Beauty

Hoitosuhde kosmetologiin ihonhoidon kulmakivenä

Beauty | 16.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0026

Yhteistyössä Natural Goods Company, sisältää arvonnan ja vaikka mitä ihanaa

Edit: arvonta on suoritettu ja voittajat olivat Pia sekä Tuuli! Heille on laitettu viestiä palkinnosta!

Olen käynyt viime aikoina yhä enemmän keskustelua kollegojeni kanssa pitkäaikaisesta hoitosuhteesta kosmetologiin, konsultaation tärkeydestä, hoitosuunnitelmaan sitoutumisesta sekä holistisesta näkemyksestä ihonhoidossa. Jos iholla on jokin monisyinen ongelma, kuten akne, rosacea tai POD, ihonhoito vaatii suunnitelmallisuutta ja eritoten sitoutumista suunnitelmaan, sillä ihmetuotetta täsmähoitoon, jolla kaikki ongelmat häviävät muutamassa viikossa pysyvästi, ei ikävä kyllä ole olemassa.

Monisyisistä iho-ongelmista kärsivän olisi erittäin tärkeää löytää hyvä kosmetologi, jonka hoidoissa ja/tai konsultaatioissa käydään säännöllisesti, sillä sekä hoitolahoitoa että kotihoitoa tulee päivittää ihon kunnon etenemisen, ihon reagoinnin ja vuodenaikojenkin mukaan.

esse2

Iho-ongelmien hoitaminen ilman lääketiedettä vaatii siis aikaa. Toisaalta tulokset ovat pitkäaikaisia, mikäli hoito onnistuu – yksikään kosmetologi ei voi luvata iho-ongelmien paranevan hoidoilla ja tuotteilla, vaikka hyvistä hoitotuloksista olisi kokemusta ja näyttöä, sillä jokaisen meidän iho on yksilöllinen ja ongelmien taustalla olevat syyt ovat joskus monimutkaisia. Hoitojen keskellä saattaa iskeä epätoivo, ja olen tavannut lukuisia asiakkaita, jotka ovat ryhtyneet diagnosoimaan iho-ongelmiaan itse sekä säveltäneet tuotteiden kanssa hoitosuunnitelman vierestä toiveena löytää simsalabim-efektin aiheuttava täsmätuote. Lähes aina lopputuloksena on noidankehä ja pitkittyneet ongelmat.

Luottamus asiakkaan ja kosmetologin välillä on perusedellytys toimivalle hoitosuhteelle. Hyvällä kosmetologilla on näkemystä jokaisen asiakkaan ihosta ja iho-ongelmasta yksillöllisenä, jonka mukaan hoidot ja kotihoitotuotteet suunnitellaan. Yksi tärkein osa hoitoa on asiakkaan hermoston rauhoittaminen, sillä iho-ongelmat vaikuttavat väistämättä myös asiakkaan mieleen. On erittäin tärkeää, että asiakkaan stressitasoja ja hermostoa pystytään rauhoittamaan hoidoilla, sillä se vaikuttaa osaltaan myös ihon kunnon etenemiseen. Myös ruokavalio ja muut elämäntavat arkielämän rytmistä ja mielekkyydestä tulee huomioida osana ihon kuntoa, sillä iho-ongelmien syyt ulottuvat lähes aina hyvin pitkälle.

Melko usein kasvohoidon yhteydessä käy niin, ettei asiakkaan konsultaatiolle ja kotihoidon suunnittelulle jää tarpeeksi aikaa, joka on täysin ymmärrettävää, sillä hoitoon tullessa, itse hoito on kuitenkin se pääasia. Tämän vuoksi useiden Esse-kosmetologien palveluista löytyy myös konsultaatioaikoja, joissa varataan riittävästi aikaa kattavan kartoituksen tekemiselle, kuten asiakkaan ihonhoitohistorian läpikäymiselle, ihon tämän hetkisille tarpeille sekä tehdään hoitosuunnitelma. Konsultaation hinta vähennetään yleensä tuoteostoista. Jos et ole koskaan käynyt kasvohoidossa, kannattaa tiedustella olisiko lähelläsi olevalla kosmetologilla saatavilla konsultaatioaikoja. Voit käydä ensin konsultaatiossa ja katsoa sen jälkeen, miltä hoitojen aloittaminen tuntuisi.

