Beauty

Cultivator’s – maailman parhaat hiusvärit

Beauty | 20.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0137

Yhteistyössä Miraz

Nyt on luvassa todella mielenkiintoista asiaa kasvivärjäyksestä. Suosittelen tämän jutun lukemista niillekin, jotka eivät ole pitäneet kasvivärjäystä vaihtoehtona omalla kohdallaan.

Intialainen Cultivator on valmistanut yli 30 vuotta 100 % kasvihiusvärejä eri brändeille. Vuosien varrella oman hiusvärimerkin perustaminen on ollut yrityksellä työn alla monta kertaa, mutta vasta viime helmikuussa, yli viisi vuotta jatkuneen tutkimuksen ja testauksen jälkeen, yritys lanseerasi oman merkin alla kulkevat hiusvärit, jotka on suunnattu sekä kuluttajille että ammattikäyttöön. Tällä hetkellä myynnissä ovat kuluttajakoot, mutta ammattikokoja odotetaan jo innolla ja ammattikonsepti onkin kehitteillä. Cultivator’sin värikartta on laajin, mitä olen koskaan kasviväreillä nähnyt ja se tekee sarjasta todella kiehtovan ja monipuolisen. Ruskean, punaisen ja vaalean eri sävyjä on jopa 20 erilaista ja värien peittokyky on aivan omaa luokkaansa muihin kasviväreihin verrattuna. Ekokampaajien (ja muidenkin kampaajien) kannattaa siis seurata sarjan kehittymistä myös ammattipuolelle (jos tämän postauksen jälkeen malttaa enää olla kokeilematta kuluttajapakkauksia!).

cultivators3cultivators2

Minulla on ollut kunnia testata Cultivator’sin hiusvärejä viime keväästä lähtien. Kokemusta aidosta kasvivärjäyksestä itselleni on kertynyt kuusi vuotta, jonka aikana minulla on ollut yksi luottomerkki. Kokemukseni kasvivärjäämisestä ovat pelkästään positiivisia, sillä väri pysyy hiuksissa synteettistä kestoväriä paremmin ja se haalistuu pois erittäin kauniisti kiiltoa menettämättä. Ensimmäisten kasvivärjäyskertojen jälkeen pysyvyys ei välttämättä ole yhtä hyvä ja sävy haalistuu pois asteittain, mutta parhaimmillaan kasviväreillä tulee jopa tyvikasvu ja pysyvyys on samaa luokkaa, kuin kestoväreillä.

Kun testasin ensimmäistä kertaa Cultivators’in värejä, kampaajani sanoi välittömästi, että niissä on todella upea koostumus, joka levittyy hiuksiin paljon tasaisemmin, kuin aiemmin käyttämäni väri. Värimassa on sileää ja helppoa työstää. Itsekin huomasin merkin erinomaisuuden kauniimpana värinä, joka pysyy vielä paremmin, kuin edellinen luottovärini ja itse asiassa vain kauniistuu haalistuessaan.

cultivators5

Kuontaloni on värjätty nyt kolme kertaa Cultivator’sin väreillä sekoittamalla keskenään noin puolet sävyä Henna ja puolet sävyä Auburn Copper. Heti värjäyksen jälkeen hiukset ovat kirkkaat vaaleanoranssit. Hieman liian vaaleat omaan makuuni. Väri kuitenkin jatkaa tekeytymistä, kun hiuksia ei pese kahteen päivään värjäykseen jälkeen. Kahden päivän kuluttua sävy on syventynyt ja ikään kuin alkanut istumaan kauniimmin. Pidän todella paljon nykyisestä sävystä Cultivator’silla, mutta suunnitelmissamme on kampaajani kanssa kokeilla ensi kerralla ruskeaan taittavaa yhdistelmää sekoittamalla todennäköisesti sävyjä Caramel ja Auburn Copper, sillä ajatus astetta ruskeammasta kuontalosta kutkuttelee vaihtelun vuoksi.

