Beauty

Epäpuhtaan ihon täsmähoito korealaisittain

Beauty | 31.1.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Whamisasta on kohistu viime päivinä blogissa Inken purkkinurkan puolella (nainen on virallisesti hurahtanut) ja tämä korealainen hittisarja on rantautunut rytinällä uusille jälleenmyyjille valtaamaan suomalaisten kylppäreitä. Viimeksi tuotteet lanseerattiin Ruohonjuureen ja seuraavana on vuorossa Stockmann. Minutkin voi tavata Whamisan kauneuslähettilään tehtävissä Stokkalla maaliskuussa, mutta tiedotan siitä myöhemmin erikseen. Ennustin sarjasta tämän vuoden hittiä ja voin jo nyt sanoa etten ollut väärässä: Whamisan tuotteissa on kaikki kohdallaan kauniita purnukoita, kohtuullista hintaa ja purnukoiden sisältämiä (Inkeä lainatakseni) teholiemiä myöten. Juuri tätä me ihonhoitotuotteiltamme haluamme: estetiikkaa ja tehokkuutta, joka ei maksa maltaita.

Tällä kertaa puhutaan epäpuhtaan ihon hoidosta, johon Whamisalta löytyy todella potentiaaliset tuotteet. Tässä kohtaa on hyvä tehdä pieni selvennys erilaisista epäpuhtaista ihoista, sillä kaikissa tapauksissa ei suinkaan ole kyse aknesta. Olen törmännyt hyvin usein asiakkaisiin, jotka tulkitsevat rasvoittuvan ja hieman epäpuhtaan ihonsa akneksi, vaikka totuus olisi oikeasti kaukana siitä.

Rasvaisia ihoja on kahdenlaisia: kuivarasvainen ja öljyrasvainen. Kuivarasvainen iho on pintakuiva, mutta talineritys on lisääntynyt. Ihohuokoset erottuvat yleensä selkeästi ja iho voi olla rakenteeltaan paksuhko. Ihon pintaa kiristää ja se voi jopa hilseillä ja olla hieman herkkä. Iholla esiintyy mustapäitä, ihonalaisia tukkeumia ja toisinaan myös finnejä, jotka voivat lisääntyä kuukautiskierron mukaan. Kuivarasvaisen ja sekaihon ero voi olla hiuksenhieno, mutta kuivarasvaisella iholla esiintyy enemmän epäpuhtauksia. Joissakin maissa kuivarasvainen iho luetaan sekaihoksi.

Öljyrasvainen iho kiiltää runsaasti ja ihohuokoset erottuvat selkeästi. Ihoa ei kiristä pesun jälkeen. Iholla voi esiintyä mustapäitä ja jonkun verran finnejä. Epäpuhtauksien määrä voi vaihdella kuukautiskierron mukaan. Öljyrasvainen iho on rakenteeltaan paksuhko ja se on vain harvoin herkkä. Vaikka talineritys on lisääntynyt, iholla ei välttämättä esiinny epäpuhtauksia ja finnejä, etenkin jos iho on hyvin hoidettu. Öljyrasvainen iho voikin olla myös heleä ja sileä, mutta se rasvoittuu runsaasti. Yleensä kuivarasvainen iho onkin haastavampi hoitaa kuin öljyrasvainen iho.

Sekaiholla talineritys on usein lisääntynyt, mutta iholla esiintyy silti myös pintakuivuutta ja sitä voi kiristää helposti. Epäpuhtaudet ovat usein mustapäitä ja ihon alla olevia tukkeumia, jotka eivät ole kipeitä eivätkä puhkea finneiksi asti. Ihon aineenvaihdunta ei toimi kunnolla ja epäpuhtaudet jumittavat ihon alla. Kun ihoa katsoo valoa vasten, se on hyvin epätasainen tukkeumien vuoksi.

Aknea esiintyy eri asteisina ja sen diagnosoi aina joko kosmetologi tai lääkäri. Akneiho on lähes aina herkkä ja finnejä, tukkeumia sekä mustapäitä on runsaasti. Ne voivat usein keskittyä vain tietylle alueelle kasvoja, rintaa tai selkää. Finnit ovat tulehtuneita, kipeitä papuloita sekä valkopäiksi puhjenneita pustuloita. Aknen hoito tulisi aina suunnitella yhdessä erittäin ammattitaitoisen kosmetologin sekä ravitsemukseen erikoistuneen ammattilaisen (ravintovalmentajan tai ayurvedalääkärin kanssa). Joillekin aknetapauksille sopii hieman voimakkaammat tuotteet, mutta toisilla iho voi olla niin herkkä, kipeä ja tulehtunut, että hoito tulee aloittaa erittäin hyvin hellävaraisesti.

