Body & Mind

Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kauneutta joogasta – syksyn 2017 joogakurssit

Body & Mind | 30.6.2017 | Katja Kokko

Syksyn joogakurssitarjonta on nyt julkistettu ja ilmoittautuminen avattu. Tänäkin syksynä valikoimasta löytyy vaihtoehdot kaiken tasoisille aivan aloittelijoista jo pidempään jooganneille. Tunneille ovat tervetulleita sekä miehet että naiset.

Kurssit pidetään joogasali Hyvinvoimalassa osoitteessa Merimiehenkatu 21 (kolmosen ratikalla pääsee aivan kulman taakse salista).

Jos hyvinvointisi kaipaa kohennusta, stressitasot paukkuvat tai liikunnan ilo on sinulta kateissa, mutta tiedät, että jotain pitäisi tehdä, suosittelen lämpimästi joogaa. Voit aloittaa joogan, vaikka olisit mielestäsi maailman jäykin ihminen (kuten minä olin aloittaessani), käsivartesi ovat nuudelia, keskivartalon lihakset kateissa ja kuntosi on huono – varsinkin silloin sinulla on monta hyvää syytä aloittaa jooga! Jooga sopii erinomaisesti vastapainoksi lukuisille urheilulajeille ja erityisesti niille, joilla on tapana suorittaa ja puskea lajissa kuin lajissa – joogassa etsimme toisenlaisen lähestymistavan liikkumiseen.

Tuntitarjonnasta löytyy dynaamista astangajoogaa, joka kasvattaa liikkuvuutta, voimaa, kuntoa, kehonhallintaa ja keskittymiskykyä. Astangassa hiki virtaa, mutta ei hampaat irvessä! Astangajooga tarjoaa haastetta aivan kaikille, se pakottaa lopettamaan suorittamisen ja hyväksymään oman kehon juuri sellaisena kuin se on (tai ainakin siihen pyrin oppilaani ohjaamaan). Parhaimmillaan astangajooga johdattaa sinut aivan uudenlaiselle tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen – ja koko elämään.

Yin jooga on puolestaan hyvin rauhallista ja hermostoa rentouttavaa joogaa, jossa venytykset ovat passiivisia. Fyysisellä tasolla vaikutamme kehon mm. sidekudoksiin, niveliin ja lihaskalvoverkostoon. Rauhallinen ja syvä hengitys rentouttaa ja auttaa vapauttamaan syvällä olevia sitkeimpiä jännityksiä. Energiatasolla stimuloimme meridiaanikanavia pyrkimyksenä poistamaan tukoksia, jotka estävät energian kulkemista vapaasti. Yin joogaharjoitus kutsuu tutkimusmatkalle kerros kerrokselta yhä syvemmälle omaan kehoon ja mieleen. Se on loistava harjoitus niille, joilla on jatkuvasti sata rautaa tulessa tai vaikeuksia pysyä paikoillaan ja vain olla. Yin jooga on myös erinomainen tuki univaikeuksista, migreenistä ja iho-ongelmista kärsiville.

Ohjaajana olen pikkutarkka tekniikasta ja linjauksista, mutta kannustava ja haluan luoda saliin rennon, mutta rauhallisen ilmapiirin. Tavoitteeni on kannustaa oppilasta ottamaan vastuu omasta harjoituksesta.

Astangajooga on ollut säännöllinen osa arkeani vuodesta 2009 lähtien. Tärkeimmät opettajani ovat Petri Räisänen, Juha Javanainen, Magnus Appelberg ja Eddie Stern. Osallistun säännöllisesti suomalaisten sekä maailman tunnetuimpien astangajoogaopettajien kursseille ja retriiteille (Sharath Jois, Eddie Stern, Mark Robberds, Kino MacGregor, Clayton Horton, Charlie Taylor-Rugman). Vuosien varrella olen opiskellut joogafilosofiaa Måns Broon, Juha Javanaisen ja Eddie Sternin kanssa. Olen harjoitellut nykyisen opettajani Magnus Appelbergin kanssa vuodesta 2014, jolloin hänestä tuli mentorini ja aloin avustamaan häntä mysore-tunneilla. Aloitin omien astangatuntien pitämisen vuonna 2015 ja nykyisin ohjaan viisi viikkotuntia alkeis- ja jatkotason oppilaille sekä yin joogaa. Opiskelen Magnuksen kanssa anatomiaa ja olen saanut häneltä merkittävimmät oppini turvallisen harjoituksen tekemiseen ja asanoiden modifiointiin.

