Beauty

Uuden vuoden uutiset

Beauty | 30.12.2015 | Katja Kokko

Vuoden toiseksi viimeinen päivä ja iso helpotuksen huokaus. Veikkaan, että ruudun toisellakin puolella huokaillaan hartiat keventyneinä. Olen todella, todella onnellinen, että tämä vuosi on paketissa! Takana on 365 aivan mahtavaa päivää, mutta samalla erittäin uuvuttavaa. Tähän vuoteen on mahtunut niin onnen kukkuloilla liihottelua kuin syvissä vesissä kahlaamistakin. Vuosi 2016 aloittaa uuden aikakauden minun ja varmasti monen muunkin elämässä. Kaikki vanha ja tunkkainen on putsattu nurkista viimeistä hiukkasta myöten tehden tilaa uudelle.

Uusi vuosi näyttäytyy minulle vielä monelta osin tyhjänä. Jo parin kuukauden ajan sisälläni on ollut tunne, että vuoteen täytyy jättää tilaa, mikä on johtanut siihen, että olen kieltäytynyt muutamista jutuista, joista järjen mukaan ei olisi ehkä pitänyt kieltäytyä. Yksi tärkeimmistä vuoden 2015 opeista kuitenkin oli, että kaikki valinnat täytyy tuntua oikeilta tai hyviltä. Muuten niille vain etsii tekosyitä. En vielä tiedä mikä tuon tunteeni takana on. Jotain niin hyvää, etten osaa vielä kuvitella sitä tai kenties ihan vain tarve hieman levätä? Loppuvuosi veti minut niin epätasapainoon, että kaipaan ennen kaikkea säännöllisyyttä ja hyvinvointiani edistäviä rutiineja. Tähän minulla onkin mahtava resepti, jonka aion aion jakaa myös teille heti vuoden vaihduttua.

Uusi vuosi näyttäytyy minulle myös uusina, inspiroivina juttuina. Kerroin eilisessä postauksessa, kuinka losilaisen The Chalkboard Magazinen sivuilla julkaistu artikkelini johti mielenkiintoiseen tapahtumaketjuun. Kansainvälinen Allergy Certified nimittäin löysi minut ja päätyi sitä kautta blogiini. Tanskassa perustettu sertifikaatti on vähän kuin luonnonkosmetiikan sertifikaatti sillä poikkeuksella, että se sertifioi allergisille ja herkkäihoisille sopivaa kosmetiikkaa – siis muutakin, kuin luonnonkosmetiikkaa. Järjestö valitsee kerran vuodessa vuoden parhaat allergiasertifioidut tuotteet AllergyAwardseissa, jotka järjestetään tulevana vuonna Kööpenhaminassa ja vuoden päästä Lontoossa. Tuomaristo koostuu laajasta kirjosta kosmetiikka-alan ammattilaisia. Ja yksi heistä on allekirjoittanut! Huhtikuussa matkaan siis Köpikseen elämäni ensimmäistä kertaa, jossa pääsen osallistumaan alan ammattilaisten luennoille sekä verkostoitumaan itse gaalan lisäksi.

Toinen uusi juttu, joka saa sukat pyörimään jaloissani liittyykin sitten suuren suureen rakkauteeni, eli tuotekehitykseen. Aloitan nimittäin puolen vuoden mittaisen luonnonkosmetiikan tuotekehityksen opiskelun englantilaisessa Formula Botanicassa.  Opiskelu tapahtuu etänä verkossa ja suorittamani tutkinto on nimeltään Advanced Diploma in Organic Skincare Science. Olen surffannut nyt koulun virtuaalisessa kirjastossa ja voi pojat olen pyörällä päästäni! Miten maltan aloittaa säännöllisen elämän ja unirytmin, kun käden ulottuvilla on niin valtava määrä inspiroivaa tietoa? Tulevaisuus näyttäköön mitä tämäkin tuo tullessaan, mutta jos joku asia aiheuttaa tämmöisiä sydämen tykytyksiä, lienen oikealla polulla.

