Beauty

Tehokasta kosmetiikkaa herkälle iholle

Beauty | 20.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, postaus sisältää alekoodin

Laponie of Scandinavia valmistaa minimalistista, mutta tehokasta kosmetiikkaa herkälle iholle vastuullisista raaka-aineista.

Kun Laponie of Scandinavia tuli markkinoille ja olin tavannut ihmiset yrityksen takaa, tuntosarveni tiesivät, että tämä sarja singahtaa maailmanmarkkinoille ja siitä tulee hitti myös Suomen jokaisessa pitäjässä. Tuolloin juuri kukaan ei uskonut minua, sillä sarjan valikoimasta löytyi vasta kaksi öljypohjaista tuotetta (kasvoöljy ja balmi), joista ei vielä oikein päässyt kärryille, mistä tässä sarjassa on kyse.

Nyt Laponien valikoimassa on kuusi tuotetta, joista kolme on tällä hetkellä Pure Beauty Global Awardsien finaalissa ja sarjan matkan supersuosioon voi katsoa alkaneeksi – ja tämä on todellakin vasta alkua!

Laponien tuotteet on valmistettu todella herkälle, allergiselle ja ongelmalliselle iholle. Kaikki on saanut alkunsa yrityksen perustajan, Kristina Pentin vaikeista iho-ongelmista, joihin hän on koittanut vuosia löytää ratkaisua. Akne, taliköhnä, perioraalidermatiitti – siinä vain muutama ongelma, joista Kristina on kärsinyt nuoresta lähtien. Vuosien ajan nainen omisti vapaa-aikansa kosmetiikan kemian ja raaka-aineiden opiskelulle ja päätti lopulta perustaa ihonhoitosarjan, joka sopisi hänen ongelmaiholleen.

Laponien tuotteet ovat hyvin pelkistettyjä ja ne sisältävät vain vähän tarkoin valittuja raaka-aineita. Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että tuotteet ovat hajuttomia ja mauttomia – pelkästään positiivisessa mielessä! Ne nimittäin todellakin sopivat herkälle ja allergiselle iholle. Tuotteet ovat lisäksi eläinkokeettomia ja vegaanisia.

Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet

Laponien tuotekehityksestä vastaa yrityksen in house -kemisti Jaana Ailus ja tuotekehitys tapahtuu yrityksen omassa laboratoriossa Espoossa. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja Ruotsissa. Kaikki raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja tästä haluankin kertoa teille enemmän.

Suomessa tapahtuva valmistus on ehdottomasti plussaa sarjan tuotteissa, koska sillä tietenkin tuetaan kotimaista työtä. Pelkästään kotimainen tuotanto ei kuitenkaan tee tuotteista vastuullisia tai kotimaisia, sillä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista, kuten emulgaattorit, sakeuttajat ja säilöntäaineet valmistetaan ulkomailla. Ja juuri näiden raaka-aineiden alkuperään on hyvä kiinnittää huomiota, kun arvoi tuotteiden vastuullisuutta, varsinkin, jos sarjalla ei ole virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia. Laponie ei ole hankkinut tuotteilleen sertifikaattia ainakaan vielä, vaikka ne valmistetaan Ecocert-sertifioidulla tehtaalla. Yritys tarjoaa kuitenkin tietoa joka ikisen raaka-aineen valmistustavasta ja alkuperästä – tämän sarjan kohdalla voit taatusti luottaa siihen ettet joudu viherpesun uhriksi. Ja jos jotain tietoa ei ole nettisivuilta saatavilla, niin yritys kyllä vastaa kysymyksiin.

Esimerkiksi kosteuttava glyseriini, useat kasvipohjaiset emulgaattorit ja monien merkkien kosteusvoiteissa täyteaineina toimivat hajotetut kasviöljyt valmistetaan erittäin usein palmuöljystä, mutta tätä ei voi raaka-aineluettelon perusteella tietää – ja jos tuotteilla ei ole sertifikaattia, alkuperä voi olla mitä vain. Vastuullisesti tuotetusta palmuöljystä tai muista kasviöljyistä valmistetut aineet maksavat luonnollisesti aina enemmän.

