6

DIY Vanilla & Vetiver Body Scrub

Katja Kokko | 23.1.2015

DSC_0012

Aihe nimeltä selkäröpöjen karkoitus saa nyt jatkoa DIY-vartalokuorinnan muodossa.

Tämä kuorinta on Nea’s Yardin Seaweed & Saltia huomattavasti täyteläisempi ja ravitsevampi versio – lähempänä samaisen merkin Orange & Geranium -kuorintaa, joka kuuluu myös suosikkeihini.

Vanilla & Vetiver -kuorinnassakin merisuola näyttelee pääroolia selkäröpöjen karkoittajana mangovoin, sheavoin ja kookosöljyn ravitessa ja pehmittäessä ihoa. Tämän kuorinnan jälkeen ihoa ei tarvitse erikseen rasvata, siitä nämä täyteläiset kasviöljyt pitävät huolen. Lisähöysteen tuo ihoa entsymaattisesti kuoriva ja kirkastava ananasjauhe.

Eksoottiseen tuoksuun sekoittuu aitoa bourbon-vaniljaa sekä vetiverin, appelsiinin ja bergamotin eteerisiä öljyjä.

DSC_0002

Vanilla & Vetiver Body Scrub

1 dl puhdistamatonta merisuolaa

2 rkl mangovoita

2 rkl sheavoita

2 rkl kookosöljyä

1 tl aitoa vaniljajauhetta

1 rkl ananasjauhetta

10 tippaa vetiveröljyä

60 tippaa appelsiiniöljyä

25 tippaa bergamotöljyä

Sulata rasvat lämpimässä vesihauteessa, mutta älä anna niiden kuumentua. Sekoita merisuola, vanilja ja ananasjauhe rasvaan ja lisää lopuksi eteeriset öljyt. Sekoita huolellisesti ja kaavi valmis kuorinta puhtaaseen lasipurkkiin.

Tilasin mangovoin ja sheavoin ranskalaisesta Aroma Zonesta, mutta jos ranskankielellä tilaaminen tuntuu hankalalta (uskokaa minua, Aroma Zonen ansiosta jokaisesta kotikemististä voi tulla suvereeni ranskan taitaja!), ihana lukijani vinkkasi brittikauppa Akomasta, jossa on myös hyvä raaka-aineiden tarjonta. Eteeriset öljyni hankin Nea’s Yard Remediesiltä korkean laatunsa vuoksi. Kunpa joku jälleenmyyjä Suomessakin havahtuisi ottamaan ne valikoimiinsa!

DSC_0020

Raaka-aineiden ABC

Mangovoi: mangovoi pehmittää ja ravitsee ihoa. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, antioksidantteja sekä ihoa korjaavia rasvahappoja. Mangovoi uudistaa ihoa ja parantaa pieniä ihovaurioita.

Sheavoi: sheavoi pehmittää, korjaa ja suojaa ihoa. Se sisältää runsaasti A-, E- ja F-vitamiineja sekä antioksidantteja. Sheavoi korjaa pieniä ihovaurioita ja uudistaa ihoa tehokkaasti.

Appelsiiniöljy: appelsiiniöljy on puhdistava ja antiseptinen. Se tasapainottaa talineritystä ja supistaa ihohuokosia. Lisäksi appelsiiniöljy uudistaa ihoa ja edistää arpeutumista. Öljyn tuoksulla on mielialaa kohottava ja tyynnyttävä vaikutus ja se lievittää unettomuutta sekä ahdistusta.

Bergamotöljy: bergamotöljy on voimakkaan antiseptinen ja se on loistava epäpuhtaan ihon ja tulehdusten hoidossa. Lisäksi sitä käytetään psoriasiksen ja kutisevien ihottumien hoitoon. Bergamotin aromaterapeuttiset vaikutukset lievittävät ahdistuksia, pelkoa ja stressiä ja sillä on hoidettu syömishäiriöitä, kuten anoreksiaa ja bulimiaa.

Vetiveröljy: vetiveröljy on antiseptinen ja tulehduksia rauhoittava. Se uudistaa ihoa ja sopii erilaisten arpien sekä pigmenttiläiskien hoitoon. Vetiverin tuoksu on juureva ja maskuliininen, se maadoittaa, lievittää stressiä ja auttaa uupumukseen.

DSC_0009

Kuvat Katja Kokko

/ / / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Jennie sanoo:

  Mites Katja Frantsilan eteeriset öljyt, pärjääkö laadussa Nyr:lle? Niitä saa ainakin kätevästi hankittua!

  • Joo niin saa ja tietty nekin kelpaa, mutta ei hitsi pärjää laadussa NYRille. Mutta ei todellakaan ole pakko hifistellä – Frantsilat passaa oikein hyvin 🙂

 2. Toi on muuten totta että tilaamalla ulkomaisista nettikaupoista oppii samalla kätevästi kieliä, minäkin olen oppinut useita sanoja saksaa ja tanskaa 😀 Ja hämmennyksekseni ymmärrän tanskankielisiä tuotekuvauksia aika hyvin…

  Tuo resepti kuulostaa ihan syötävän hyvältä, erityisesti mangovoi…

 3. Mari T sanoo:

  Ihan kiva kuulla,, että Frantsilan eteeriset öljyt on laadultaan ihan ok. Niitä saa helposti jopa täältä pienestä itä-suomalaisesta maalaiskaupungista. Ei tarvitse ihan jokaista asiaa netistä tilata. Ja mielelläni ostan tarvikkeita oman kaupungin pienestä luontaistuoteliikkestä ja samalla tuen paikallisen pienyrittäjän elinkeinoa. Hänellä on kuitenkin ihan hyvä perusvalikoima Frantsilan eteerisiä öljyjä.