Lifestyle

Veja – vastuulliset tennarit

Lifestyle | 18.3.2019 | Katja Kokko

Veja on ranskalainen yritys, joka valmistaa supertyylikkäitä ja kohtuuhintaisia tennareita vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

Törmäsin muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa Veja-merkkisiin tennareihin, joiden mainostettiin olevan vastuulliset sekä sosioekonomisesta että ekologisesta näkökulmasta. Kiinnostukseni heräsi, mutta en päätynyt vielä tuolloin tutkimaan merkkiä tarkemmin. Sittemmin Vejoja alkoi tulla vastaan vähän väliä niin katukuvassa, Instagramissa kuin monien verkkokauppojen valikoimassakin.

Alkuvuodesta bongasin Vejalta V10-mallin, joka kolahti itselleni saman tien. Uusien tennareiden hankinta oli edessä pian, joten päätin vihdoin laittaa Vejat tilaukseen – enkä voisi olla tyytyväisempi. Vejasta taisi tulla loppuelämän valintani tennareiden suhteen, sillä tässä merkissä ei ole kohdallaan pelkästään ulkonäkö ja hinta-laatusuhde, vaan koko yrityksen toiminta.

Veja on ranskalainen yritys, jonka periaatteena on toimia mahdollisimman läpinäkyvästi ja tarjota tietoa tuotteiden valmistustavoista, valmistajista ja valmistusolosuhteista. Tämä ei jää pelkäksi sanahelinäksi, vaan yrityksen sivuilla on esimerkiksi nähtävillä puuvillan- ja luonnonkumin tuottajien sopimukset ja heille maksettavat korvaukset. Veja käyttää tennareiden materiaaleissa esimerkiksi vastuullisesti tuotettua luomupuuvillaa, Reilun kaupan kumia sekä kierrätysmuovipulloista valmistettua lankaa ja mesh-kangasta. Vejan valikoimassa on myös vegaaniset tennarit sekä tennareita lapsille. Yrityksen omilla sivuilla on runsaasti lisätietoa koko tuotantoketjusta – suosittelen tutustumaan, sillä materiaalia on saatavilla aivan valtavasti.

Vejassa on ihanaa läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden lisäksi laaja valikoima kiinnostavia malleja, joista luulisi jokaiselle löytyvän jotain – kengät eivät huuda olevansa ekotuote. Tuotteet eivät ole ylihinnoiteltuja, vaan erittäin kohtuuhintaisia. Tällä hetkellä meneillään oleva jättiläislenkkaritrendi on itselleni todella vieras ja tunnen itseni todella toopen näköiseksi megalenkkarit jalassa kaikkien muiden paitsi urheiluasujen kanssa. Valkoiset V10:t ovat sen sijaan kuin tehty minulle ja sopivat lähes kaikkiin asuihini – taidan siis jatkossakin pysytellä tennareissa superlenkkareiden sijasta.

Ennen kuin singahdat tilaamaan Vejat jostain ulkomaisesta kaupasta, haluan vinkata, että Stockmann myy Vejoja. Nyt jos koskaan on aika tukea Stokkaa!

Joko sinun jalasta löytyy Vejat?

Kuvat Katja Kokko, kuva minusta Richard Isaac

Avainsanat: , ,