Laponielle raaka-aineiden vastuullisuus on perusarvo ja jokaisen aineen alkuperä selvitetään niin tarkkaan, että raaka-ainetoimittajat ovat olleet ihmeissään kemistin tiukoista kysymyksistä. Esimerkkinä kerrottakoon, että Laponien käyttämä glyseriini on valmistettu eurooppalaisesta rypsiöljystä ja kosteusvoiteen emulgaattori RSPO sertifioidusta palmuöljystä (=Kestävän palmuöljyn yhdistys). Kaikki Laponien käyttämät tekniset raaka-aineet valmistetaan Euroopassa ja voiteissa täyteaineina käytettäviä hajotettuja kasviöljyjä ei Laponien tuotteissa ole lainkaan, eli tuotteiden hoitavuus iholle on maksimoitu. Kotimaisista raaka-aineista yritys käyttää tällä hetkellä kauraöljyä, kolloidista kaurajauhetta, ksylitolia ja betaiinia.

Minimalistista kosmetiikkaa herkkäihoisille, teineille ja raskaana oleville

Laponien ihonhoitorutiini on minimalistinen, mutta silti tehokas. Tuotteet sopivat herkän ihon lisäksi teini-ikäiselle, raskaana oleville, imettäville ja niille, jotka haluavat vähentää päivittäistä kemikaalikuormaa – myös luonnonkosmetiikasta tulevaa, sillä tuotteissa ei ole käytetty runsaasti erilaisia aktiiviaineita eikä eteerisiä öljyjä. On hyvä muistaa, että erilaiset kasviuutteet ja eteeriset öljyt sisältävät kymmeniä kemiallisia aineita.

Valikoimassa on tällä hetkellä kaksi puhdistustuotetta, kasvovesi, kosteusvoide, kasvoöljy ja balmi. Jatkoa on luvassa, mutta Laponien tuotekehitys tapahtuu sen verran pieteetillä, että kovin nopeasti ei seuraavia uutuuksia kannata odottaa. Tehdäänpä katsaus tämän hetkiseen valikoimaan, jossa on kaikki tarvittava minimalistin ihonhoitorutiiniin.

Gel Cleanser lienee erikoisin puhdistusgeeli, mihin olen koskaan törmännyt. Tuote on geelimäinen, mutta hyvin hellävarainen. Se liuottaa meikin ja epäpuhtaudet pois hellävaraisten pinta-aktiivisten aineiden avulla eikä iho jää kiristäväksi kosteuttavien betaiinin ja ksylitolin ansiosta. Geeliputsari sopii myös silmämeikin poistoon.

Gel Cleanser sopii rasvaiselle, epäpuhtaalle ja akneiholle. Jos käyttää tuhtia ja vedenkestävää meikkiä, kannattaa tehdä esipuhdistus Milk Cleanser puhdistusmaidolla.

Oman kokemukseni mukaan geeliputsari ei jätä iholle minkäänlaista tunnetta ja se tekee sen, mikä on putsarin tärkein tehtävä: puhdistaa kuivattamatta.

Milk Cleanser on samettisen kermainen puhdistusmaito, joka sisältää ravitsevaa rapsiöljyä ja kosteuttavaa ksylitolia. Lempeän tehokas puhdistusmaito sopii myös silmämeikille. Jos käyttää tuhtia meikkiä tai kaipaat syväpuhdistavaa vaikutusta, kannattaa puhdistusmaito poistaa kostealla musliiniliinalla tai esimerkiksi kestovanulapuilla.

Milk Cleanser sopii hyvin kaksoispuhdistuksen ensimmäiseksi vaiheeksi eli sen jälkeen ihon voi puhdistaa geeliputsarilla. Puhdistusmaito sopii parhaiten normaalille, kuivalle, ikääntyvälle ja atooppiselle iholle.

Toner Spray kasvovesi on suihkutettava kasvovesi, jonka aktiiviaineet ovat todella mielenkiintoisia. Ihanaa, että herkkäihoisen ei tarvitse automaattisesti tyytyä siihen, etteivät tuotteet voi olla tehokkaita tai ”tehdä iholle jotain”, vaan tehoaineita löytyy myös herkälle iholle. Laponien kasvovedessä on kolme kiinnostavaa aktiiviainetta: ectoin, macrocystis pyrifera makrolevä ja dipotassium glycyrrhizate.

