Lifestyle

Veja – vastuulliset tennarit

Lifestyle | 18.3.2019 | Katja Kokko

Veja on ranskalainen yritys, joka valmistaa supertyylikkäitä ja kohtuuhintaisia tennareita vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

Törmäsin muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa Veja-merkkisiin tennareihin, joiden mainostettiin olevan vastuulliset sekä sosioekonomisesta että ekologisesta näkökulmasta. Kiinnostukseni heräsi, mutta en päätynyt vielä tuolloin tutkimaan merkkiä tarkemmin. Sittemmin Vejoja alkoi tulla vastaan vähän väliä niin katukuvassa, Instagramissa kuin monien verkkokauppojen valikoimassakin.

Alkuvuodesta bongasin Vejalta V10-mallin, joka kolahti itselleni saman tien. Uusien tennareiden hankinta oli edessä pian, joten päätin vihdoin laittaa Vejat tilaukseen – enkä voisi olla tyytyväisempi. Vejasta taisi tulla loppuelämän valintani tennareiden suhteen, sillä tässä merkissä ei ole kohdallaan pelkästään ulkonäkö ja hinta-laatusuhde, vaan koko yrityksen toiminta.

Veja on ranskalainen yritys, jonka periaatteena on toimia mahdollisimman läpinäkyvästi ja tarjota tietoa tuotteiden valmistustavoista, valmistajista ja valmistusolosuhteista. Tämä ei jää pelkäksi sanahelinäksi, vaan yrityksen sivuilla on esimerkiksi nähtävillä puuvillan- ja luonnonkumin tuottajien sopimukset ja heille maksettavat korvaukset. Veja käyttää tennareiden materiaaleissa esimerkiksi vastuullisesti tuotettua luomupuuvillaa, Reilun kaupan kumia sekä kierrätysmuovipulloista valmistettua lankaa ja mesh-kangasta. Vejan valikoimassa on myös vegaaniset tennarit sekä tennareita lapsille. Yrityksen omilla sivuilla on runsaasti lisätietoa koko tuotantoketjusta – suosittelen tutustumaan, sillä materiaalia on saatavilla aivan valtavasti.

Vejassa on ihanaa läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden lisäksi laaja valikoima kiinnostavia malleja, joista luulisi jokaiselle löytyvän jotain – kengät eivät huuda olevansa ekotuote. Tuotteet eivät ole ylihinnoiteltuja, vaan erittäin kohtuuhintaisia. Tällä hetkellä meneillään oleva jättiläislenkkaritrendi on itselleni todella vieras ja tunnen itseni todella toopen näköiseksi megalenkkarit jalassa kaikkien muiden paitsi urheiluasujen kanssa. Valkoiset V10:t ovat sen sijaan kuin tehty minulle ja sopivat lähes kaikkiin asuihini – taidan siis jatkossakin pysytellä tennareissa superlenkkareiden sijasta.

Ennen kuin singahdat tilaamaan Vejat jostain ulkomaisesta kaupasta, haluan vinkata, että Stockmann myy Vejoja. Nyt jos koskaan on aika tukea Stokkaa!

Joko sinun jalasta löytyy Vejat?

Kuvat Katja Kokko, kuva minusta Richard Isaac

Avainsanat: , ,

Lifestyle

10 kommenttia artikkeliin “Veja – vastuulliset tennarit”

 1. SannaK

  Vejan tennareita oon katsellu jo monta vuotta sillä silmällä, mutten oo vielä ostanut 😀 Myös Keep ja Ethletic -merkkien tennarit ja Nae:n Piñatex tai korkkitennarit kiinnostaa eetisinä vaihtoehtoina!
  Osaatko sanoa, ovatko Vejan koot reiluja vai niukkoja? (Itsellä kun yleensä 6.5 englantilaisissa kokonumeroissa on hyvä ja Vejan mukaan se jäisi kokojen 39 ja 40 väliin…)

 2. Mulla on kokemusta kaksista Vejan tennareista, molemmista huonoja. Esplar-mallin pohjiin kului reiät varsin nopeasti, ja Vata-mallin hopeisten tennareiden liimaukset aukesivat alle kahden viikon käytön jälkeen (paikkaus ei auttanut). Tuo malli vaikuttaa kyllä kiinnostavalta.

 3. Tiina

  Kiitos, ihan mahtava vinkki! Alkaakin vanhat tennarit vedellä viimeisiään, nyt tiedän mistä käyn ensimmäiseksi etsimässä korvaajaa niillle <3

 4. Leena

  Mulla hyviä kokemuksia nimenomaan laadusta. Ainakin Esplar-mallin nahka on jämäkämpää kuin muilla merkeillä, joten kesti vähän tavallista pidempään pehmentää jalkaan, mutta muutaman kuukauden lähes päivittäisen käytön jälkeen näkyy tosi vähän käytön jälkeä. Samassa ajassa oon saanut monet muut tennarit jo ihan puhkikuluneiksi. Huono puoli, että kumipohja haisee aluksi vahvan kumimaiselta, mutta haju onneksi häipyy.

  • Esplar on ihana perusmalli! Varmasti tulee hankittua vielä toisetkin Vejat, tosin nyt ei hetkeen tarvetta ja olen niin ihastunut näihin ettei muita kenkiä tee mieli käyttää lainkaan!

  • Sanna

   Moikka, ostin viikko sitten kans nää esplar Vejat ja tää kovuus häiritsee kun hiertää kävellessä ja sitten hiostaa ihan valtavasti nää . Eikö muilla hiosta? Onko mulla vaan jotkut hikijalat .

   • MkPk

    Mulla myös hiersivät ikävästi, vaikka ostaessa koko tuntui oikealle. Eivät pääse muotoutumaan jalkaan, joten johtuu varmaan siitä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>