Beauty

Seaweed & Salt Crush – hyvästi selkäröpöt

Beauty | 14.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0202

Kärsiikö joku teistä selkäröpöistä, varsinkin näin talvella? Eli pikkuisesta röpelöstä, jota ei välttämättä silmällä näe, mutta se tuntuu, no, kirjaimellisesti röpönä.

Minä olen selkäröpölle altis, jos lakkaan kuorimasta selän ihoa. Ja mikä tahansa kuorinta röpöihin ei auta, vaan lukemattomien empiiristen tutkimusten perusteella merisuolaa sisältävät kuorinnat ovat selkäröpöjen pahimpia vihollisia.

Neal’s Yard Remediesin Geranium & Orange vartalokuorinta on ollut suosikkini miltei kahden vuoden ajan. Sen sisältämä suola kirveltää ihanasti iholla ja shea- sekä kaakaovoi ravitsevat juuri sen verran ettei suihkun jälkeen tarvitse rasvata selän ihoa laisinkaan.

DSC_0225

Vaihtelu virkistää ja päätin kokeilla Neal’siltä toista suolaa sisältävää kuorintaa: Seaweed & Salt Body Scrubia. Oh my, tästä löytyi uusi suosikki, joka on todellinen detox-tehopommi iholle. Röpöt saivat kyytiä yhdestä käsittelystä. Mainittakoon, että tällä silottuvat silkkisiksi myös karheat kankut. Ja jos kärsit sokerointien välissä karvatupentulehduksista, niin tällä hoituvat nekin kurjimukset.

Kuorinta sisältää kaoliinia, puhdistamatonta merisuolaa ja merileväuutetta, jotka siloittavat ja puhdistavat ihoa. Tulehduksille ja epäpuhtauksille kyytiä antavat myös propolisuute, inkivääri-, frankincense-, mustapippuri- ja sitrusöljyt. Tehon maksimoimiseksi kuorinta kannattaa levittää kuivalle iholle, hieroa hyvin ja suihkuttaa sitten pois.

Tämä kipusi välttämättömyystuotteideni listalle: ennen putelin loppumista on varmistettava, että avaamaton tuubi odottaa jo kaapissa.

DSC_0220

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

7 kommenttia artikkeliin “Seaweed & Salt Crush – hyvästi selkäröpöt”

 1. Mari Vee

  Tää on ihan mun lempparikuorinta! Jotenkin rakastan tuotteen raikasta tuoksua ja vähän sellaista kirvelevää fiilistä jonka suola tuo iholle. Pitääkin kokeilla tuo vinkkisi kuivalle iholle levittämisessä.

 2. Laura

  Minäkin ostin vuosi sitten tuon suolaversion, mutta eka käyttökerralla tuubin yläsauma repesi auki ja tuotteen tuoksukin oli aivan kammottava. Palautin tuubin Sokokselle, josta olin sen ostanut ja sain rahan takaisin. Eipä ole tarvinnut toiste tuohon tarttua.
  Huomasin myymälän hyllyllä toisenkin tuubin olevan yläsaumastaan auennut. Siis pakkaus on heikkolaatuinen ja tuoksu hirvitystä, niin näiden kokemusten perusteella dissaan sarjan jatkossakin.

  • NYR ei suinkaan valmista pakkauksiaan itse. Tuskinpa tämä on ainoa kerta, kun jonkun pakkausvalmistajan pakkauksista löytyy viallisia ja ovat jääneet suurten volyymien vuoksi huomaamatta. Kymmeniä NYRin tuotteita käyttäneenä ja satoja käsiteltyäni en ole koskaan törmännyt vialliseen pakkaukseen. Eteeristen öljyjen tuoksut eivät toki kaikkia miellytä, tämä on NYRin satojen tuotteiden joukosta vain yksi, frankincenseöljy siinä lienee voimakkain ja tuoksuneniä jakavin. Mutta että tämän perusteella dissaa koko sarjan – melko radikaali suhtautuminen, vaikka jokaisella on toki vapaus tehdä valintansa kuten parhaaksi katsoo.

 3. Mari Vee

  Niin, makuasioitahan nämä tuoksut/hajutkin on. Itse rakastan eteeristen öljyjen tuoksuja, mutta ymmärrän tuoksuherkkiäkin. Kuulun onnekseni niihin, joita eivät eteeristen öljyjen, yrttien, mausteiden jne tuoksut haittaa. On kurjaa jos pakkaus on rikki ja itselleni on myös käynyt niin, mutta olen saanut aina palauttaa tuotteen ja vaihtaa uuteen. Tuotteita kun kuljetetaan niin siinäkin voi pakkauksille sattua vahinkoa.

