Body & Mind

Harmonia KSM66 & tutkimukset

Body & Mind | 17.5.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Harmonia KSM66, postaus sisältää alekoodin

Harmonia KSM66 ashwaganda-valmiste on lisännyt omalla kohdallani syvän unen määrää, tuonut lisää voimaa ja kestävyyttä sekä tehostanut keskittymiskykyä.

Olen tehnyt kevään aikana Instagramin puolella yhteistyötä Harmonia KSM66 ashwaganda-valmisteen tiimoilta. Siitä saatu palaute on ollut häkellyttävää. Tästä huikeasta valmisteesta on niin paljon sanottavaa, että koitan olla jaarittelematta ja mennä suoraan asiaan, sillä haluan koota nyt yhteen tutkimustuloksia, mitä Harmonia KSM66 valmisteen sisältämästä ashwagandha-uutteesta sekä ennen kaikkea kertoa teidän kokemuksistanne valmisteesta saamistanne hyödyistä.

Juuri nämä tutkimustulokset olivat syy, miksi halusin lähteä yhteistyöhön Harmonian kanssa. Ne yksinkertaisesti vakuuttivat, että valmisteen täytyy olla erityisen hyvä ja haluan kertoa näistä tutkimuksista myös teille. Olen koonnut postauksen loppuun myös teidän kokemuksia ja omat kokemukseni tuotteesta.

Harmonia KSM66 tutkimukset

Harmonia KSM66-tuotteen sisältämällä ashwagandha-uutteella on tehty yhteensä 24 tutkimusta, joista julkaistuja on kymmenen, täydentäviä lisätutkimuksia on kuusi ja meneillään olevia tutkimuksia kahdeksan. Nämä tutkimukset ovat plasebokontrolloituja ja satunnaistettuja kaksoissokkotutkimuksia, jotka on julkaistu PubMed-tietokannan indeksoimissa tiedejulkaisuissa.

Tässä kooste kolmesta mielenkiintoisimmasta tutkimuksesta:

Stressi ja levottomuus

Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida KSM66 ashwagandan turvallisuus ja teho stressin tunteen ja levottomuuden vähentämisessä sekä vaikutus yleisen hyvinvoinnin kehittymiseen stressin aikana. Tutkimukseen osallistui 64 perustervettä aikuista ja sen kesto oli kahdeksan viikkoa.

Tulokset:

– Stressintunne laski 44 % lähtötilanteesta
– Kortisolitasot laskivat 27,9 %
– Yleinen hyvinvointi parani: tutkimusryhmäläiset kokivat hermostuneisuuden, levottomuuden ja unettomuuden, sosiaalisen kyvyttömyyden ja ajoittaisen masennuksen vähentyneen 76,1 %, 69,7 %, 68,1 % ja 79,3 %

”A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwaganda root in reducing stress and anxiety in adults”, Indian Journal Psychological Medicine, 2012.

Muisti ja kognitiiviset toiminnot

Tavoitteena oli arvioida vaikutusta työmuistiin, lähimuistiin, yleiseen muistiin, visuaaliseen havainnointikykyyn, aivojen toiminnanohjaukseen, tarkkaavaisuuteen ja tiedon käsittelyn nopeuteen. Tutkimukseen osallistui 51 perustervettä aikuista ja se kesti kahdeksan viikkoa.

Tulokset:

– Lähimuisti tehostui. Lähimuistin alaryhmätesti mittaa kykyä muistaa asioita muutaman minuutin jälkeen ärsykkeiden esityksestä ja heijastaa oppimiskykyä.
– Yleinen muisti tehostui. Yleisen muistin alaryhmätesti mittaa kykyä muistaa asioita pidemmän ajan jälkeen ärsykkeiden esityksestä ja heijastaa oppimiskykyä ja tuottavuutta.
– Työmuisti tehostui. Työmuistin alaryhmätesti mittaa kykyä omaksua tietoja, joita hyödyntää välittömästi peräkkäisissä toiminnoissa.
– Aivojen toiminnanohjaus tehostui. Tässä mitataan mm. aloitekykyä, toiminnan suunnittelua, joustavaa toiminnan muuttamista tilanteen mukaan, virheiden havaitsemista ja niiden korjaamista, työmuistia ja tunnereaktioiden säätelyä sekä käyttäytymisen kontrollointia.
– Tarkkaavaisuus ja tiedon käsittelyn nopeus tehostui. Tämä testi mittasi nopeutta omaksua informaatiota, suodattaa epäoleellinen tieto, keskittyä relevanttiin tietoon, prosessoida ja käyttää hyväksi omaksuttua tietoa.

”Efficacy and Safety of Ashwaganda (Withania somnifera (L.) Dunal) Root Extract In Improving Memory and Cognitive Functions”, Journal of Dietary Supplements, 2017.

Lihasvoima ja palautuminen

Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida vaikutusta lihasvoiman ja -massan kehitykseen sekä palautumiseen lihasharjoittelun yhteydessä. Tutkimukseen osallistui 50 perustervettä miestä ja se kesti kahdeksan viikkoa.

