Lifestyle

Vetovoima

Lifestyle | 21.7.2016 | Katja Kokko

gravity7

Instagram-seuraajani saivatkin jo maistiaisia Uluwatun majoituksestamme, joka oli vertaansa vailla. Gravity on avattu vasta vajaa kolme viikkoa sitten ja kiitos Booking.comin, löysimme kyseisen hotellin, joka pisti välittömästi silmiin upeilla kuvillaan. Kaiken lisäksi majoitus oli avajaistarjouksessa puoleen hintaan – maksoimme täydellisestä luksuksesta vähemmän, kuin Gili Airin vaatimattomasta bungalowista.

gravity3

Gravity on tehty todella hyvällä maulla ja pienet yksityiskohdat on huomioitu ihastuttavalla tavalla. Lisäksi hotellista on upeat näköalat vehreän luonnon yli merelle ja tällä hetkellä yhdeksän bungalowin hotelli on ihanan rauhallinen. Paikka on luojansa, portugalilaisen Rickyn suuri unelma ja leikkikenttä. Hänen vaimonsa on ammatiltaan sisustaja ja perheessä vallitsee tiukka kuri siitä, kuka tekee kotona päätökset sisustuksen suhteen. Ricky on saanut ammentaa Gravityyn pikkupoikamaisella innostuksella kaikki inspiraationsa ilman sen kummempaa suunnitelmaa ja keneltäkään lupaa kysymättä – jokainen pieni yksityiskohta, patsas, lamppu ja esine on tullut vastaan täysin intuitiivisesti, löytänyt paikkansa itsestään ja kuvastaa jollain tavalla Rickyn visiota siitä, mitä kaikkea nimeen gravity kätkeytyykään.

gravity2

Vaikka ympäristö itsessään hivelikin esteetikon silmää, Gravityn hyvin erityinen energia tuli aivan jostain muualta, eikä ole epäilystäkään, etteikö se olisi ollut peräisin Rickyltä. Kuten fiilistelen aina kosmetiikkasarjoja, joilla on sielu, sama koskee myös Gravityä. Nimensä mukaisesti paikassa oli vetovoimaa, jota suurten ketjujen luksushotellit eivät kykene kuuna päivänä luomaan itselleen.

gravity5

Yksi erikoisimpia ja mielenkiintoisimpia ratkaisuja Gravityssä oli esimerkiksi ruokapöydät, tai siis pöytä, joita oli todellakin vain yksi. Ricky halusi usean pikkupöydän sijasta hotelliinsa vain yhden pitkän pöydän, jotta vieraat tutustuisivat toisiinsa sen sijaan, että he pysyttelisivät visusti omissa oloissaan. Ruokapöydän äärellä käydään tunnetusti parhaat keskustelut ja vaihdetaan mehukkaimmat matkavinkit.

gravity

Kävimme Rickyn kanssa parina iltana pitkiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Hänen kohtaamisensa tuntui erityisen merkitykselliseltä. Rakastan kuunnella elämää nähneen ja pitkän uran tehneen ihmisen ajatuksia elämästä, sen tarkoituksesta ja arvoista – ja siitä, kuinka keskeneräisiä olemme matkallamme, vaikka vuodet karttuvatkin. Kuinka ihanaa olikaan huomata, että tämmöinen henkilö puhuu energioista ja hihhuliksi leimatuista asioista täysin luontevasti ja puhtaasta sydämestä, aivan kuin ne olisivat  itsestäänselviä ja arkipäiväisiä asioita. Tiedätte varmasti sen tunteen, kun elämässä tulee vastaan ihmisiä, jotka jättävät jäljen omaan sisimpään? Tämä oli yksi niistä.

gravity6

Mitäpä muuta voisin sanoa Gravitystä? Koko paikka ja henkilökunta piti meistä niin hyvää huolta, että saatoimme rentoutua joka solullamme. Jos matkustat Uluwatuun (jota ei todellakaan kannata jättää välistä, mikäli Balille suuntaat), en suosittele edes vilkaisemaan mitään muuta hotellia.

gravity4

Kuvat Katja Kokko, paitsi kuvat 1,2,5,10,15 ja 19 Mariko Pajalahti

Avainsanat: ,