cultivators6

Aidoksi kasviväriksi voi kutsua ainoastaan tuotetta, joka on jauhemaisessa muodossa ja sisältää pelkästään jauhettuja aitojen kasvien eri osia, kuten lehtiä tai juuria. Kuvista näkyy, kuinka eri värisävyt ovat erehdyttävästi identtisen näköisiä sekoituskulhossaan – tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää. Yleisimmät kasvivärit ovat hennakasvia ja indigoa. Hennan sävy on punaista ja indigo on puolestaan siniseen taittava viileä sävy, lähes mustaa. Sävyjä säätelemään käytetään usein amlaa, jolla saadaan mm. vähennettyä hennan punaista väriä, sekä vaaleaa cassiaa.

Cultivator’s käyttää lisäksi väreissään matarakasveihin kuuluvaa Rubia Cordifolia -kasvia, jonka väriaineet, kuten alitsariini ja purpuriini, sijaitsevat kasvin juuressa. Kasvilla saa aikaan punaisen, oranssin, vaaleanpunaisen ja punaisenruskean sävyjä. Näiden lisäksi Cultivator’sin väreistä löytyy mm. punajuurta, kurkumaa ja hibiscusta, joilla voidaan säädellä värisävyjä, sekä hoitavia kasveja, kuten aloe veraa ja kamomillaa. Aloe vera tuo väreille lisää hoitavuutta ja miellyttävän koostumuksen.

cultivators

Kasvivärit eivät sisällä lainkaan hapetetta, joten ne eivät vaalenna hiusta. Tämä täytyy huomioida väriä valitessa, eli kannattaa valita suhteellisen lähellä omaa hiusten väriä oleva sävy, sillä oman värin vivahteet toistuvat lopputuloksessa jonkin verran, koska kasviväri ei läpivärjää hiusta. Lopputulokseen vaikuttavat aina edelliset käsittelyt ja hiusten oma väri. Toki hiukset voi halutessaan vaalentaa, kuten omalla kohdallani tehdään, ja tämä onkin ainoa asia synteettisestä kosmetiikasta, jota itse käytän, sillä porkkananpunainen kuontaloni ei olisi muuten mahdollinen. Vaalennusaineet eivät sisällä PPD:tä, eivätkä sen johdannaisia, joten niihin ei liity samanlaista terveydellistä riskiä, kuin synteettisiin hiusväreihin.

cultivators4

Minä olen valtavan innoissani Cultivator’sin väreistä, enkä malta odottaa millaisen värin saan seuraavalla kerralla, kun kokeilemme ruskeampaa sävyä. Cultivator’sin yli 30 vuoden kokemus näkyy värien rikkaissa sävyissä ja niiden kestossa, eikä ihme, että yrityksen kiertäessä maailmaa alan messuilla värit menevät kuin kuumille kiville. Tämä on siis todella jotain, mitä (eko)kampaajat ovat kaivanneet! Kerrottakoon vielä, että yritys viljelee suuren osan käyttämistään kasveista omalla luomutilalla, tuotteilla on parhaat mahdolliset luomusertifikaatit ja värien valmistamisen hiilijalanjälki on pyöreä nolla!

dsc_0135dsc_0132

Muutama käytännön vinkki kotona tehtävään värjäykseen ja huomioita sävyistä:

– Ohjeiden mukaisten vaikutusaikojen pidentäminen ei vaikuta oleellisesti lopputulokseen, joten 30-90 minuutin vaikutusaika on riittävä riippuen värin halutusta intensiivisyydestä.

– Hiuksia ei tarvitse pitää lämpimänä vaikutusaikana ja lämpimän pyyhkeen sijasta riittää, että päähän vetäisee pakkauksessa mukana tulevan suihkumyssyn.

– Väriä ei tule sekoittaa viinietikkaan tai sitruunamehuun, vaan pelkästään lämpimään veteen.

