Beauty

DIY Kirkastava kasvovesi

Beauty | 9.8.2016 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

diykasvovesi

Historiallinen tilanne: kasvovesifriikin kasvovesivarasto on tyhjä! Horisontissa ei häämötä ainoatakaan juttua, jota varten minun täytyisi kokeilla jotain tiettyä kasvovettä. Tämähän on kerrassaan hykerryttävä tilanne, sillä koko maailman kasvovesimarkkinat odottavat sinne sukeltamista. Tilaukseen lähti eräs pitkään haaveilemani tuote ja harkintalistalla kutkuttaa pari muutakin purnukkaa.

Tilanne on kuitenkin siltä osin akuutti, että suihkautin kasvovedestäni tänään viimeiset pisarat eikä uusi tuote ennätä ajoissa perille. Siispä kurkistin, mikä tilanne kotikosmetiikkalaboratoriossani on. Sieltähän löytyi loisto raaka-aineet kirkastavaan kasvoveteen, johon valikoituivat kosteuttava ja uudistava ruusuvesi, rauhoittava kamomillavesi, ihoon kosteutta sitova glyseriini, kirkastava valkoisen liljan uute sekä säilyvyyttä parantamaan luonnollinen säilöntäaine.

White Lily Kasvovesi

76 ml ruusuvettä

20 ml kamomillavettä

2 ml glyseriiniä

1 ml valkoisen liljan uutetta

1 ml luonnollista säilöntäainetta

Mittaa raaka-aineet puhtailla ja desinfioiduilla mitta-astioilla puhtaaseen 100 ml lasipulloon, sulje korkki ja sekoita huolellisesti. Säilyvyyttä parantavan aineen ansiosta kasvovesi säilyy huoneenlämmössä noin kuusi kuukautta. Käyttämissäni kukkaisvesissä ei ollut säilöntäainetta, jonka vuoksi lisäsin sen erikseen. Kannattaa valmistaa melko pieni määrä kerralla, jolloin tuote myös tulee käytetyksi nopeasti mahdollisimman freesinä.

Raaka-aineiden ja purnukoiden saatavuudesta kysellään paljon. Tilaan itse lähes kaikki raaka-aineet ulkomailta. Suosikkejani ovat englantilainen Aromantic sekä ranskalainen Aroma-Zone. Molemmissa kaupoissa on loistava valikoima ja hinnat edulliset. Suomesta saa hyvin kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä kukkaisvesiä mm. Natural Goods Companysta Laboratoire du Haut-Ségalalta ja Taoasikselta sekä Ekovistalta, jolla on hyvä valikoima Biodellyssä. Loistavia kukkaisvesiä löytyy Dabbalta, joita myydään Biodellyssä sekä Joliessa. Pur Kaupasta löytyy myös hyviä raaka-aineita, joskin verkkokaupan tarjonta näyttää tällä hetkellä vähän suppealta. Tyhjät pullot, purnukat ja rasiat tilaan ruotsalaisesta Organic Makersista. Heiltä löytyy myös hyviä raaka-aineita, mutta ruotsalaiseen tapaan brändättynä ne maksavat hieman enemmän.

Mitäpä teidän kotikosmetiikkatehtaissanne on valmistunut viime aikoina?

Avainsanat: , , ,

Beauty

9 kommenttia artikkeliin “DIY Kirkastava kasvovesi”

 1. Titityy

  Mää oon ihan koukussa tähän laboratoriohommaan 🙂 Aamulla tein kirjasi ohjelela appelsiinilta tuoksuvaa hellävaraisesti kuorivaa puhdistusvoidetta, viime viikolla puolestaan kahvi-suklaa-vartalokuorinnan. Äsken tuossa suunnittelin, mitä kaikkea voisin joulukuussa tehtailla pukin konttiin 🙂 En osaa vielä itse keksiä sekoituksia, joten vinkit toimiviin tuotteisiin ovat erittäin tervetulleita! Kiitos, ku sait hurahtamaan! Nykyään sekä kasvojen- että ihonhoito on hemmottelua ja rentoutumista, ei pakollista meikkien puhdistamista.

  • Mahtavaa kuulla! DIY kosmetiikka voi todellakin koukuttaa pahasti – varsinkin, jos surffailee Aroma Zonen sivuilla, omg niitä valikoimia! Tuotteet on myöskin ihan parhaita lahjaideoita. Sain Balilta lisää inspiraatiota resepteihin, joten jatkoa seuraa 🙂

  • Titityy

   Jes ja hurraa jatkolle! 🙂 Vielä tulin hurraamaan neljän sitruksen vartalovaahdolle, kerrassaan huumaava kokemus! Äsken ensimmäiset nokareeta levitin iholle, suli hetkessä öljyksi, mikä levittyi iholle todella hyvin. Nyt mietinkin jo vanilja-piparminttu-vartalovaahdon tekiemistä. Yksi asia kuiteskin mietityttää, ja olisin suuresti kiitollinen vastauksesta. Nimittäin vaniljaöljy, en löytänyt kaupoista muuta kuin vaniljauutteen, mikä on ruokien maustamiseen tarkoitettu. Vanilja on tässä uutettu alkoholiin.. Sopiikohan tätä missään nimessä käyttää ko. vartalovaahdon valmistuksessa?

   • Mahtavaa, että ihastuit vartalovaahtoihin, ne on huumaavia! Kirjan 2.painokseen laskin hieman eteeristen öljyjen määriä, joten ne eivät tuoksu yhtä vahvasti. Tilaan oman vaniljaöljyni ruotsalaisesta Organic Makeristä. Se on öljyliukoinen CO2 uute, joka on blendattu manteliöljyyn. Alkoholiuutostakin voi käyttää, mutta suosittelen todella lämpimästi tuota Organic Makersin versiota, se on kaiken lisäksi iso pullo, joten kestää pitkään!

  • Titityy

   Kiitos vastauksesta! Tuolla nettikaupassa pyöriskelinkin, toimitusmaksu tuntui isolta. Teen ekan erän tällä uutteella, seuraavaan koitan hankkia ns. paremman 🙂

 2. Jane

  Kiitos, tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Omat kosmetiikkajemmat alkaa tyhjentymään, joten pääsen vihdoin testailemaan kirjasi respetejä 🙂 Rakastan suihkuttaa tuoksuvaa kasvovettä kasvoilleni, mutta onko aamupuhdistuksessa parempi käyttää vanulappua ja laittaa kasvovettä siihen? Näin olen tehnyt tähän asti, koska olen mieltänyt sen puhdistavan paremmin. Mitä mieltä olet?

  • Aamulla kasvovesi on hyvä suihkuttaa vanulappuun, jotta voit pyyhkiä sillä iholta pois hoitotuotteiden rippeet, jotka eivät ole yön aikana imeytyneet sekä mahdollisen ylimääräisen talin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>