Beauty

Balilainen puhdistusrituaali ja muita ihanuuksia

Beauty | 11.6.2016 | Katja Kokko

bali1

Pyykkikone pyörittää vielä viimeisiä Sisilian pyykkejä, mutta Balilta kantautuu jo melko kovaäänistä huhuilua. Viikon päästä tähän aikaan makaan todennäköisesti villamme terassilla tuijottamassa maailmankaikkeuden upeinta tähtitaivasta. Huomenna hyppäämme perheen nelijalkaisen kanssa Keski-Suomeen menevään aamujunaan. Kissaherra pääsee kesähotelliin lempipaikkaansa, jossa hän saa nukkua yönsä parvekkeella tai saunassa, vahdata jäniksiä pihalla ja ottaa päivätorkkuja nurmikolla.

Minulla on edessä minuuttiaikataululla varustettu viikko, joten olen alkanut jo hyvissä ajoin miettiä, mitä reissuun pitää pakata mukaan. Sisiliassa minulla oli mukana Kypriksen Cleanser Concentrate, joka on nimensä mukaisesti puhdistustiiviste. Helmenpään kokoinen nokare riittää puhdistamaan koko kasvot. Koostumukseltaan putsari muistuttaa kevyttä kosteusvoidetta ja se poistaa tehokkaasti silmämeikin ja meikkivoiteen. Tämä putsari on erityisen hyvä mm. herkälle iholle, POD:lle ja rosacealle.

Minä olen kuitenkin niin vannoutunut öljypuhdistuksen käyttäjä, että jäin kaipaamaan sitä Sisiliassa. Kokeilin eilen CÎMEn puhdistusöljyä yhdessä Kypriksen Cleanser Concentraten ja Ekovistan kurkuma konjac-sienen kanssa ja koin todellisen rakastumisen tähän yhdistelmään!

CÎMEn puhdistusöljy on aivan ihana ja mitä enemmän olen sitä käyttänyt, sitä enemmän siihen tykästyn. Öljy on hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille. Pelkällä lämpimällä vedellä huuhtelukin riittää poistamaan sen, jolloin iho jää erittäin pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi, mutta mielestäni parhaan lopputuloksen sillä saa yhdessä konjac-sienen kanssa. Ekovistan uudet konjac-sienet ovat ihania, sillä valittavana on muutama erilaisin yrtein höystetty sieni. Itse inhoan kaikissa konjac-sienissä olevaa narua, joka mielestäni rumentaa koko sienen ja tuntuu muutenkin ällöttävältä, joten napsaisin sen omasta sienestäni pois.

Kun CÎMEn puhdistusöljyyn yhdistää Kypriksen puhdistustiivisteen ja vielä konjac-sienen, täyttää puhdistusrituaali allekirjoittaneen korkeat vaatimukset: öljy poistaa täydellisesti meikin ja tunkeutuu ihohuokosiin liouttaen niistä epäpuhtauksia ja talia tuoden ne ihon pintaan. Puhdistustiiviste nappaa öljyn matkaansa ja kuljettaa iholle ravitsevia aineita samalla, kun koko komeus huuhtoutuu pois iholta konjac-sienen kanssa, joka puolestaan syväpuhdistaa huokoset ja kuorii kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti. Kaiken lisäksi tämä kolmikko mahtuu pieneen tilaan, joten balilainen puhdistusrituaalini on tässä!

Ostin Sisiliasta uudet bikinit italialaiselta Twinsetiltä, ne ovat todella kauniit, mutta eivät meinaa pysyä päällä uidessa (minähän sanoin, että auringonotto- ja uintibikinit täytyy olla erikseen). Taidan jättää A.P.C:n nahkalaukkuni kokonaan kotiin ja ottaa matkaan vain Sisiliasta ostamani olkikassin. Olkihattu on Proloquesta ja minusta se näyttää aivan Balihatulta. Kuvittelen itseni polkemassa pyörällä pitkin riisipellon laitaa hattu päässä. (Todennäköisempää kuitenkin on, että huristelen mopedilla, sillä ensimmäinen tehtäväni perille päästyämme on opetella ajamaan mopolla.)

Tarkkanäköisimmät saattavat bongasta kuvasta myös puisessa rasiassa olevan huulipunan. Tästä merkistä on luvassa bloggaus Balilta, mutta sen verran voin paljastaa, että reissukosmetiikastani löytyy pari muutakin puista purnukkaa.

Tänään tein vähän syntiä ja ostin Zarasta kaksi hippihuitulaa: puuvillaisen pitsitopin sekä pellavaisen pitkähihaisen. Normaalisti kartan kyseistä riistopuljua, mutta tarvitsin Balille vielä pari huitulaa. Parhaimpia vaatteitani en kuitenkaan halua uhrata kostean ilman, aurinkovoiteen ja hien muodostamalle smägmälle, joten Zara sai paikata tilanteen. Olen kuitenkin iloinen, että löysin sentään aitoja materiaaleja polyesterihirvitysten sijasta.

Nyt iltalukemiseksi Lonely Planetin Bali-opas ja aamulla nokka kohti Keski-Suomea!

Mitä kesäsuunnitelmia teillä muuten on?

Muistutan vielä, että saat PUR verkkokaupan koko valikoimasta -20 % alennuksen vielä huomiseen saakka koodilla KOKKO20 ja senkin jälkeen -10 % koodilla KOKKO10 kesäkuun loppuun saakka. Huomenna on lisäksi viimeinen mahdollisuus osallistua Kypris-arvontaan, jossa palkintona Prismatic Array, luksusöljyseerumi kasvoille, arvoltaan 170 €.

bali

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,