Beauty

Hoitosuhde kosmetologiin ihonhoidon kulmakivenä

Beauty | 16.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0026

Yhteistyössä Natural Goods Company, sisältää arvonnan ja vaikka mitä ihanaa

Edit: arvonta on suoritettu ja voittajat olivat Pia sekä Tuuli! Heille on laitettu viestiä palkinnosta!

Olen käynyt viime aikoina yhä enemmän keskustelua kollegojeni kanssa pitkäaikaisesta hoitosuhteesta kosmetologiin, konsultaation tärkeydestä, hoitosuunnitelmaan sitoutumisesta sekä holistisesta näkemyksestä ihonhoidossa. Jos iholla on jokin monisyinen ongelma, kuten akne, rosacea tai POD, ihonhoito vaatii suunnitelmallisuutta ja eritoten sitoutumista suunnitelmaan, sillä ihmetuotetta täsmähoitoon, jolla kaikki ongelmat häviävät muutamassa viikossa pysyvästi, ei ikävä kyllä ole olemassa.

Monisyisistä iho-ongelmista kärsivän olisi erittäin tärkeää löytää hyvä kosmetologi, jonka hoidoissa ja/tai konsultaatioissa käydään säännöllisesti, sillä sekä hoitolahoitoa että kotihoitoa tulee päivittää ihon kunnon etenemisen, ihon reagoinnin ja vuodenaikojenkin mukaan.

esse2

Iho-ongelmien hoitaminen ilman lääketiedettä vaatii siis aikaa. Toisaalta tulokset ovat pitkäaikaisia, mikäli hoito onnistuu – yksikään kosmetologi ei voi luvata iho-ongelmien paranevan hoidoilla ja tuotteilla, vaikka hyvistä hoitotuloksista olisi kokemusta ja näyttöä, sillä jokaisen meidän iho on yksilöllinen ja ongelmien taustalla olevat syyt ovat joskus monimutkaisia. Hoitojen keskellä saattaa iskeä epätoivo, ja olen tavannut lukuisia asiakkaita, jotka ovat ryhtyneet diagnosoimaan iho-ongelmiaan itse sekä säveltäneet tuotteiden kanssa hoitosuunnitelman vierestä toiveena löytää simsalabim-efektin aiheuttava täsmätuote. Lähes aina lopputuloksena on noidankehä ja pitkittyneet ongelmat.

Luottamus asiakkaan ja kosmetologin välillä on perusedellytys toimivalle hoitosuhteelle. Hyvällä kosmetologilla on näkemystä jokaisen asiakkaan ihosta ja iho-ongelmasta yksillöllisenä, jonka mukaan hoidot ja kotihoitotuotteet suunnitellaan. Yksi tärkein osa hoitoa on asiakkaan hermoston rauhoittaminen, sillä iho-ongelmat vaikuttavat väistämättä myös asiakkaan mieleen. On erittäin tärkeää, että asiakkaan stressitasoja ja hermostoa pystytään rauhoittamaan hoidoilla, sillä se vaikuttaa osaltaan myös ihon kunnon etenemiseen. Myös ruokavalio ja muut elämäntavat arkielämän rytmistä ja mielekkyydestä tulee huomioida osana ihon kuntoa, sillä iho-ongelmien syyt ulottuvat lähes aina hyvin pitkälle.

Melko usein kasvohoidon yhteydessä käy niin, ettei asiakkaan konsultaatiolle ja kotihoidon suunnittelulle jää tarpeeksi aikaa, joka on täysin ymmärrettävää, sillä hoitoon tullessa, itse hoito on kuitenkin se pääasia. Tämän vuoksi useiden Esse-kosmetologien palveluista löytyy myös konsultaatioaikoja, joissa varataan riittävästi aikaa kattavan kartoituksen tekemiselle, kuten asiakkaan ihonhoitohistorian läpikäymiselle, ihon tämän hetkisille tarpeille sekä tehdään hoitosuunnitelma. Konsultaation hinta vähennetään yleensä tuoteostoista. Jos et ole koskaan käynyt kasvohoidossa, kannattaa tiedustella olisiko lähelläsi olevalla kosmetologilla saatavilla konsultaatioaikoja. Voit käydä ensin konsultaatiossa ja katsoa sen jälkeen, miltä hoitojen aloittaminen tuntuisi.

esse4

Säännöllinen kasvohoito ei ole suositeltavaa pelkästään iho-ongelmista kärsiville, vaan aivan kaikille ihotyypeille. Itse pidän nyrkkisääntöjä hoidoissa käymistä vähintään neljä kertaa vuodessa (kerran jokaisena vuodenaikana), mikäli iholla ei ole mitään erityishoitoa vaativaa ongelmaa, mutta ihanteellisinta olisi käydä noin puolentoista kuukauden välein, varsinkin, jos arjen rytmi on kiireistä ja ajoittain stressaavaa.

Sananen vielä yksilöllisyyden huomioimisesta ihonhoidosta. Osaavalle kosmetologille kehittyy syvällinen näkemys erilaisten ihotyyppien ja -ongelmien hoidosta ja hän osaa hyödyntää tietoaan raaka-aineista monipuolisesti ja tapauskohtaisesti. Tämän vuoksi joskus valitaan täsmätuotteita toisista sarjoista täydentämään ns. pääsarjaa, jolla ihoa hoidetaan. Vaikka Esse on ammattilaissarja, jota ei suositella yhdisteltäväksi muiden sarjojen kanssa, se ei tarkoita, että tätä ohjeistusta tulisi orjallisesti noudattaa. Normaali-ihoinen tai lievissä ihon epätasapainotiloissa Essen tuotteita voi ottaa käyttöön yksitellen, mutta erikoisongelmien hoidossa kokonaisuus on tärkeä. Tuotteita, joita ei jätetä kasvoille, kuten puhdistusaineita, kuorintoja ja naamioita, voi myös mielestäni käyttää toisista sarjoista yhdessä Essen kanssa.

esse

Tulevalla viikolla 21.-23.10.2016 on jälleen luvassa I Love Me -messut. Messuilla sinulla on mahdollisuus päästä Essen näytehoitoon! 30 minuutin näytehoitoja on saatavilla perjantaista sunnuntaihin Pro Luonnonkosmetiikkayhdistyksen Luonnonkaunis-osastolla, missä hoitoja tekevät Kauneushuone Ametisti, Tampereen Kosmetologipalvelu, Ihohoitola Lupaus, Positive Beauty sekä Natural Goods Company Salon & Shop. Perjantaina Esse löytyy messujen ammattilaispuolelta Kosmetologipäiviltä (osasto 7F41) ja lauantaina sekä sunnuntaina Esse on osana Natural Goods Companyn osastoa.

Ja sitten! Allekirjoittanut löytyy messuilta myös! Aidosti Kaunis -kirjani toinen painos tulee kirjaimellisesti uunista ulos juuri kreivin aikaan ennen messuja! Kakkospainosta on päivitetty sekä täydennetty mm. pigmenttihäiriöiden ja POD:in hoidon osalta, joten on teoksen toisen lanseerauksen aika. Opus on ensimmäisen painoksen järkäleen sijasta ”soft edition”; pehmeäkantinen ja kevyempi versio (samalla uskomattoman ihanalla ulkoasulla kuitenkin) ja kaiken lisäksi noin 10 euroa edullisempi! Kirja on messutarjouksessa Natural Goods Companyn osastolla ja verkkokaupassa hintaan 20 euroa, joten nyt kannattaa todellakin hankkia tämä kattava ihonhoidon käsikirja omakseen ja vaikka joululahjaksi ystävälle. Olen signeeraamassa kirjoja Natural Goods Companyn osastolla lauantaina 22.10. klo 11-15, joten tervetuloa kirjaostoksille ja moikkaamaan!

Sokerina pohjalla pistetään käyntiin vielä arvonta, jossa on palkintona kaksi pakettia, jotka sisältävät: messulipun, Essen näytehoidon sekä Essen Travel Kit kokeilupakkauksen. Osallistumisaikaa on tiistaiyöhön saakka ja suoritan arvonnan keskiviikkona 19.10.2016. Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa, miksi juuri sinun pitäisi voittaa.

Onnea arvontaan ja nähdään messuilla!

esse3

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,