Beauty

Viikon purkki: Ecodenta hiilihammastahna

Beauty | 3.5.2018 | Katja Kokko

Hupsista, viikon purkki ajautui tauolle pariksi viikoksi, koska täällä päässä on ollut hulabaloo (assari on todellakin viimeistään ensi vuoden tavoitelistalla!). No mutta nyt ollaan taas back ja loistavia purkkivinkkejä riittää jonoksi asti. Otetaan tällä kertaa käsittelyyn hammastahna! Eikä mikä tahansa tökötti, vaan luonnollista valkaisua lupaava trendikästä mustaa hiiltä sisältävä fluoriton hammastahna.

Viikon purkki on:

Ecodenta Black Whitening Toothpaste

Kohderyhmä: luonnonkosmetiikan käyttäjät, fluorittoman hammastahnan ystävät, hellävaraisia peseviä aineita suosivat kuluttajat

Kenelle sopii: tummentuneille hampaille

Miten markkinoidaan: lupaa poistaa hampaista tehokkaasti plakkia ja tummentumia sekä ehkäisee hammaskiven muodostumista. Musta hiili toimii tummentumia valkaisevana aineena ja vihreän teen EGCG ehkäisee hammaskiveä ja suojaa bakteereilta.

 

Mitä sisältää: Aqua*, Glycerin*, Hydrated Silica*, Sorbitol*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Aroma, Sodium Pyrophosphate, Charcoal Powder*, Epigallocatechin Gallate*,  Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Xanthan Gum*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Saccharin, CI 77499, CI 77266

Phenoxyethanol ja Ethylhexylglycerin ovat säilöntäaineita, mitkä eivät kuulu sertifioitujen raaka.aineiden listalle, mutta näiden aineiden yhdistelmä on yleisin säilöntäaine esim. jenkkiluonnonkosmetiikassa. Omalla kohdallani kumpikaan ei kuulu vältettävien listalle, vaan itselleni esimerkiksi hammastahnassa tärkeintä on se, ettei se sisällä sulfaatteja (koska ärsyttävät helposti omaa ihoani) eikä fluoria. Tämän tahnan pesevä aine on Sodium Cocoyl Glutamate, joka on erittäin hellävarainen tensidi eli pinta-aktiivinen aine ja se valmistetaan kookoksesta sekä sokereista.

Arvio tuotteesta: huomasin pari kuukautta sitten Instastooreja tehdessäni, että hampaani olivat kellastuneet melko pahasti, mikä johtui päivittäisestä kurkumajuomasta (kaikki kurkumaa käyttävät tietävät miten se tarraa kiinni kaikkeen mahdolliseen ja puhdistaminen on todella vaikeaa). Tarvitsin siis hammastahnan, jolla saisin puhdistettua värjäymät. Jauhemainen aktiivihiilitahna ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, koska ne yksinkertaisesti hankaavat omia hampaitani aivan liikaa, jonka vuoksi ikenet ja hampaat ärtyvät ja joudun lopettamaan käytön ennen kuin ehdin saada kunnon tuloksia. Kuin tilauksesta bongasin Ruohonjuuresta tämän hiilihammastahnan ja hitusen skeptisenä ostin testituubin. Odotukset eivät olleet kummoiset, koska mietin onko tahnassa hiiltä nimeksikään siinä missä jauheet ovat pelkästään sitä itseään.

Ajantajuni on sen verran hämärtynyt etten enää muista missä vaiheessa tajusin kaikkien värjäytymien puhdistuneen. Hampaani eivät ole vuosiin olleet näin ”valkoiset” – lähes kaikki tummentumat ovat puhdistuneet ja hampaat ovat puhtaan väriset. Parasta tahnassa on sen lempeys: tahna ei hankaa eikä pese liian voimakkaasti ja raikkautta on kunnolla (myös tärkeä kriteeri hammastahnalle!). Tämä on paras hammastahna, mitä olen ikinä kokeillut ja päihittää aivan kaikki edelliset suosikkini luonnonkosmetiikasta.

Arvosana asteikolla 1-10: 10

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 10

Käytätkö koko purkin loppuun: no nyt on kolmas tuubi menossa!

Ostaisitko uudestaan: kurkumajuoma kuuluu edelleen päivän rutiineihin, joten tämä auttaa pitämään värjäymät loitolla. Ja miksikäs sitä näin mainiota löytöä vaihtamaan? (No toki siksi, jos tilalle tulee jotain uutta ja kiinnostavaa!)

Mistä voi ostaa:

Ruohonjuuri, 8,99 €

Miraz.fi, 7,90 €

Oletteko kokeilleet tätä hiilitahnaa?

Kaikki viikon purkki -postaukset löytyvät täältä.

Avainsanat: , , ,