Ectoin on aminohappojohdannainen, joka tutkimusten mukaan antaa iholle pitkäkestoista kosteutta, pehmittää karheaa ihoa, vahvistaa ihon suojabarriääriä ja rauhoittaa tulehduksia sekä ärsytyksiä.

Macrocystis pyrifera makrolevä on vain harvojen valmistajien käytössä, näihin lukeutuu Laponien lisäksi mm. kuuluisa La Mer, jonka kulttituotteesta Crème De La Meristä löytyy juurikin tätä aktiiviainetta. Tämä aine kosteuttaa ja pehmittää ihoa. Aineesta on myös tehty tutkimuksia, joiden mukaan sillä on kyky parantaa ihon kollageenisynteesiä ja elastisuutta.

Dipotassium glycyrrhizate on puolestaan dikaliumfosfaatista ja lakritsinjuuresta valmistettu tehoaine, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Tutkimusten mukaan se hillitsee tyrosinaasientsyymin toimintaa eli ihon pigmentin muodostumista, jonka ansiosta se on hyvä aine pigmenttiläiskien ehkäisyssä. Lisäksi aine rauhoittaa rosaceasta, aknesta ja psoriasiksesta kärsivää ihoa. Kiinnostavaa, bongasin myös Shisheidon käyttävän tätä raaka-ainetta, kun etsin siitä lisätietoa.

Kasvosuihketta kannattaa käyttää iholle 7 skin methodin mukaisesti – tai jos ei seitsemää, niin ainakin 3-4 kerrosta, jotta sen kosteuttavat ja ihoa pehmittävät vaikutukset pääsevät oikeuksiinsa.

Face Cream on ratkaisu kaikille, jotka eivät voi käyttää Whamisan Water Creamia, tai jotka kaipaavat sille vaihtelua. Voiteessa on tajuttoman ihana vesimäisen ohut koostumus, jota voi kerrostaa iholle niin paljon kuin haluaa rullaamatta eikä tukkivuudesta ole silti pelkoa. Voide sisältää unikonsiemenöljyä, joka on kuin luonnon omaa silikonia – ihanan ohutta ja nopeasti imeytyvää ja se sisältää runsaasti E-vitamiinia. Laponien käyttämä unikonsiemenöljy on kotoisin täältä Briteistä tilalta, jossa sitä on tuotettu jo viidessä sukupolvessa.

Lisäksi voide sisältää kotimaista kauraöljyä ja kolloidista kaurajauhetta, joka rauhoittaa ihoa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Kiinnostavat lisät voiteeseen tuovat vielä punoitusta ja ärsytyksiä rauhoittavat antioksidantit honokiol ja magnonol, joita saadaan magnolia-puun kuoresta. Ne tehostavat myöskin voiteen sisältämien säilyvyyttä parantavien aineiden toimintaa.

Face Oil kasvoöljy on neljän ravinnerikkaan kylmäpuristetun kasviöljyn cocktail: arganöljyn, kauraöljyn, ruusunmarjaöljyn ja vadelmansiemenöljyn. Kasvoöljy korjaa, pehmittää, rauhoittaa ja uudistaa ihoa sekä lukitsee kosteuden ihoon. Se on koostumukseltaan silkkinen ja imeytyy nopeasti ihoon soveltuen erittäin hyvin myös meikin alle.

Face Oil sopii kaikille ihotyypeille eikä se tuki ihoa, mikä tekee siitä ihanteellisen myös helposti tukketuvalle ja akneiholle. Öljy on loistava myös iholle, joka kärsii rosaceasta, pigmenttiläiskistä, atopiasta ja ihottumista, sillä öljycocktail sisältää runsaasti E-vitamiinia, betakaroteenia ja omega-rasvahappoja, jotka ehkäisevät aurinkovaurioita, rauhoittavat tulehduksia ja uudistavat ihoa.

All-Around Balm on monitoimibalmi, jokaisen minimalistin must have -tuote. Vedetön balmi sisältää ihoa pehmittävää arganöljyä ja kauraöljyä, hydrogenoitua arganöljyä (joka paksuntaa koostumusta), auringonkukkavahaa (jonka ansiosta balmi on kiinteää) ja rauhoittavaa bisabololia.

Balmia voi käyttää huuliin, kynsinauoille, kuiviin kohtiin ja pienille naarmuille. Se toimii hyvin myös meikin alla, sillä vahamaisen koostumuksen ansiosta se jättää iholle mattapinnan.