esse4

Säännöllinen kasvohoito ei ole suositeltavaa pelkästään iho-ongelmista kärsiville, vaan aivan kaikille ihotyypeille. Itse pidän nyrkkisääntöjä hoidoissa käymistä vähintään neljä kertaa vuodessa (kerran jokaisena vuodenaikana), mikäli iholla ei ole mitään erityishoitoa vaativaa ongelmaa, mutta ihanteellisinta olisi käydä noin puolentoista kuukauden välein, varsinkin, jos arjen rytmi on kiireistä ja ajoittain stressaavaa.

Sananen vielä yksilöllisyyden huomioimisesta ihonhoidosta. Osaavalle kosmetologille kehittyy syvällinen näkemys erilaisten ihotyyppien ja -ongelmien hoidosta ja hän osaa hyödyntää tietoaan raaka-aineista monipuolisesti ja tapauskohtaisesti. Tämän vuoksi joskus valitaan täsmätuotteita toisista sarjoista täydentämään ns. pääsarjaa, jolla ihoa hoidetaan. Vaikka Esse on ammattilaissarja, jota ei suositella yhdisteltäväksi muiden sarjojen kanssa, se ei tarkoita, että tätä ohjeistusta tulisi orjallisesti noudattaa. Normaali-ihoinen tai lievissä ihon epätasapainotiloissa Essen tuotteita voi ottaa käyttöön yksitellen, mutta erikoisongelmien hoidossa kokonaisuus on tärkeä. Tuotteita, joita ei jätetä kasvoille, kuten puhdistusaineita, kuorintoja ja naamioita, voi myös mielestäni käyttää toisista sarjoista yhdessä Essen kanssa.

esse

Tulevalla viikolla 21.-23.10.2016 on jälleen luvassa I Love Me -messut. Messuilla sinulla on mahdollisuus päästä Essen näytehoitoon! 30 minuutin näytehoitoja on saatavilla perjantaista sunnuntaihin Pro Luonnonkosmetiikkayhdistyksen Luonnonkaunis-osastolla, missä hoitoja tekevät Kauneushuone Ametisti, Tampereen Kosmetologipalvelu, Ihohoitola Lupaus, Positive Beauty sekä Natural Goods Company Salon & Shop. Perjantaina Esse löytyy messujen ammattilaispuolelta Kosmetologipäiviltä (osasto 7F41) ja lauantaina sekä sunnuntaina Esse on osana Natural Goods Companyn osastoa.

Ja sitten! Allekirjoittanut löytyy messuilta myös! Aidosti Kaunis -kirjani toinen painos tulee kirjaimellisesti uunista ulos juuri kreivin aikaan ennen messuja! Kakkospainosta on päivitetty sekä täydennetty mm. pigmenttihäiriöiden ja POD:in hoidon osalta, joten on teoksen toisen lanseerauksen aika. Opus on ensimmäisen painoksen järkäleen sijasta ”soft edition”; pehmeäkantinen ja kevyempi versio (samalla uskomattoman ihanalla ulkoasulla kuitenkin) ja kaiken lisäksi noin 10 euroa edullisempi! Kirja on messutarjouksessa Natural Goods Companyn osastolla ja verkkokaupassa hintaan 20 euroa, joten nyt kannattaa todellakin hankkia tämä kattava ihonhoidon käsikirja omakseen ja vaikka joululahjaksi ystävälle. Olen signeeraamassa kirjoja Natural Goods Companyn osastolla lauantaina 22.10. klo 11-15, joten tervetuloa kirjaostoksille ja moikkaamaan!

Sokerina pohjalla pistetään käyntiin vielä arvonta, jossa on palkintona kaksi pakettia, jotka sisältävät: messulipun, Essen näytehoidon sekä Essen Travel Kit kokeilupakkauksen. Osallistumisaikaa on tiistaiyöhön saakka ja suoritan arvonnan keskiviikkona 19.10.2016. Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa, miksi juuri sinun pitäisi voittaa.

Onnea arvontaan ja nähdään messuilla!

esse3

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

67 kommenttia artikkeliin “Hoitosuhde kosmetologiin ihonhoidon kulmakivenä”

 1. Ulpu

  Harmittaa, etten tänä vuonna pääse messuille, mutta kyllä tämä lomailu toki on hyvä syy messujen skippaamiseen. 😉

  Onnea toisesta painoksesta!