Whamisan tuotteista löytyy supertehokkaat tuotteet epäpuhtaalle iholle, mutta ennen kuin poimit vinkkejä talteen, tarkastele ihosi herkkyyttä todella kriittisesti. Jos ihosi reagoi herkästi, voit saada aktivoivilla tuotteilla aikaan enemmän hallaa kuin hyvää. Tai sitten voi käydä niin, että fermentoidut raaka-aineet saavat ihon pH:n ja hydrolipidikalvon niin tasapainoon, että iho rauhoittuu, mutta sinun tulee tiedostaa mahdollinen herkistyminen. Akneihoisen passitan suosiolla kosmetologin luokse ennen tuotehankintoja.

Ennen ihonhoito- ja tuotevinkkeihin sukeltamista kerrataanpa vielä miksi Whamisan tuotteet ovat niin erinomaisia teholiemiä:

1. Tuotteet eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu esimerkiksi aloe veralla tai kasviuutteilla.

2. Aktiiviset raaka-aineet ovat fermentoituja eli maitohappokäytettyjä. Tämä prosessi synnyttää maitohappoa, joka paitsi kosteuttaa ihoa, aktivoi ja elvyttää ihon luonnollisia toimintoja, tasapainottaa hydrolipidikalvon pH:ta, tukee ihon bakteerikantaa, auttaa avaamaan ihon tukkoisuutta ja kirkastaa ihoa (vaikutusta ei voi sanoa kuorivaksi, koska maitohappopitoisuus on niin matala). Lisäksi prosessissa syntyy peptidejä, jotka tukevat ihon kimmoisuutta. Aktiivisten aineiden antioksidantti- ja ravinnepitoisuudet lisääntyvät fermentoinnin myötä ja lisäksi aineet pilkkoutuvat entistä pienemmiksi ainesosiksi, joka parantaa niiden imeytymistä ja iho pystyy hyödyntämään raaka-aineet kokonaisvaltaisemmin.

3. Tuotteiden pH on noin välillä 5,0-5,5, joka auttaa pitämään hydrolipidikalvon tasapainossa ja edesauttaa ihon hyvien bakteerien kasvuympäristöä. Pintakuiva, kiristävä ja epäpuhdas iho hyötyvät happamista tuotteista, sillä se tukee ihon maitohapon eritystä ja siten myös ihon kosteustasapainoa (maitohappo myös kosteuttaa ihoa, koska se on humektantti).

4. Tuotteet eivät sisällä iholle turhia aineita, joilla etenkin edulliset merkit tai silkkistä ihotuntumaa tavoittelevat valmistajat korvaavat aitoja kasviöljyjä ja ihoa aidosti hoitavia ja ravitsevia raaka-aineita. Toki kosteusvoiteiden eli emulsioiden valmistamiseen tarvitaan aina mm. emulgaattori, joka on iholle hyödytön aine, mutta muita turhakkeita tuotteista ei löydy.

5. Fermentointi parantaa tuotteiden säilyvyyttä ja suurimmassa osassa tuotteista käytetyt säilyvyyttä parantavat aineet ovat kasviuutteita tai hyvin mietoja säilöntäaineita.

Aloitetaan ihonhoitorutiini (kaksois)puhdistuksella. Korealaiset putsaavat ihonsa lähes poikkeuksetta kaksoispuhdistuksella, jossa meikit, liat ja epäpuhtaudet putsataan ensin puhdistusöljyllä. Ota öljyä pari pumpun painallusta kämmenille, hiero niitä yhteen ja levitä sen jälkeen puhdistusöljy kauttaaltaan kuiville kasvoille ja kaulalle. Whamisan puhdistusöljy sopii myös silmämeikille. Hiero puhdistusöljyä huolellisesti iholle noin minuutin ajan.