Valitse sopiva kurssi itsellesi seuraavista:

Pidempään astangajoogaa tehneet

Astangajoogan mysoreharjoitus

Tunnit ovat 28.8.-13.12.2017 ma klo 17.00-19.00 ja ke klo 17.00-19.00. 

Mysoretunnit on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysoreharjoitteluna tai ohjattuna, ja muistavat asentojensa järjestyksen kohtalaisen hyvin. Ensimmäistä kertaa mysoreharjoitusta tekevät opastetaan mukaan, lunttilapun käyttö on myös aluksi sallittua. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjan alkua tekeville oppilaille. Mysoretunneilla ei tarvitse olla paikalla klo 17, vaan riittää, että ehdit tekemään oman harjoituksesi klo 19 mennessä. Kurssin vieraileva opettaja on mentorini Magnus Appelberg, joka pitää workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta (otan tähän oppilaiden toiveita vastaan). Kurssi sisältää 34 harjoituskertaa ja se on mahdollista maksaa myös kahdessa osassa.

Valitse sopiva vaihtoehto näistä:

Maksu 1. osassa 580 €

Maksu 2. osassa 2x 290 € (toinen osa tulee maksaa 25.10.2017 mennessä)

Jooga 1 x viikossa 305 €

Aloittelijat ja ensikertalaiset astangajoogassa

Astangajoogan ohjatut alkeistunnit

Tunnit ovat 28.8.-13.12.2017 ma klo 19.00-21.00 ja ke klo 19.00-21.00.

Astangajoogan ohjatuilla alkeistunneilla teemme harjoitusta enintään istumasarjan viidenteen asanaan saakka. Kurssi sopii jonkin verran astangajoogaa tehneille oppilaille ja ensikertalaisille, mutta jos olet vasta-alkaja, valitse vaihtoehto, johon sisältyy viikonloppualkeiskurssi. Halutessasi voit tulla kokeilemaan myös itsenäistä mysore-harjoittelua ma klo 17.00-19.00 ja ke klo 17.00-19.00.

Hiomme kurssilla mm. punnerrustekniikkaa ja käymme läpi yksityiskohtaisesti asanoiden linjauksia. Tämän kurssin jälkeen on miellyttävämpää siirtyä itsenäisesti tehtävään mysore-harjoitukseen. Kurssilla on vierailevana opettajana mentorini Magnus Appelberg, joka tulee pitämään workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta. Kurssi sisältää 34 harjoituskertaa ja se on mahdollista maksaa myös 2. osassa.

Alkeistunnit niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa ja haluavat jatkaa ohjatussa harjoituksessa:

Maksu 1. osassa 580 €

Maksu 2. osassa 2x 290 € (toinen osa tulee maksaa 25.10.2017 mennessä)

Jooga 1 x viikossa 305 €

Alkeistunnit + alkeiskurssi niille oppilaille, jotka eivät ole koskaan tehneet astangajoogaa:

Viikonloppualkeiskurssi on la-su 26.-27.8.2017 klo 10-12. Kurssi jatkuu ohjatuilla viikkotunneilla 28.8.-13.12.2017 ma klo 19-21 ja ke klo 19-21.

Maksu 1. osassa 640 €

Maksu 2. osassa 2x 320 € (toinen osa tulee maksaa 25.10.2017 mennessä)

Yin jooga (sopii kaikille, aiempaa kokemusta mistään joogamuodosta ei tarvita)

Yinjooga-tunnit ovat 29.8.-12.12.2017 tiistaisin klo 18.00-19.30. Kurssi sisältää 17 harjoituskertaa.

Yin jooga 270 €

Astangajooga + yin jooga maksu 1. osassa 780 € (Tällä paketilla voit osallistua yinjoogan lisäksi joko astangajoogan ohjatuille alkeistunneille tai mysoretunneille. Harjoituksia kertyy yhteensä 51. Säästät tällä paketilla 70 euroa, kuin ostamalla kurssit erikseen.)

Astangajooga + yin jooga maksu 2. osassa 2x 390 € (toinen osa tulee maksaa 25.10.2017 mennessä)

Lämpimästi tervetuloa löytämään joogan ja liikkumisen ilo!

Kuvat Eeva Kolu

Avainsanat: , , ,