Niin ja onhan minulla meneillään paraikaa eräs suurehko tuotekehitysprojekti! Mutta huuleni ovat sinetöidyt ainakin seuraavat 365 päivää, eikö olekin kurjaa? Kannattaa siis unohtaa tämä informaatio koko ensi vuodeksi!

Blogiin on luvassa heti vuodenvaihteen jälkeen uusi juttusarja, jossa kurkistamme kasviraaka-aineiden kiehtovaan maailmaan. Lisäksi jatkan ystävistäni kertovia postauksia ja onpa ideapankissani hautumassa pari muutakin juttusarjaa, jotka saavat odottaa vielä hetkisen. Vuoden vaihduttua on myös luvassa todella mielenkiintoinen ihonhoitotutkimus, jota minulta on toivottu useaan otteeseen syksyn aikana.

Aion myös jatkaa ahkerasti luonnonkosmetiikkamarkkinoiden koluamista. Tällä hetkellä odotan kovasti, että joku tajuaisi kotiuttaa tänne jenkkiläisen In Fioren ja YÜLIn, saksalaisen ihonhoitoihme Amalan sekä englantilaisen Aurelian. Siitäkin huolimatta rantautuvatko nämä kiehtovat sarjat Suomen markkinoille, aion sukeltaa näiden sarjojen syövereihin, sen verran palavasti nämä purnukat ovat minua kuumotelleet.

Mitä te odotatte tulevana vuonna blogiltani? Oletteko itse törmänneet mielenkiintoisin sarjoihin, joita toivoisitte Suomen markkinoille?

Ihanaa uutta vuotta rakkaat lukijani ja kiitos tästä vuodesta!

Ps. Jos joku ehti missata jouluna Facebookissa jakamani ultimatum hittisoittolistan, niin se löytyy tästä linkistä. Sain jonkun käsittämättömän räppikohtauksen, joka johti myös ysäri r’n’b -hittien kaiveluun. Tätä kuunnellessa on pakko päästä tanssimaan, joten olkoot tämä uuden vuoden virallinen soittolista!

Kuvat Cindy Riera

Avainsanat: , , , ,

Beauty

26 kommenttia artikkeliin “Uuden vuoden uutiset”

 1. Ulpu

  Voi mitä mielenkiitoisia juttuja sulla tulossa, mahtavaa! Onnea opiskelupaikasta ja tuomarin pestistä! 🙂 Varmasti mielenkiintoista asiaa tiedossa myös meille lukijoille, ja postausideasi ylipäätään kuulostavat hyviltä. En osaa mitään erityisiä postaustoiveita tähän nyt heittää, jään siis odottelemaan. Ehkä mulle putkahtaa postaustoiveita myöhemmin, olen tässä itsekin innoissani aloittamassa opiskelua, luonnonkosmetiikkaan liittyen (osin kiitos sinun Katja). <3

  Soittolista täytyy kuunnella ajan kanssa, vaikuttaa kiinnostavalta. 🙂

 2. Heleää

  Vau, kiintoisaa! Onnea sinulle Katja. 🙂 Olihan tuossa jo vaikka kuinka monia juttuja, eli varmasti hyvä jos on myös aikaa vain olla.

 3. Maarit

  Kiitos Katja tästä vuodesta. Olet ollut suuri inspiraation ja avun lähde luonnonkosmetiikkaan tutustuessani. Monta hyvää ohjetta, ihan parasta oli beauty guide ja kaiken kruunasi upea teoksesi 🙂
  Toivon sinulle ihanaa uutta vuotta 2016. Lepää ja kerää voimia ensi vuoden uusille tuulille… jos maltat 🙂
  Halauksin, Maarit

 4. Sini

  Kiitos tästä vuodesta ja kuulostaa, että ensi vuosi tulee oleman todella mielenkiintoinen sinulle!:) Täällä odotellaan aina innolla kaikkia juttujasi.

