Beauty

Hellivää hoitoa lapsen iholle

Beauty | 2.6.2015 | Katja Kokko

    DSC_0058

Yhteistyössä Biodelly.fi

Juttua lasten ihonhoidosta on toivottu useaan otteeseen, joten päätimme Biodellyn Tanjan kanssa ottaa aiheen vihdoinkin käsittelyyn. Huomautettakoon, että myös erittäin herkkäihoisten, hajusteallergikkojen sekä atoopikkojen kannattaa nyt höristää korviaan, sillä jutussa esiintyvät tuotteet ovat täydellisiä myös näiden ihojen hellimiseen.

Pienen vauvan iho on moninkertaisesti ohuempi kuin aikuisella eikä ihon oma suojakelmu ole vielä kehittynyt. Lisäksi peseminen sekä ulkoiset haittatekijät vaurioittavat suojakelmua. Sen vuoksi jokainen äiti varmasti tietää, että vauvan ja lapsen iho suojataan aina ensisijaisesti vaatteilla tuulta, kylmyyttä, pakkasta, aurinkoa ja ilmansaasteita vastaan. Ihon oma suoja kehittyy kunnolla vasta iän myötä.

DSC_0030

On varmasti paljon äitejä, jotka haluavat välttää vauvan iholle minkään tuotteen levittämistä, jollei ole aivan pakko. Vaippaihottumat ja muut ihottumat sekä kuivat kohdat ihossa kaipaavat toki aina ulkoista hoitoa. Myös vedetön ulkoiluvoide on tarpeellinen pakkasilla, kun lapsi on jo siinä iässä, ettei ole täysin kapaloituna vaunuissa.

Vauvan ja lapsen ihonhoidossa luonnonkosmetiikka on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto. Muita vaihtoehtoja ei tulisi edes olla. Ja luonnonkosmetiikastakin tulisi valita mahdollisimman puhtaita ja yksinkertaisia tuotteita. Puhtaalla tarkoitan sitä, että kaikki mahdolliset turhat raaka-aineet tuotteista on täysin minimoitu. Voiteet tarvitsevat emulgaattorin ja sakeuttajan sekä emulsion koostumuksen stabiilina pitävän aineen, mutta niissäkin tulisi suosia mahdollisimman luonnollisia ja mietoja aineita.

DSC_0039

Luomulaatuiset kylmäpuristetut kasviöljyt ovat loistavia raaka-aineita vauvan ja lapsen ihon hoidossa, sillä ne ovat turvallisia käyttää ja vahvistavat lapsen ihon omaa suojaa. Suojan vahvistamiseksi suosittelisinkin vauvan ihon voitelua kylvyn jälkeen ja varsinkin vauvan hieromista, sillä vauva kokee maailman erityisesti kosketuksen kautta, joten hieronnan vaikutukset eivät ole pelkästään ulkoisia.

Kun lapsi on jo siinä iässä, että hän peuhaa ja touhuaa ulkona, ihoa kannattaa hoitaa pesun jälkeen näillä hellävaraisilla ja luonnollisilla tuotteilla, jotta ihon oma suojakelmu pääsee vahvistumaan.

Se mitä välttäisin vauvan ja pienten lasten ihonhoidossa on pesuaineet. Jos jotain ainetta haluaa tai on pakko käyttää, tulisi sen olla mahdollisimman täyteläinen ja hellävarainen, jotta ihon omaa suojaa ei pestä pois.

DSC_0024

Tietyssä iässä lapset haluavat kuitenkin jo pestä itse tukkansa ja lotrailla pesuaineillakin, jolloin kannattaa jättää markettien synteettiset lasten pesuaineet suosiolla hyllyyn ja valita hellävarainen vaihtoehto, joita onneksi löytyy myös lasten rakastamisssa hauskoissa pakkauksissa, sillä sehän on taatusti osa suihkuleikkien hauskuutta.

Valitsimme tähän juttuun hoitotuotteet Weledan Baby Derma -tuoteperheestä, sillä Weledalla on pitkä kokemus vauvojen ja lasten tuotteiden valmistamisesta ja tuotteet on kehitetty yhdessä lääkäreiden, farmaseuttien sekä kätilöiden kanssa.

Raaka-aineet ovat luomu- sekä biodynaamisesti viljeltyjä ja käytetyt kylmäpuristetut kasviöljyt ovat erittäin hellävaraisia, ihoa hoitavia ja ravitsevia. Muutamaa kasviuutetta on käytetty rauhoittamaan ihoa sekä ehkäisemään tulehduksia. Tuotteet on dermatologisesti testattu erittäin herkällä iholla ja niitä voi käyttää lapsen syntymästä lähtien.

DSC_0038

Weledan Baby Derma vaippavoide kulkee myös nimellä sinkkivoide. Voide pitää vaipan alle jäävän ihon kuivana luonnollisen sinkkioksidin ansiosta (joka ei sisällä raskasmetalleja)  ja ehkäisee ihoärsytyksiä, kun iho muhii vaipan alla, jolloin iho alkaa helposti punoittaa ja ärtyä. Ihon voi voidella vaippavoiteella päivittäin vaipan vaihdon ja puhdistuksen yhteydessä. Kookos-, manteli- ja seesamiöljyt ravitsevat ja pehmittävät ihoa, valkomalvajuuriuute ehkäisee tulehduksia ja rauhoittaa. Voide sopii myös ihottumien hoitoon sekä atooppisen ja halkeilevan ihon hoitovoiteeksi.

DSC_0028

Baby Derma kasvovoide sopii hyvin vauvoille kaikkien ihoalueiden hoitoon. Tämä voide on myös monen atoopikon, hajusteallergikon ja todella herkkäihoisen kasvovoidesuosikki. Valkomalva auttaa vahvistamaan ihon omaa suojaavaa kelmua ja tukee ihon kosteustasapainoa, orvokkiuute puolestaan rauhoittaa. Kookos-, seesami-, purasruohonsiemen- ja manteliöljyt ravitsevat, pehmittävät sekä vahvistavat ihoa.

Baby Derma vartalovoide sopii edeltäjiensä tavoin erittäin herkän ja atooppisen ihon hoitoon ja tämä voide on mielestäni loistava vartalon ihon kosteuttaja ja suojaaja kaiken ikäisille lapsille ja vaikka aikuisillekin perusvoiteeksi. Hellävaraisempaa voidetta saa oikeasti hakea ja kosteutustehot ovat todella loistavat. Tämäkin voide rauhoittaa ihoa ja ehkäisee tulehduksia valkomalvan ja orvokin ansiosta. Ihoa ravitsevat öljyt ja rasvat ovat mm. kookos-, seesami- ja purasruohonsiemenöljyä sekä kaakaovoita.

Hieman varttuneempien lapsien hiustenpesu- ja suihkuhetkiin vinkattakoon ranskalaisen Attituden shampoot ja suihkugeelit. Niissä on hauskat pakkaukset ja tuotteiden sisältämät hajusteet ovat luonnollisista tuoksukomponenteista valmistettu.

Miten te hoidatte lastenne ihoja ja millaisia tuotteita olette käyttäneet tai havainneet hyväksi?

Biodelly tarjoaa koko valikoimastaan -15 % alennuksen koodilla KESÄ15 kesän puoleen väliin 15.7.2015 saakka.

DSC_0094

Pyyhe ja Mason Pearson lasten hiusharja Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,