Lifestyle

Sukkarakkaus

Lifestyle | 15.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0254

Nyt seuraa maailman ihanin ja pehmein sukkapaljastus.

Lempivaatekauppani Helsingissä on ehdottomasti kotikadullani sijaitseva Sofinah, joka on erikoistunut vastuullisesti tuotettuihin pikkubrändeihin. Kyseessä ei ole mikään ekomuotia myyvä putiikki, vaan kaupungin kiinnostavin muotiliike.

Sofinahin omistajat Annika ja Thia valitsevat brändinsä huolella ja selvittävät aina tuotantoketjuun liittyvät eettiset seikat – monesta kiinnostavasta brändistä on jouduttu kieltäytymään tai jopa pudottamaan valikoimasta, mikäli brändi on tehnyt tuotantoonsa kyseenalaisia muutoksia. Valitetttavan moni muuttaa toimintaansa huonompaan suuntaan taloudellisten paineiden vuoksi.

Tanskalainen Aiayu on yksi Sofinahin parhaista brändeistä. Merkki on voittanut Danish Fashion Awardsin eettisen muotipalkinnon kahdesti – kokonaisuudessa yhdistyy design, eettisyys ja ekologisuus. Tuotantoketju on 100 % läpinäkyvä.

Aiayun valikoimaan kuuluu aivan ihania alpakkavillaisia tuotteita, kuten maailman kauneimpia neuleita ja mekkoja. Ja maagiset sukat.

Nämä sukat ovat taivaalliset. Niitä löytyy harmaina, hiekanvärisinä ja viininpunaisina. On pitkää ja lyhyttä vartta. Materiaali on 42 % baby alpakkaa, 40 % nylonia, 14 % silkkiä ja 4 % lycraa. Sukat ovat paitsi aivan ihanat jalassa, myös kestävät, mikäli niitä ei kohtele kaltoin. 

Thia ja Annika ovat neuvoneet minua ties kuinka montaa kertaa oikeanlaisessa vaatehuollossa, mutta jostain syystä nämä sukat ovat aina lipsahtaneet muun pyykin joukossa kunnon pyöritykseen. Kävin eilen hamstraamassa uuden parin pehmosukkia ja lupaan kautta kiven ja kannon olla huovuttamatta niitä tällä kertaa.

En malta odottaa kevättä, sillä aion vetäistä tulloin hiekanväriset alpakkasukat sandaaleihin vajaamittaisten lahkeiden kanssa. Awwww!

DSC_0276

Sukat Aiayu, Sofinah

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,