Lifestyle

Hiekkaa housuissa

Lifestyle | 29.6.2016 | Katja Kokko

DSC_0206

Viime lauantaina huristelimme taksilla Cangguun, joka on surffareiden suosima rantakohde reilun puolen tunnin päästä Ubudista. Olen tainnut olla balilaisen luonnon lumoissa, sillä olin tyystin unohtanut, etten ollut nähnyt merta koko reissun aikana. Vasta tuijottaessani horisonttiin, tajusin kaivanneeni merta ja rantahiekkaa. Canggu ei tosin ole mikään unelmieni rantakohde, sillä suurinta rakkauttani ovat valkoinen hiekka, koralliriutat ja turkoosi meri. Odotankin Gilin saarten näkemistä ja snorklaamista ehkä eniten tällä reissulla.

canggu

Yksityisellä uimaopetuksella on ollut täydellinen ajoitus elämässäni, sillä Canggun päänkorkuisissa aalloissa oli turha kuvitella räpiköivänsä eteenpäin millään muulla tekniikalla, kuin vapaauinnilla. (Mariko tosin rikkoi illuusioni ihmisen korkuisista aalloista kertomalla, että ne olivat juuri sopivia aloittelevalle surffarille. Oikeasti aallot ovat kuulemma korkeita vasta kolme metrisinä.). Voitin vihdoin ja viimein pelkoni aallokossa uimisesta (en oikeastaan pelkää aaltoja, vaan suolavettä, joka kirvelee silmiäni niin, että joudun pakokauhun valtaan) ja aikani surffareita katsellessa minussa alkoi lopulta kyteä ajatus laudalle kipuamisesta vielä tämän reissun aikana. Hihittelin pikkupikku stringeissä epätoivoisesti surffausta yrittäville naishenkilöille, sillä yksikin aalto riitti viemään pikkupöksyt mennessään, siitä sain myös omakohtaisen kokemuksen tyhjennettyäni uintireissun jälkeen juuri ja juuri jalassa pysyneistä housuistani kahvikupillisen hiekkaa. Vähintään maksikokoiset mammapöksyt siis jalkaan tälle surffinoviisille.

canggu1

Ensikosketus Canggusta ei houkuttelisi itseäni pidemmälle visiitille, mutta kylmä kalja ja rantabaari olivat virkistävää vaihtelua näille joogamummeleille, jollaiseksi eloamme Ubudissa voisi aika osuvasti kuvailla, varsinkin nyt, kun trooppista kaatosadetta on riittänyt monta päivää. Perjantaista lähtien sääjumalat ovat luvanneet pelkkää aurinkoa, joten tämä reissupariskunta pakkaa silloin reppunsa ja suuntaa pohjoisen paratiisirannoille.

Nyt lähdemme lulur-vartalohoitoihin – saatte kattavan spa-oppaan Ubudiin reissun päätteeksi!

Ps. Terhi Pölkin puukkariarvonta on suoritettu ja voittajaan otettu yhteyttä!

canggu2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,

Lifestyle

4 kommenttia artikkeliin “Hiekkaa housuissa”

 1. Ulpu

  Ihania kuvia ja tunnelmia taasen! 🙂

  Täällä on ollut jo pidempään suunnitteilla kaukomatka perheen kanssa ja olenkin sun matkajuttujen innoittamana alkanut puhua miekkoselle Balista. Ja hän on myös innostunut. 😀 Voisi olla ihan hyvä vaihtoehto Thaimaalle. Matkavaihtoehtoja ja hintoja on tullut jo katseltua. Ei ihan megakallis ollutkaan neljän hengen pakettimatka sinne, täytyy vielä tutkailla lentoja ja majoituksia erikseen.

  • Juuri eilen fiilisteltiin Marikon kanssa, miten välitön ja aito energia täällä ihmisistä välittyy, paljon selkeämmin kuin Thaimaassa. Luonto on myös paljon kauniimpaa ja kaikin puolin tunnelma mielestäni ihanampi! Rantakohteista laitan suosituksia myös, meillä on nimittäin tarkoituksena tehdä muutamakin reissu eri biitseille täältä. Todennäköisesti Gili tulee vaihtumaan Lombokiin.

 2. Heini

  Tuli muistoja mieleen.. Jos Canggussa tykkää juhlia niin Old Man’s on hyvä rantabaari illanviettoon. Mutta joo itelläkin tuli lievä pakokauhu kun yritti kauhoa merivesiaalloissa.

  • Jep, Old Man’sissa juotiin bisset ja syötiin quesadillat, mutta illanviettoon olisi saattanut olla hitusen erilainen meininki, mistä itse tykkää, mutta hyvä fiilis Canggusta kyllä jäi. Tuo ranta, jossa olimme, oli ihanan rauhallinen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>