Balmissa on täydellinen koostumus, jota on muokattu hieman alkuperäisestä ja nykyisin se on aiempaa pehmeämpää – tämän parempaa koostumusta balmille saa hakea, sillä itse olen juuri sellaisten balmien ystävä, joiden koostumus on sopivasti vahamaisen ja pehmeän rasvan välimaastosta.

Lopuksi vielä muutama sana Laponien pakkauksista. Jokaisen tuotteen kohdalla löytyy ohjeet miten pakkauksen kukin pakkauksen osista kierrätetään. Yritys haluaa lisäksi minimoida turhat pakkausmateriaalit ja kartonkisia ulkopakkauksia käytetään vain, jos tuote vaatii sen pysyäkseen ehjänä kuljetuksessa.

Löytyykö sieltä herkkäihoisia, jotka ovat jo löytäneet Laponiesta uuden lempisarjan?

Alekoodi

Saat 15 % alennuksen kaikista Laponien tuotteista koodilla LAPONIE19 House of Organicin verkkokaupasta.

Kuvat Timo Anttonen

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Tehokasta kosmetiikkaa herkälle iholle”

 1. Minna

  Laponie on ollut käytössä nyt kaksi kuukautta. Tuotteista mulla on Milk Cleanser, Toner Spray ja Face Cream. Öljyn tilaan varmaan kunhan Essen protect oil loppuu.

  Tuotteista on vähän kaksijakoinen fiilis. Pidän siitä, että ne sopii omalle tosi herkälle ja milloin mistäkin kenkkuilevalle iholle. Mikään tuotteista ei ole ärsyttänyt ihoa. Pakkaukset on mielestäni liian pieniä etenkin kasvovedessä ja voiteessa. Milk Cleanser on lempparituotteeni, sillä se puhdistaa ihon tosi hellävaraisesti ja iho jää ihanan tuntuiseksi. Kasvovedessä toivoisin olevan paksumman koostumuksen, vähän Whamisan tyyliin. Kasvovesi ei tunnu mulla riittävän vesikosteudeksi vaikka kuinka kerrostaisin. Kasvovoide on tosi erilainen, kuin mikään aiemmin testaamani. Senkään kosteutustehoista en ole ollut ihan vakuuttunut. Pitääkin testata tuota voiteen kerrostamista, kiitos vinkistä! Oma iho on kenkkuillut tänä talvena tosi paljon atopian kanssa ja näillä tuotteilla se ei ole kyllä pysynyt kurissa. En tiedä sitten auttaisivatko kombosta puuttuvat öljy ja balmi tähän. Whamisan deep rich toner toimi tosi hyvin atopiaan ja ihottuma pysyi poissa, mutta nyt lopputalvesta iho alkoi myös ärtyä siitä ja pod meinasi taas tulla vierailulle joten oli pakko jättää pois käytöstä. Varmaan ihon ollessa kunnossa ja kesällä Laponie on itselle loistosarja! Odotan myös innolla mitä tuotteita seuraavaksi lanseerataan.

  • Olen samaa mieltä myös, kasvovesi olisi vielä parempi paksumpana ja isommassa koossa 🙂 Itse odotan myös malttamattomana mitä sarjalta tulee seuraavaksi, josko se olisi se seerumi…

   • Anne

    Hei! Minä tykkään juuri vesimäisestä tonerista, koska paksummat jäävät minulla pyörimään ihon pinnalle, eivätkä imeydy, vaikka käyttäisin kuinka vähän. Niiden päälle, kun laittaa voiteen, ihoni tuntuu valmiiksi klähmäiseltä ja näyttää rasvaisella jo parissa tunnissa. Ihoni on kuitenkin pintakuiva ja oli ihanaa, miten Laponien toneri suorastaan humahti ihooni ja voin imeyttää sitä useamman kerroksen. Samoin voide on ihana, kun ei rasvoita, eikä tuki. Tarvittaessa päälle voi laittaa öljyn tai tuhdimman voiteen. Minä ainakin toivon, että näitä koostumuksia ei muuteta, markkinoilta löytyy kuitenkin pilvin pimein paksuja tonereita ja voiteita.

