Beauty

Hellivää hoitoa lapsen iholle

Beauty | 2.6.2015 | Katja Kokko

    DSC_0058

Yhteistyössä Biodelly.fi

Juttua lasten ihonhoidosta on toivottu useaan otteeseen, joten päätimme Biodellyn Tanjan kanssa ottaa aiheen vihdoinkin käsittelyyn. Huomautettakoon, että myös erittäin herkkäihoisten, hajusteallergikkojen sekä atoopikkojen kannattaa nyt höristää korviaan, sillä jutussa esiintyvät tuotteet ovat täydellisiä myös näiden ihojen hellimiseen.

Pienen vauvan iho on moninkertaisesti ohuempi kuin aikuisella eikä ihon oma suojakelmu ole vielä kehittynyt. Lisäksi peseminen sekä ulkoiset haittatekijät vaurioittavat suojakelmua. Sen vuoksi jokainen äiti varmasti tietää, että vauvan ja lapsen iho suojataan aina ensisijaisesti vaatteilla tuulta, kylmyyttä, pakkasta, aurinkoa ja ilmansaasteita vastaan. Ihon oma suoja kehittyy kunnolla vasta iän myötä.

DSC_0030

On varmasti paljon äitejä, jotka haluavat välttää vauvan iholle minkään tuotteen levittämistä, jollei ole aivan pakko. Vaippaihottumat ja muut ihottumat sekä kuivat kohdat ihossa kaipaavat toki aina ulkoista hoitoa. Myös vedetön ulkoiluvoide on tarpeellinen pakkasilla, kun lapsi on jo siinä iässä, ettei ole täysin kapaloituna vaunuissa.

Vauvan ja lapsen ihonhoidossa luonnonkosmetiikka on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto. Muita vaihtoehtoja ei tulisi edes olla. Ja luonnonkosmetiikastakin tulisi valita mahdollisimman puhtaita ja yksinkertaisia tuotteita. Puhtaalla tarkoitan sitä, että kaikki mahdolliset turhat raaka-aineet tuotteista on täysin minimoitu. Voiteet tarvitsevat emulgaattorin ja sakeuttajan sekä emulsion koostumuksen stabiilina pitävän aineen, mutta niissäkin tulisi suosia mahdollisimman luonnollisia ja mietoja aineita.

DSC_0039

Luomulaatuiset kylmäpuristetut kasviöljyt ovat loistavia raaka-aineita vauvan ja lapsen ihon hoidossa, sillä ne ovat turvallisia käyttää ja vahvistavat lapsen ihon omaa suojaa. Suojan vahvistamiseksi suosittelisinkin vauvan ihon voitelua kylvyn jälkeen ja varsinkin vauvan hieromista, sillä vauva kokee maailman erityisesti kosketuksen kautta, joten hieronnan vaikutukset eivät ole pelkästään ulkoisia.

Kun lapsi on jo siinä iässä, että hän peuhaa ja touhuaa ulkona, ihoa kannattaa hoitaa pesun jälkeen näillä hellävaraisilla ja luonnollisilla tuotteilla, jotta ihon oma suojakelmu pääsee vahvistumaan.

Se mitä välttäisin vauvan ja pienten lasten ihonhoidossa on pesuaineet. Jos jotain ainetta haluaa tai on pakko käyttää, tulisi sen olla mahdollisimman täyteläinen ja hellävarainen, jotta ihon omaa suojaa ei pestä pois.

DSC_0024

Tietyssä iässä lapset haluavat kuitenkin jo pestä itse tukkansa ja lotrailla pesuaineillakin, jolloin kannattaa jättää markettien synteettiset lasten pesuaineet suosiolla hyllyyn ja valita hellävarainen vaihtoehto, joita onneksi löytyy myös lasten rakastamisssa hauskoissa pakkauksissa, sillä sehän on taatusti osa suihkuleikkien hauskuutta.