Tämän jälkeen voit huuhtoa öljyn vedellä pois tai jatkaa kakkosvaiheeseen, joka on joko puhdistusvoide tai -geeli. Itse en tunnetusti ole näiden ystävä, koska niiden sisältämät pinta-aktiiviset aineet pesevät ihon hydrolipidikalvon pois. Whamisan puhdistusgeeli on kuitenkin yllättävän hellävarainen, joten voin suositella sitä öljyrasvaiselle iholle, mutta pintakuivan ihon kannattaa skipata se ja pysyä pelkästään öljypuhdistuksessa. Toki geeliä voi käyttää silloin tällöin syväpuhdistuksena, mutta mieluummin ohjeista, että älä ota tavaksi, jos ihoa lainkaan kiristää tai se on herkkä.

Whamisan puhdistusöljy on koostumukseltaan ihanan ohut ja silkkinen ja se on helppo huuhtoa pois iholta vedellä. Putsari sisältää hasselpähkinä-, oliivi-, avokado-, camelia-, argan- ja jojobaöljyjä, jotka ravitsevat ihoa samalla, kun ne irrottavat lempeän tehokkaasti meikit ja lian. Fermentoidut kukat (krysanteemi, lootus ja voikukka) pehmittävät ihoa.

Puhdistusgeeli on yllättävän hellävarainen, mutta vaahtoaa silti jonkun verran putsaten kasvot todella tehokkaasti. Kuten sanottua, öljyrasvaiselle iholle tämä toimii varmasti yhdessä puhdistusöljyn kanssa käytettynä, mutta muilla ihotyypeillä skippaisin geelin. Geeliputsari sisältää aloe veraa, hyaluronihappoa ja krysanteemin, lotuksen, voikukan sekä aloe veran fermentoituja uutteita.

Puhdistuksen jälkeen voit käyttää 2-3 kertaa viikossa Whamisan Peeling Finger Mitt -kuorintalappuja, jotka sisältävät miedon pitoisuuden kuorivia hedelmähappoja. Juuri niiden mietouden ansiosta kuorinnan voi tehdä useammin kuin kerran viikossa. On kuitenkin viisasta ottaa lempeästäkin kuorinnasta esimerkiksi kuukauden välein taukoa. Kuorintalapuista epäpuhtaalle iholle sopivat Organic Seeds laput, jotka on tarkoitettu erityisen laajentuneille huokosille sekä epäpuhtauksille ja Organic Fruits laput puolestaan enemmän talinerityksen tasapainotukseen.

Lappujen vaikuttavat, kuorivat aineet ovat betaiinisalisylaatti (betahydroksihappo) ja viinihappo (AHA-happo eli hedelmähappo).  Organic Seeds laput sisältävät lisäksi riisi-, ohra- ja kaurauutteita, hyaluronihappoa ja betaglukaania, jotka kosteuttavat, ravitsevat ja rauhoittavat ihoa. Fermentoidut soijapavut ja mungpavut ravitsevat ja kirkastavat ihoa.

Organic Fruits lappujen kuorivat aineet ovat betaiinisalisylaatti ja maitohappo (AHA- eli hedelmähappo). Lapuissa on siementen sijasta hedelmiä kuten omenaa, fermentoitua banaania, vadelmaa, kiiviä sekä yuzu- ja kakihedelmää, jotka lisäävät kuorivaa ja kirkastavaa vaikutusta, mutta myös ravitsevat ihoa.

Pyyhi kasvot ja kaula solisluista lähtien lapulla puhdistuksen jälkeen pyörivin, ulospäin suuntautuvin liikkein. Yksi lappu riittää koko kasvoille ja kaulalle. Suosittelen pyyhkimään myös korvantaustat sekä niskan. Vältä silmänympärysihoa ja huulia. Anna kuorinta-aineen vaikuttaa iholla noin 10 minuuttia, jonka jälkeen huuhtele kasvot vedellä tai pyyhkäise puhtaaksi kostealla puhdistusliinalla.

