Body & Mind

Genuine Beauty Awards 2018: hyvinvointi

Body & Mind | 28.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Genuine Beauty Awardsit jatkuvat nyt uudella kategorialla, nimittäin vuoden parhailla hyvinvointituotteilla. Parhaita kosmetiikkapurnukoita listatessani mieleeni alkoi tupsahdella niin paljon erilaisia itsehoitotuotteita, superfoodeja, yrttejä, kirjoja ja oivalluksia, että oli parasta perustaa niille kokonaan oma kategoria. Gaalassa on luvassa vielä yksi kategoria tämän jälkeen, se selviää teille huomenna!

Vuoden 2018 parhaat hyvinvointituotteet ovat:

1. Apu kolottaviin lihaksiin: Frantsila Tiikerin Voimasalva

Onneksi meillä on kotimainen ja täysin luonnollinen hyvien vibojen vaihtoehto maailmanlaajuisesti tunnetulle kulttituote Tiikeribalsamille, joka sisältää ikävä kyllä parafiiniöljyä.

2. Rentouttaja: Frantsila Rentouttava yrttikylpysuola

Epsom-suolaa eli magnesiumsulfaattia ja rentouttavia eteerisiä öljyjä sisältävä kylpysuola on lähes pomminvarma tainnuttaja ylikierroksilla käyvälle keholle ja mielelle.

3. Aromaterapeuttinen tuote: Neal’s Yard Remedies Meditation Oil

Neal’s Yard Remediesin eteeriset öljyt ovat erittäin laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja. Uusi Meditation-sekoitus on täydellinen mindfullness-öljy, joka sisältää muun muassa frankinsensia, vetiveriä, santelipuuta ja mustapippuria. Minä käytän eteerisiä öljyjä diffuuserissa, mutta tästäkin sekoituksesta voi hyvin luoda vaikka vartaloöljyn sekoittamalla sitä esimerkiksi arganöljyyn.

4. Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi: Frantsila The Garden Trilogy De-Stress Tonic

Stressaantunutta mieltä tyynnyttävä suusuihke on aivan mahtava keksintö ja nerokas tapa yrttiuutteiden nauttimiseen.

5. Lisäravinne: Puhdistamo Tripla Magnesium

Magnesiumin hyötyjen lista on todella pitkä. Se vaikuttaa erittäin laajasti kehon toimintoihin ja terveyteen. Jos pitäisi valita yksi ravintolisä ylitse muiden, se olisi ehdottomasti magnesium. Puhdistamon Triplaa (magnesiummalaatti, -glysinaatti ja -tauraatti) saa nykyisin myös jauheena, mikä on loistavaa, koska itse en tykkää popsia kapseleita.

6. Superfood: Foodin Instant Reishi

Olen todella kiinnostunut adaptogeeneistä, eli kehon toimintoja monipuolisesti tasapainottavista lääkinnällisistä yrteistä. Lakkakääpä eli reishi on ollut käytössäni koko syksyn. Sekoitan sitä joka aamu rasvakahvin joukkoon ja iltaisin raakakaakaojuomaan. Reishi ei piristä eikä rauhoita, vaan tasapainottaa sekä auttaa kohottamaan yleiskuntoa ja vahvistamaan immuunijärjestelmää.

7. Mauste/yrtti: Kurkuma

Käytän päivittäin luomulaatuisia mausteita, kuten kurkumaa, neilikkaa, ceylon-kanelia ja mustapippuria. Sekoitan niistä aamuisin tujakan terveysshotin. Kurkuma on lempimausteistani ylitse muiden ja sillä on tutkitusti monenlaisia terveysvaikutuksia.

8. Laite: Oura-sormus

Oura oli investointi, joka ei ole tuottanut pettymystä. Data on hämmästyttävän paikkaansa pitävää. Sormuksen tarjoama tieto auttaa ymmärtämään entistä paremmin oman kehon tuntemuksia sekä tekemään parempia valintoja arjessa.

9. Joogamatto: Liforme

Joogamattojen ihme. Ei luista sitten tippaakaan. Koko harjoitukseni lähti aivan uusille leveleille, kun sain käyttöön kunnon vastavoiman ja syvien lihasten pohjimmaisetkin sopukat hyvän pidon ansiosta. Ei ole turhaan maailman hypetetyin joogamatto!

10. Kirja: Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Todella mielenkiintoinen lähestymistapa itsensä, ajatustensa ja elämänsä uudelleen luomiseen, jossa on läsnä kaikki joogafilosofian elementit, mutta asiat on kerrottu on länsimaisen tieteen näkökulmasta. Sen verran on pakko sanoa, että vaikka en itse ole mikään timanttisen hyvä kirjoittaja, niin suosittelen lukemaan kirjan englanniksi. Käännös nimittäin vilisee kirjoitusvirheitä ja osaa lauseista ei ymmärrä vaikka kuinka koittaisi tavata ja sisäistää lukemaansa.

11. Parantava ajatus:

Ainoa asia, josta olet vastuussa, on oma suhtautumisesi muihin ihmisiin, heidän sanoihin, tekoihin ja ulkopuoliseen maailmaan. Kun et toimi reaktiivisesti, eli irrallisena kehostasi ja läsnäolostasi, tai toisten ihmisten oletusten ja odotusten mukaan, olet yhteydessä kehoosi ja sisimpääsi. Reaktiivisuuden tilalle tulee läsnäolo, myötätunto, vapaus, keveys ja ilo, eivätkä jatkuvat tunnekuohut hallitse enää toimintaasi ja piinaa mieltäsi – etkä piinaa myöskään toisten mieltä ja riistä sillä tavoin muiden aikaa ja energiaa. Työkaluja tähän tarjoaa esimerkiksi Re-Start kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin verkkovalmennuksen mieli-osio.