Valitsimme tähän juttuun hoitotuotteet Weledan Baby Derma -tuoteperheestä, sillä Weledalla on pitkä kokemus vauvojen ja lasten tuotteiden valmistamisesta ja tuotteet on kehitetty yhdessä lääkäreiden, farmaseuttien sekä kätilöiden kanssa.

Raaka-aineet ovat luomu- sekä biodynaamisesti viljeltyjä ja käytetyt kylmäpuristetut kasviöljyt ovat erittäin hellävaraisia, ihoa hoitavia ja ravitsevia. Muutamaa kasviuutetta on käytetty rauhoittamaan ihoa sekä ehkäisemään tulehduksia. Tuotteet on dermatologisesti testattu erittäin herkällä iholla ja niitä voi käyttää lapsen syntymästä lähtien.

DSC_0038

Weledan Baby Derma vaippavoide kulkee myös nimellä sinkkivoide. Voide pitää vaipan alle jäävän ihon kuivana luonnollisen sinkkioksidin ansiosta (joka ei sisällä raskasmetalleja)  ja ehkäisee ihoärsytyksiä, kun iho muhii vaipan alla, jolloin iho alkaa helposti punoittaa ja ärtyä. Ihon voi voidella vaippavoiteella päivittäin vaipan vaihdon ja puhdistuksen yhteydessä. Kookos-, manteli- ja seesamiöljyt ravitsevat ja pehmittävät ihoa, valkomalvajuuriuute ehkäisee tulehduksia ja rauhoittaa. Voide sopii myös ihottumien hoitoon sekä atooppisen ja halkeilevan ihon hoitovoiteeksi.

DSC_0028

Baby Derma kasvovoide sopii hyvin vauvoille kaikkien ihoalueiden hoitoon. Tämä voide on myös monen atoopikon, hajusteallergikon ja todella herkkäihoisen kasvovoidesuosikki. Valkomalva auttaa vahvistamaan ihon omaa suojaavaa kelmua ja tukee ihon kosteustasapainoa, orvokkiuute puolestaan rauhoittaa. Kookos-, seesami-, purasruohonsiemen- ja manteliöljyt ravitsevat, pehmittävät sekä vahvistavat ihoa.

Baby Derma vartalovoide sopii edeltäjiensä tavoin erittäin herkän ja atooppisen ihon hoitoon ja tämä voide on mielestäni loistava vartalon ihon kosteuttaja ja suojaaja kaiken ikäisille lapsille ja vaikka aikuisillekin perusvoiteeksi. Hellävaraisempaa voidetta saa oikeasti hakea ja kosteutustehot ovat todella loistavat. Tämäkin voide rauhoittaa ihoa ja ehkäisee tulehduksia valkomalvan ja orvokin ansiosta. Ihoa ravitsevat öljyt ja rasvat ovat mm. kookos-, seesami- ja purasruohonsiemenöljyä sekä kaakaovoita.

Hieman varttuneempien lapsien hiustenpesu- ja suihkuhetkiin vinkattakoon ranskalaisen Attituden shampoot ja suihkugeelit. Niissä on hauskat pakkaukset ja tuotteiden sisältämät hajusteet ovat luonnollisista tuoksukomponenteista valmistettu.

Miten te hoidatte lastenne ihoja ja millaisia tuotteita olette käyttäneet tai havainneet hyväksi?

Biodelly tarjoaa koko valikoimastaan -15 % alennuksen koodilla KESÄ15 kesän puoleen väliin 15.7.2015 saakka.

DSC_0094

Pyyhe ja Mason Pearson lasten hiusharja Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

18 kommenttia artikkeliin “Hellivää hoitoa lapsen iholle”

 1. Miila

  Weledan sinkkivoide oli vaippa-aikaan käytössä ja oli todellakin maineensa veroinen. Hierontaan ollaan käytetty Weledan Calendula Body Oilia ja ”perusvoiteena” enimmäkseen itse vatkaamaani ja sekoittamaani voidetta, joka sisältää sheavoita, mangovoita ja/tai avokadovoita sekä paria eri öljyä, yleensä ainakin manteliöljyä.