  Tähän samaan syssyyn haluan pahoitella ”kirjoitusvihreitäni”, joita on ihan luvaton määrä. Kirjoitan melkein aina iPadista ja tässä osuu sormet liian helposti viereisiin näppäimiin ja pitäisi kait oppia oikolukemaan tekstit huolellisemmin eikä pistää menemään heti. Mutta ei kait se niin vakavaa ole, pääasia että saa edes jotenkuten selvää.

  • Sehän on jälleenmyyjän ja valmistajan velvollisuuskin vaihtaa viallinen tuote tai palauttaa rahat. Suurissa volyymeissa ja kuljetuksissa voi toisinaan sattua vahinkoja, joka on täysin ymmärrettävää.

   Kirjoitusvirheet ei haittaa mitään – pääasia kun kommentoi, rakastan niiden lukemista 🙂

 4. Anna

  Tuoksuasiaa olen kommentoinut aiemminkin, ja kommentoin taas 🙂

  Itse myönnän olevani herkkä tuoksuille, ja NYR:n monissa tuotteissa on mielestäni liian voimakas ja ”suitsukkeenomainen” tuoksu (johtunee esim. patsulista ja frankincenseäljystä, jota monissa tuotteissa on). Itse olen kuitenkin tietoisesti yrittänyt totuttautua uusiin tuoksuihin, ja luonnonkosmetiikan alkutaipaleilta tuoksumieltymyksissäni on tapahtunut suuri muutos. Esim. NYR:n Beauty Sleep Concentrate tuoksuu nyt nenässäni hyvältä, kun ensinuuhkaisulla tilanne oli ihan toinen. Myös Wild Rose Beauty Balm on tuote, jonka tuoksua kavahdin ensi kerralla mutta nyt jo harkitsen sen ostamista 🙂 Kumpaakin tuotetta olen käynyt välillä nuuhkimassa paikallisessa Sokoksessa, joka myy merkkiä ja sillä tavalla olen tottunut tuoksuihin.

  Koska ostan suurimman osan kosmetiikasta verkosta, olisi ihanaa jos myös kotimaiset verkkokaupat kehittäisivät palvelun, jonka avulla testereitä voisi tilata pientä maksua vastaan (kuten esim. Content Beauty tekee). Muutaman kerran olen pyytänyt testeriä ja saanut vastauksesksi, ettei testeriä ko. tuotteesta ole. Voihan sen testerin pakata pieneen muovipurkkiin, vaikka valmista testeriä valmistajalta ei olisikaan. Verkkokaupassa ostajalla on toki palautusoikeus, mutta tämä koskee avaamattomia, myyntikuntoisia tuotteita, joissa on ehjä sinetti. Tämä käytäntö on tietysti täysin ymmärrettävä, mutta tekee tuoksun testaamisen mahdottomaksi.

  Itselläni on useamman kerran käynyt niin, että olen tilannut tuotteen, jota on kehuttu useammassa lähteessä todella paljon ja tuoksua on kuvailtu tavalla, jonka olen kuvitellut sopivan itselleni (esim. kevyt ja raikas, hedelmäinen, mieto tms.), mutta silti tuotteen avattuani olen joutunut pettymään. Turvallisinta olisi tietysti ostaa hajusteetonta kosmetiikkaa, mutta valikoima on silloin todella suppea, ja itse asiassa rakastan hyvältä tuoksuvaa kosmetiikkaa. Esim. JMO:n Blood Orange & Vanilla tuotteet ovat itselleni täydellinen löytö. Kyllähän hyviä vartalonpesu- ja kosteutustuotteita on muitakin, mutta näiden tuoksu on niin ihana sekoitus mausteista, makeaa ja hedelmäistä, että en voi olla nuuhkimatta ihoani käytettyäni niitä. Hyvä tuoksu kosmetiikassa tuo koko käyttökokemuksen ihan uudelle tasolle. Nämä tuotteet löysin ihan sattumalta, kun sain näytteet niistä Kahinan kasvosuihketilauksen yhteydessä. En olisi näitä varmaan muuten löytänyt, joten testereiden tarjoaminen on ehdottomasti hyvä juttu! 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>