Beauty

DIY Kermainen jasmiini & ylang ylang vartalovaahto

Beauty | 1.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0022

Punavuorelaisen kotikosmetiikkatehtaan laboratoriossa leijaili eilen miltei kuumottavan sensuellit aromit, kun tuotantolinjalla oli vuorossa puhdistusbalmia, kasvovesiä, öljyseerumeita, vartalokuorintoja ja vartalokermavaahtoa.

Mikäli olette tutkailleet tähtitaivaankappaleiden liikkeitä, lienette tietoisia, että Venus tekee tuloaan loppuviikosta, joten ilmankos eroottista latausta nostattavat ylang ylangin ja jasmiinin eteeriset öljyt päätyivät melkein jokaiseen valmistamaamme purnukkaan.

Osa resepteistä löytyy loppuvuodesta ilmestyvästä kirjastani ja osan kokkasimme muuten vain. Kosmetiikkatehtailut ovat loistava tapa tavata ystäviä perinteisen kahvittelun sijaan. Samalla tulee jaettua kauneudenhoitoinspiraatiota ja höpöteltyä tyttöjen juttuja, ah ihanaa.

DSC_0026

Yhden, laittoman i-ha-nan reseptin haluan kuitenkin paljastaa etukäteismaistiaisina mitä kirjastani saattaa löytyä kaiken muun ihanan lisäksi… nimittäin kermaisen jasmiini-ylang ylang-vartalovaahdon!

Tämä voide on koostumukseltaan unelmaisen kermaista moussea, joka poksahtelee, kun sitä kaapii purkista. Salaisuus piilee vatkatussa sheavoissa, joka on maailman helpointa valmistaa ja voin sekä öljyjen suhteita muuttamalla koostumusta on helppo säädellä halutunlaiseksi. Tällä ohjeella valmistuu kermaista ja kuohkeaa vartalomoussea, joka sulaa iholla täyteläiseksi öljyksi.

Kermainen jasmiini & ylang ylang vartalovaahto

50 ml sulatettua sheavoita

10 ml sulatettua mangovoita (tai kaakaovoita)

20 ml manteliöljyä*

10 ml arganöljyä*

10 ml viinirypäleensiemenöljyä

25 tippaa ylang ylangin eteeristä öljyä

25 tippaa jasmiiniabsoluuttia

5 tippaa blue tansy -eteeristä öljyä

DSC_0062

Sulata sheavoi ja mangovoi kulhossa, lämpimässä vesihauteessa. Kun voit ovat sulaneet täysin nestemäiseksi, nosta kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon öljyt sekä eteeriset öljyt. Voit myös vaihdella käyttämiäsi öljyjä sekä eteerisiä öljyjä mieltymyksiesi mukaan.

Laita öljyseos pakastimeen noin 20 minuutiksi ennen vatkausta. Seoksen tulee jähmettyä kunnolla, mutta ei missään nimessä jäätyä, jotta sitä voi vatkata. Kun seos on jähmettynyt pehmeäksi, ota se pois pakastimesta ja vatkaa sähkövatkaimella 8-10 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi purnukkaan ja anna vielä hetken asettua jääkaapissa. Valmis voide säilyttää koostumuksensa huoneenlämmössä.

Huom. öljyjen sekoitusvaiheessa seos on hyvin samean väristä ja käyttämistäsi öljyistä riippuen jopa tummaa, mutta vatkaaminen muuttaa värin täysin valkoiseksi.

Hemmottele itseäsi tai anna lahjaksi!

DSC_0023

Pellavapyyhe Balmuir

*Affiliate-linkki

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,