 2. Jennie

  No itse toivoisin pääsyä Essen näytehoitoon, koska omalla paikkakunnalla ei ole mahdollista Esse -hoitoihin. Mutta ehkä joku päivä täälläkin on Esse-hoitola, siihen asti on mentävä merta edemmäs kalaan. Tosin täytyy sanoa, että sen oman kosmetologin löytäminen on kyllä haastavaa, varsinkin jos pitää lähteä muualle, koska yleensä suusta suuhun suositukset ovat ne ketä kannattaa testata. Mutta ensi kerran kun menen kasvohoitoon niin olkoon se Esse -hoitola.

 3. Maiju S.

  Minun tulisi voittaa, koska olen ansainnut sen. Työstän tällä hetkellä holtittomaksi räjähtänyttä uniongelmaa ja väsymyksen seurauksena aikaisemmin niin rentouttavalta tuntuneesta ihonhoidosta on tullut taakka. Kaipaisin piristystä, rentoutusta, irrottelua ja pienen alkusysäyksen, jotta muistaisin, että minä olen edelleen sen arvoinen. Lisäksi sisimmässäni todella haluaisin ensimmäistä kertaa käydä I love me – messuilla, mutta tuntuu niin turhamaiselta matkustaa pääkaupunkiseudulle asti kauneusmessujen vuoksi. Ilmainen lippu saattaisi oikeuttaa ”turhamaisen retken”, sillä muutenhan se menisi aivan hukkaan!

 4. Laurs

  Ihana arvonta, tulisi tarpeeseen 🙂
  Tähän samaan syssyyn voisin mainita (olen niin huono aina kommentoimaan), että sun blogi on ollut virkistävä uusi löytö 🙂 Noin kuukausi sitten aloin käyttämään lähes ainostaan luonnonkosmetiikkaa (kosmetologin avustuksella) ja samalla löysin blogisi. Tosi kiva blogi! Odotan innolla luonnonkosmetiikan osastoja I love me -messuilla!

  • Laurs

   Niin ne perustelut, esse-hoitokokeilu tulisi tarpeeseen, koska mulla on ollut nyt noin kahden vuoden ajan näppyläongelmaa ja aina couperosaa iholla, haluaisin saada kasvot vihdoinkin jotenkin tasapainottumaan. Uusien ihonhoitotuotteiden myötä olenkin tässä päässyt jo alkuun, mutta olisi kiva kokeilla myös Essen tuotteita, myös niitä puntaroimme taannoin kosmetologini kanssa omalle iholleni. Olivat toinen vaihtoehto sarjaksi, jolla lähdettiin ihoa hoitamaan 🙂

 5. Mari

  Toivoisin voittava, koska olen ehkä maailman huonoin kasvojenhoitorutiineissa ja hukassa minulle sopivien tuotteiden kanssa ja erityisesti siksi, että luonnonmukaiset tuotteet kiinnostavat.

 6. saara

  Oii, oon tulossa kaverin painostuksena messuille mutta aattelin ettei luonnonkosmetiikka edes ole siellä edustettuna. Mikä ihana yllätys. Haluisin voittaa palkinnon, sillä minulla ei ole mitään hajua minkälainen oma ihotyyppini on. Tällä hetkellä se tuntuu ajoittain kuivalta, vaikka nenä puskee rasvaa ulos minkä kerkeää. Lisäksi haluisin päästä testaamaan essen-tuotteita, mitkä tällä hetkellä opiskelijabudjettiin nähden tuntuu hippasen liian kalliilta. En ole käynyt kasvohoidossakaan ikuisuuksiin, joten pieni hemmottelu tekisi syksyn keskellä hyvää 🙂

 7. Emilia

  Haluaisin tutustua essen kosmetiikkaan, koska kärsin erilaisista iho-ongelmista. I love me messuille löytyy jo liput entuudestaan

 8. aino

  toivoisin voittavani yksinkertaisesti siitä syystä, että tiukalla opiskelijabudjetilla ei kovin usein kasvohoidossa käydä ja mikään ei ole kuitenkaan yhtä ihanaa hemmottelua kuin sellainen.