– Metallisten sekoituskulhojen sijasta on suositeltavaa käyttää lasisisia tai muovisia astioita.

– Cultivator’sin kasvivärit peittävät jopa harmaatkin hiukset, mutta tämä voi vaatia 2-3 värikäsittelyä. Kaksivaiheista värjäystä (ensin hennakäsittely ja vasta sitten itse väri) ei suositella.

– Väri syvenee vielä 48 tuntia värikäsittelystä, jonka aikana ei kannata pestä hiuksia.

– Yksi pakkaus sisältää neljä väriannospussia. Yksi pussi riittää lyhyiden hiusten värjäämiseen, puolipitkille kaksi pussia jne.

– Kasviväreillä voi värjätä hiukset, vaikka ne olisi edellisellä kerralla värjätty synteettisellä värillä.

– Deep Chestnut on noussut ruskeista sävyistä nopeasti yhdeksi suosikeista. Se on ruskeista sävyistä viilein.

– Golden Blonde on vaaleista sävyistä ”viilein” nimestään huolimatta.

Cassiasta on helppo aloittaa tutustuminen kasviväreihin. Se tuo korkeintaan ripauksen lämpöä ja toimii oikeastaan hoitokäsittelynä.

Indigo on siniseen taittava ja tumma väri. Sitä voi käyttää sellaisenaan, tai sekoittaa mieleinen sekoitus cassian tai hennan kanssa.

Cultivator’sin kasvivärit ovat esillä myös I Love Me -messuilla Mirazin osastolla, yhdessä mm. Zuiin ja Helixiumin kanssa. Käykää ehdottomasti tutustumassa, jos olette suuntaamassa messuille!

Millaisia kokemuksia teillä on kasviväreistä?

dsc_0124

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

39 kommenttia artikkeliin “Cultivator’s – maailman parhaat hiusvärit”

 1. Piia-Marika

  Tämä tuli kuin taivaasta tilattuna koko postaus! Eilen ensimmäisen kerran kokeilin kasviväriä ja tuo oli Santen Nut Brown. Ei onnistunut minulta värin levitys sitten millään. Ohjeen mukaan tein ja aivan kuin olisi puoli kuivaa multaa koittanut hieroa hiuksiin. Noh, arvaat varmaan missä ne kikkareet olivat. Lattialla ja altaassa. Päässä klönttejä. Tuli tytön kanssa naurettua tovi ja oli pakko pestä pois. Nyt pitäisi metsästää uusi väri joka olisi notkeampi työstää hiuksiin. Toki käsitän että voi olla vaikea saada samaa koostumusta aikaiseksi kuin kemiallisilla väreillä, mutta kukkamultaan pään työntäminenkään ei oikein houkuta. Toinen itseäni askarruttava asia on tuon nesteen säätely. Voiko huoletta laittaa nestettä enemmän kuin ohjeessa mainitaan ja että se ei vaikuttaisi värin pitoon vaan lähinnä tuohon levittyvyyteen? Itseä kiinnostaisi lähinnä tummanvaalean/vaaleanruskean taitto punaiseen niin että se olisi mahdolisimman luonnollisen sävyinen. Ihan porkkana ei itselle sovi vaikka kaunis onkin ja pelkkä ruskea on hiukan valju. Joten tuo Caramelli näyttäisi kokeilun arvoiselta.

 2. Jonna

  Hei Katja,

  Mikä sävyistä lienee lämmin vaaleanruskea? Entä voiko Cultivatorsin jälkeen värjätä tavallisella hapettimellisella värillä jos ei tulos miellytäkään?

  • Light Brown on vaaleanruskea, joka on lämmin. Kasvivärien jälkeen voi värjätä synteettisellä värillä, jossa ei ole mielellään ammoniakkia, sekä alhainen PPD:pitoisuus (2%).

