Kaupallinen yhteistyö: Cultivator’s, postaus sisältää alekoodin
Tiesittekö, että toissapäivänä oli kevätpäiväntasaus? Se on luonnonrytmeihin ja vuodenaikoihin perustuva uusi vuosi, eli sitä voisi kutsua kaikista autenttisimmaksi uudeksi vuodeksi. Täydellinen ajoitus tyylipäivitykselle.
En keksi mitään osuvampaa aloitusta tälle postaukselle, sillä kirjoitan tätä kevätpäiväntasauksena tilanteessa, jossa ollaan uuden äärellä kaikin mahdollisin tavoin ja postauksen teemakin käsittelee tyylipäivitystä. Nyt ollaan voimakkaiden sisäisten uudistuksien äärellä ja se saa heijastua myös ulos.
Meikkitaitelija Katie Jane Hughes on ollut idolini pitkään. Katie on aivan mahtava nainen, enkä voi lakata päivittelemästä miten hän voikin olla yhtä aikaa niin cool, ihana, kaunis, hauska, voimauttava ja autenttinen! Katiella on lisäksi aivan upean värinen tukka. Olen jo pitkään halunnut jäljitellä hänen hiustenväriään, mutta luonnollisin keinoin. Vaikka Katie onkin super inspiroiva, tuotevinkkejä häneltä ei omaan käyttööni heru, sillä luonnonkosmetiikkaa nainen käyttää aniharvoin.
Olen luottanut vuosia ekokampaajan palveluihin kasvivärjäyksessä, mutta Lontooseen muutettuani asia hankaloitui, sillä miljoonakaupungista on yllättäen todella vaikeaa löytää aitoa ekokampaajaa. Siispä tartuin viime vuoden lopussa värisutiin ja pistin kotikampaamon pystyyn. Lopputuloksen ja vinkkini löydät tästä postauksesta.
Tällä kertaa kotivärjäykseen täytyi ryhtyä hieman toisenlaisen pakon edessä, sillä juuri nyt ei ole mahdollista lähteä kampaajalle. Jaoin pari päivää sitten instastooreissani tämänkertaisen kotivärjäyskokemuksen, joka onnistui aivan täydellisesti! Tuo kyseinen stooripläjäys löytyy Cultivatorsin Instagramin kohokohdista, kiinnostuneille tiedoksi.
Olen todella yllättynyt, miten helppoa kasvivärjäys voi olla jopa niin pitkään ja paksuun tukkaan kuin minulla. Aiemmat kotivärjäyskokemukseni ajoittuvat aikaan, jolloin minulla oli lyhyet hiukset. Olen täysin vakuuttunut, että tämä helppous on Cultivatorsin värien koostumuksen ansiota. Värimassa on niin kuohkeaa ja hyvin levittyvää, että se levittyy hiuksiin erittäin helposti ja tasaisesti.
Koitin siis tällä kertaa jäljitellä Katie Janen kirkasta ja intensiivistä, aavistuksen viileää punaista väriä. Tiedostan, että kylmien sävyjen luominen on hyvin haastavaa kasviväreillä, mutta lisää kirkkautta oli kuitenkin tavoitteena saada aiempaan väriin verrattuna. Oma pohjani on melko tumma, joten yhtä sähäkkää sävyä en saa kuin vuosia sitten hiusteni ollessa vielä lyhyet, jolloin tyvikasvu myöskin blondattiin usein ennen kasviväriä.
Vinkkejä värjäykseen kasvivärjäys-Facebook ryhmästä
Valitsin väreiksi sävyt Burgundy ja Red, joita sekoitin suhteessa 1:1. Konsultoin värin valinnassa sarjan maahantuojaa, mutta nyt tulee timanttinen vinkki kaikille kasvivärjäyksestä kiinnostuneille: Cultivatorsilla on Facebook-ryhmä, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa, vinkkejä ja inspiraatiota kasvivärjäyksestä. Ryhmää ylläpitävät ekokampaamo Eko Atelierin omistaja Mari Savolainen sekä Cultivatorsin maahantuoja. Ryhmässä voi jakaa tietoa omista värjäyslopputuloksista, kysellä vinkkejä ja keskustella aiheesta. Ja huippua on se, että siellä on mahdollisuus saada vastauksia kysymyksiin suoraan koulutetulta ekokampaajalta, joka on kasvivärjäyksen ammattilainen. Ryhmään voi liittyä tästä.
