Body & Mind

Genuine Beauty Awards 2018: hyvinvointi

Body & Mind | 28.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Genuine Beauty Awardsit jatkuvat nyt uudella kategorialla, nimittäin vuoden parhailla hyvinvointituotteilla. Parhaita kosmetiikkapurnukoita listatessani mieleeni alkoi tupsahdella niin paljon erilaisia itsehoitotuotteita, superfoodeja, yrttejä, kirjoja ja oivalluksia, että oli parasta perustaa niille kokonaan oma kategoria. Gaalassa on luvassa vielä yksi kategoria tämän jälkeen, se selviää teille huomenna!

Vuoden 2018 parhaat hyvinvointituotteet ovat:

1. Apu kolottaviin lihaksiin: Frantsila Tiikerin Voimasalva

Onneksi meillä on kotimainen ja täysin luonnollinen hyvien vibojen vaihtoehto maailmanlaajuisesti tunnetulle kulttituote Tiikeribalsamille, joka sisältää ikävä kyllä parafiiniöljyä.

2. Rentouttaja: Frantsila Rentouttava yrttikylpysuola

Epsom-suolaa eli magnesiumsulfaattia ja rentouttavia eteerisiä öljyjä sisältävä kylpysuola on lähes pomminvarma tainnuttaja ylikierroksilla käyvälle keholle ja mielelle.

3. Aromaterapeuttinen tuote: Neal’s Yard Remedies Meditation Oil

Neal’s Yard Remediesin eteeriset öljyt ovat erittäin laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja. Uusi Meditation-sekoitus on täydellinen mindfullness-öljy, joka sisältää muun muassa frankinsensia, vetiveriä, santelipuuta ja mustapippuria. Minä käytän eteerisiä öljyjä diffuuserissa, mutta tästäkin sekoituksesta voi hyvin luoda vaikka vartaloöljyn sekoittamalla sitä esimerkiksi arganöljyyn.

4. Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi: Frantsila The Garden Trilogy De-Stress Tonic

Stressaantunutta mieltä tyynnyttävä suusuihke on aivan mahtava keksintö ja nerokas tapa yrttiuutteiden nauttimiseen.

5. Lisäravinne: Puhdistamo Tripla Magnesium

Magnesiumin hyötyjen lista on todella pitkä. Se vaikuttaa erittäin laajasti kehon toimintoihin ja terveyteen. Jos pitäisi valita yksi ravintolisä ylitse muiden, se olisi ehdottomasti magnesium. Puhdistamon Triplaa (magnesiummalaatti, -glysinaatti ja -tauraatti) saa nykyisin myös jauheena, mikä on loistavaa, koska itse en tykkää popsia kapseleita.

6. Superfood: Foodin Instant Reishi

Olen todella kiinnostunut adaptogeeneistä, eli kehon toimintoja monipuolisesti tasapainottavista lääkinnällisistä yrteistä. Lakkakääpä eli reishi on ollut käytössäni koko syksyn. Sekoitan sitä joka aamu rasvakahvin joukkoon ja iltaisin raakakaakaojuomaan. Reishi ei piristä eikä rauhoita, vaan tasapainottaa sekä auttaa kohottamaan yleiskuntoa ja vahvistamaan immuunijärjestelmää.

7. Mauste/yrtti: Kurkuma

Käytän päivittäin luomulaatuisia mausteita, kuten kurkumaa, neilikkaa, ceylon-kanelia ja mustapippuria. Sekoitan niistä aamuisin tujakan terveysshotin. Kurkuma on lempimausteistani ylitse muiden ja sillä on tutkitusti monenlaisia terveysvaikutuksia.

8. Laite: Oura-sormus

Oura oli investointi, joka ei ole tuottanut pettymystä. Data on hämmästyttävän paikkaansa pitävää. Sormuksen tarjoama tieto auttaa ymmärtämään entistä paremmin oman kehon tuntemuksia sekä tekemään parempia valintoja arjessa.

9. Joogamatto: Liforme

Joogamattojen ihme. Ei luista sitten tippaakaan. Koko harjoitukseni lähti aivan uusille leveleille, kun sain käyttöön kunnon vastavoiman ja syvien lihasten pohjimmaisetkin sopukat hyvän pidon ansiosta. Ei ole turhaan maailman hypetetyin joogamatto!

10. Kirja: Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Todella mielenkiintoinen lähestymistapa itsensä, ajatustensa ja elämänsä uudelleen luomiseen, jossa on läsnä kaikki joogafilosofian elementit, mutta asiat on kerrottu on länsimaisen tieteen näkökulmasta. Sen verran on pakko sanoa, että vaikka en itse ole mikään timanttisen hyvä kirjoittaja, niin suosittelen lukemaan kirjan englanniksi. Käännös nimittäin vilisee kirjoitusvirheitä ja osaa lauseista ei ymmärrä vaikka kuinka koittaisi tavata ja sisäistää lukemaansa.

11. Parantava ajatus:

Ainoa asia, josta olet vastuussa, on oma suhtautumisesi muihin ihmisiin, heidän sanoihin, tekoihin ja ulkopuoliseen maailmaan. Kun et toimi reaktiivisesti, eli irrallisena kehostasi ja läsnäolostasi, tai toisten ihmisten oletusten ja odotusten mukaan, olet yhteydessä kehoosi ja sisimpääsi. Reaktiivisuuden tilalle tulee läsnäolo, myötätunto, vapaus, keveys ja ilo, eivätkä jatkuvat tunnekuohut hallitse enää toimintaasi ja piinaa mieltäsi – etkä piinaa myöskään toisten mieltä ja riistä sillä tavoin muiden aikaa ja energiaa. Työkaluja tähän tarjoaa esimerkiksi Re-Start kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin verkkovalmennuksen mieli-osio.

Millaisia terveystuotelöydöksiä olette tehneet tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: ,