 9. Sanna-Mari

  sain vieraakseni ikävän ystävän, suunympärysihottuman ja perusteellisen internet surffin seurauksena jokainen tie vei Ihohoitola Lupaukseen ja Essen tuotteiden tutkailuun. kövon jo tutkailemassa näitä Joliessa ja nyt odottelen palkkapussia että hankin tuoteperheen kerralla. Nyt on aika Lupaukseen varattuna ja esset ostolistalla . Olisi ihana saada esimakua tätäkin kautta. Ihanaa syksyä!

 10. Pinja

  Testihoito ja matkapakkaus tulisi niiin tarpeeseen! Olen tuota Esseä katsellutkin kiinnostuneena, mutta testaamaan olisi kiva päästä. Ideologia taustalla resonoi.

  Ihonhoito on tällä hetkellä vähän retuperällä ja talvi muistuttelee jo omista haasteistaan ihonhoidossa. Tuntuu, ettei mikään kosteus riitä tähän nassuun ja ollaan vasta syksyssä menossa..

  Ensi kuussa on luvassa ”kesälomareissu” Kapkaupunkiin, joten shokkihoitoa iholle luvassa kylmän ja kuuman välillä..

  Ja siis messuillehan nyt on ihan pakko päästä, on sellainen pyhiinvaelluskohde, joten lippu tulisi tarpeeseen 😉

 11. Satu

  I love me -messut! Sinne kun pääsisi taas. <3
  Lisäksi syksy sai sekä kasvojeni että vartaloni räjähtämään vaihteeksi. Atooppinen ihottuma kohtaa megalomaaniset finnit. Ja ensi viikonloppuna pitäisi itse olla myös esiintymiskunnossa. Auttaisikohan näytehoito siihen yhtään?..

 12. Henriikka

  Kolmekuisen vauvan äitinä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää helposti unholaan. Messut olisi virkistävä pläjäys kaikkea hyvinvointiin liittuvää ja kasvohoito tulisi hormooninhuuruisen iholle tarpeeseen.

 13. sonsku

  Oma messulippu on vielä hankkimatta ja Essen kokeilu on houkutellut jo pidemmän aikaa. Nyt se kuitenkin tulisi enemmän kuin kreivin aikaan. Ihoni on ilmeisesti stressin myötä yhtäkkiä alkanut puskea ilmoille uudenlaista ihottumaa ja punoitusta, ja kaipaisin kipästi apua, jotta saan ongelman kuriin ennen kuin se ehtii äityä pahemmaksi. Pieni itsensä hemmottelu tekisi hyvää 🙂

 14. Anni

  Ansaitsisin voiton, koska koulustressi painaa päälle ja olen kasvoiltani yhtä harmaa,
  kuin ulkona vallitseva syystaivas. Essen tuotteet kiinnostavat kovasti suosittelujesi takia1

 15. Mira

  Haluaisin ehdottomasti tutustua Essen tuotteisiin – varsinkin nyt, kun syksy aiheuttaa epätoivoisia muutoksia kasvojeni iholla, ja tarvitsisin jonkin tasapainottavan sarjan, joka auttaisi pitämään ihon kunnossa.

 16. Minna

  Olen kamppaillut POD:n ja aikuisiän aknen kanssa viimeiset 10 vuotta. Nyt vihdoin olen löytänyt Esse-sarjasta huomattavaa apua iholleni, kihelmöinti ja kuumotus poissa. Olen käyttänyt Essen tuotteita toukokuusta asti, joten talvipakkasten haasteet on vielä kokematta näillä. Talviaika on kohdallani se hankalin vuodenaika, joten olisi kiva saada arvonnan kautta tukea tulevaan

 17. Sini

  Oooh. Tätä olen odottanut. Olen aivan hurahtanut Essen sensitive linjaan kuuriluontoisena apuna iholleni. Olen haaveillut kasvohoitoon pääsystä jo kauan, mutta opiskelijabudjetti on ollut esteenä. Olisi ihanaa päästä näytehoitoon. Nykyinen sensitive kuurini riittänee joulukuun loppuun, mutta sen jälkeen olen pohtinut muihin esse tuotteisiin siirtymistä lopullisesti..niin vakuuttunut olen tämän hetkisistä tuloksista. Olisi ihana kuulla messuilla vinkit omalle iholle sopivista tuotteista jatkoa ajatellen.