 2. Ulpu

  Mulla ei ole herkkä iho ja koska rakastan eteeristen öljyjen tuoksuja tuotteissa, Laponie ei ole ihan mun sarja.

  Mutta on mahtavaa, että sarja on juuri herkkäihoisia varten sekä heitä, jotka eivät välitä luonnollisista tuoksuista tai tuoksuista ylipäätään. Mulla on kasvoöljy käytössä (tuunaan sitä tipalla eteeristä öljyä)ja se on tosi kiva, face cream tuntui myös hyvältä. Täytyisi vielä testata sarjan muutkin tuotteet. Pakkaukset ovat minusta tosi kauniit, niitä on kaikin puolin ilo myydä! 🙂

 3. Merja

  Ajattelin ensin että Laponien tuotteiden hajuttomuus on sarjan heikkous minunlaiselle tuoksujen ystävälle . Mutta tarkemmin ajateltuna tämä heikkous onkin sarjan vahvuus – myös tuoksujen ystävälle. Olen tullut siihen tulokseen että on parempi jos pelkästään kosteusvoiteessa on tuoksu ja muut tuotteet ihonhoito rutiinissani ovat tuoksuttomia. Yksi hajustettu tuote on riittää ja näin kosteusvoiteen tuoksu pysyy puhtaampana. Jos kaikki tuotteet ovat hajustettuja ei sekään ole kiva – varsinkaan suomen talvessa jossa kaikki hajut voimistuvat. Laponien putsarit, öljy ja balmi ovat aivan loistavia + sopivan hintaisia. Itse olen tykästynyt – vaikka olen tuoksujen ystävä.

 4. Minna

  Tarkoitus olisi testata sarjaa teini-ikäisellä tytöllä, jolla kuiva (hieman atooppinen) iho, mutta viime aikoina ilmestynyt näppyjä otsaan ja poskipäihin. Lähinnä mietinnässä mitkä tuotteet kannattaisi ehdottomasti ottaa kokeiluun, jos haluaa päästä mahdollisimman vähillä hankinnoilla?

 5. Anne

  Olisi kiva kuulla rosacea ihosta kärsivien kokemuksia näistä tuotteista. Whamisaa olen vähän miettinyt, mutta niissä taitaa olla niin paljon aktiiviaineita, että luultavasti iho reagoisi herkästi. Tällä hetkellä ihan ”perusvoidekuurilla”.
  Onkohan näistä muuten saatavilla näytteitä misssään?

  • Herkälle iholle Whamisa voi olla liian aktivoiva ja iho pitäisi ainakin totuttaa todella vähitellen tuotteisiin. Siksi se ei ole paras valinta. Laponien tuotteet ovat myynnissä myös Kampin Ruohonjuuressa, missä niitä voi käydä hypistelemässä paikan päällä.

   • Anne

    Kiitos. Pitänee näitä kokeilla. Millaista kosmetologin tekemää kasvohoitoa suosittelisit tukkeutuneelle rosacea iholle? Finnejä ei ole, mutta mustapäitä nenänseutu täynnä ja talitukkeumia tai jotain sellaisia leukaperissä ja otsassa. Tai onko jokin tuote, jolla näistä päässisi eroon vai vaatiiko laitehoidon?

 6. Riikka

  Puhdistusgeeli ja voide olleet muutaman päivän käytössä. Putsariin ihastuin täysin. Voide ei ole vakuuttanut, pohjana erittäin paljon allergioita, rosacea ja hyvin pintakuiva iho. Kasvovesi läträys, seerumi (molemmat Lovely Dayn), voide ja päälle RMS meikkivoide, tuloksena lähti heti hiertymään kasvoilta. Putsasin ja aloitin alusta lisäten voiteen alle öljyn niin toimi paremmin. Tänään unohdin öljyn niin laitoin voiteen päälle muutaman tipan Lovely Dayn voidetta ja toimi varsi hyvin. Kosteutustehoa ei ole ilman huolellista kasvovesi läträystä ja seerumia, ilman seerumia kiristelee ja korostaa kuivuutta. Jospa muutkin valmistajat intoutuisivat tuottamaan hyviä tuotteita meille, joille ihon hoito on ainaista tasapainoittelua ja hyvien toimivien tuotteiden metsästystä.