Tulokset:

– Testosteronipitoisuus seerumissa lisääntyi 15,3 %. Se on yhteydessä lisääntyneeseen lihasvoimaan ja lihaksen kasvuun.
– Käsivarsien lihasvoima lisääntyi 138,7 % ja jalkojen 52 % verrokkiryhmäläisiin verrattuna. Vaikutus mitattiin penkkipunnerruksilla sekä jalkojen ojentaja -harjoituksilla.
– Lihaskasvua tapahtui reisissä 8,1 %, käsivarsissa 17,1 % ja rintalihaksistossa 3,3 %.
– Kehon rasvaprosentti pieneni keskimäärin 16 %.
– Lihasten palautumista mitattiin seuraamalla seerumin kreatiinikinaasipitoisuuden laskua. KSM66 ashwaganda nopeutti pitoisuuden laskua ja lihasten palautumista verrokkiryhmään verrattuna.

”Examining the effect of Withania somnifera Supplementation on Muscle Strength and Recovery: A Randomized Controlled Trial”, The Journal of the International society of Sports Nutrition, 2015.

Näiden tutkimuksen lisäksi uutteella on tutkimuksia mm. stressistä ja painonhallinnasta, kardiorespiratorisesta kestävyydestä sekä naisten ja miesten seksuaaliterveydestä.

Teidän kokemukset Harmonia KSM66 valmisteesta

Olen saanut kymmeniä viestejä Instagram-seuraajiltani Harmonia KSM66:n positiivista vaikutuksista ja olen jakanut kokemuksianne IG-tililläni. Hyödyissä nousee esille selkeästi kolme asiaa: ahdistuksen ja stressin väheneminen, unenlaadun parantuminen ja kuukautisiin liittyvien ongelmien väheneminen ja epäsäännöllisen kierron tasaantuminen. Kaikki eivät toki koe kaikkia näitä vaikutuksia.

Tässä muutama kokemus teidän saamista hyödyistä:

”Jatkuvassa käytössä ja en voi muuta kuin suositella. Eron huomasi esimerkiksi heti, kun purkki oli lopussa tämän poikkeuskevään alussa, enkä riskiryhmäläisenä uskaltanut kauppaan ja verkkotoimitus venähti. Itsellä tärkeimmät vaikutukset unen laadussa ja miten tunnen stressin kehossani. Molempiin myönteisesti selkeä parantava vaikutus. Varmasti muitakin, mutta nämä huomaan aina ensimmäisenä. Olen käyttänyt säännöllisesti nyt reilun vuoden. Juuri totesin ystävälleni, että koska ilmeisesti elän nukkuakseni paremmin nykyään, niin ashwaganda on aivan keskiössä tässä pyrkimyksessäni.”

”Olen käyttänyt nyt tuotetta noin 3 kk ajan ja huomaan selvästi mieleni tasaantuneen ja tyyntyneen. Lisäksi yöunet ovat syventyneet ja herään aamulla selkeästi levänneenä. Olen tosi onnellinen, että löysin tämän tuotteen.”

”Mulla on mennyt ennen kiireisessä stressaavissa työtilanteissa kroppa ihan ylikierroksille mikä on näkynyt esim. sykkeiden nousuna ja paniikkina. Jonkin aikaa tätä syöneenä havahduin töissä kiireen keskellä, että paniikki oli poissa. Olin ihan hämmentynyt, kun puristava tunne rinnasta oli hävinnyt ja jäin ihan odottelemaan, että milloin se iskee. No eipä oo tainnut iskeä kertaakaan enää nyt kun olen yli 2 kk käyttänyt valmistetta! Kroppa myös palautuu satunnaisista lyhyistä yöunista paremmin kuin ennen.”

”Kerkesin käyttää noin kuukauden ja siinä ajassa mun monia vuosia kestänyt yöllinen (ja välillä myös päivällinen) hampaiden purenta ja leukojen jännittäminen lakkasi. Olen oikonut purentaa ja suurkuluttanut puremalihashierontaa ja harkinnut jo lähes tosissaan hammaslääkärin laittamia botox-pistoksia leukoja rentouttamaan. Kunnes kokeilin ja sain avun KSM66:sta. Juuri lopetin lähes kolmisen viikkoa sitten positiivisen raskaustestin tehtyäni tuotteen käytön ja vajaa viikko lopetuksen jälkeen sain todella huomata eron, jälleen on leuat väsyneet, kipeät ja jäykät. Kovasti tekisi mieli palata pillereiden pariin, mutta ehkä on parempi vain malttaa odotella, kun raskaana sitä ei ole uskalleta suositella käytettävän.”

”Aloitin syömään näitä joskus alkuvuodesta, eKr. Olin melko alakuloinen ja minun oli vaikea keskittyä opiskeluun, kunnes muistin nämä! Olen käyttänyt ashwagandaa jauheena, mutta en kovin säännöllisesti. Kapseli on ollut helppo ottaa päivittäiseen käyttöön. Mieli on pysynyt tämän poikkeuksellisen kevään ajan ihmeen tyynenä (olen alakuloon taipuvainen ja odotin, että alkaa ahdistaa, mutta ei!) ja en heräile öisin, niin kuin ennen. Olen pystynyt itsenäiseen opiskeluun paremmin kuin koskaan aiemmin.”

