Lifestyle

Sukkarakkaus

Lifestyle | 15.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0254

Nyt seuraa maailman ihanin ja pehmein sukkapaljastus.

Lempivaatekauppani Helsingissä on ehdottomasti kotikadullani sijaitseva Sofinah, joka on erikoistunut vastuullisesti tuotettuihin pikkubrändeihin. Kyseessä ei ole mikään ekomuotia myyvä putiikki, vaan kaupungin kiinnostavin muotiliike.

Sofinahin omistajat Annika ja Thia valitsevat brändinsä huolella ja selvittävät aina tuotantoketjuun liittyvät eettiset seikat – monesta kiinnostavasta brändistä on jouduttu kieltäytymään tai jopa pudottamaan valikoimasta, mikäli brändi on tehnyt tuotantoonsa kyseenalaisia muutoksia. Valitetttavan moni muuttaa toimintaansa huonompaan suuntaan taloudellisten paineiden vuoksi.

Tanskalainen Aiayu on yksi Sofinahin parhaista brändeistä. Merkki on voittanut Danish Fashion Awardsin eettisen muotipalkinnon kahdesti – kokonaisuudessa yhdistyy design, eettisyys ja ekologisuus. Tuotantoketju on 100 % läpinäkyvä.

Aiayun valikoimaan kuuluu aivan ihania alpakkavillaisia tuotteita, kuten maailman kauneimpia neuleita ja mekkoja. Ja maagiset sukat.

Nämä sukat ovat taivaalliset. Niitä löytyy harmaina, hiekanvärisinä ja viininpunaisina. On pitkää ja lyhyttä vartta. Materiaali on 42 % baby alpakkaa, 40 % nylonia, 14 % silkkiä ja 4 % lycraa. Sukat ovat paitsi aivan ihanat jalassa, myös kestävät, mikäli niitä ei kohtele kaltoin. 

Thia ja Annika ovat neuvoneet minua ties kuinka montaa kertaa oikeanlaisessa vaatehuollossa, mutta jostain syystä nämä sukat ovat aina lipsahtaneet muun pyykin joukossa kunnon pyöritykseen. Kävin eilen hamstraamassa uuden parin pehmosukkia ja lupaan kautta kiven ja kannon olla huovuttamatta niitä tällä kertaa.

En malta odottaa kevättä, sillä aion vetäistä tulloin hiekanväriset alpakkasukat sandaaleihin vajaamittaisten lahkeiden kanssa. Awwww!

DSC_0276

Sukat Aiayu, Sofinah

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Lifestyle

4 kommenttia artikkeliin “Sukkarakkaus”

 1. Ella

  Voi kyllä, Sofinah on superihana! Viime vuonna tein suurimman osan vaatehankinnoistani Sofinahista jossa Annika ja Thia auttavat aina suurella sydämellä. Aiayun neuleet ovat aivan omaa luokkaansa, olen asunut lähes koko talven merkin harmaassa neuletakissa joka nyt on vaan täydellinen, se oli päällä tänäänkin…(että terveisiä vaan työkavereille, on mulla muitakin vaatteita). Ja noi sukat on mahtavat, mullon vaan yhdet mutta näitä menen ostamaan kipin kapin lisää!

  • Sofinah on paras! Tein itsekin viime vuonna aivan mielettömiä hankintoja sieltä, mm. maailman kauneimman nahkatakin sekä ihanan pörrövillaisen pilottimallisen takin, parit kengät ja vaikka mitä muita ihanuuksia. En malta odottaa kevään uutuuksia, mitä ilmeisimmin tulossa megaihania juttuja naisten hehkutusten perusteella 🙂

 2. Jenni

  Kantapään kautta opittu vinkki tuohon pesuongelmaan.

  Ota käyttöön villapyykkikori: vaikka pieni käsinpunottu kori (jollainen saattaa jo löytyä kotoa jostain) tai joku kaunis kangaskassi roikkumaan pesukoneen tai vaatekaapin lähelle, mikä nyt itselle sopii parhaiten. Sitten vain laitat hellävaraista pesua vaativat villa- ja silkkivaatteet heti sinne. Siinä kohtaa erottelu toimii paremmin kuin pyykkejä koneeseen sulloessa 🙂

  Varsinkin villapesua vaativien sukkien erottelu on muuten vaikeaa. Nimimerkillä useammat villaiset sukat kutistanut.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>