Beauty

Loppukesän TOP 5 ja alennuskoodi Naturelleen

Beauty | 26.8.2015 | Katja Kokko

DSC_0049 1

Naturelle hemmottelee blogini lukijoita -10 % alennuksella koko valikoimastaan (May Lindstromin tuotteita lukuun ottamatta) 15.9.2015 saakka. Alennuksen saa koodilla KATJA10.

Kokosin inspiraatioksi TOP 5 -listan tuotteista, joilla suosittelen hellimään ihoa nyt loppukesän helteiden jälkeen ja valmistautumaan alkusyksyyn.

Loppukesästä iho tarvitsee runsaasti antioksidantteja sekä elvyttäviä ja kirkastavia raaka-aineita reilun kosteutuksen lisäksi. Iholle tärkeitä omega-rasvahappoja sisältävä kasviöljyseos on lisäksi ehdoton tuote silottamaan ja pehmittämään ryppyjä. Hanki siis hyvä kasvovesi, seerumi sekä ihoöljy.

Loppukesästä iho voi olla hieman tukkeutunut, jonka vuoksi kiinnittäisin erityistä huomioita puhdistusrutiineihin ja suosittelen öljypuhdistuksen ohelle 2-3 kertaa viikossa hellävaraisesti kuorivaa puhdistusvoidetta sen lisäksi, että putsarin kanssa on käytössä musliiniliina. Puhdistusrutiinien merkitystä ihon kunnolle ei voi vähätellä!

Kokosin listan kasvovedet, seerumit ja öljyt eri ihotyyppejä ajatellen: rasvoittuvalle ja tukkeutuneelle iholle sekä normaalille, kuivalle ja herkälle iholle.

DSC_0032

1) Tata Harper Nourishing Oil Cleanser + Neal’s Yard Remedies musliiniliina

Tatan öljyputsari on edelleen paras koskaan kokeilemani ja lisäksi todella riittoisa. Se huuhtoutuu iholta pois vedellä, mutta suosittelen silti lisäksi vielä musliiniliinaa, jos kärsit mustapäistä, tukkeumista ja laajentuneista ihohuokosista. Musliiniliina puhdistaa tehokkaasti meikin, epäpuhtaudet sekä putsarin huokosten pohjia myöten, antaa iholle hellävaraisen kuorinnan ja hieman pidemmällä aikavälillä saa mustapäät vähenemään. Levitä putsari aina kuivalle iholle, äläkä unohda kaulan ihoa!

2) Tata Harper Regenerating Cleanser

Suosittelen puhdistuksen täydentämistä hellävaraisesti kuorivalla voiteella 2-3 viikossa. Tähän Tatan uudistava puhdistusvoide on paras ja se sopii täydellisesti kaksoispuhdistukseen öljyputsarin kanssa. Saatavilla on kaksi pakkauskokoa ja pienempi koko onkin juuri sopiva harvempaan käyttöön. Kuorivaa puhdistusvoidetta voi käyttää myös yksinäänkin normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

Kun teet kaksoispuhdistuksen, älä huuhdo öljyä välissä pois, vaan hiero kuoriva puhdistusvoide öljyn päälle, kasvoille ja kaulalle. Huuhdo lopuksi kasvot vedellä ja halutessasi voit vielä pyyhkiä esimerkiksi nenänpielet musliiniliinalla. Tehokkaammat hedelmähappokuorinnat säästetään sitten viikottaiseen tehohoitoon tai ihotyypistä ja ihon tarpeista riippuen harvempaan käyttöön.

DSC_1053

3) Suki Clarifying Toner tai Suki Strengthening Toner

Sukin kasvovedet ovat enemmän kuin kasvovesiä! Ne ovat kuin hoitonestetiivisteitä ja pisteenä iin päälle käyttömukavuus on maksimoitu täydellisesti toimivalla sumuttimella. Rasvaiselle, tukkeutuneelle, sekaiholle, aknelle ja rosacealle suosittelen puhdistavan kasvoveden ja kuivalle, herkälle, couperosalle, ikääntyvälle ja samealle iholle vahvistavan kasvoveden, joista jälkimmäinen on tällä hetkellä myös oma valintani. Suihkuta kasvovettä reilusti kasvoille ja kaulalle. Aamuisin ihoa ei tarvitse puhdistaa puhdistusaineella, vaan riittää, että pyyhit kasvot ja kaulan kasvovedellä kostutetulla pumpulilla.

