Beauty

DIY Kirkastava kasvovesi

Beauty | 9.8.2016 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

diykasvovesi

Historiallinen tilanne: kasvovesifriikin kasvovesivarasto on tyhjä! Horisontissa ei häämötä ainoatakaan juttua, jota varten minun täytyisi kokeilla jotain tiettyä kasvovettä. Tämähän on kerrassaan hykerryttävä tilanne, sillä koko maailman kasvovesimarkkinat odottavat sinne sukeltamista. Tilaukseen lähti eräs pitkään haaveilemani tuote ja harkintalistalla kutkuttaa pari muutakin purnukkaa.

Tilanne on kuitenkin siltä osin akuutti, että suihkautin kasvovedestäni tänään viimeiset pisarat eikä uusi tuote ennätä ajoissa perille. Siispä kurkistin, mikä tilanne kotikosmetiikkalaboratoriossani on. Sieltähän löytyi loisto raaka-aineet kirkastavaan kasvoveteen, johon valikoituivat kosteuttava ja uudistava ruusuvesi, rauhoittava kamomillavesi, ihoon kosteutta sitova glyseriini, kirkastava valkoisen liljan uute sekä säilyvyyttä parantamaan luonnollinen säilöntäaine.

White Lily Kasvovesi

76 ml ruusuvettä

20 ml kamomillavettä

2 ml glyseriiniä

1 ml valkoisen liljan uutetta

1 ml luonnollista säilöntäainetta

Mittaa raaka-aineet puhtailla ja desinfioiduilla mitta-astioilla puhtaaseen 100 ml lasipulloon, sulje korkki ja sekoita huolellisesti. Säilyvyyttä parantavan aineen ansiosta kasvovesi säilyy huoneenlämmössä noin kuusi kuukautta. Käyttämissäni kukkaisvesissä ei ollut säilöntäainetta, jonka vuoksi lisäsin sen erikseen. Kannattaa valmistaa melko pieni määrä kerralla, jolloin tuote myös tulee käytetyksi nopeasti mahdollisimman freesinä.

Raaka-aineiden ja purnukoiden saatavuudesta kysellään paljon. Tilaan itse lähes kaikki raaka-aineet ulkomailta. Suosikkejani ovat englantilainen Aromantic sekä ranskalainen Aroma-Zone. Molemmissa kaupoissa on loistava valikoima ja hinnat edulliset. Suomesta saa hyvin kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä kukkaisvesiä mm. Natural Goods Companysta Laboratoire du Haut-Ségalalta ja Taoasikselta sekä Ekovistalta, jolla on hyvä valikoima Biodellyssä. Loistavia kukkaisvesiä löytyy Dabbalta, joita myydään Biodellyssä sekä Joliessa. Pur Kaupasta löytyy myös hyviä raaka-aineita, joskin verkkokaupan tarjonta näyttää tällä hetkellä vähän suppealta. Tyhjät pullot, purnukat ja rasiat tilaan ruotsalaisesta Organic Makersista. Heiltä löytyy myös hyviä raaka-aineita, mutta ruotsalaiseen tapaan brändättynä ne maksavat hieman enemmän.

Mitäpä teidän kotikosmetiikkatehtaissanne on valmistunut viime aikoina?

Avainsanat: , , ,