 2. Anna

  Hyvä postaus tärkeästä aiheesta!

  Mun tytöillä on onneksi ollut vauvasta saakka suht hyvä iho, jota ei ole hirveästi tarvinnut hoitaa. Koska tykkään itsekin pääosin miedosti hajustetuista tuotteista, olen käyttänyt tytöille aika pitkälti samoja vartalovoiteita, shampoita jne. kuin itselleni. Esim. tällä hetkellä tytöt tykkäävät kovasti Cattierin mangontuoksuisesta suihkuöljystä ja Skin Blossomin miedosti appelsiinilta tuoksuvasta vartalovoiteesta. Madaran kettukarkkivoide on meidän perheessä kestosuosikki, jota pitää aina olla tuubillinen kaapissa. Ainoastaan jos iho on rikki (esim. kovin rohtunut nuhanenä) sitä ei voi käyttää, koska se kirvelee. Tällöin esim. Weledan Skin Food on hyvä. Myös Hurraw:n huulirasvat ovat meillä suuressa suosiossa 🙂

 3. Jarna

  Olen atooppisen ihon omaavan pojan äiti ja kokeillut useita näistä hellävaraisista lasten vartalovoiteista. Luonnonkosmetiikka rasvoista oli vaikea löytää tuotetta, joka oikeasti saisi ihottuman rauhoittumaan. En tiedä johtuuko se siitä, että ne sisältävät öljyjä (jostain luin, että öljyt eivät ole atooppisen ihottuman hoitoon parhaita tuotteita)? Lisäksi ainakin Weledan tuotteet ovat melko voimakkaan tuoksuisia. Jopa tämä White mallow-sarja, joka on tarkoitettu herkälle iholle, oli tuoksultaan lähes epämiellyttävä (itse olen hieman hajusteherkkä). Ihan paras tuote, joka on sittemmin jäänyt vakiokäyttöön, on Sophie la giraffe-vartalovoide. Se on koostumukseltaan täyteläinen ja ihanan mieto tuoksultaan, juuri pienelle ihmisen alulle sopiva! Ihottuma on pysynyt nyt poissa, tosin ikää on myös karttunut herralle muutama vuosi lisää, niin pahin aika on ehkä selätetty. Mutta tässä minun kokemukseni näistä tuotteista.

  • Anna

   Tuoksuasia on omankin kokemukseni mukaan hieman hankala luonnonkosmetiikassa. Onneksi nykyään on jo aika paljon miedosti tuoksuvia vaihtoehtoja. Omat lapset kun ovat jo ohittaneet vauvaiän, niin uskaltaa jo käyttää näitä miedosti ja miellyttävästi tuoksuvia tuotteita, varsinkin kun määrät ovat niin pieniä. Tervettä lapsen ihoa kun ei mielestäni tarvitse rasvata päivittäin. Kun synteettisellä puolella on pakkauksissa houkutuksena prinsessat, muumit jne. niin ainakin meillä kiva tuoksu kompensoi lasten mielestä ehkä tylsää pakkausta. Helpottaa kummasti, kun joka perheenjäsenellä ei tarvitse olla omaa voidetta, shampoota, pesuainetta jne.

  • Atooppiselta iholta puuttuu sekä kosteutta että rasvaa, joten hoidossa tarvitaan molempia. Kosteus on aina kaiken perusta eli pelkkä öljy tai rasvainen voide ei auta, jollei ihoa kosteuteta ensin. Weledan Baby Derma tuotteissa ei ole lainkaan hajusteita, eli mieto tuoksu tulee raaka-aineista. Itse en tosin haista tuotteista juuri mitään, mutta tuoksuasiat ovat aina yksilöllisiä.

