Body & Mind

Yin Your Skin® – yinjoogaa ja kauneusmeditaatiota

Body & Mind | 28.6.2017 | Katja Kokko

Olen haudutellut mielessäni vuoden päivät konseptia, jossa voisin yhdistää ihonhoidon ja joogan. Ihonhoito nähdään aivan liian usein  pelkästään ulkoisena hoitona. Oma näkemykseni menee puolestaan jatkuvasti toiseen suuntaan ja yhä syvemmälle. Ihonhoito tapahtuu kaikilla tasoilla. Se rakentuu laadukkaista ihonhoitotuotteista, jotka on valittu oikein omalle ihotyypille, kosmetologin tekemistä hoitolahoidoista, kotona tapahtuvasta hoidosta, omalle kehotyypille sopivasta ruokavaliosta, monipuolisesta liikunnasta, energian vapaasta kiertämisestä kehosta, hermoston rentouttamisesta, hyvästä yöunesta, ilosta, onnellisuudesta ja sisäisestä rauhasta itsensä kanssa. Kaunis iho on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä. Iholla olevat ongelmat kertovat, että jossain on epätasapaino.

Väitän, että tässä ei ole mitään uutta. Jokainen meistä on kuullut nämä sanat. Mutta kuinka monella tämä kaikki toteutuu omassa elämässä? Se onkin sitten toinen juttu. Suosittelen lukemaan aiheesta tämän postauksen, jonka kirjoitin Luonnonkosmetiikka-messuilla pitämäni Ihonhoitoa pintaa syvemmältä -luennon pohjalta.

Muutama viikko sitten konseptin palaset loksahtivat kohdalleen, kaikki kirkastui mielessäni ja ajatus tuntui päivänselvältä. Kelaan siihen hetkeen johtanutta tapahtumaketjua taaksepäin ja näen miten moni asia johdatti lopullisen idean syntymiseen. Moni pieni asia matkan varrella tuntui jollain tavalla vievän kohti jotain, mutta ei kuitenkaan tuntunut vielä täysin oikealta. Elizabeth Gilbert kutsuisi tätä varmaankin suureksi taikuudeksi.

Konseptin nimi on Yin Your Skin® (kiitos ystävälleni nimen keksimisestä, jolle hain myös rekisteröidyn tavaramerkin) ja sen tarkoituksena on luoda kokemus, millaista on pintaa syvemmälle vaikuttava kokonaisvaltainen ihonhoito sekä auttaa tuomaan se osaksi omaa arkea. Yin Your Skin® on neljän tunnin mittainen workshop, jossa yhdistyvät yin jooga ja ihonhoito.

Teemme kurssilla 1,5 h mittaisen detox-vaikutteisen ja hermostoa rentouttavan yin jooga -harjoituksen. Fyysisellä tasolla vaikutamme kehon mm. sidekudoksiin, niveliin ja lihaskalvoverkostoon. Rauhallinen ja syvä hengitys rentouttaa ja auttaa vapauttamaan syvällä olevia sitkeimpiä jännityksiä. Energiatasolla stimuloimme meridiaanikanavia pyrkimyksenä poistamaan tukoksia, jotka estävät energian kulkemista vapaasti.

Yin jooga -harjoituksen jälkeen on kasvohoidon vuoro. Jokainen pääsee tekemään itselleen minikasvohoidon, johon sisältyy alkupuhdistus, kuorinta, naamio, lyhyt kasvohieronta ja loppuhoitotuotteet (seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide). Naamion vaikuttaessa teemme rentouttavan kauneusmeditaation. Päivän päätteeksi kaikilla on mahdollisuus ostaa oman ihotyypin mukaiset tuotteet kotiin. Maksuvälineenä tuotteille käy kortti.

Järjestän syksyllä 2017 kolme Yin Your Skin® -workshopia, joista ensimmäinen on lauantaina 9.9.2017 klo 12.00-16.00. Paikkana on joogasali Hyvinvoimala osoitteessa Merimiehenkatu 21. Lauantain 9.9. kurssilla käytämme etelä-afrikkalaisen Essen probioottisia ihonhoitotuotteita. Esse on tieteelliseen tutkimukseen perustuva hoitolasarja, jonka tuotteet ovat vegaanisia ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Varaa paikkasi 9.9. kurssille täältä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Yin Your Skin -workshopiin voi osallistua kuka tahansa, eikä aiempaa kokemusta joogasta tarvita.