  Messuilla olisi myös ihana päästä katsomaan kirjaasi lähempää. Se oli joululahjalistalla jo viime jouluna..ehkä sen jo tänä vuonna saisi.xD

 18. Laura

  Olen yksi monista, jotka tuskailevat PODin kanssa ja lääkäriltä tulee aina vain sama lääkevoide. Taas kerran oireet ovat uusineet ja neljän kuukauden lääkevoiteen käytöllä en voi sanoa ihon muuttuneen parempaan. Olen kuullut paljon hyvää Essestä tämän vaivan hoidossa ja minun on jo kauan pitänyt saada aikaiseksi kokeilla sitä, mutta aina vain se on jäänyt. Tällaisen paketin voittamisen jälkeen ongelmaani otettaisiin vihdoin sarvista kiinni ja toivottavasti jotakin kehitystä tulisi tapahtumaan.

  Onnea toisesta painoksesta!

 19. Heiduli

  Näin tulevana kosmetologina kaikki tämmöinen kiinnostaa kovasti, mutta opiskelijana rahat tiukilla..tämä olisi ihana ja samalla opettavainen ja kiinnostava tilaisuus!:)

 20. Sini

  Kaipaan niin hemmotteluhetkeä raskaaseen elämänvaiheeseen. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja haaveilen Essen tuotteista. Oma ihoni on super herkkä ja reagoi helposti kaikkeen. Haluaisin hullaantua tähän tuotesarjaan!

 21. Jenni

  Messut kiinnostavat kovasti, vaikka liput on edelleen hankkimatta. Kasvojen hoito on minulla säännöllisen epäsäännöllistä ja tuotteita vaihtelen tiuhaan. Ammattiapu tulisi tarpeeseen kuivalle ja kireän tuntuiselle kasvoilleni sekä tutustuminen Essen tuotteisiin.

 22. Minun ihoni on yhä 2 vuoden e-pilereiden lopetuksen jäljiltä aivan sekaisin, eikä valoa tunnelin päässä näy. Rahat ja mielenterveys menneet! Esse kyllä kiinnostelee paljon!

 23. minna

  Minun pitäisi ehdottomasti voittaakoska saavun täältä susirajan takaa vartavadten messuille Helsinkiin omalle minilomalle.Mikäpä olisi mukavampaa kuin voittaa näin ihana palkinto.Jokatapauksessa hankin messuilta kirjasi jota minulla ei vielä ole

 24. Heini

  Miksi minun pitäisi voittaa on koska vaikka olen kerran ollut Essen hoidossa ei hoito hirveästi vakuuttanut joten antaisin nyt toisen tilaisuuden merkille vakuuttaa minut. Ja liput messuille haluaisin jotta voisin viettää aikaa kaverin kanssa jonka kanssa on vaikea sovittaa aikatauluja yhteen.

 25. Ride

  Essen kosmetiikka kiinnostaa ja tulisi nyt tosi tarpeeseen. Edellisestä kosmetologikäynnistä on aikaa, koska työkiireiden takia olen aina joutunut peruuttamaan hoitoaikani.

 26. taru

  Kandistressi ja opintojen valmiiksi saaminen, työnhaku, mahdollinen muutto uuteen kaupunkiin ja asunnon etsiminen…nämä kaikki yhdistettynä muutenkin enemmän tai vähemmän räjähtelevään naamaan ei ole hyvä yhdistelmä. Nämä messut kuulostavat mahdollisuudelta saada hetken hengähtää ja kenties Essen tuotteista löytyisi myös helpotusta iho-ogelmiin.