Olen käyttänyt aiemmin Cultivatorsin väreistä pääsääntöisesti sävyä Henna sekä muutamia eri ruskean sävyjä, kuten tässä parin vuoden takaisessa syksyisessä värissä, jolloin hain hiuksiin selkeästi ruskeampaa vivahdetta. Nyt tavoitteena oli saada selkeä muutos edelliseen punaiseen: intensiivisempi ja kirkkaampi sävy, joka olisi mahdollisuuksien mukaan viileämpi kuin aiemmin.
Burgundy sisältää henna-kasvia, joka saa aikaan lämpimän punaisen sävyn. Lisäksi Burgundyssa on hibiskusta ja punajuurta, jotka puolestaan tuovat sävyyn viileyttä. Red-sävyn valitsin sen vuoksi ettei se sisällä lainkaan hennaa, vaan ayurvedassa paljon käytettyä manjishta-kasvia, punajuurta sekä muutamia muita yrttejä, jotka syventävät sävyä. Cultivators on halunnut luoda myös punaisen värin täysin ilman hennaa, jonka sävy olisi viileämpi.
Täysin automaattisesti väristä ei viileää tule Redilläkään, sillä kasvivärit käyttäytyvät hyvin eri tavalla kuin synteettiset väripigmentit. Manjisthalla saa viileän, luumun ja kirsikan sävyjä muistuttavia vivahteita pH:lta neutraalissa ympäristössä. Happamammassa ympäristössä väristä tulee puolestaan kuparinen ja lämmin. Manjistha tuo houksiin lisäksi runsaasti kiiltoa.
Näiden värien kombolla väristä syntyi todella kaunis: sain lisää kaipaamaani intensiivisyyttä ja kirkkautta. Värissä on upea kiilto ja sävyjen vivahteet vaihtelevat kauniisti eri valossa. Väri on selkeästi viileämpi kuin aiemmin, mutta ei kuitenkaan kylmä. Olen super tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että väristä tuli vaivattomasti niin tasainen!
Tärkeimmät neljä vinkkiäni kotivärjääjille:
1. Levitä väri hiusvärisudilla. Omani on ihan tavaratalon kemppariosastolta ostettu ja se on vähän turhan kapea, mutta ajaa asiansa.
2. Sekoita massasta tarpeeksi löysä. Cultivatorsin hiusväripakkaus sisältää neljä pussia väriä. Sekoita massa pussi kerrallaan, eli tyhjennä yhden pussin sisältö kulhoon, lisää vettä ja sekoita, sitten toinen pussi jne. Massa kannattaa olla mieluummin vähän liian löysää kuin liian paksua, muuten se ei välttämättä levity tasaisesti ja saattaa kuivahtaa ja irrota vaikutusaikana tyvestä.
3. Käytä väriä reilusti. Jos hiukset ovat pitkät, niin sudin lisäksi kannattaa myös puristella ja hieroa värimassaa hiusten pituuksiin käsin. Itse noudatan ”kerta kiellon päälle” periaatetta värin määrän kanssa ja käytän sitä todellakin runsaasti, koska näin pitkällä ja paksulla hiuskuontalolla on kotioloissa kuitenkin hitusen haastavaa varmustaa, että väriä on varmasti joka puolella.
4. Pese hiukset värin huuhtelun jälkeen shampoolla ja hoitoaineella, mutta älä pese tämän jälkeen hiuksia vähintään 48 tuntiin, sillä väri jatkaa vielä tekeytymistään.
Cultivatorsin värit ovat riittoisia, varsinkin, kun massasta ei sekoita liian paksua. Sekoitin tällä kertaa väriä kaksi pakettia, eli yhteensä kahdeksan pussia, mutta väriä jäi reippaasti yli. Veikkaan, että seitsemän pussia olisi riittänyt mainiosti.