Kuorinnan jälkeen on 7 Skin Methodin vuoro, jolla imeytetään ihoon Whamisan kuuluisaa teholientä (kasvovesi on aivan liian lattea nimitys näille superhoitonesteille, jotka ovat todellisia hoitotiivisteitä). Valitse epäpuhtaalle iholle Toner Refresh, joka sisältää fermentoitua lootusta, sitrusuutteita, parsaa ja kurkkua, jotka kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä ehkäisevät ihon tukkoisuutta. Aloe vera ja krysanteemi korvaavat hoitonesteessä veden, jonka ansiosta se kosteuttaa ihoa syvältä ja uudistaa ihoa auttaen näppyjen jälkiä parantumaan nopeammin. Kameleonttilehden uute on erityisen tehokas näppyjen ja tulehduksien rauhoittaja sen antimikrobisten ominaisuuksien ansiosta. Vihreän teen lehtiutte rauhoittaa ja kirkastaa ihoa ja gotu kola siloittaa ihoa sekä suojaa ihoa oksidatiiviselta stressiltä.

Imeytä hoitonestettä kasvoille ja kaulalle seitsemän ohutta kerrosta ainakin muutaman kerran viikossa. Muulloin 1-2 kerrosta riittää. Kasvojen tulee olla kuivat, kun aloitat kerrostamisen. Ota hoitonestettä pieni määrä kerrallaan kämmenille ja hiero niitä yhteen. Aseta sitten kämmenet kasvoille ja anna hoitonesteen imeytyä ihoon. Tehosta imeytymistä painelemalla ja taputtelemalla. Imeytä seuraava kerros vasta kun edellinen on imeytynyt kunnolla.

7 Skin Methodin jälkeen on sheet maskin vuoro. Sheet mask ei siis ole sellainen naamio kuin me olemme tottuneet naamion mieltämään. Sheet mask on seerumi. Se vain imeytetään ihoon sheetin, eli naamion avulla, jossa on silmän, nenän ja suun reiät. Sheet toimii okklusiivina, joka auttaa seerumin vaikuttavia aineita imeytymään paremmin ihoon. Koska Whamisan hoitonesteet eli kasvovedet sisältävät tiivistetyssä muodossa hyvin runsaan määrän hoitavia aineita, ei jatkuvaa seerumin käyttöä tarvita. Sheet maskia käytetäänkin kuurina 2-3 kertaa viikossa kuukauden ajan. Mielestäni tämä on todella fiksu tapa ja vaikka korealainen ihonhoitorutiini nähdään usein monimutkaisena niin tämähän vähentää jatkuvasti käytettävien purnukoiden määrää ja muutenkin järkeistää ihonhoitorutiinia: kun käytetään seerumia, niin otetaan siitä kaikki tehot irti mitä vain saadaan.

Whamisalta löytyy neljä sheet maskia, joiden vaikutuksilla on hieman eri painotuksia. Epäpuhtaan ihon täsmähoitoon sopii arhaiten Organic Fruits & Tomato Mask, joka sisältää miedosti kuorivaa ja kirkastavaa omenauutetta sekä fermentoituja omenan, kiivin ja banaanin uutteita sekä tomaattia, jotka lisäävät kirkastavaa vaikutusta.

Naamion sheet on hyytelömäistä hydrogeeliä ja se on pakkauksessaan kahdessa osassa. Irrota naamion osat varovasti suojapaperistaan ja aseta paikoilleen ensin naamion alaosa ja sitten yläosa. Painele lopuksi naamio kunnolla ihoon ja anna sen vaikuttaa rauhassa 20-30 minuuttia. Sheet maskin pakkaukseen jää aina seerumia, jota voi lopuksi imeyttää kasvoille ja kaulalle taputtelemalla ja kevyesti painelemalla vaikutusajan jälkeen.

Epäpuhtaan ihon hoitoa täydentää Sebum Treatment täsmätuote, joka tasapainottaa talineritystä, avaa ihon tukkoisuutta, ehkäisee tukkeumien syntymistä, häivyttää ihohuokosia ja kirkastaa ihoa todella tehokkaasti. Käytän itse tätä aina, jos iholle putkahtaa jokunen tukkeuma ja yleensä parin kerran jälkeen ne ovat jo kadonneet. Lisäksi se tasoittaa ja heleyttää ihoa kauttaaltaan. Tämä on ehdottomasti must have -osastoa yhdessä Refresh Tonerin kanssa.