DSC_1070

4) Suki Purifying Serum tai Suki Bio C 10 % Serum

Sukin seerumit ovat yhtä huippuja kuin kasvovedet. Ei liene iho-ongelmaa, johon ne eivät purisi. Seerumi on erittäin tiivistettyä ja se humpsahtaa ihoon hetkessä. Koostumusta ei siis ole muokattu niin, että se jättäisi iholle juurikaan mitään tunnetta, jonka vuoksi moni lotraa seerumia liikaa. Se ei ole tarkoitus. Pieni määrä riittää, seerumi lämmitetään käsien välissä ja imeytetään sitten ihoon hieromalla. Suosittelen C-vitamiinipommia kesän jälkeen kaikille muille ihotyypeille, paitsi rasvaiselle, tukkeutuneelle, rosacalle ja aknelle, joille puhdistava seerumi on parempi valinta.

5) Suki Balancing Oil tai Tata Harper Replenishing Nutrient Complex 

Jos et vielä käytä ihoöljyä, nyt on korkea aika, sillä laadukas öljycocktail on yksi ihonhoidon kulmakivistä ja sisältää ne tärkeimmät rakennusaineet ja vaikutukset iholle. Sukin tasapainottava öljy sopii rasvaiselle ja tukkeutuneelle iholle sekä rosacealle ja aknelle. Tatan öljycocktail puolestaan aivan kaikille ihotyypeille edellä mainitut mukaan lukien. Tatan öljystä suosittelen reilumpaa kokoa, joka on pakattu pipettipulloon roll-onin sijasta. Hiero öljyä aamuin illoin kasvoille ja kaulalle: aamuisin kasvoveden ja seerumin jälkeen pari tippaa ja iltaisin reilummin, kasvot saavat jopa kiiltää öljystä. Hieronta auttaa imeyttämään öljyn sisältämät tärkeät ravinteet ihoon kunnolla.

DSC_0062

ja bonuksena Cheap & Chic -vinkki: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm + Rehydrating Rose Facial Polish

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sijoittaa Tatan puhdistukseen eikä ihoöljyyn, suosittelen Neal’s Yardin Wild Rose Beauty Balmia sekä  ruusukuorintaa. Tällä kaksikolla hoitelet puhdistuksen, puhdistuksen täydentämisen sekä ihoöljyn.

Wild Rose Beauty Balm on huikean määrän villiruusunmarjaöljyä sisältävä monitoimituote. Ruusunmarjaöljy on siis inci-luettelossa ensimmäisenä, eli sitä on käytetty tuotteessa kaikista eniten. Balmi on täydellinen puhdistustuote ja pakkauksessa tulee mukana musliiniliina, joten et joudu ostamaan sitä erikseen. Levitä puhdistuksessa balmi aina kuivalle iholle (kasvoille ja kaulalle), kastele musliiniliina lämpimään veteen ja pyyhi öljy pois iholta. Huuhtele liina ja pyyhi kasvot vielä kertaalleen.

Ruusukuorinnalla voit puolestaan täydentää puhdistusta 2-3 kertaa viikossa. Voit kokeilla tälläkin kombolla kaksoispuhdistusta. Lisäksi Wild Rose Beauty Balm toimii ihoöljynä sekä täydellisenä ihoa kirkastavana ja elvyttäväna tehohoitona sekä anti-age tuotteena näin kesän jälkeen. Se tasoittaa myös arpia, josta itselläni on erittäin loistavat omakohtaiset kokemukset erään leikkausarpeni hoidossa.

Nautinnollisia ja hemmottelevia kauneudenhoitohetkiä!

DSC_0047

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,