 27. Merja

  Toivoisin voittavani koska en ole Essen tuotteita kokeillut. I love me messuillakaan en ole koskaan käynyt. Hemmottelu tulisi tarpeeseen…:)

 28. markku

  olisi kiva voittaa ja päästä kokeilemaan essen tuotteita mm. podista herkistyneille kasvoille. sikaa säkissä kun ei oikein ole varaa ostaa…

 29. NinaK

  Olen juuri saanut opiskeluni päätökseen, mikä ei kolmen lapsen kanssa aina ole ollut helppoa. Mutta nyt kaikki on paketissa ja todistusta odottelen 🙂 Vastapainoksi jotain kivaa ja rentouttavaa voisi olla paikallaan. Ja ehkä stressi näkyy myös ihossa, joten näytehoito olisi kiva 😉

 30. Lora

  En ole koskaan käynyt I Love me -messuilla joten nyt kun luonnonkosmetiikka on siellä vahvasti edustettuna tulisin ilomielin tutustumaan. Voisin samalla ostaa ystävälleni lipun ja yllättää hänet; meillä molemmilla on ollut aika kiireinen ja stressaava syksy joten pieni piristys olisi paikallaan.

 31. Olisiko nyt vihdoinkin messujen aika? Olen haaveillut löytäväni itseni koko päivän kestävästä hemmottelupäivästä; kauneutta, hyvää oloa, terveyttä ja muotia. Täällä valosta ja vilskeestä kaukana kun asuu, ovat tälläiset tapahtumat unelmalistalla yksi. Essee kuulostaa niin taivaalliselta, ihoni vaatii täydellistä hellyyttä ja tehoa. En kuitenkaan ole uskaltanut tilata suosituksista huolimatta taloudellisen tilanteen vuoksi. Hoito ja tuotepaketti olisi kyllä napakymppi minulle.

 32. Katja Kandolin

  Koska tuotteet joita olen jo kokeillut ovat olleet aivan mahtavia:) mutta nyt opiskelijabudjetilla olisi kiva saaha jotain for free!

 33. lotta

  Äääk ihana kirjoitus ja arvotakin vielä. 🙂
  Talvikin on jo tulossa joten nassuni tarvitsisi extra koskeutusta ja huolenpitoa.

 34. En ole koskaan ollut luonnonkosmetiikka messuilla. Jos saisin ilmaisen pääsyn, voisin muuttaa suunnitelmiani sen johdosta. Kosmetologin ammattitaitoa on asia, mikä minun kasvojeni hoidolle saattaisi tehdä tarvittavan suunnanmuutoksen.

 35. Päivi

  Palkinto sopisi minulle, koska hormonaalisesti oikutteleva ja tukkeutunut ihoni ei vaan parane ”ajan kanssa” ja koska tämä on alkanut oikeasti syömään naista, olen pohtinut, kuinka paljon rahaa olisin valmis panostamaan ihoni hoitoon. Siitä ihon hoidon syvällisyys rehellisesti sanoen on eniten kiinni omalla kohdallani. Lääkkeitäkään en (vielä) haluaisi!

 36. Saija

  Essen tuotteisiin olenkin jo hieman tutustunut ja toivon niistä apua kasvoissa häiritseviin pigmenttimuutoksiin, joihin muut tuotteet eivät ole tepsineet. Messuille olisi kiva päästä viettämään pitkästä aikaa vapaata viikonloppua ja matkapakkaus tulisi käyttöön marraskuussa, kun pääsen vihdoin ”kesälomalle” tehtyäni kahta duunia koko kesän 🙂

 37. Isadora

  Moi! 🙂 Viimeinen vuosi on ollut aikamoinen hurrikaani: ero pitkästä suhteesta, sitten pari taivaalta tippunutta ihastumista heti perään, jotka särkeneet sydämen ja sekoittaneet pään, opiskelustressi, vatsan ongelmat.. No tästä kaikesta voi päätellä että mun iho ei suoranaisesti hehku, mutta ihanilla tuotteilla sekä kasvot että mieli piristyis! Sormet ristissä jään jännäämään kuin käy 🙂 Kiitän samalla blogistasi, oon saanut paljon vinkkejä ja oivalluksia sun jutuista.

 38. Tuuli

  Voi että. Uskaltaisin varmaan panostaa vähän enemmänkin rahaa ihonhoitoon juuri tällaisen tutustumisen kautta. Muuten en kertakaikkiaan uskalla noin kalliita lähteä testailemaan. No, ehkä arpaonni käy! 🙂

 39. Ee-i

  Olisipa ihana voittaa pieni hemmotteluhetki ja päästä ammattitaitoisen kosmetologin hoitoon. Olen tällä hetkellä hieman hukassa sen suhteen, millaisia tuotteita ihoni kaipaa (ja iho on myös sen näköinen) ja kosmetologi osaisi varmasti opastaa minut oikeaan suuntaan.