Sebum Treatment sisältää kosteuttavaa ja uudistavaa aloe veraa sekä omenauutetta, jossa on luonnostaan heleyttäviä ja kirkastavia, kevyesti kuorivia hedelmähappoja. Gotu kola, kameleonttilehtiuute, kurkku ja vihreän teen uute kirkastavat, rauhoittavat ja tasoittavat ihoa. Fermentoidut krysanteemi, lootuksenkukka ja voikukka tehostavat ravitsevia ja ihon toimintoja elvyttäviä vaikutuksia. Salisyylihappo on puolestaan betahydroksihappo, joka avaa tehokkaasti tukkoisuutta syvältä huokosista ja tasapainottaa talineritystä. Levitä Sebum Treatmentia 1-2 pumpun painallusta kasvoille ja kaulalle täysin imeytyneen hoitonesteen päälle. Imeytä Sebum Treatment samaan tapaan painellen kuin hoitoneste, kunnes se on täysin imeytynyt.

Hoitorutiini jatkuu tämän jälkeen Water Creamilla, joka on todellinen kosteuspommi kuivarasvaiselle ja pintakuivalle sekaiholle eikä liian rasvainen öljyrasvaiselle iholle. Erittäin ohut voide syväkosteuttaa sen sisältämän naton eli fermentoitujen soijapapujen ansiosta, joka on tehokas humektantti ja tukee ihon toimintoja lisäksi peptideillä ja maitohapolla. Porkkanansiemenöljy, cameliaöljy, oliiviöljy, avokadoöljy, viinirypäleensiemenöljy ja sheavoi tuovat iholle omega-rasvahappoja, jotka auttavat hillitsemään tukehduksia. Öljypitoisuus voiteessa on kuitenkin erittäin matala. Voide sisältää lisäksi fermentoituja krysanteemin, lootuksen ja voikukan uutteita.

Imeytä Water Creamia herneen kokoinen nokare kasvoille ja kaulalle Sebum Treatmentin jälkeen. Tämän jälkeen voit halutessasi jatkaa vielä hoitoa Whamisan Lotion Original kosteusemulsiolla, etenkin, jos iho on pintakuiva. Muussa tapauksessa hoitorutiini viimeistellään lopuksi ihoöljyllä.

Organic Flowers Facial Oil on erityisesti talvella myös rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle erinomainen tuote tukemaan ihon vastustuskykyä ja auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon. Öljycocktailin sisältämien kasviöljyjen (argan-, camelia-, oliivi-, hasselpähkinä-, jojoba-, porkkanansiemen-, iltahelokki- ja kurpitsansiemenöljyt) rasvahappokoostumus on tasapainoinen, mutta tukee mielestäni hieman paremmin kuivemman ihon hoitoa. Cocktailia kuitenkin rikastuttavat fermentoidut kukkauutteet ja kun otetaan huomioon ihonhoitorutiinin kokonaisuus, viimeistely tällä öljyllä sopii kokonaisuuteen erinomaisesti, sillä myös epäpuhdas tarvitsee öljyjä ihon suojabarriäärin tukemiseen, hyvien bakteerien ravitsemiseen ja talinerityksen tasapainottamiseen.

Öljyä voi annostella ihon tarpeiden mukaan: öljyrasvaiselle iholle riittää 1-2 tippaa voiteeseen sekoitettuna tai voiteen päälle imeytettynä. Kuivarasvaiselle ja sekaiholle annostuksen voi tuplata. Annostele öljyä tarvittava määrä kämmenille, hiero niitä kevyesti yhteen, aseta kädet kasvoille ja imeytä öljy kevyesti sivellen kasvoille ja kaulalle.

Näillä Whamisan tuotteilla ja ihonhoitorutiinia noudattamalla epäpuhtaan ihon pitäisi lähteä heleytymään sen verran kuin ulkoisella hoidolla on mahdollista on tuloksia saavuttaa. Joskus ne voivat olla jopa hämmästyttäviä etenkin, jos aiemmat tuotteet eivät ole sopineet iholle täydellisesti ja niistä on puuttunut tehokkuutta. Epäpuhtauksien syy on kuitenkin lähes aina (puutteellisten hoitotottumuksien lisäksi) sisäinen ja yleensä juuret juontavat suolistoon sekä hermostoon, joten hoito tulee olla kokonaisvaltaista.

Tutustu myös aiempiin kirjoituksiini Whamistasta, löydät kaikki jutut tämän linkin takaa.

Oletko sinä saanut Whamisan tuotteista apua epäpuhtauksien hoitoon?

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , ,