Lifestyle

Hiekkaa housuissa

Lifestyle | 29.6.2016 | Katja Kokko

DSC_0206

Viime lauantaina huristelimme taksilla Cangguun, joka on surffareiden suosima rantakohde reilun puolen tunnin päästä Ubudista. Olen tainnut olla balilaisen luonnon lumoissa, sillä olin tyystin unohtanut, etten ollut nähnyt merta koko reissun aikana. Vasta tuijottaessani horisonttiin, tajusin kaivanneeni merta ja rantahiekkaa. Canggu ei tosin ole mikään unelmieni rantakohde, sillä suurinta rakkauttani ovat valkoinen hiekka, koralliriutat ja turkoosi meri. Odotankin Gilin saarten näkemistä ja snorklaamista ehkä eniten tällä reissulla.

canggu

Yksityisellä uimaopetuksella on ollut täydellinen ajoitus elämässäni, sillä Canggun päänkorkuisissa aalloissa oli turha kuvitella räpiköivänsä eteenpäin millään muulla tekniikalla, kuin vapaauinnilla. (Mariko tosin rikkoi illuusioni ihmisen korkuisista aalloista kertomalla, että ne olivat juuri sopivia aloittelevalle surffarille. Oikeasti aallot ovat kuulemma korkeita vasta kolme metrisinä.). Voitin vihdoin ja viimein pelkoni aallokossa uimisesta (en oikeastaan pelkää aaltoja, vaan suolavettä, joka kirvelee silmiäni niin, että joudun pakokauhun valtaan) ja aikani surffareita katsellessa minussa alkoi lopulta kyteä ajatus laudalle kipuamisesta vielä tämän reissun aikana. Hihittelin pikkupikku stringeissä epätoivoisesti surffausta yrittäville naishenkilöille, sillä yksikin aalto riitti viemään pikkupöksyt mennessään, siitä sain myös omakohtaisen kokemuksen tyhjennettyäni uintireissun jälkeen juuri ja juuri jalassa pysyneistä housuistani kahvikupillisen hiekkaa. Vähintään maksikokoiset mammapöksyt siis jalkaan tälle surffinoviisille.

canggu1

Ensikosketus Canggusta ei houkuttelisi itseäni pidemmälle visiitille, mutta kylmä kalja ja rantabaari olivat virkistävää vaihtelua näille joogamummeleille, jollaiseksi eloamme Ubudissa voisi aika osuvasti kuvailla, varsinkin nyt, kun trooppista kaatosadetta on riittänyt monta päivää. Perjantaista lähtien sääjumalat ovat luvanneet pelkkää aurinkoa, joten tämä reissupariskunta pakkaa silloin reppunsa ja suuntaa pohjoisen paratiisirannoille.

Nyt lähdemme lulur-vartalohoitoihin – saatte kattavan spa-oppaan Ubudiin reissun päätteeksi!

Ps. Terhi Pölkin puukkariarvonta on suoritettu ja voittajaan otettu yhteyttä!

canggu2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,