 40. Hannele

  Olen miettinyt Essen tuotteiden kokeilemista jo pitkään. Ennen niin helppo ihoni on nyt ikääntyessä muuttunut ikävän kirjavaksi, leuka näppyläiseksi. Kolmivuorotyö hoitoalalla + muut huolet heikentävät nyt unta ja jaksamista. Tarvitsisin virkistystä!

 41. marmutti

  Haluaisin päästä hoitoon, koska ihoni on kokenut kovia tänä vuonna. Lopettamani hormonaalinen ehkäisy aiheutti pahan aknen puhkeamisen, ja sen aiheuttamia arpia parannellaan vieläkin ja roaccutania joudun napsimaan ainakin tämän kuun loppuun. Ihoni kaipaisi siis ehdottomasti jotain pientä ihanaa hemmottelua, ja Esse on merkkinä kiinnostanut jo kauan, mutten ole opiskelijana uskaltanut panostaa kalliisiin tuotteisiin ilman kokeilua.

 42. Mari Vee

  Toivon kovasti, että voittaisin, koska uskoisin saavani nykyisten Esse tuotteiden lisäksi lisävinkkejä ja tuotevaihtoehtoja Esse-tuotteista. Eli nimenomaan keskustelua millä Esse tuotteilla voi ja kannattaa vaihdella esim kuukautiskierron aikana kun ihossa epäpuhtauksia. Olen ihan hurahtanut Esseen ja olisi niin ihana vaihtaa ajatuksia ammattilaisen kanssa. Uusin satsaukseni oli Essen plus probioottisen silmänympärysvoiteen hankkiminen. Olisi ihana keskustella ammattilaisen kanssa mitä mieltä hän on esim siitä onko plus kasvovesi (jota käytän) hyvä vaihtaa välillä normaaliin Esse kasvoveteen ja mm kumpaa plus sarjan seerumia suosittelisi probiootisen seerumin lisäksi jne jne. Eli ammattilaisen apua ja vinkkejä toivoisin!

 43. Krista

  Ihoni on oikea ongelmaiho, jos ei Rosacea vaivaa niin joku muu. En ole vielä löytänyt sitä toimivaa hoitokonseptia joten kosmetologin tapaaminen tulisi todella tarpeeseen!

 44. MillaVee

  Hemmottelupaketti olisi täydellinen sysäys juuri startanneeseen äitiyslomaan – nyt on viime hetket panostaa hyvinvointiin, hemmotteluun ja rentoutukseen, jotta voi olla äitinä paras versio itsestään.

 45. Taru

  Hei! Olisipa kivaa päästä testaamaan vielä Essen hoitoa ja siten keskustelemaan samalla tarkemmin, miksei hehkutetut ja kalliit kotihoitotuotteet soveltuneet omalle ongelmaiselle POD-iholleni vaan jouduin palaamaan ihotautilääkärin määräämiin tuotteisiin. Tykkäisin niin paljon enemmän käyttää luonnonkosmetiikkaa.

 46. Katariina

  Haluan osallistua tähän siksi, että olen kiitos blogisi ja luonnonkaunis -messuilta ensimmäistä kertaa koskaan saamani hyvän palvelun ja perusteellisen selityksen myötä ymmärtänyt opetella suhtautumaan ihonhoitoon oikeasti tosissani ja pitkäjänteisesti. Aiemmin luulin kauneus- ja ihonhoitoalan ammattilaisten puhuvan kauniita korulauseita ja hieman kevyitä perusteluja saadakseen vain myytyä mahdollisimman paljon tuotteita kelle tahansa -ja mieluiten kalliimpia kuin halvempia. Viime keväänä koin viimeinkin jonkinlaisen ahaa -elämyksen ja ymmärsin, ettei ketään muu voi ottaa vastuuta omasta ihonhoidostani, jollen itse sitä tee. Tämän myötä alkoi myös aikaa säästymään, kun en enää taistellut iltaisin jaksaisinko vai enkö jaksaisi pitää huolta omasta ihostani, jota ei minulle uutta tule. Kuukausien aikana olen jo saavuttanut hyviä tuloksia, kuten myös vastoinkäymisiä, ja viimein ymmärtänyt tosissani miksi minulle oikeasti suositellaan jotain tiettyä tuotetta ja miksi säännölliset kosmetologikäynnit ovat oikeasti tärkeitä. Tällä hetkellä kaipaisin pientä lisätukea, hemmottelua ja ennen kaikkea nimenomaan konsultaatiota miten muuttaa tarvittaessa tämän hetkisiä ihonhoitorutiineja kun talvi alkaa tehdä tuhojaan, ja valitettavasti joudun taloudellisesta syystä vielä hieman lykkäämään seuraavaa kosmetologikäyntiä aiemmasta suunnitelmasta poiketen.

