Beauty

Uuden vuoden uutiset

Beauty | 30.12.2015 | Katja Kokko

Vuoden toiseksi viimeinen päivä ja iso helpotuksen huokaus. Veikkaan, että ruudun toisellakin puolella huokaillaan hartiat keventyneinä. Olen todella, todella onnellinen, että tämä vuosi on paketissa! Takana on 365 aivan mahtavaa päivää, mutta samalla erittäin uuvuttavaa. Tähän vuoteen on mahtunut niin onnen kukkuloilla liihottelua kuin syvissä vesissä kahlaamistakin. Vuosi 2016 aloittaa uuden aikakauden minun ja varmasti monen muunkin elämässä. Kaikki vanha ja tunkkainen on putsattu nurkista viimeistä hiukkasta myöten tehden tilaa uudelle.

Uusi vuosi näyttäytyy minulle vielä monelta osin tyhjänä. Jo parin kuukauden ajan sisälläni on ollut tunne, että vuoteen täytyy jättää tilaa, mikä on johtanut siihen, että olen kieltäytynyt muutamista jutuista, joista järjen mukaan ei olisi ehkä pitänyt kieltäytyä. Yksi tärkeimmistä vuoden 2015 opeista kuitenkin oli, että kaikki valinnat täytyy tuntua oikeilta tai hyviltä. Muuten niille vain etsii tekosyitä. En vielä tiedä mikä tuon tunteeni takana on. Jotain niin hyvää, etten osaa vielä kuvitella sitä tai kenties ihan vain tarve hieman levätä? Loppuvuosi veti minut niin epätasapainoon, että kaipaan ennen kaikkea säännöllisyyttä ja hyvinvointiani edistäviä rutiineja. Tähän minulla onkin mahtava resepti, jonka aion aion jakaa myös teille heti vuoden vaihduttua.

Uusi vuosi näyttäytyy minulle myös uusina, inspiroivina juttuina. Kerroin eilisessä postauksessa, kuinka losilaisen The Chalkboard Magazinen sivuilla julkaistu artikkelini johti mielenkiintoiseen tapahtumaketjuun. Kansainvälinen Allergy Certified nimittäin löysi minut ja päätyi sitä kautta blogiini. Tanskassa perustettu sertifikaatti on vähän kuin luonnonkosmetiikan sertifikaatti sillä poikkeuksella, että se sertifioi allergisille ja herkkäihoisille sopivaa kosmetiikkaa – siis muutakin, kuin luonnonkosmetiikkaa. Järjestö valitsee kerran vuodessa vuoden parhaat allergiasertifioidut tuotteet AllergyAwardseissa, jotka järjestetään tulevana vuonna Kööpenhaminassa ja vuoden päästä Lontoossa. Tuomaristo koostuu laajasta kirjosta kosmetiikka-alan ammattilaisia. Ja yksi heistä on allekirjoittanut! Huhtikuussa matkaan siis Köpikseen elämäni ensimmäistä kertaa, jossa pääsen osallistumaan alan ammattilaisten luennoille sekä verkostoitumaan itse gaalan lisäksi.

Toinen uusi juttu, joka saa sukat pyörimään jaloissani liittyykin sitten suuren suureen rakkauteeni, eli tuotekehitykseen. Aloitan nimittäin puolen vuoden mittaisen luonnonkosmetiikan tuotekehityksen opiskelun englantilaisessa Formula Botanicassa.  Opiskelu tapahtuu etänä verkossa ja suorittamani tutkinto on nimeltään Advanced Diploma in Organic Skincare Science. Olen surffannut nyt koulun virtuaalisessa kirjastossa ja voi pojat olen pyörällä päästäni! Miten maltan aloittaa säännöllisen elämän ja unirytmin, kun käden ulottuvilla on niin valtava määrä inspiroivaa tietoa? Tulevaisuus näyttäköön mitä tämäkin tuo tullessaan, mutta jos joku asia aiheuttaa tämmöisiä sydämen tykytyksiä, lienen oikealla polulla.

Niin ja onhan minulla meneillään paraikaa eräs suurehko tuotekehitysprojekti! Mutta huuleni ovat sinetöidyt ainakin seuraavat 365 päivää, eikö olekin kurjaa? Kannattaa siis unohtaa tämä informaatio koko ensi vuodeksi!

Blogiin on luvassa heti vuodenvaihteen jälkeen uusi juttusarja, jossa kurkistamme kasviraaka-aineiden kiehtovaan maailmaan. Lisäksi jatkan ystävistäni kertovia postauksia ja onpa ideapankissani hautumassa pari muutakin juttusarjaa, jotka saavat odottaa vielä hetkisen. Vuoden vaihduttua on myös luvassa todella mielenkiintoinen ihonhoitotutkimus, jota minulta on toivottu useaan otteeseen syksyn aikana.

Aion myös jatkaa ahkerasti luonnonkosmetiikkamarkkinoiden koluamista. Tällä hetkellä odotan kovasti, että joku tajuaisi kotiuttaa tänne jenkkiläisen In Fioren ja YÜLIn, saksalaisen ihonhoitoihme Amalan sekä englantilaisen Aurelian. Siitäkin huolimatta rantautuvatko nämä kiehtovat sarjat Suomen markkinoille, aion sukeltaa näiden sarjojen syövereihin, sen verran palavasti nämä purnukat ovat minua kuumotelleet.

Mitä te odotatte tulevana vuonna blogiltani? Oletteko itse törmänneet mielenkiintoisin sarjoihin, joita toivoisitte Suomen markkinoille?

Ihanaa uutta vuotta rakkaat lukijani ja kiitos tästä vuodesta!

Ps. Jos joku ehti missata jouluna Facebookissa jakamani ultimatum hittisoittolistan, niin se löytyy tästä linkistä. Sain jonkun käsittämättömän räppikohtauksen, joka johti myös ysäri r’n’b -hittien kaiveluun. Tätä kuunnellessa on pakko päästä tanssimaan, joten olkoot tämä uuden vuoden virallinen soittolista!

Kuvat Cindy Riera

Avainsanat: , , , ,