  • Uskon kyllä, että herkkäihoisen tarpeisiin vastataan tulevaisuudessa yhä paremmin, sillä kaikenlaisesta muusta luonnonkosmetiikasta alkaa olla jo niin mieletön tarjonta, mutta tässä on loistava niche edelleen.

 7. Anniina

  Vitsit miten hyvä, että on saatu herkkäihoisille oma sarja. Ja vielä, että tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa, mahtavaa. Jos tämän hintaluokan puhdistusmaidoista puhutaan, niin kumpi on mielestäsi parempi/laadukkaampi, laponien vai cattierin puhdistusmaito? Vai joku ihan muu?

 8. Terhi

  Minulla on ollut käytössä kasvoöljy ja toinen pullo odottaa jo. Ihoni tarvitsee paljon kosteutusta, mutta tukkeutuu hyvin helposti. Ihoöljy on ollut mielestäni haasteellisin tuote luonnonkosmetiikan saralta. Laponien öljy on kosteuttava, imeytyy suht helposti, eikä ärsytä ihoa. Raaka-aineet tuoksuvat alkuun aavistuksen, mutta itse en voimakkaita tuoksuja kestä ja haluankin ihonhoitotuotteiden olevan omalla kohdallani juuri tällaisia. Balmia haaveilen huulivoiteeksi. Kasvovesi kiinnostaa sinänsä myös, mutta on kokoonsa nähden kallis. Olisikohan hintansa väärti?

 9. EvaGo

  Hmm..itselläkin on kaksijakoiset fiilikset sarjasta. Milk cleanser ei tehonnut yksinään Ere Perezin meikkeihin, balmi ja kasvoöljy oli ihania tosin balmi oli ehkä omalle iholleni liian tuhti sit kuitenkin. Kasvovesi ei ikinä sit saapunutkaan testiin. Mutta odotan innolla sitä kun Pai skincarelta tulee ruusumarja öljyputsari herkälle iholle!! Jee! Ihanaa tuotekehitystä ja sit tietty Vintner’s daughteriltakin tulee myös active treatment seerumi! :O

  • Eren meikkivoide on niin tuhtia, että se tarvitsee joko puhdistusmaito + musliini-kombon tai maidon ja geelin yhdistelmän, jos siis haluaa juuri tätä sarjaa käyttää. Pain uusi putsari kuulostaa superhyvältä!

 10. Niina

  Minä ostin kolme viikkoa sitten koko setin sinun suosituksesta herkistyneelle couperosa-iholleni ja iho alkoi rauhoittumaan jo parissa päivässä. Nyt punakkuus on huomattavasti vähentynyt, toki couperosa ei pois lähde, mutta kasvot ei ole enää paikoin kirkkaan punaiset tai pistemäiset. Siis kiitos! <3 Maito ei yksin riitä meikin pesuun, mutta käytän geeliä kakkosvaiheessa ja näin saa loistavan tuloksen. Kasvovettä olen kerrostanut ja se loppuukin jo nyt kolmen viikon jälkeen, joten itsekin toivoisin isompaa purkkia. Voide ei riitä kosteuttamaan kuivaa ihoani, mutta onneksi öljy kompensoi tätä ja jotenkuten selviän. Toivoisin tälle sarjalle seerumia ja öljyputsaria seuraavaksi. Osaisitko Katja suositella mikä seerumi näiden kanssa kävisi, jotta saisi lisää kosteutusta?

  • Joo, meikkivoiteen puhdistus vaatii joko musliiniliinan tai geelin kaveriksi, mutta jos sulla on herkkä couperosa-iho, musliiniliina ei tule kysymykseen. Mielestäni voide ei kosteuta yhtä hyvin kuin Whamisan Water Cream, mutta toisaalta se ei sovi monelle herkkikselle. Seerumiksi voisit kokeilla esimerkiksi Novexpertin Hyaluronihappoboosteria. Dafna’s seerumia, Kahinan seerumia tai NYR:n Starflower Daily Essenceä.

  • Laponieta vastuullisempaa brändiä saa kotimaan markkinoilta hakea. Tuotteissa on yksi raaka-aine, joka palmuöljypohjainen, emulgaattori. Samaa ei voi sanoa sadasta muusta luonnonkosmetiikkabrändistä – varsinkaan monesta suomalaisesta sarjasta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>