 47. Minna

  Ihanan messuviikonopun kruunasi palkinto Sinun blogisi ja kirjasi kautta olen innostunut luonnonkosmetiikasta ja odotukset messujen suhteen ovat korkealla

 48. Nelli

  Oi Olisipa ihanaa voittaa! Itselläni ollut kova kamppailu nyt jo useamman vuoden ajan ihon kanssa, aluksi aloitin lähihoitajan opinnot ja koulussa oli kosteus/home ongelmaa joka aiheutti minulle lukuisia terveysongelmia ja turhia lääkärikäyntejä kun ongelmaa ei kahden vuoden aikana saatu selvitettyä.. kun kävi ilmi että oireet johtuivat homeesta niin lopetin koulun ja menin vuodeksi tekemään yövuoroja. Olo parani ensin ja oli helpompi hengittää ja oireet vähenivät mutta kun olin 4kk tehnyt yövuoroja niin olo alkoi heikentyä enkä saanut enää unirytmistä kiinni ja taas iho alkoi mennä todella huonoksi ja oli kokoajan nuutunut ja väsynyt olo, kevään puolella jatkoin lähihoitaja koulutustani ja lopetin yövuorojen teon kokonaan kun siihen oli mahdollisuus ja viimeisen opiskeluvuoden aikana olo on kohentunut jo reippaasti ja ihokin alkanut taas näyttää jo vähän paremmalta. Suosin luomua ja luonnollisia tuotteita ja olen ollut lähes 10 vuotta kasvissyöjänä ja olisi ihanaa päästä ensimmäistä kertaa jonkun muun tekemään kasvohoitoon❤️ Essen tuotteita olen paljon selaillut netistä mutta nyt kun ei vielä ole vakituista työpaikkaa niin ei ole varaa hankkia uusia tuotteita, koitan saada oman kehoni mikrobiomi tasapainoa takaisin kuntoon niin sisäisesti kuin ulkoisesti ja olisi ihanaa päästä kokeilemaan että olisiko essen tuotteet minulle se oikea vaihtoehto ihonhoitoon❤️

 49. Sanna

  Aikuisiän aknesta jo pitkään kärsineenä olisi ihanaa saada apua ihonhoitoon. Tämä naama on varsinainen ongelma tapaus,eikä endometrioosiin käytettävä hormoonilääkitys ollenkaan helpota asiaa. Messuille olen joka tapauksessa tulossa joten arvonnassa voittaminen olisi siihen ihana luxus lisä.

 50. Daniela

  Olisi ihana voittaa, koska kaipaan hemmottelua ja yllätyksellisyyttä elämäntilanteeseeni. En ole myöskään koskaan vielä käynyt messuilla, jotka oli hieno kokea!

 51. Olen viimeisen vuoden aikana uppoutunut luonnonkosmetiikan maailmaan ja juurikin Aidosti Kaunis -teoksesi on ollut korvaamaton lähde tutkimusretkelläni. Oma ihoni on ollut teinivuosista saakka omalaatuinen ja viime vuosina se alkoi myös osoittaa jo väsymisen merkkejä. Luonnonkosmetiikkaan vaihtamisen ja oikeinlaisten tuotteiden löytämisen jälkeen tilanne tuntuu olevan parempaan päin. Seuraava pakkomielle olisikin juuri probioottinen kosmetiikka, jossa Esse on tunnetusti se kruunun kirkkain kivi. Minihoitoon olisi tosin hauska päästä jo siksi, etten koskaan ole ollut kosmetologilla, vaikka kovasti kiinnostaisi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>