Tässä on vain murto-osa lähettämistänne viesteistä, mutta olette enemmän kuin tervetulleita jakamaan kokemuksianne myös kommenttiboksiin!

Omat kokemukseni

Minua kiinnosti kaikista eniten tulokset unenlaadun parantamisessa, sillä voisin nukkua enemmän syvää unta. Olen käyttänyt Oura-sormusta loppuvuodesta 2018 asti, eli unidataa löytyy reippaasti. Kun olin käyttänyt Harmoniaa säännöllisesti noin kaksi kuukautta, vaikutus oli todella selkeä: en pelkästään tuntenut sitä aamulla herätessäni, vaan sen todisti oikeaksi myös Ouran unikäyrä, josta olen myös jakanut tuloksia IG-stooreissani. Ennen Harmonia KSM66:n aloittamista nukuin noin 1,5 h syvää unta yössä, usein se jäi jopa hieman tuon alle. Olimme Intiassa joogaretriitillä melko alussa käytön aloitettuani, joten pitkät lennot, aikaero ja matkustaminen sekoittivat pakkaa sen verran, etten pidä sen ajan dataa luotettavana, mutta reissusta palauduttua unikäyräni singahti ihan uusille leveleille: syvää unta alkoi tulla 2 h yössä ja välillä jopa 2,5 h! REM-unen määrä lisääntyi myös.

Tein myös muutama viikko sitten pienen testin: lopetin valmisteen käytön melkein kolmeksi viikoksi. Arvaatteko mitä tapahtui unikäyrälle? Jep, se laski kuin lehmän häntä. Kun otin valmisteen takaisin käyttöön, syvän unen määrä lisääntyi taas.

Unenlaadun paranemisen lisäksi huomasin valmisteen positiiviset vaikutukset joogaharjoituksessa. Harjoittelen astangajoogaa kolmossarjan alkuun asti ja kakkos- ja kolmossarjan tuntevat tietävät miten paljon se vaatii voimaa ja kestävyyttä. Joogaretriitillä voimaa oli selkeästi enemmän verrattuna joulukuun retriittiin, jolloin en vielä syönyt valmistetta. En meinannut väsyä edes sarjan päätteeksi käsilläseisontojen jälkeen. Ero oli todellakin merkittävä.

Uusimpana vaikutuksena olen huomannut vielä keskittymiskyvyn parantumisen. Koen valmisteesta olevan itselleni niin paljon hyötyä, että jatkan sen käyttöä säännöllisesti edelleen.

Yhteenvetona voin siis todeta, että tutkimusten, teidän kokemusten ja omien kokemuksieni perusteella voin lämpimästi suositella Harmonia KSM66 valmistetta, jos kärsit esimerkiksi stressistä, huonoista yöunista ja yleisestä vetämättömyydestä. Nyt saatte sen vielä edullisemmin postauksen lopusta löytyvällä alekoodilla, mutta eipä valmiste kallis ole normaalihintaisenakaan.

Valmisteen turvallisuus

KSM66 ashwagandha-uutteen turvallisuus on todettu ja dokumentoitu tutkimuksilla ja lisäksi turvallisuuden takeena on pitkäaikainen käyttökokemus.

Olen saanut muutamia kysymyksiä voiko tuotetta käyttää, jos on todettu endometrioosi. Kysyin tätä suoraan Harmonia KSM66:lta ja sain vastauksen, että KSM66-uutetta ei ole tutkittu spesifisti endometrioosin yhteydessä. Endometrioosi oireilee yksilöllisesti, joten yksiselitteistä vastausta ei ole, mutta tuotetta voi testata: uutteen vaikutukset huomaa parhaimmillaan noin kahden viikon käytön jälkeen. Mikäli haluaa testata KSM66-valmistetta, mahdolliset tuntemukset tuntuvat asteittain hiljalleen, jolloin voi tarvittaessa voi keskeyttää ravintolisän käytön. 

Sairauksiin tai muihin käytön esteisiin liittyen: uutetta ei suositella käytettäväksi kilpirauhasen liikatoiminnan tai hallitsemattoman verenpainesairauden yhteydessä. Säännöllisen lääkityksen kanssa käytettynä on lääkärin hyvä olla tietoinen kaikista käytössä olevista ravintolisistä. Lääkityksen kanssa tulee kuulostella oloa ja mikäli olossa ilmenee ei-toivottuja muutoksia, on ravintolisän käyttö keskeytettävä. Lääkärin määräämää lääkitystä ei saa koskaan itse muuttaa tai lopettaa.

Valmistetta ei varmuuden vuoksi suositella käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana.

Alekoodi

Koodilla KATJAK KSM66 saat Harmonia KSM66:sta 15 % alennuksella Ruohonjuuren verkkokaupasta 31.5.2020 saakka. Ostoksille pääset TÄSTÄ.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , ,