Beauty

Seaweed & Salt Crush – hyvästi selkäröpöt

Beauty | 14.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0202

Kärsiikö joku teistä selkäröpöistä, varsinkin näin talvella? Eli pikkuisesta röpelöstä, jota ei välttämättä silmällä näe, mutta se tuntuu, no, kirjaimellisesti röpönä.

Minä olen selkäröpölle altis, jos lakkaan kuorimasta selän ihoa. Ja mikä tahansa kuorinta röpöihin ei auta, vaan lukemattomien empiiristen tutkimusten perusteella merisuolaa sisältävät kuorinnat ovat selkäröpöjen pahimpia vihollisia.

Neal’s Yard Remediesin Geranium & Orange vartalokuorinta on ollut suosikkini miltei kahden vuoden ajan. Sen sisältämä suola kirveltää ihanasti iholla ja shea- sekä kaakaovoi ravitsevat juuri sen verran ettei suihkun jälkeen tarvitse rasvata selän ihoa laisinkaan.

DSC_0225

Vaihtelu virkistää ja päätin kokeilla Neal’siltä toista suolaa sisältävää kuorintaa: Seaweed & Salt Body Scrubia. Oh my, tästä löytyi uusi suosikki, joka on todellinen detox-tehopommi iholle. Röpöt saivat kyytiä yhdestä käsittelystä. Mainittakoon, että tällä silottuvat silkkisiksi myös karheat kankut. Ja jos kärsit sokerointien välissä karvatupentulehduksista, niin tällä hoituvat nekin kurjimukset.

Kuorinta sisältää kaoliinia, puhdistamatonta merisuolaa ja merileväuutetta, jotka siloittavat ja puhdistavat ihoa. Tulehduksille ja epäpuhtauksille kyytiä antavat myös propolisuute, inkivääri-, frankincense-, mustapippuri- ja sitrusöljyt. Tehon maksimoimiseksi kuorinta kannattaa levittää kuivalle iholle, hieroa hyvin ja suihkuttaa sitten pois.

Tämä kipusi välttämättömyystuotteideni listalle: ennen putelin loppumista on varmistettava, että avaamaton tuubi odottaa jo kaapissa.

DSC_0220

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,