 3. Enni

  Oi nämä kuulostaa todella hyviltä!Olen jo pikään miettinyt kasvivärjäystä.Moni on sanonut että oma värini on kaunis,mitä se onkin,ja ettei kannattaisi lähtä värjäilemään,mutta välillä vain kaipaisi pientä sävytystä sitä piristämään. Esim.Auburn copper voisi olla juuri se mitä kaipaan tähän syksyyn..

 4. Maria

  Kuulostaa ihanalta sarjalta! Täytyy tutustua tarkemmin! Itse värjään ruskeita hiuksiani mustiksi normivärillä – ainut ei-ekoasia kauneusrutiineissani – ja olen kerännyt rohkeutta aloittaa harmaiden peittäminen ja mustan värin ylläpito ekovärein. Kaikissa tsekkaamissani ekosarjoissa musta väri vaatii aina toisen värin laittamista mustan alle ja uskomatonta (kylpyhuoneen) suttaamista ja monen tunnin rupeamaa. Toisaalta taas monen sarjan tummimmat ruskeat ovat olleet turhan vaaleita, joten värisiirtymä ei ole houkutellut.

  • Mitä tummempi synteettinen hiusväri, sitä enemmän siinä on PPD:tä tai sen johdannaisia. Varsinkin tummien värien kohdalla kasvivärjäys on siis suositeltavaa terveydellisistä syistä. Kokeile ihmeessä Cultivator’sin mustaa väriä. Ohjeistuksen mukaan kaksivaiheista värjäystä ei tarvita, mutta harmaiden peittäminen voi vaatia 2-3 värjäyskertaa.

 5. Ulpu

  Tää oli tosi hyvä ja hyödyllinen, kiitos! 🙂 Mä oon jo pidempään miettinyt kasviväriä. Kerran kokeilin Logonan tai Santen väriä eikä mun tukassa näkynyt mitään. 😀 Ajattelin näistä sävyä Chestnut, haluaisin viileän (ei punaista), mutta ei ihan kovin tummaa. Mulla on siis oma väri, normi ruskea, tummuusaste ehkä 7. Päänahka on aika ärtynyt, uskallanko näillä värjätä..?

 6. Sonja

  Kuulostaa lupaavalta! Lakkasin värjäämästä hiuksia enkä ole puoleen vuoteen värjännyt. Ajattelin käydä värjäämässä ekokampaajalla, mutta sitten tulin raskaaksi ja olen ollut vähän kahdenvaiheilla uskallanko värjätä edes kasvivärillä. Mistään ei tunnu löytyvän luotettavaa tietoa. Osaatko sanoa, onko nämä värit turvallisia raskauden aikana vai pitäisikö vain suosiolla odottaa odotus- ja imetysaika 🙂 ?

 7. Päivi

  Voi, ihanalta vaikuttaa. Olen jo vuosikaudet värjännyt pitkät hiukseni kuparinvärisiksi. Joskus vuosia sitten käytin myös hennaa jonkun kerran, mutta värin levittäminen oli niin työlästä. Niinkuin olisi ruohoa ja kepinpalasia yrittänyt hiuksiin hieroa… kananmunan lisääminen notkeutti massaa hieman.

  Sen jälkeen olen vain käyttänyt kemiallisia värejä, milloin miltäkin merkiltä. Mikähän näistä sävyistä passais mulle parhaiten? Käytössä aina merkistä riippumatta 7.43 (7.40), kutosella alkavat ihan liian tummia…

 8. Emilia&Eveliina

  Hei,

  meiltä löytyy jo väri ostettuna mutta ohjeissa ei kerrota, laitetaanko väri kuivaan tukkaan? Kannattaako hiukset pestä juuri ennen värjäystä?