Kolme luottohiustyyliäni
Pitkät hiukseni antaisivat mahdollisuuksia vaikka minkälaisiin kampausvirityksiin – jos vaan osaisi. Olen taatusti universumin tumpeloin henkilö, mitä tulee kampausten tekemiseen. Minulla nähdäänkin usein tasan kolme erilaista hiustyyliä:
Hiukset auki
Pidän hiuksia auki korkeintaan kaksi päivää niiden pesemisen jälkeen – tämän jälkeen ne alkavat näyttämään selittämättömällä tavalla räjähtäneeltä, eikä tilanteeseen auta mikään muu kuin vetää hiukset kiinni. Joskus annan hiusteni kuivua luonnollisesti, jolloin niihin muodostuu loivia laineila curly girl -tyyliin. Useimmiten kuitenkin föönaan hiukset suoraksi ja tämän koen ehdottomasti olevan ominta minua, paitsi mökkioloissa ja kuumassa kesäilmassa – tällöin surffitukkamainen huolettomuus tuntuukin luonnollisemmalta.
En yleensä käytä mitään muotoilutuotteita föönamisen yhteydessä, sillä luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteet ja kasvivärit pitävät hiukseni niin hyvässä kunnossa, että föönauksen jälkeen ne laskeutuvat kauniisti ja kiilto tulee esiin hyvin. Hiuksiani ei ole leikattu viime elokuun jälkeen – kunhan tässä tilanne rauhoittuu, niin suuntaan kampaajan tuoliin saksimaan kuivat latvat pois. (Tämä ihan vain disclaimerina, jos joku kiinnittää huomiota latvojen kuntoon.)
Sliikki ponnari
Sliikki ponnari on kenties lempihiustyylini. Bongasin Katie Janen Instasta nerokkaan hiusharjan, jolla tiukka ponnari onnistuu aivan täydellisesti ja kaikki suortuvat saa kammettua ylös aivan päätä myöten. Viimeistelen sojottavat vauvahaituvat suihkuttamalla niihin hiuslakkaa ja kampaamalla koko pään läpi tiheällä kammalla tai tällä nerokkaalla hiusharjalla. Lisäksi käyn ponnarin läpi suoristusraudalla, jotta saan siitä todella sileän ja suoran. Tämä tyyli on mielestäni aina tyylikäs ja lisäksi käytännöllinen.
Tiukka nuttura
Kun on bad hair day, en ole jaksanut pestä hiuksiani tai kun en jaksa tarttua suoritusrautaan tai tehdä hiuksille mitään, kietaisen ne nutturalle. Ns. suttunutturaa ei minun päässäni nähdä koskaan. Niin ihanan huolettomalta kuin se tuntuu kaikilla muilla näyttävänkin, minut se saa näyttämään lähinnä röllipeikolta. Eli kampaan myös nutturasta aina tiukan. Yleensä kiedon sen ympärille huivin, mutta viime aikoina olen alkanut käyttämään hiusneulaa, jonka työnnän nutturan läpi ja se pitää sen kasassa.
Kuten varmaan huomasittekin, kaikkia luottohiustyylejäni yhdistää se, ettei yksikään hiuskarva sojota hallitsemattomasti mihinkään, vaan jokainen karva on ojennuksessa. Vaikka en olekaan kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teorian mukaan metalli-elementti, niin tämä huoliteltu lookki on minussa kyllä ehtaa metallia. Vaikka kyseessä olisi kotikalsaripäivä, ovat hiukseni ojennuksessa eikä se vaadi minulta mitään ponnisteluja. Näin on ollut kohdallani aina, pikkutytöstä saakka.
Millaisia teidän luottohiustyylit ovat? Oletteko enemmän suttunuttura-tyyppiä vai ovatko karvat ojennuksessa? Entäs mitkä ovat teidän suosikkivärejä Cultivatorsin valikoimasta?
Cultivator’s hiusvärejä myyvät mm. House of Organic, Ruohonjuuri, Sokos ja Prisma sekä useat luonnonkosmetiikkaan erikoistuneet verkkokaupat.
Alekoodi
Saat koodilla CULTIVATORS15 kaikista Cultivatorsin hiusväreistä 15 % alennuksen House of Organicin verkkokaupasta. Tarjous on voimassa toistaiseksi.
Kuvat Richard Isaac
Kuvien huulipunat Zuii, vaalea sävy Petal ja oranssi Paris
Paita ja housut Tauko Design, paita on kuvauslainassa, housut saatu