Millaisia terveystuotelöydöksiä olette tehneet tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: ,

Body & Mind

8 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Awards 2018: hyvinvointi”

 1. Mira

  Frantsilan kipuöljy on myös mainio ensimmäiseen kohtaan. Se tuo oikeaa helpotusta, ja on ollut selvästi tehokkaampi kuin vastaavat synteettiset valmisteet.

 2. Jonna

  Sun somekanavien löytäminen ja niihin tutustuminen ainakin yksi ehdoton ”terveyslöydös” 🙂 niin paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa jaat, kiitos siitä! Tilasin jo suositustesi perusteella ihonhoitotuotteita pigmenttihäiriöihin taipuvalle iholle! Hyvää uutta vuotta!

  • Heili

   Pakko kompata tätä Jonnan kommenttia. Sun blogi kokonaisuudessaan on kaikille lukemisen arvoinen tietopankki. Palaan aina edelleen lukemaan vanhoja postauksia kun jokin asia mietityttää ja löydän vastaukset aina kun vaan syvennyn sanoihisi.
   Toivottavasti jaksat tehdä tätä aina! Kaikkea iloa ja onnea ja voimia ensi vuodelle! <3

 3. Mari Vee

  Pyrin syömään puhdasta, terveellista ja kotimaista ruokaa. Olen oppinut erityisesti kuluneen vuoden aikana ravinnosta paljon ja olenkin noudattanut omaa näkemystäni jo vuosia ja se sopii minulle. Tärkeimpänä oman hyvinvoinnin lähteenä onkin noudattaa sitä mikä itselle parhaiten sopii. Entisenä syömishäiriöisenä nykyajan ilmiöt huolestuttavat, vaikka eri ilmiöitä on toki ollut aiemminkin.
  Mietin pitkään Oura-sormuksen tai aktiivisuusrannekkeen hankkimista, mutta jätin hankkimatta, koska haluan liikkua silloin kun itsestä tuntuu hyvälle ilman että jokin laite ohjaa milloin ja miten minun pitää liikkua. Tiedän, että laitteet antavat hyvää tietoa myös unen laadusta jne, mutta yöllä en halua laitteita pitää. Minulle on tehty aikoinaan myös lääkärin toimesta mittauksia, jolloin laitteita oli yölläkin ja se tieto riittää minulle. Liikun kovilla sykkeillä kun siltä tuntuu ja omaa kroppaa kuunnellen tiedän milloin on hyvä ja milloin ei. Joillekkin laitteista on varmasti hyötyä, mutta koen itse tuntevani itseni tarpeeksi hyvin voivani tehdä valinnat sen perusteella, miltä kehosssa ja mielessä tuntuu. Tiedän tosin niitäkin, jotka ovat tulleet laitteista melkein riippuvaisiksi eli aktiivisuusranneke on aina ranteessa ja sen perusteella tehdään asioita ja sitä seurataan aivan liikaa ja se ohjaa liikkumista aivan liikaa. Tämä on surullista, mutta tiedän tosiaan näitäkin ihmisiä. Omalla kohdallani haluan säilyttää liikunnan ilon oman tuntemukseni kautta ja ilman laitteita. Sama pätee kohdallani lepoon ja rentoutumiseen. Mutta varmasti laitteille on paikkansa, minä en vaan ole oikea kohde (tosin syynä voi olla myös se, että työssäni käytän paljon tekniikkaa eli vapaa-aikaan en kaipaa yhtään vempainta).
  Frantsilan ihanan Tiikerin voimasalvan olen maininnut vartalotuotteissakin eli tämä on loistava apu kaikenlaisiin kiputiloihin.
  Kirjat ovat yleensäkin hyvä rentoutumisen muoto ja itselleni parasta terapiaa ovat runot! Myös kirjoittaminen eli kaikenlaisien ajatuksien ja runojen (ei tarvitse olla hyviä eli turha kriittisyys pois) kirjoittaminen tekee hyvää. Kauniit kuvat ja erityisesti luontokuvat rauhoittavat. Jos hankkii kauniin luontokirjan, voi sitä käyttää sisustuselementtinä laittamalla kirjan hyllylle/senkille ja vaihtamalla sivua joka päivä. Luontokuvat antavan hyvän mielen.
  Hyvinvoinnin lähteenä ykkösjuttuja ovat tietysti luonto ja eläimet! Ulkoilu kehnossakin säässä tekee hyvää kun on pukeutunut hyvin. Jaksan ihastella luonnon kauneutta joka kerta kun menen metsään.
  Frantsilan yrttiuutteita olen käyttänyt vuosia ja vaihtelen niitä sekä käytän kausittain. Detox-uute on hyvä puhdistaja. Lisäksi Frantsilan yrttiteet ovat hyviä terveystuotteita. Molkosan on hyvä vatsanrauhoittaja eli sitä käytän, jos herkkä mahani on jostain syystä ”kierroksilla”.
  Kotimaiset juurekset ja erityisesti punajuuri on ollut vuoden suosikki ja omalla kohdallani voin todeta sen ”terveystuotteeksi”.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>