 5. Heini

  Toivoisin juttua psoriasiksesta. Olen nyt huomannut yhteyden psorin ja ihon ajoittaisen huonon kunnon välillä. Faijalla esiintyi tosi pahana, joten osasin odottaa, että itselläkin olisi, mutten että näyttäytyisi naaman huonona kuntona jos syö paljon sokeripitoista ja viljapohjaista ruokaa. Ja toki jutut uusista sarjoista kiinnostaa

 6. saaraa

  Haluan kiittää tästä blogista ja kirjasta aivan valtaisasti! Vaikka olen seurannut blogiasi alusta saakka, niin vasta kirjan luettuani palaset ihon hoidossa loksahtivat kohdalleen. Iho on parissa viikossa muuttunut vauvan pepuksi♥ Blogista kai otin tiedon muruja sieltä täältä ja hoidin ihoani kaikkien oppien mukaan:) Myös minua inspiroi kovasti tämä luonnollinen ihonhoito ja muutenkin luonnollisuus. Se tulee näkymään opiskeluissanikin. Mahtavaa, että kohta vanhat synteettiset jätetään pölyttymään! Niin kovaa tämä luonnonkosmetiikka vyöryy! En meinaa pysyä pöksyissä! Kaikkea mahtavaa sinunkin ensi vuoteen! Ihania uutisia työrintamalta!

 7. Julia

  Ihania uutisia!

  Minä puolestaan toivoisin postausta laadukkaan ekokampaamon löytämisestä.. Olen kuullut yhdeltä tuttavaltani ettei monessa edes pestä pyyhkeitä vaan samoilla mennään..
  Yhteen tutustuin toissapäivänä siinä Iso Roballa, joka on tullut siihen vissiin vasta tämän vuoden puolella. Siellä nuori ja asiantunteva tyttö antoi huolella neuvoja hiusteni ylläpitämiseen.. Varasin ajankin ens vuoden puolelle, katsotaan miten käy Hennan suhteen. Vaikutti ainakin lupaavalta

 8. Mun taas tekis mieli oikoa tän merkin suuntaan (vinkvink, jos joskus testaat): https://www.100percentpure.com/ , meikkikatalogissa (käytössä puhtaat hedelmäpigmentit) ois nimittäin muutama simppelikin tuote, jota ei väreissä ja koostumuksessa täältä vielä löydy.
  Kiitos tältä vuodelta! xx

  Tuo Brändit-luukku tos yläällä ei mulla muuten tässä 11″ssa näytössä (Chrome) näy kun D:hen asti, ts. ei skrollaa alas, liekö oma vika vai. Noo. Oisin tsekannu, löytyykö Ilia ja jotain. 😀

  • Olen muutaman kerran katsellut tätä sarjaa, mutta en kuitenkaan saanut kovin suuria kiksejä. Tosin heillä olisi cushion-meikkivoide, joka kiinnostaisi!

   Joo tuo Brändit-valikko on uusi ja siinä on vielä korjattavaa, että koko lista näkyy. Itselläni näkyy K:hon asti. Kun koodari palaa töihin ensi viikolla, ottaa sen heti työn alle 🙂 Ja kyllä, Ilia löytyy!

 9. tiinah

  Ihana inspiroiva Katja, hyvää uutta vuotta! Kunpa joskus uskaltaisin itsekin uskoa unelmiini ja kurkotella tähtiäni, kuten sinä 🙂

