaksoispuhdistuksen sijasta Cream Cleanserin* ohelle voi ottaa  Refining Cleanserin*. Se on detox-vaikutteinen savipohjainen puhdistusvoide, jonka sisältämät bentoniittisavihiukkaset kuorivat ihoa aivan äärimmäisen hellävaraisesti. Syväpuhdistava voide on omiaan miehen iholle sekä aina vuodenaikojen vaihtumiseen detox-puhdistajaksi. Saviputsari nipistelee pikkuisen iholla ja palmarosan sekä petitgrainin eteeriset öljyt tasapainottavat talineritystä sekä puhdistavat. Kalaharin meloniöljyn omega 6-rasvahapot auttavat säilyttämään ihon rasva- eli lipiditasapainon. Puhdista iho ensin Cream Cleanserilla* kuten edellä neuvoin ja hiero sen jälkeen parin minuutin ajan nokare savipuhdistajaa*.

Kasvovedeksi voit valita joko Essen Tonerin* tai Toner Plussan*.

DSC_0018

Kuorinta

Esseltä löytyy entsyymeihin perustuva kuorinta ainoastaan ammattikäyttöön hoitoloihin, sillä Essen ihonhoitofilosofian mukaan iholle ei suositella kuorintaa, kuin äärimmäisen harvoin. Siksi sarjan kotihoitokuorinnat ovat todella hellävaraisia.

Microderm Exfoliator kuorintavoide* on niin ihana tuote, että aina puhuessani siitä intoudun parin minuutin ylistyshehkutukseen.  Se on koostumukseltaan pehmeää, vahamaista savitahnaa ja kuorivia hiukkasia tuskin edes tuntee iholla. Rakastan tuotteen tuntumaa ja hellävaraisen lempeää syväpuhdistusta. Se parantaa ihon mikroverenkiertoa, kirkastaa, silottaa ihon pintaa ja lisää sen elastisuutta. Rooibos-uute auttaa vähentämään melanosyyttien pigmentaatiota, joten kuorinta edesauttaa ihon pysymistä tasaisen ja kirkkaan värisenä. Microderm sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti ikääntyvälle ja herkälle iholle. Sitä voi käyttää kuuriluontoisesti 2-3 kertaa viikossa tai kerran viikossa säännölliseen lempeään kuorintaan. Aivan herkimmälle ja ohuelle iholle riittää pari kertaa kuukaudessa.

DSC_0024

Cocoa Exfoliator suklaakuorinta* on kuin pehmeä suklainen leivos tai mud caken sisältö. Kaakaojauheen hienot hiukkaset kirkastavat ja tasoittavat ihon pintaa samalla, kun kaakaon sisältämät flavonoidit auttavat suojaamaan ulkopuolisilta ihoa vaurioittavilta tekijöiltä, kuten aurinkovaurioilta. Hellävaraiset sakkaroosihiukkaset poistavat epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja ja ne sulavat iholle hierottaessa sekä kosteuttavat ihoa. Suklaakuorinta parantaa ihon verenkiertoa ja kirkastavaa ihoa. Afrikkalaiset marula- ja mankettiöljyt ravitsevat ja tekevät kuorinnasta sulavasti liukuvan ja miellyttävän käyttää. Suklaakuorinta sopii kaikille ihotyypeille käytettäväksi kerran viikossa hyvin herkkää ihoa lukuunottamatta ja sitä voi käyttää myös käsien ja jalkojen lempeään kuorintaan.

Naamio

Clay Mask savinaamio* on detox-naamio, jonka sisältämät kaoliini ja bentoniittisavi imevät itseensä epäpuhtauksia sekä ympäristön ja ruoka-aineiden raskasmetalleja. Naamio on ihanteellinen ympäristön saasteille altistuneelle iholle. Se on koostukseltaan pehmeän tahnamaista, eikä kuivata ihoa tai kuivu iholle kiristäväksi kipsimäiseksi naamioksi. Oliivinlehtiuute parantaa ihon elastisuutta ja kosteuttaa ihoa, rooibos puolestaan rauhoittaa ja kirkastaa. Naamio sopii kaikille ihotyypeille käytettäväksi kerran viikossa kuuriluontoisesti. Sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle sitä voi käyttää säännöllisesti kerran viikossa. Naamion pinnalle voi suihkutella sen vaikutusaikana Essen Toner-kasvovettä*, joka lisää tulehdusta rauhoittavaa vaikutusta ja pitää naamion pinnan kosteana samalla kosteuttaen ihoa.

Minä jatkan ihon kevätdetoxia Essen kotihoitotuotteilla, kuinka moni teistä on mukana? 

Ensi viikonloppuna järjestetään Luonnonkaunis-messut Helsingin Messukuksen talvipuutarhassa. Essen perustaja, kemisti Trevor Steyn pitää messuilla luennolla lauantaina klo 13 ja sunnuntaina klo 12 aiheesta Probiotic Skincare – a new view on skin and aging. Suosittelen erittäin lämpimästi osallistumaan luennolle, joka on messuvieraille ilmainen. Trevorilla on niin huikea määrä tietoa, että tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Lauantaina heti Trevorin luennon jälkeen onkin sitten allekirjoittaneen luento.

DSC_0032

Kuvat Katja Kokko

*Affiliate-linkki

Avainsanat: , , , , , , , , ,