 4. mariaelina

  Hoidan kahdeksankuisen tyttöni ihoa pääasiassa vain vauvaöljyllä sekä vaippa-aluetta sinkkivoiteella. Öljynä olen käyttänyt vuorotellen Sophie-sarjan Baby Oilia tai Weledan Calendula-sarjan vastaavaa. Myös tuota valkomalvavoidetta on tullut kokeiltua ja oikein hyvähän sekin oli – tosin omalle atooppiselle iholleni sen teho ei riittänyt, mutta tytöllä toimi mainiosti. Palasin silti öljyyn, koska se on niin mukavan monikäyttöinen; voi öljytä ihon, laittaa hieman kylpyveteen, vanulappuun laitettuna putsata mustikkasoseet poskista jne 🙂

  • mariaelina

   Niin ja ps. Onko toinen osa atopian hoitoa käsittelevästä sarjasta tulossa jossain kohtaa? Itsekin atoopikkona odottelen sitä kovasti. Varsinkin, kun ihottumani nyt toisen raskauteni aikana on ollut jonkin verran pahempi. Ei ole tarkoitus hoputtaa, olen vain utelias 🙂

   • Marikon ihon kakkososa on tulossa pian. Mariko oli poissa Suomesta jonkin aikaa, joten en voinut kuvata ihoa silloin, mutta itse asiassa iho on kuvattu eilen, joten juttu on tulossa pian.

  • mariaelina

   Hei, hienoa! Kiitos vastauksesta ja anteeksi tosiaan, jos hoputukselta vaikutti. Se ei ollut ollenkaan tarkoitukseni.

 5. Elina

  Olen kanssasi aivan samaa mieltä, että etenkin lasten ihonhoidossa luonnonkosmetiikan pitäisi olla ainoa vaihtoehto. Voisi melkeinpä sanoa, että omien lasten syntymän kautta (ja jo raskausaikana!) aloin kiinnittämään huomiota kemikaaleihin. En halunnut kasvavaa mahaanikaan öljytä synteettisten kosmetiikan tuotteilla. Kiitos siis lapsilleni siitä, että ovat herättäneet aivoni miettimään asioita ja olemme älynneet vaihtaa luonnonkosmetiikkagurujen avulla rasvat, aurinkovoiteet, pesuaineet jne luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Hyviä ja vakiokäyttöön jääneitä tuotteita on löytynyt lasten atopian ja muuten vaan minkäkin syyn takia kuivan ihon hoitoon.

  • Yleensä luonnonkosmetiikkaan siirtyminen tapahtuu juuri lapsen saamisen tai raskaaksi tulemisen myötä 🙂 Tai perustavanlaatuisen elämänmuutoksen, kuten itselläni 🙂

 6. Cami

  Ihana blogi sinulla! Erittäin hyviä aiheita ja mielenkiinnolla odotan aina uutta kirjoitustasi!
  Itse olen käyttänyt jo vuosia Marja Entrich luonnonkosmetiikkaa jonka olen todennut huippu hyväksi.Heillä on myös lasten oma luomu sarja.Oletko itse tutustunut ikinä heidän tuotteisiinsa?Käytän niitä myös lapsilleni.

 7. Milla

  Kiitos tästä, todella hyvää informaatiota! Meidän 1-v on nämä Weledan tuotteet käytössä ja ne toimivat hyvin. Olen myös käyttänyt Alphaderm voidetta poskien ihottumaan.
  Mitä kasvojenhoitotuotteita suosittelet isoimille lapsille? 10- vuotiaalla tytölläni on alkanut kasvot rasvoittumaan ja nenässä on vähän mustapäitä ja pitäisi alkaa käyttämään jotain tuotteita mutta mitkä tuotteet sopivat näin nuorelle (herkälle) iholle?

  • Kirsi

   Hei, olisi ihana jos tämäntyyppisen postauksen voisi päivittää nyt kun on tullut paljon uusiakin brändejä luonnonkosmetiikan saralla. Ja erityisesti kaipailisin hyviä vinkkejä ”esiteini” 8-12 vuotiaiden ihonhoitoon. Mitkä tuotteet olisivat turvallisia ja minkälaisia ihonhoitorutiineja suosittelisit kun pikkuhiljaa tuon ikäisenä varsinkin tyttöjä rupeaa asia kiinnostamaan ja olemaan ajankohtainen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>