 10. Miisu

  Hei Katja :),

  ja hyvää uutta vuotta 2016. Blogisi ansiosta olen löytänyt ihonhoidon uudelleen teini-iän jälkeen. Olen kokeillut kookosöljyt ja MeineBaset. Ihmettelin miksi ihoni on hiukan pintakuiva 😀 vaikka ihme kyllä muuten hyvässä kunnossa (kiitos geenit!!). Ensimmäistä kertaa tosiaan yli kymmeneen vuoteen olen laittanut pesuaineen ja rasvan (olen siis käyttänyt vain luonnon tuotteita) lisäksi kasvovettä. Kasvovesi on ihmeaine!! Se todella toimii. Jouluna sain anopiltani lahjaksi Joy of Finlandin kiinteyttävää silmänympärysvoidetta, koska lähennyn kolmeakymppiä muutaman vuoden päästä. Onko sinulla kokemusta sarjasta? Lisäksi toinen kysymys; kauneusresepteissäsi käytät eteerisiä öljyjä, ovatko ne Frantsilan vai minkä sarjan?

  Onnea tuomarin pestistä!

  • Ihana kuulla, että olet löytänyt blogista toimivia ihonhoitovinkkejä! Joy of Finland ei oikein puhuttele itseäni ulkoasun suhteen ja siksi en ole sarjaa kokeillutkaan.

   Käytän suurimmaksi osaksi Neal’s Yard Remediesin eteerisiä öljyjä, niiden hyvän laadun vuoksi. Frantsila on ihan ok ja hyvin saatavilla 🙂

 11. Helinää

  Kiitos kun olet ja teet tätä mainiota työtä 🙂 ja onnea tuleviin! Kirjastasi innostuneena aloin taas tehdä kotikosmetiikkaa sun vanilja-piparminttu-vartalovaahto-reseptillä. Aineksia ei tietenkään ollut kaikkia ja vähän vaihtelin öljyjä ja tuoksuja. En jaksanut ihan 10 minuuttia käsivatkaimella vaahdottaa, kuinkahan nuukaa se on?? Käsivatkain ainakin alkoi kuumeta, enpä ole ennen näin kauaa sillä vatkannut. Yleensä olen kosmetiikkaa vatkaillut pienellä maidonvaahdottimella jonkun minuutin 😀
  Hyvää Uutta Vuotta 2016!

 12. Janita

  Millainen koostumus Juice Beautyn BB voiteessa on? Mietin että tilaisinko BB voiteen sävyssä sheer (ei väripigmenttiä) vai Juice Beautyn oil free spf 30 kosteusvoiteen. Ja voiteen päälle normaalisti meikkivoide. Osaatko kertoa sopiiko noiden päälle nätisti meikkivoide?:) onko tuo bb voide kovin kosteuttava? Jääkö noista voiteista vaalea pinta, kun niissä on sinkkioksidia? Vai imeytyykö hyvin?

 13. Mona

  Hienoja uutisia ja tulevia asioita -onnea niistä, ja onnea niihin!

  Ja voi eiiiiiiii tota soittolistaa… 😀 Massive love!

 14. Mari Vee

  Kiitos Katja vuodesta 2015! Olen pitänyt blogistasi ja jutuistasi todella paljon. Olet antanut hyvää mieltä hyvinkin kaoottisessa elämäntilanteessani. Lisäksi olen saanut monia hyviä tuotteita juttujesi perusteella. Viime aikoina kommentoinnit jääneet vähemmälle, mutta olen silti matkassa mukana.

  Odotan Amalan saapuvan Suomeen, koska siinä sarjassa on jotain kiehtovaa.

 15. Jennie

  Kiitos edellisestä vuodesta, kaikista ohjeista, inspiraatiosta, esimerkistä, en ihmettele että maailmakaikkeus vie sinua vaikka minne, oikein tunnen pienen pistoksen sydämessä kun en ole osannut suoda itselleni samaa virtaa mihin ole päässyt kiinni. Hienoa, että uskallat ja osaat jakaa sen muiden kanssa. Onnea tälle uudelle vuodelle! Odotan ja tiedänkin, että uutta tietoa tulee tätä kautta jatkuvasti, joten on mahtava opiskella ja innostua uusista asioita kauneuden hoidossa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>