Lokakuun Yin Your Skin® workshop on lauantaina 14.10. klo 13.00-17.00 ja marraskuun lauantaina 25.11. klo 13.00-17.00. Varaa paikkasi täältä.

Suosittelen varaamaan paikan haluamallesi kurssille pian, sillä paikkoja on vain 20 ja konsepti on herättänyt valtavan suurta kiinnostusta niissä kanavissa, missä olen sitä väläytellyt. Koko syksyn joogakurssitarjonta on nyt myös julkistettu. Löydät aikataulut ja kurssit täältä, tarjolla on vaihtoehtoja kaikentasoisille joogeille aloittelijoista jo pidempään jooganneille.

Tervetuloa tutkimusmatkalle kehoon, mieleen ja ihoon!

Kuvat Katja Kokko ja Eeva Kolu

Avainsanat: , , , ,

Body & Mind

19 kommenttia artikkeliin “Yin Your Skin® – yinjoogaa ja kauneusmeditaatiota”

 1. Mari

  Mahtava idea!!
  Mutta apua apua apuua…
  9.9. päivänä on jo sellaista ohjelmaa, jota ei voi siirtää – osaatko sanoa muiden Yin Your Skin päivien ajankohtie edes alustavasti?

  Oltais systerin kanssa innokkaina tulossa.

 2. Viiru

  Moi! Tämä kysymys ei liity ollenkaan postaukseesi, mutta ajattelin kysyä sitä sinulta, sillä tunnut pitävän öljyistä ihonhoidossa. Minulla on sekaiho, toisaalta rasvoittuva mutta samaan aikaan hyvin pintakuiva ja ostin kasvoille aprikoosinkiviöljyä (siis ihan vaan sitä yhtä öljyä puhtaana, en mitään seosta), koska se kuulemma sopii kookosöljyä paremmin epäpuhtaalle iholle kun ei ole komedogeeninen. Jännä juttu joka on ilmennyt öljyä käyttäessäni on kuitenkin se, että iho jää sitä laitettuani kiristelemään eli ei tunnu tarpeeksi kosteutetulta, vaikka kaikki öljy ei edes imeydy vaan jää rasvaisena ihon pinnalle. Kysyisinkin siis, että kuuluuko asian olla näin, käytänkö ihotyypilleni vääränlaista öljyä tai pitäisikö öljyn kanssa kerrostaa muita tuotteita vai olisiko kasvovoide yksinkertaisesti järkevämpi valinta tällaisen öljyn sijaan? 😀

 3. Emmi

  Hei! Osaatko sanoa käytetäänkö myös muilla kurssikerroilla Essen tuotteita? Olen niitä käyttänyt säännöllisesti ja mielelläni pääsisin tekemään myös kurssiin sisältyvän kasvohoidon niillä. Valitettavasti en tuolle ensimmäiselle kurssikerralle pääse osallistumaan, mutta 14.10. sopisi aikatauluihin 🙂

 4. Moikka! haluaisin ehdottomasti osallistua tähän, mutta valitettavasti päivät eivät sovi – jos päätät pitää toisen workshopin syyskuussa niin I’m in! Rakastuin Essen tuotteisiin Kapkaupungissa asuessani, rakastan yin joogaa ja itselleni optimaalinen ihonhoito on minulle vielä mysteeri, joten olisi superihana päästä kokemaan tämä 🙂

 5. Anna

  Moi! LäHdin nyt kommentoimaan tätä
  Postausta vaikka meneekin vähän aiheen vierestä. Onko niksejä
  Jakaa roikkuvalle iholle? Mulla kaksosraskaus venytti ihon pahasti koska ennen raskautta olin XXs-kokoa sekä vähän alipainoinen. Erkauma on aika hyvin nyt lasten ollessa vuoden helpottanut mutta pömppövatsan tilalle saapui roikkuva alavatsan nahka. Jumppailuun ei hirveästi ole aikaa tai voimia. Dermarollauksesta olen kiinnostunut mutta en tiedä kuinka pitkiä neuloja vaivaan kannattaisi käyttää. Kuivaharjauksesta ollut hieman hyötyä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>