 9. Heiduli

  Hei Katja!
  Luin tämän postauksen ja ostin heti messuilta tuon deep chestnut sävyn ja olin kyllä todella skeptinen aluksi! En ole voinut värjätä koko tukkaa aikoihin kun en halua väriä päänahkaani joka aina kutisee ja ärsyyntyy myrkyistä mitä väreissä on…olenkin hakenut tummaa sävyä tukkaani ottamalla tummia raitoja.
  Noh, iskin sitten sinun suosituksesta värin päähän ja voi että!!!! Täydellinen sävy, hiukset aivan ihanan tuntuiset ja väri pysynyt tosi hyvin vaikka epäilin mahtaako pysyä. Nyt laitoin vielä yhden pussin uudestaan päähän jotta saan kerrostettua väriä hieman kun tosiaan aijemmin en ole kasvivärillä värjännyt tukkaani:) ymmärsinkö nyt varmasti oikein, että nyt voin parin kuukauden välein värjätä turvallisin mielin hiuksiani?:) pakko kysyä sinulta kun sinä jos joku tiedät!:) jos näin on niin aivan mahtavaa!!

 10. Janita

  Hei! Luin juttusi kasviväreistä. Itse olen hennannut jo vuosia hiuksiani. Vuosien saatossa väri on päässyt aika tummaksi… jutussasi mainitsit että vaalennat jollain hiuksiasi. Mitä tuotetta käytät tähän? Itse olen kokeillut askorbiinihappoa, mutta en ole uskaltanut koittaa mitään vaalennusaineita vielä. Lisäksi kampaajani sanoi, että hennattua hiusta on vaikea vaalentaa. Olisiko sinulla vinkkejä tai linkkejä aiheesta hennatun hiuksen vaalennus mahdollisimman luonnollisesti?

  • Kristiina

   Mua kiinnostaisi myös millä vaalennat ja miten usein? Mulla meni myös hennaukset liian tummiksi joten vedin värinpoiston kesällä, siihen päälle kestovärin ja jatkoin tyven hennaamista. Vaatisi kuitenkin vaaleamman pohjan että tulisi tarpeeksi vaalea ja kirkas oranssinpunainen… Tyvi on tällä hetkellä tummempi, värjätty henna-cassia-seoksella (80/20). Mietin pitäiskö vetää vaan silloin tällöin raitoja vaalennusaineella vai miten tämän saisi järkevimmin hoidettua… Hennaseos on mulla aina 3h päässä kun muuten ei tartu joten blondaaminen tuohon alle tekisi värjäämisestä koko päivän homman. :/

   • Käyn kampaajalla, joka vaalentaa tyven jollain kampaamoaineella, ihan perusvaalennusaine siis. Ja sitten värjätään hennalla päälle. Käyn 1,5-2 kk välein 🙂

 11. Anna-Kristiina Nieminen

  Apua! Mä laitoin tota deep walnut väriä ja mun tukka vihertää! Käytän luonnonkosmetiikkaa eikä tukassa ole kemikaalivärejä. Pohjalla Santen chestnut brown. Eikö tähän päälle voi nyt laittaa jonkun punertavan?

 12. Nina

  Hei, voisitko suositella Helsingistä kampaajaa, joka käyttäisi cultivatorsin sävyjä hiusten värjäykseen?
  Olisin kovasti kiinnostunut kokeilemaan mahongin sävyä hiuksiini, kun vaikuttavat todella hyviltä kasviväreiltä.
  Terkuin Nina

 13. Susanna

  On ihana tuote, tuo oikeasti väriä hiuksiin, helppo levittää. Itse olen käyttänyt väriä chesnut, minun hiuksiin tulee aavistuksen punertava ruskea tällä, mutta kaunis sävy. Muitakin kasvivärejä testanneena ajattelin jo että vissiin vaihtoehdot sitten on kemialliset värit tai oma maantien harmaa väri, mutta onneksi löysin cultivators värit, enää ei tarvii ikinä myrkkyjä päähän pistää!

