Lifestyle

Virkistävä omena-sellerisalaatti

Lifestyle | 17.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0003

Aika palata takaisin arkeen gaalahumun ja herkuttelun jälkeen. Keho oli jo eilen sitä mieltä, että nyt on tasapainotuksen aika. Tasapaino, siitäpä tässä elämässä on hyvin pitkälti kyse: kun juot viiniä yhtenä iltana, vihersmoothie on paikallaan seuraavana.

Viime viikolla postissa saapui kaikkien aikojen lempiruokabloggaajani keittokirja, Love & Lemons. Paksu opus on sisällöltään yhtä inspiroiva ja ihana, kuin sen raikas ulkoasu ja kauniit kuvatkin. Rakastan tapaa, jolla Jeanine on kirjan kirjoittanut, sillä sen sijaan, että kirja olisi jaoteltu aamiaisiin, salaatteihin, pastoihin ja jälkiruokiin, se onkin kirjoitettu raaka-aineiden mukaan A:sta Z:aan. Nerokasta! Itselleni käy usein tismalleen niin, kuin Jeanine kirjoittaa: jääkaapista löytyy parsakaali, mutta resepti-inspiraatio lyö aivan tyhjää. Mutta eipä hätää, avaat vain kirjan kohdasta broccoli ja johan on monta ihanaa reseptiä, mistä valita mieleinen!

Minun teki eilen aivan tuhottoman paljon mieli omenoita. Selasin kirjan omenareseptit läpi ja omena-fenkolisalaatti kuulosti tismalleen siltä, että olen sen tarpeessa. Lähikaupasta ei sitten lopulta löytynyt fenkolia, joten ostin tilalle lehtiselleriä. Reseptissä olevat mantelit korvasin puolestaan kaapista löytyneillä saksanpähkinöillä ja retiisin sekä kevätsipulin jätin kokonaan pois. Kastikettakin hieman sovelsin. Salaatista tuli mielettömän hyvää, joten laitetaan resepti teillekin jakoon, nyt kun omenakausikin on vielä meneillään.

dsc_0010

Omena-sellerisalaatti

1 lehtisellerin vartta

1 kotimainen omena

kourallinen vuonankaalia

muutama lehti lollo rossoa tai muuta salaattia

muutama lehti tuoretta minttua

50 g vuohenmaitofetaa

muutama saksanpähkinä murskattuna

Kastike

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunan mehua

1 tl dijon-sinappia

1 rkl omenasiiderietikkaa

1 tl hunajaa

ripaus puhdistamatonta merisuolaa

mustapippuria rouhittuna

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset pienessä kulhossa. Leikkaa mandoliinileikkurilla sellerin varret ja omena paperin ohueksi. Yhdistä salaatin ainekset, murenna päälle fetaa ja lorauta lopuksi joukkoon kastike.

Raikasta viikon alkua kaikille! 

dsc_0022

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: ,