 14. Saija

  Hei Katja! Eksyin näille loistaville sivuillesi ja tähän postaukseen kun etsin tietoa hiusväristä nimeltä Cultivators. Olen pari vuotta värjännyt hiukset itse pelkillä luonnonmukaisilla kasviväreillä, nyt eilisen kokeilun myötä löysin tuotteen josta ihan heti tuli suosikkini! Väri on `mahongany´, ja sain juuri haluavani sävyn, tummanpunaisen, jossa rusehtavaa joukossa, tykkään!!!! Koostumus oli todellakin parempi kuin monilla muilla merkeillä. Annoin seoksen olla hiuksissa 2 tuntia. ihana kiilto ja ryhdikäs tunne aika ohuissa hiuksissani. Tarinani on se tavallisin: kampaamovärit alkoivat kutittaa pääänahkaani. Värjäämiskierre oli valtava, neljän viikon välein oli käytävä värillä koska juurikasvu näkyi heti ohimoilla, (myös harmaat, sillä olen yli viisikymppinen). Ensimmäisen ekokampaajakäynnin jälkeen sain kipinän kasvivärjäämiseen, ja päätin hoitaa sen itse. Eräs tuttuni jo oli siirtynyt hennaan. Enkä ole tätä tietä katunut. Hiukseni ovat sata kertaa paremmassa kunnossa kuin synyteettivärikierteen aikana. Olen huomannut sen itse ja myöskin muut ovat panneet merkille. Vielä kun löytäisin puolipitkille hiuksilleni kivan, modernin hiusmallin, ei liian lyhyttä, niin olisin niin kiitollinen. Nyt malli on vähän niskasta lyhempi ja sivuista pitempi, pätkitty malli. Niinpä haluaisin että sinä Katja joskus voisit postata aiheesta jutun: nuorentavat hiustyylit! Olen kosmetiikkajutuissa siirtynyt ekolinjalle ja myös kiinnostaa kokemukset luonnonmukaisista hiustenhoitotuotteista. Niistä en ole vielä löytänyt vankkumatonta suosikkiani. Terveisin uusi seuraajasi.

 15. Terttu

  Sain kauhean allergisen reaktion kun kokeilin Cultivator hiusväriä .Oireet alkoivat 2 pv hiusvärin laittamisen jälkeen herättyäni kasvot ja luomet turvonneet ja kasvoilla punoitus ja kihelmöinti .En ikinä enää laita kyseistä väriä ja vielä 2 viikon jälkeen kutisteee kaula ja ohimot .

 16. jenni

  Hei. Minulla oli vaaleaksi värjätyt hiukset ennen kuin värjäsin hiukseni hennalla. Värjäys onnistui tosi hyvin ja sain ihanat oranssin-punaiset hiukset. Nyt olen hieman jo kyllästynyt väriin ja ajattelin vaihtaa väriä tummempaan, esim. cultivatorsin deep chestnut väriin. Onnistuukohan värjäys noinkin tummaksi? Kuultaako oranssi-pun. väri läpi? Vihreäksi väri tuskin menee..

 17. Venny

  Olisi mielenkiintoista kokeilla, mutta en taida yksin uskaltaa. Minulla on vyötärölle asti ulottuvat paksut, karkeat ja luonnonkiharat hiukset. Väri ollut luonnostaan punainen, nyt vanhana tyvikasvu täysin harmaa. Olen kampaajalla värjäyttänyt hiuksiani punaiseksi. Epäilyttää tuo värin käyttäytyminen harmaassa hiuksessa ja kun on muissa pituuksissa punainen. Väri ei tule olemaan tasainen….

 18. Merja

  Tuoreena kemikaaliallergisena etsin näitä kasvivärejä ja eksyin sivuillesi.
  Kasviväreistä ei ole okemuksia ja nyt päätin kokeilla Cultivatorsia. Oma tukka on tumman ruskea/musta ja nyt kyllä sykähdytti kovasti tuo Indigo 🙂 Millanen lopputulos siitä voisi tulla jos tämän tumman päälle heittää suoriltaan Indigon?

 19. Mari

  Hei,

  olen värjännyt Cultivator’s wine red-sävyllä kaksi kertaa ja aika vaalealta näyttää harmaa juurikasvuni edelleen.
  Täytyy sinnikkäästi jatkaa 🙂
  Käytätkö värjäyksen jälkeen hoitoainetta?

 20. ame

  Värjäsin eilen hiukseni cultivators deep chestnutilla. Oma tukkani on vuosikaudet kemikaaleilla värjätty, nyt tummanruskea jossa 5cm vaalea juurikasvu. Pesin hiukset syväpuhdistavalla shampoolla ja kuivasin (katsoin että ohjeissa luki wash and dry…). Olen joskus 20 vuotta sitten värjännyt hennalla punaiseksi. Laitoin nyt värin ensin juurikasvuun tunniksi ja sitten vielä koko tukkaan 20 minuutiksi. Käsittelyn jälkeen juurikasvu oli vaalean vihreä, mutta jotain sellaista oli odottanutkin, ja väri oli ihan hieno (olen käyttänyt viime aikoina tukkaan mm. sinistä spräytä). Nyt aamulla väri on tummunut ja muuttunut tosi kauniin viileän ruskeaksi. Olen tässä surffannut ja lukenut että näin käy, väri tummuu ja muuttuu seuraavina päivinä. Olen positiivisesti yllättynyt. Juurikasvuni oli tosi vaalea, kenties harmaakin ja nyt se näyttää peittyvän tosi kivasti. Suosittelen! ps. en ymmmärrä hälyä hajusta, mössö haisee ihan samalle kuin vahva kamomillatee, jota juon paljon….:D

 21. Johanna

  Olen värjännyt nyt parisen kertaa Macurthin punaisella hennalla ja värini on nyt aika oranssinen, kuitenkin vaaleampi kuin kuvissasi. Haluaisin näistä enemmän amber-sävyiset, joten auttaisiko tuon light brownin lätkäiseminen päälle?

 22. Ada

  Hei!
  Osaatko sanoa kuinka tumman ruskeita walnut ja chestnut sävyt ovat? Onko walnut esimerkiksi selkeästi vaaleampi? Itselläni hakusessa luonnollinen ja puhdas ruskean sävy joka ei olisi liian tumma. Kiitos jo etukäteen 🙂

 23. Sara

  Hei, löysin tämän kirjoituksen sen jälkeen kum kävin ihastelemassa ruohonjuuressa cultivators värejä. Yritin löytää värikartasta mahdollisimman lähellä omaa väriäni olevaa, ns maantienharmaa /dark blonde sävyä. Kaikki vaaleat sävyt ainakin kartassa olivat hyvin punertavia. Onko mahdollista esimerkiksi ostaa walnut sävyä ja blondia ja sekoittaa niitä keskenään? Molemmat siis cultivatorsia. Kokeilin blondea itse, vaikka sävy oli makuuni liian punertava, tuli hiuksistani ihanan paksut ja ravitun oloiset, jatkoon!

 24. Kirsi-Marja Kuikka

  Hei Katja.
  Voitko vastata maililla.
  Olen katso vähän huono etsimään tietoja näiltä sivuilta. Kiitoksia.

  Olisin vain kysynyt että mistä näitä värejä voi hankkia?

 25. Camilla

  Apua jos saisin..?! Olen käyttänyt parisen vuotta mahognya ( 2 pussia), johon sekoittanut chestnutia (1 pussi). Nyt aattelin vaihteen vuoksi kokeilla olla ruskeapää ja pistin pelkkää chestnutia. Ja nyt sinertää Auttaisko jos laitan päälle pelkkää mahognya, vai pitäisikö sekoittaa 1 + 1 pussi kumpaakin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>